Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Koudum

In de huidige periode juni 2024 zijn de woningprijzen en verkoopprijzen in Koudum een onderwerp van grote interesse. Veel woningverkopers merken de verhoogde activiteit op de Koudumse woningmarkt. Op deze pagina vind je een scala aan relevante statistieken en vastgoedgegevens om je beter op de hoogte te brengen van deze markttrends.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Koudum

Koudum heeft een fluctuerende huizenmarkt. De gemiddelde verkoopprijs in Koudum is in de laatste 3 maanden € 403.337 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 540.600 euro. Zoals op meerdere plekken in ons land, schommelen deze prijzen. Hieruit blijkt dat de huizenmarkt in Koudum aardig vergelijkbaar is met de algemene trend in Nederland. Bekijk voor meer inzicht de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Koudum

Afgelopen 3 maanden

€ -34.000
€ 278.000
€ 591.000

Bij het inschatten van de woningprijzen speelt de waarde per vierkante meter een grote rol, zeker in Koudum. Neem het aantal vierkante meters van je huis en vermenigvuldig dit met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Koudum. Zo krijg je een globale inschatting van het mogelijk verkoopresultaat. Let op: vraagprijs en verkoopprijs per m2 verschillen gewoonlijk. Nu volgt een grafiek waarin je de actuele verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 over de afgelopen 3 maanden kunt zien:

Huizenprijzen in Koudum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.400
€ 3.300

Prijsontwikkeling Koudum laatste 12 maanden

In Koudum zijn de veranderingen in de huizenprijzen altijd een duidelijke afspiegeling van de fluctuaties op de vastgoedmarkt. Deze evolutie biedt inzicht in mogelijke trends, zonder dat hierbij aannames worden gedaan over de toekomstige richting van de prijzen.

Kijkend naar de afgelopen maand, bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 403.337. Maar laat ons de evolutie van de afgelopen 12 maanden in detail bekijken. Hier is de onderstaande grafiek die dit duidelijk in beeld brengt:

Wat is mijn woning in Koudum waard?

De waarde van jouw woning in Koudum is voortdurend in beweging. Dit komt doordat de huizenmarkt onderhevig is aan diverse factoren, zoals economische omstandigheden, rentestanden, bouwprojecten in de buurt en de algehele vraag en aanbod situatie van de lokale huizenmarkt.

Het is slim om inzicht te hebben in de actuele waarde van je woning. Dit geeft je een helder beeld bij het maken van toekomstplannen zoals een verhuizing, een verbouwing of het oversluiten van je hypotheek. Een nauwkeurige waardebepaling door een ervaren makelaar kan hierbij helpen.

Een gratis waardebepaling wordt direct bij jou thuis uitgevoerd. De makelaar neemt een grondige inventarisatie van het pand en alle relevante omstandigheden. Deze aanpak maakt een bezoek aan een makelaarskantoor overbodig en maakt het proces zeer gemakkelijk en moeiteloos voor jou als huiseigenaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren aanzienlijk afhankelijk van de plaats. Zo zal je merken dat de gemiddelde huizenprijzen in plaatsen rondom Koudum in schril contrast kunnen staan met die van Koudum zelf. Dit illustreert hoe belangrijk het is om niet alleen naar lokale data te kijken, maar ook hoe de verkoopprijzen in andere, vergelijkbare gemeenten zich verhouden tot Koudum:

Om een beter begrip te krijgen van de huidige woningmarkt, is het nuttig om een bredere blik te werpen. Door hieronder te kijken naar de gemiddelde huizenprijzen zowel binnen als buiten Koudum, krijg je een duidelijker beeld van hoe Koudum zich verhoudt tot soortgelijke plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Koudum

Ben je benieuwd hoe je een geschikte makelaar vindt in Koudum voor de verkoop van je huis? Dat is logisch, want makelaars onderscheiden zich namelijk op diverse manieren. Bijvoorbeeld door hun jarenlange lokale ervaring, hun persoonlijke aanpak of hun specifieke kennis van jouw type woning.

Het selecteren van een goede makelaar kan een groot verschil maken. Zo kan de juiste verkoopmakelaar met zijn expertise en netwerk zorgen voor een succesvolle verkoop tegen een goede prijs. Om zeker te zijn van de beste keuze kan je makelaars vergelijken op onze website.

Vergelijk makelaars in Koudum Of lees meer over makelaars in Koudum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Koudum

Let erop dat courtages aanzienlijk kunnen variëren tussen makelaars in Koudum. Gemiddeld ligt de courtage bij verkoopmakelaars in Koudum rond de 1,12%. Maar het is belangrijk om te beseffen dat de laagste courtage niet per se de beste deal is. Het gaat erom dat je een makelaar kiest die begrijpt wat jouw huis uniek maakt en de waarde ervan op de markt kan maximaliseren.

Toch is het slim om op de hoogte te zijn van de verschillende tarieven om zo de best passende makelaar te kiezen. Via een handige tool op de tarieven pagina kun je makelaarstarieven in Koudum en omgeving opvragen. Hou ook rekening met de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Koudum, die nu rond de € 403.337 ligt. Op basis van die informatie kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van je verkoopmakelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Koudum

In Koudum vind je een hoeveelheid aan koopwoningen, gemarkeerd door de tag 845. Deze woningen zijn bestemd voor één van twee doeleinden: ze worden ofwel bewoond door de eigenaren zelf, of gebruikt als een huurwoning voor anderen. Maar zoals in elke plaats, ook in Koudum is het zo dat maar een beperkte selectie van deze koopwoningen op de markt komt voor eventuele verkoop of verhuur. Echter, je moet je zonder twijfel beseffen dat deze beschikbaar komende woningen niet het totaalbeeld van Koudum vertegenwoordigen.

Aantal verkochte woningen in Koudum

In de laatste 12 maanden heeft er in Koudum een actieve huizenmarkt plaatsgevonden zowel wat betreft aanmeldingen als transacties. Aanmeldingen zijn woningen die te koop zijn gezet, terwijl transacties de uiteindelijke verkoop van een woning representeren. Het precieze aantal verkochte woningen in die periode wordt weergegeven met de tag 21. Hieronder zie je de verkoopaantallen:

Ben je van plan jouw huis in Koudum te verkopen?

Ben je van plan om jouw woning in Koudum op de markt te brengen? Een verstandige beslissing, maar er komt natuurlijk heel wat kijken bij het verkopen van een huis. Goede voorbereiding is hierbij essentieel! Gelukkig biedt Huis Verkopen een duidelijk en overzichtelijk stappenplan dat je kan helpen om elk detail van het verkoopproces zorgvuldig te regelen.

Het kiezen van een goede makelaar is een van de belangrijkste stappen in dit proces. Hij of zij kan je begeleiden bij het maken van cruciale beslissingen en zal jouw belangen vertegenwoordigen tijdens onderhandelingen. Zorg er dus voor dat je deze stap niet onderschat! Tot slot, probeer elke stap van het verkoopproces zorgvuldig te doorlopen, zodat er niets over het hoofd wordt gezien en de verkoop van je huis vlot kan verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl kun je actuele informatie vinden over de huizenmarkt in Koudum. Dit betekent dat marktcijfers voortdurend wordt bijgewerkt, zodat je een helder beeld krijgt van de huidige marktwaarden en -trends. Deze onmisbare informatie kan je helpen om inzicht te verkrijgen in de juiste timing om jouw pand te koop aan te bieden en de best mogelijke verkoopprijs te realiseren. Door regelmatig te kijken naar de meest recente marktgegevens, kun je de verkoopplanning en -strategie van jouw huis effectief beheren.

De extra’s van Huis Verkopen

Buiten de vastgoeddata om is HuisVerkopen.nl een betrouwbare plek om je te oriënteren op vrijwel elk aspect van de woningverkoop. Je kunt de kosten van het huis verkopen, de meest ideale makelaar vinden en tarieven opvragen bij lokale makelaars. Ook kun je hier een kosteloze waardebepaling krijgen van een lokale ervaren makelaar, en een energielabel aanvragen bij een erkende energieadviseur, indien nodig. De website is rijk aan adviezen voor slimme en effectieve manieren om jouw huis te verkopen, en geeft je toegang tot een interactief stappenplan voor de verkoop van jouw woning. Met HuisVerkopen.nl bij de hand, kun je de verkoop van je huis op de meest georganiseerde en efficiënte manier aanpakken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen