Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rijs

Op de woningmarkt in Rijs bieden actuele verkoopcijfers en huizenprijzen een duidelijk beeld van wat je als woningverkoper mag verwachten. Deze informatie is een belangrijke leidraad voor zowel de vraag- als de verkoopprijs van je huis. Hier zul je de ontwikkelingen van deze relevante vastgoedcijfers vinden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rijs

De gemiddelde verkoopprijs in Rijs is in de laatste 3 maanden € 262.014 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 122.500 euro. Dit impliceert dat verkopers in Rijs uitgaan van een hoger verkoopbedrag dan wat uiteindelijk gerealiseerd wordt. Ook biedt het potentiële kopers een kans om te onderhandelen. Bekijk nu de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Rijs

Afgelopen 3 maanden

€ -320.000
€ -4.000
€ 312.000

Wanneer je jouw huis wil verkopen, is het van belang dat je niet enkel naar de woningprijzen kijkt, maar vooral naar de waarde per vierkante meter in Rijs. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Rijs, krijg je een indicatie van hoe de verkoop mogelijk zal verlopen. De onderstaande grafiek geeft je een goed beeld van de actuele gemiddelde verkoop- en vraagprijs per vierkante meter in deze omgeving:

Huizenprijzen in Rijs per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.500
€ 3.200

Prijsontwikkeling Rijs laatste 12 maanden

In Rijs zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 262.014. Kijkend naar de marktcijfers, nodigen we je uit om de onderstaande grafiek te bekijken:

Wat is mijn woning in Rijs waard?

Wat je huis in Rijs waard is hangt af van verschillende factoren. Zo zijn het type woning, de grootte en de huidige staat van de woning allemaal invloedrijk. Daarnaast heeft ook de huidige huismarkt invloed op de waarde van je woning. Het inschatten van al deze factoren om tot een waardebepaling te komen kan complex zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw woning in Rijs waard kan zijn? Een goede eerste stap is dan het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Het geeft je de duidelijkheid die je nodig hebt om te beslissen of je wel of niet je huis wilt verkopen. Bij aanvraag van een waardebepaling wordt je gematcht met een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling door een makelaar gaat doorgaans als volgt: door gebruik te maken van data en hun professionele expertise, kan een makelaar een nauwkeurige schatting geven van de waarde van je huis. Het is een zeer nuttige stap als je overweegt je huis te verkopen, omdat je hierdoor precies weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt spelen verschillende factoren een rol. Het is interessant om vast te stellen dat de prijzen voor woningen niet altijd overeenkomen met die in de directe omgeving. Zo kunnen de prijzen van woningen in en rondom Rijs sterk variëren.

Om een duidelijk inzicht te krijgen in het huidige marktbeeld, is het van belang om niet enkel naar de huizenprijzen in Rijs te kijken, maar ook naar die in andere gemeenten. Zo begrijp je beter de specifieke context van jouw lokale woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Rijs

Het kiezen van de juiste makelaar in Rijs kan als een grote uitdaging voelen, vooral omdat er verschillende prestatiekarakteristieken zijn om op te letten. Bepaalde makelaars blinken uit in hun communicatie met kopers terwijl anderen opvallen met hun precieze marktprijsevaluaties of hun brede netwerk van potentiele kopers. Het is van belang je tijd te nemen om te kijken wie er het beste bij je past.

De keuze voor een makelaar is belangrijk omdat die de waarde van je huis kan beïnvloeden en daarmee de snelheid en prijs van de verkoop. Daarom is het essentieel om niet overhaast een besluit te nemen maar om verschillende makelaars te vergelijken. Voor het vergelijken van makelaars in Rijs, kun je terecht op onze pagina.

Vergelijk makelaars in Rijs Of lees meer over makelaars in Rijs

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rijs

Er gaat een wereld achter makelaarstarieven schuil; klaar om die te ontdekken? Gemiddeld betaal je 1,43% courtage aan een makelaar in Rijs; dit is het kleine percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning dat jouw makelaar ontvangt voor zijn diensten. Op een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 262.014 komen de kosten voor de makelaar dus neer op € 3.747.

Goed, je weet nu iets over de gangbare tarieven, maar makelaars verschillen op meer vlakken dan alleen deze kosten. Vind je persoonlijke begeleiding belangrijk, of juist een groot verkoopnetwerk? Vergelijk makelaars bijvoorbeeld op hun beschikbare diensten, expertise en hun houding tegenover het onderhandelingsproces. Neem ruim de tijd om een makelaar te kiezen die bij jou past; dit kan je uiteindelijk veel geld en stress schelen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rijs

Wanneer je een blik werpt op het woningaanbod in Rijs, zal het je opvallen dat een aanzienlijk deel wordt aangeboden als sociale huurwoningen. Echter, het merendeel van de huizen in dit dorp zijn wel degelijk koopwoningen. Het exacte aantal van deze woningen is , een gegeven dat aantoont dat de potentie om eigenaar te worden van een woning in Rijs groot is.

Aantal verkochte woningen in Rijs

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningverkoop in Rijs een bepaalde loop gehad: aanmeldingen zijn woningen die in de verkoop werden geplaatst, terwijl transacties wijzen op succesvolle verkopen. Het exacte aantal verkochte woningen, oftewel transacties, wordt hier uitgedrukt: 7. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een maandelijkse en jaarlijkse uiteenzetting van aanmeldingen en effectieve verkopen:

Ben je van plan jouw huis in Rijs te verkopen?

Het verkopen van je huis in Rijs kan een uitdaging zijn, vooral als je dit voor de eerste keer doet. De lokale huizenmarkt kan onvoorspelbaar zijn en bij het verkopen kan je tegen meer zaken aanlopen dan je in eerste instantie zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een realistische vraagprijs, de onderhandelingen met potentiële kopers en de administratieve rompslomp die erbij komt kijken.

Samenwerken met een ervaren professionele makelaar kan hierbij het verschil maken. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, kan je bijstaan bij het onderhandelingsproces en helpt je met alle administratieve taken. Daarnaast kunnen zij het meest effectieve marketingplan voor jouw huis in Rijs opstellen. Klaar om deze uitdaging aan te gaan? Hier vind je een speciaal samengestelde handleiding met alle stappen om jouw woning succesvol te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen weten we dat goed geïnformeerd zijn essentieel is als je je huis wilt verkopen. Onze experts hebben daarom met bijzonder veel zorgvuldigheid de woningcijfers van Rijs verzameld en op deze pagina inzichtelijk weergegeven. Geheel actueel en altijd betrouwbaar. Dat doen we om jou de beste kans te geven een geschikt verkoopmoment te bepalen, gebaseerd op huidige huizenprijzen en markttrends. Jouw succes is precies de reden waarom we dit online platform hebben ontwikkeld.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Zie Huis Verkopen als jouw voornaamste hulpmiddel bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je woning. Met diensten zoals het aanvragen van een waardebepaling door een lokale makelaar en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, helpen we je de beste makelaar in Rijs te vinden. Je kunt de verkoop van je woning op onze site tot in de puntjes voorbereiden. Ons handige stappenplan zorgt ervoor dat je niets vergeet. Door de beste lokale aanbieders te vergelijken, garandeer je de allerbeste deal. Zo weet je zeker dat je elke stap in het verkoopproces met vertrouwen kunt zetten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen