Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zwolle

De huizenmarkt in Zwolle heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Met het verstrijken van juni 2024 zijn de prijzen en verkoopcijfers zeer relevant geworden voor het verkopen van je huis. Deze pagina biedt actuele informatie en statistieken voor een succesvolle ervaring in de lokale vastgoedmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zwolle

De gemiddelde verkoopprijs in Zwolle is in de laatste 3 maanden € 457.403 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 472.894 euro. Confronterend, nietwaar? Verkoop- en vraagprijzen kunnen flink uiteenlopen. De onderstaande grafiek is een weergave van deze cijfers, werpt u alvast een blik:

Huizenprijzen in Zwolle

Afgelopen 3 maanden

€ 305.000
€ 414.000
€ 523.000

Wil je een scherp zicht op de mogelijkheden van de verkoop van je woning? Dan is kijken naar de woningprijzen per vierkante meter in Zwolle van essentieel belang. Koppel de oppervlakte van je huis aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en ontdek zo een ruwe prognose van je verkoopresultaat. De onderstaande grafiek presenteert de recente vraag- en verkoopprijzen per vierkante meter.:

Huizenprijzen in Zwolle per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Zwolle laatste 12 maanden

In Zwolle zijn de woningprijzen het afgelopen jaar zeker niet stilstaan gebleven. Wat de exacte beweging is geweest, zal de onderstaande grafiek laten zien. Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs € 457.403 Nu is het ook interessant om te weten dat deze bewegingen overeenkomen met de landelijke trend:

Wat is mijn woning in Zwolle waard?

Jouw besluit om je woning in Zwolle te verkopen, is vaak gekoppeld aan de potentiële opbrengst die je kan realiseren. De huidige marktwaarde van je woning is een dominante factor in deze overweging. Het inschatten van deze woningwaarde op de huidige vastgoedmarkt is dan ook de eerste stap in je verkoopproces.

Overweeg je om je woning te verkopen? Dan is het een slim idee om een kostenloze waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Het laat je inzicht krijgen in de potentiële marktwaarde, wat je kan helpen om een economisch gefundeerde beslissing te nemen voor de verkoop. Je kunt een vrijblijvende waardebepaling aanvragen om meer zekerheid te krijgen over de mogelijke opbrengst van je woning.

Het aanvragen van een kosteloze waardebepaling vraagt om enkele basisinformatie over je huis. De makelaar zal vervolgens een schatting geven op basis van vergelijkbare woningen in jouw wijk. Vergeet niet, het is raadzaam om meerdere makelaars om een schatting te vragen. Immers, de geschatte waarde kan fluctueren per makelaar. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars deze schatting maken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je kijkt naar de huizenmarkt, zul je merken dat er significante verschillen bestaan in de vastgoedprijzen van stad tot stad. Neem nu Zwolle, een stad waar je nog steeds opvallende waardeverschillen zult waarnemen vergeleken met omliggende plaatsen. Dit kan te maken hebben met uiteenlopende factoren zoals vraag en aanbod, de aantrekkelijkheid van de locatie, de lokale economie en nog veel meer. Het is dus belangrijk om je hier bewust van te zijn en deze aspecten in acht te nemen bij het zoeken naar een huis en het begrijpen van de prijzen in jouw specifieke omgeving.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Zwolle

In Zwolle zijn er veel makelaars die kunnen helpen bij het verkopen van je huis. Je zult zien dat hun statistieken en werkwijzen sterk variëren. Sommigen richten zich op de snelheid van verkoop, anderen op het maximaliseren van de verkoopprijs. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie, zul je merken dat de ene makelaar beter bij je past dan de andere.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in je ervaring en eindresultaat. Een geschikte makelaar heeft toegang tot de juiste netwerken, heeft de juiste kennis van de markt in Zwolle en omgeving en kan zich aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Een handige tool op je zoektocht kan het makelaars vergelijken zijn, waar je per makelaar kan inzien hoe ze scoren op verschillende belangrijke aspecten.

Vergelijk makelaars in Zwolle Of lees meer over makelaars in Zwolle

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zwolle

Als het op courtages aankomt, kent Zwolle best wat variatie. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Zwolle in rekening brengen ligt rond de 1,09%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van jouw woning, die in Zwolle gemiddeld € 457.403 bedraagt. Het is handig om te weten dat er makelaars zijn die met een vast tarief werken, terwijl anderen liever met een courtage werken. Dit percentage kan sterk variëren, dus het is de moeite waard om tarieven te vergelijken.

Aan het verkopen van een huis zitten altijd kosten verbonden. Naast de courtage zijn er vaak ook opstartkosten en mogelijk extra kosten voor bijvoorbeeld fotografie of een plattegrond. Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat je precies krijgt voor de prijs die de makelaar vraagt. Dit helpt jou om te bepalen welke makelaar het beste bij je past en of de gevraagde prijs gerechtvaardigd is. Om een goed beeld te krijgen van de tarieven van verkoopmakelaars in Zwolle, kun je op deze site tarieven opvragen bij diverse makelaars.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zwolle

Als je de woningmarkt in Zwolle onder de loep neemt, valt meteen op dat koopwoningen de boventoon voeren. Met 31973 koopwoningen vormen zij de meerderheid van de woningvoorraad. Maar vergis je niet, de stad telt ook een flink aantal huurwoningen, waaronder een aanzienlijk aantal sociale huurwoningen. Daarnaast zijn er woningen met een andere bestemming zoals studentenhuizen of zorgwoningen, die tezamen de diverse woningmarkt van Zwolle vormgeven.

Aantal verkochte woningen in Zwolle

In de afgelopen 12 maanden is er in Zwolle een behoorlijk aantal woningtransacties geweest. Dit geeft weer hoeveel woningen er daadwerkelijk zijn verkocht. Daarnaast waren er veel aanmeldingen van woningen die te koop werden gezet. Het totale aantal verkochte woningen in deze periode komt neer op 1134. Deze gegevens getuigen van de bedrijvigheid op de woningmarkt in Zwolle. Bekijk hieronder de maandelijkse verkoopcijfers in detail:

Ben je van plan jouw huis in Zwolle te verkopen?

Als je jouw woning in Zwolle wilt verkopen, komen er veel aspecten om de hoek kijken. Zo moet je rekening houden met de huidige woningmarkt in Zwolle, de vraagprijs bepalen, professionele foto's laten maken, en bezichtigingen inplannen. Om nog maar te zwijgen over het papierwerk, zoals de overdracht bij de notaris, het regelen van een energielabel en de onderhandelingen. Dit kan een flinke klus zijn, dus wees voorbereid op wat er komen gaat.

In dit soort situaties is een goed stappenplan buitengewoon handig. Het zorgt ervoor dat je alle belangrijke zaken betreffende de verkoop van jouw woning niet over het hoofd ziet. Van het selecteren van een makelaar tot de mogelijke inzet van een verhuisbedrijf, alle aspecten komen aan bod. Op deze manier zorg je ervoor dat de verkoop van je woning in Zwolle zo soepel mogelijk verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Weet dat de op deze pagina vermelde statistieken over de woningmarkt in Zwolle met de grootste zorg zijn samengesteld en voortdurend worden bijgewerkt. Dit is woninginformatie op zijn best, altijd up-to-date om relevante inzichten te bieden die je nodig hebt om de beste beslissingen te nemen als je jouw woning wilt verkopen. We nodigen je daarom uit om regelmatig terug te keren en deze cijfers te raadplegen als je optimale timing voor de verkoop van je huis wilt bepalen.

Hoe kan Huis Verkopen je helpen?

Op Huis Verkopen, stellen we alles in het werk om je zo goed mogelijk van dienst te zijn bij de voorbereiding en uitvoering van het verkoopproces. Met behulp van onze nuttige tools, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kan je met gemak de juiste makelaar vinden. We helpen je om kosten te besparen door makelaarstarieven op te vragen, terwijl ons uitgebreide stappenplan ervoor zorgt dat je geen enkele stap in het verkoopproces mist. Onze heldere informatie en eenvoudige navigatie maken van jouw huisverkoop een stressvrije ervaring.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen