Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hattem

Ben je van plan om je woning in Hattem te verkopen? Blijf op de hoogte van de lokale huizenmarkt met behulp van onze handige data en statistieken. Onze informatie over gemiddelde woningprijzen, het aantal transacties en vraag- en verkoopprijzen kan je verkoopstrategie ondersteunen. De huidige stand van zaken in juni 2024 wordt hieronder weergegeven:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hattem

De gemiddelde verkoopprijs in Hattem is in de laatste 3 maanden € 626.694 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 623.119 euro. Deze getallen fluctueren op basis van het beschikbare aanbod aan woningen dat in deze periode wordt aangeboden en verkocht. Interpreteer deze informatie als een gemiddelde indicatie van de huidige huizenprijzenmarkt van Hattem. Kijk hieronder voor de visualisatie:

Huizenprijzen in Hattem

Afgelopen 3 maanden

€ 498.000
€ 587.000
€ 677.000

In de onderstaande grafiek zal zichtbaar worden wat de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Hattem waren gedurende de afgelopen 3 maanden. Het geeft inzicht in de huidige waarde van vastgoed per vierkante meter in deze specifieke periode. Kijk zelf naar de data om een idee te krijgen van prijsontwikkelingen in Hattem:

Huizenprijzen in Hattem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.400

Prijsontwikkeling Hattem laatste 12 maanden

Het volgen van de prijsontwikkeling van huizen in Hattem kan inzicht bieden in markttrends. Dit wordt geïllustreerd door de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand, die wordt bijgehouden met de indicator € 626.694.

Ondanks dat er geen conclusies worden getrokken over specifieke trends, is het duidelijk dat de ontwikkelingen in Hattem synchroon lopen met de landelijke cijfers. Kijk hieronder om een beeld te krijgen van hat hoe en waarom:

Wat is mijn woning in Hattem waard?

De waarde van jouw woning in Hattem is continu aan verandering onderhevig. Deze variatie wordt beïnvloed door diverse factoren zoals vraag en aanbod, de staat van het huis en veranderingen in de wijk. Als kritiek begrip voor je financiële planning, is het belangrijk om te weten dat de woningwaarde constant fluctueert.

Onzekerheid over de juiste waarde van je woning kan stressvol zijn, zeker als je streeft naar de hoogst mogelijke verkoopprijs. Door duidelijkheid hierover te verschaffen, krijg je een helder beeld van wat je kunt verwachten. Een oplossing kan zijn het aanvragen van een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt direct aan huis plaats, wat het allemaal een stuk gemakkelijker maakt. De makelaar neemt de woning nauwkeurig in ogenschouw en geeft daarna een gedegen inschatting van de waarde. Voor de mate van gemak die dit proces met zich meebrengt, is het zeker de moeite waard.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Elke plaats kent zijn eigen unieke woningmarktcijfers. Het loont om niet alleen te kijken naar de lokale huizenprijzen in bijvoorbeeld Hattem, maar ook die in omliggende gebieden. De prijzen kunnen aanzienlijk variëren.

Onderzoek van de marktbewegingen in nabijgelegen gemeenten geeft een uitgebreider begrip van de huidige positie van de vastgoedmarkt. Zo krijg je een realistisch en helder inzicht in wat er speelt op de huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hattem

In de wereld van makelaardij verschilt het ene kantoor sterk van het andere, zeker in Hattem. Eerst en vooral, variëren de statistieken van elke makelaar. Dit kan betrekking hebben op de gemiddelde verkoopprijs, het aantal huizen dat een makelaar per jaar verkoopt of de gemiddelde tijd die een huis op de markt is. Daarnaast verschillen makelaars in hun specifieke services, marketingstrategieën en netwerken.

De juiste makelaar kan een wereld van verschil maken bij het verkopen van je huis. Het is daarom aan te raden om goed te vergelijken zodat je de makelaar vindt die het best bij jouw situatie past. Een makelaar helpt je niet alleen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, maar ook bij het vinden van geschikte kopers. Vergeet niet, het loont altijd om meerdere makelaars te spreken zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Hattem Of lees meer over makelaars in Hattem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hattem

Als we het over de kosten van een makelaar hebben, dan noemen we dat courtage. In Hattem is de gemiddelde courtage van een makelaar 1,06% van de verkoopprijs van het huis. Dit neemt een aardige hap uit de verkoopwaarde van je woning, zeker als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs in Hattem van € 626.694. Bij deze gemiddelde verkoopprijs komt het courtage van 1,06% neer op € 6.643 dat je aan de makelaar betaalt.

Echter, de makelaarskosten zijn niet het enige waarop je moet letten bij het kiezen van een makelaar. Het is ook belangrijk te kijken naar wat een makelaar je oplevert. De ene makelaar kan misschien een lagere prijs vragen, maar levert misschien ook minder op bij de verkoop van je woning. Het zou interessant voor je kunnen zijn om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Hattem, om zo een goed beeld te krijgen van de kosten én de opbrengsten van iedere makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hattem

Wanneer je door Hattem wandelt, zal je merken dat het merendeel van de woningen koopwoningen zijn. Het zijn er namelijk 3611! Dat betekent echter niet dat er geen andere type woningen zijn in Hattem. Naast de dominante aanwezigheid van koopwoningen, zijn er ook woningen die een andere bestemming hebben, denk aan (sociaal) huurwoningen. Kortom, er is voor eenieder wat wils in het schilderachtige Hattem.

Aantal verkochte woningen in Hattem

In de laatste 12 maanden is er in Hattem een bepaald aantal woningen in de verkoop gezet, refererend naar de 'aanmeldingen'. Daarnaast vonden er 'transacties' plaats, wat duidt op de verkochte woningen gedurende deze periode. Het exacte aantal verkochte woningen in Hattem, dus de transacties, wordt helder weergegeven in de volgende grafiek met de waarde: 120:

Ben je van plan jouw huis in Hattem te verkopen?

Er zijn diverse factoren om rekening mee te houden bij de verkoop van je woning in Hattem. Zo is de woningwaarde een belangrijk aspect, maar dient ook het energielabel van jouw huis in orde te zijn. Daarnaast is de presentatie van je huis van groot belang om mogelijke kopers te verleiden, waardoor zaken als goede foto's, een treffende omschrijving en een nette woning essentieel zijn.

Om al deze zaken efficiënt te kunnen regelen, is het raadzaam om een stappenplan te volgen. Zo'n stappenplan begeleidt je door het gehele proces, van het aanvragen van een waardebepaling tot het moment dat de handtekeningen voor de verkoop gezet worden. Op die manier blijft het overzicht behouden en weet je precies welke stappen je nog moet ondernemen in het verkoopproces van jouw huis in Hattem.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenprijzen in Hattem zijn continu in beweging. Je bevindt je nu op een pagina die deze prijsontwikkelingen actueel houdt. Alles, van vraagprijzen tot verkoopprijzen en van transacties tot nieuwe aanmeldingen, wordt constant voor je bijgehouden. Zo krijg je als potentiële woningverkoper het beste inzicht in de huidige huizenmarkt in Hattem.

Gemak en betrouwbaarheid voor een soepele woningverkoop

HuisVerkopen.nl zit boordevol handige tools om de verkoop van je woning te stroomlijnen. Denk aan een gratis waardebepaling waarmee je een realistische vraagprijs kunt bepalen. Je kunt ook makelaars vergelijken om de beste professional in Hattem te vinden. Met ons tarieven opvragen tool bespaar je op makelaarskosten. Met ons online platform, dat geheel gratis en onafhankelijk is, missen potentiële woningverkopers geen enkele stap in het proces. Niet alleen de verkoop zelf, maar ook aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, zijn eenvoudig te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen