Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Elburg

Ben je van plan je huis te verkopen in Elburg en ben je benieuwd naar de huidige stand van zaken op de lokale huizenmarkt? Op deze pagina vind je actuele vastgoedcijfers over Elburg, zoals de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen uit juni 2024, het aantal gerealiseerde transacties en nog veel meer relevante informatie. Deze data wordt veelvuldig door makelaars gebruikt voor een optimale verkoopstrategie van jouw woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Elburg

De gemiddelde verkoopprijs in Elburg is in de laatste 3 maanden € 439.481 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 431.894 euro. Deze getallen zijn een aanwijzing voor wat je kunt verwachten als je een huis wilt verkopen of kopen in Elburg. Net als in de rest van Nederland, zijn hier de huizenprijzen ook onderhevig aan verschillende factoren. Bekijk hieronder de grafiek:

Huizenprijzen in Elburg

Afgelopen 3 maanden

€ 298.000
€ 394.000
€ 489.000

In de onderstaande grafiek presenteren we de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Elburg over de afgelopen drie maanden. Je krijgt hiermee een helder inzicht in de actuele woningmarktcijfers van Elburg. Neem de tijd om de fluctuaties en trends in deze gegevens te bestuderen:

Huizenprijzen in Elburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.300
€ 3.900

Prijsontwikkeling Elburg laatste 12 maanden

De woningmarkt is altijd in beweging en dat is niet anders bij huizenprijzen. Ook in Elburg bewegen de prijzen de afgelopen 12 maanden volgens de laatste marktcijfers.

Het is interessant om te zien dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Elburg afgelopen maand € 439.481 euro bedroeg. Om inzicht te krijgen in die ontwikkeling bekijkt u de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Elburg waard?

De waarde van jouw woning in Elburg wordt door een veelheid aan factoren beïnvloed. Zo speelt onder meer de locatie van je huis een grote rol, net als de grootte en staat van het pand. Maar ook recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen en marktomstandigheden hebben een enorme impact op deze woningwaarde.

Ben je benieuwd naar de precieze waarde van jouw woning? Het inschakelen van een deskundige voor een gratis waardebepaling is dan de beste keuze die je kunt maken. Een waardebepaling is een waardevol startpunt, zowel als je zeker je woning wilt gaan verkopen als wanneer je gewoon een beter beeld wilt hebben van je huidige woningwaarde om zo een beslissing over eventuele verkoop te kunnen nemen.

Met een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om een deskundige inschatting te maken. Deze service is geheel kosteloos en biedt je de mogelijkheid om een correct beeld te krijgen van jouw woningwaarde. Dit inzicht is enorm waardevol, ongeacht of je nog twijfelt over verkoop of juist de beste prijs voor je woning wilt realiseren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je kijkt naar de huizenprijzen in Nederland, zie je dat er flinke verschillen kunnen zijn tussen de verschillende plaatsen. Dit wordt onder andere beïnvloed door factoren zoals de locatie, de beschikbaarheid van voorzieningen en de populariteit van een plaats. Zo merk je dat de huizenprijzen in een stad als Elburg enigszins afwijken van de prijzen in omliggende plaatsen. Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen hoe de huizenprijzen lokaal kunnen verschillen. Dit kan je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Elburg

Als je overweegt om je huis in Elburg te verkopen, dan zoek je ongetwijfeld naar een betrouwbare en effectieve makelaar. Opvallend is dat er diverse makelaars in Elburg zijn die op verschillende gebieden uitblinken. Sommigen zijn bijvoorbeeld sterk in onderhandelen, terwijl anderen vooral uitblinken in hun klantgerichte aanpak en communicatie. Zo kunnen de klantervaringen sterk variëren per makelaar.

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Elburg is van groot belang, omdat een goed presterende makelaar een betere verkoopprijs kan realiseren. Daarnaast kan de juiste makelaar je huis ook sneller verkopen. Neem daarom gerust de tijd om makelaars te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Elburg Of lees meer over makelaars in Elburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Elburg

Een aandachtig aspect bij het inschakelen van een makelaar is de courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis dat je aan de makelaar betaalt. De gemiddelde courtage in Elburg is 1,07%. Ter illustratie: bij een gemiddelde verkoopprijs van € 439.481 betekent dat gemiddeld € 4.702 aan makelaarskosten.

Het is raadzaam om altijd vooraf duidelijke afspraken te maken met de makelaar over de courtage. Vraag ook naar eventuele bijkomende kosten. Het is goed denkbaar dat de courtage onderhandelbaar is, aangezien tarieven tussen makelaars kunnen variëren. Maar let op: kies niet blindelings voor de goedkoopste makelaar. Dienstverlening, service en kwaliteit zijn minstens zo belangrijk voor een succesvolle verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Elburg

Mocht je denken dat Elburg voornamelijk uit sociale huurwoningen bestaat, dan heb je het mis. Het is namelijk zo dat het merendeel van de huizen in dit pittoreske stadje daadwerkelijk koopwoningen zijn. Dus als jij van plan bent om een huis te kopen in Elburg, zal je veel opties vinden. Het precieze aantal is 3214 en dit houden wij continu actueel om jou van de juiste informatie te voorzien.

Aantal verkochte woningen in Elburg

In de afgelopen twaalf maanden heeft de woningmarkt in Elburg zich actief getoond. Het ging hierbij zowel om aanmeldingen, oftewel woningen die te koop werden aangeboden, als om transacties, de uiteindelijke verkoop van de woningen. Interessant is het aantal transacties: 87 woningen in Elburg vonden een nieuwe eigenaar. Dit geeft een goed beeld van de woningactiviteiten in dit gebied:

Ben je van plan jouw huis in Elburg te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Elburg zijn tal van zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een correcte waardebepaling door een makelaar en het aanvragen van een actueel energielabel. Daarnaast is het belangrijk om een inschatting te hebben van de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis en is het mogelijk waardevol om uit te zoeken hoe je jouw huis voor de hoogste prijs kunt verkopen.

Om de verkoop van je huis in Elburg gestroomlijnd te laten verlopen, kan een gestructureerd plan van aanpak zeer behulpzaam zijn. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis kan je daarbij helpen. Het biedt je een overzichtelijke roadmap tijdens dit proces en helpt je op systematische wijze alle belangrijke zaken te regelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de vastgoedmarkt van Elburg blijft het een continu komen en gaan van veranderingen. Hier op HuisVerkopen.nl houden we de actuele statistieken nauwkeurig bij, zodat jij altijd de meest recente gegevens bij de hand hebt. Deze cijfers kunnen enorm handig zijn wanneer je zelf overweegt om je huis te verkopen. Met de marktgegevens kun je bijvoorbeeld inschatten hoe de woningmarkt er momenteel vóórstaat en wat je mogelijk voor je eigen woning kunt krijgen.

Alles voor de succesvolle verkoop van je woning

Maar er is meer! HuisVerkopen.nl is dé plek waar je terecht kunt voor alles wat met de verkoop van je woning te maken heeft. Niet alleen kun je inzichten krijgen over de waarde van je huis, maar je vindt hier ook kostbare informatie over de verkoopkosten en je kunt makelaarstarieven vergelijken. Benieuwd naar hoe snel jouw woning verkocht kan worden? Ga dan naar onze pagina Hoe snel zal mijn huis verkopen? om daar een antwoord op te krijgen. We zijn er bij HuisVerkopen.nl om je te helpen met alle aspecten rondom de verkoop van je huis!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen