Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Assen

De huizenmarkt in Assen is continue in beweging en de statistieken en cijfers van juni 2024 laten zien hoe dit zich exact voltrekt. Wanneer je overweegt je huis te verkopen, bieden deze marktinzichten nuttige informatie over de actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Assen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Assen

De gemiddelde verkoopprijs in Assen is in de laatste 3 maanden € 382.591 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 362.225 euro. Deze informatie geeft duidelijk inzicht in de huidige stand van de woningmarkt. Onthoud dat de waarde van een huis veel meer omvat dan alleen de locatie; de hoogte van de verkoopprijzen en vraagprijzen zijn dan ook scherpe indicatoren voor de gezondheid van de vastgoedmarkt in Assen. Bekijk nu de voor jouw gepresenteerde grafiek voor een visuele weergave van deze prijzen:

Huizenprijzen in Assen

Afgelopen 3 maanden

€ 198.000
€ 315.000
€ 433.000

Als je een huis gaat verkopen in Assen, is het van belang om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in de gaten te houden. Dit cijfer geeft je namelijk een realistische indicatie van wat je kunt verwachten. Door de oppervlakte van je woning te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een ruw beeld van het mogelijk verkoopresultaat. De onderstaande grafiek bevat de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Assen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.100

Prijsontwikkeling Assen laatste 12 maanden

De woningmarkt in Assen is de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Gedurende deze periode was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 382.591 euro.

Zonder verder inhoudelijke ter duiden, wordt er wel een overzicht geboden van de prijsontwikkeling in Assen. Bekijk hieronder de grafiek voor de details van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Assen waard?

Of je jouw huis in Assen wilt verkopen, hangt vaak af van de verwachte opbrengst op de huidige woningmarkt. Je wilt immers graag weten wat de potentiële verkoopprijs van je woning zou zijn, voordat je een definitief besluit neemt. De waarde van je woning is dus van grote invloed op je beslissing.

Overweeg je om je huis te verkopen, maar heb je nog geen concreet idee van de waarde? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slim idee. Deze vorm van dienstverlening kan je helpen bij het krijgen van inzichten in de waarde van je woning. Om deze reden kan een waardebepaling aanvragen erg handig zijn.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat de makelaar een inschatting maakt van de huidige marktwaarde van je woning. Het kan echter verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen, aangezien de geschatte waarde kan variëren per makelaar. Tijdens het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je de woningwaarde door meerdere makelaars wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de wondere wereld van de vastgoedmarkt is het belangrijk om niet louter naar één stad of locatie te kijken. Lokale context en variatie spelen een doorslaggevende rol. Zo zien we bijvoorbeeld aanzienlijke prijsverschillen wanneer we Assen vergelijken met naburige gemeenten:

Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de huidige trends, moeten we onze blik verruimen. De vergelijking van huizenprijzen tussen verschillende gemeenten levert interessante inzichten op. Neem eens een duik in de onderstaande grafieken voor een visuele weergave van deze prijsverschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Assen

Als een gerenommeerd online platform dat zich bezighoudt met de woningmarkt in Assen, houden we nauwkeurig de prestaties van lokale verkoopmakelaars bij. We kijken naar de snelheid waarmee ze woningen verkopen, de gemiddelde verkoopprijzen die ze behalen en andere belangrijke verkoopstatistieken. Het is onze taak om jou te helpen inzicht te krijgen in deze complexe informatie zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Door het juiste gebruik van diepgaande marktkennis en verkoopstrategieën kunnen makelaars een grote impact hebben op de snelheid en prijs van de verkoop van jouw huis. Het is onze missie om je te matchen met een makelaar die past bij jouw specifieke behoeften en de verkoop van je woning een succes te maken. Vertrouw op onze expertise en zet de eerste stap naar een succesvolle woningverkoop.

Vergelijk makelaars in Assen Of lees meer over makelaars in Assen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Assen

Let goed op de courtages bij het verkopen van je huis in Assen, want deze kunnen behoorlijk verschillen. Het doorsnee tarief van een makelaar ligt op 1,17% van de verkoopprijs. In Assen is de gemiddelde verkoopprijs van een woning ongeveer € 382.591 euro, wat kan resulteren in stevige makelaarskosten.

Overweeg niet alleen wat een makelaar je kost, maar voornamelijk wat hij voor je oplevert. Het is verstandig om tarieven bij verschillende makelaars in Assen op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je de geboden service en de vraagprijs van je woning daartegen afzetten. Maak een weloverwogen keuze en houd zicht op het optimale verkoopresultaat.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Assen

Het huidige totaal aantal koopwoningen in Assen ligt op 18905. Echter, slechts een fractie hiervan is beschikbaar voor potentiële kopers op ieder gegeven moment. Deze schaarste schept een extra waarde voor jouw woning. Als verkoper kun je met een beperkt aanbod sneller een passende koper vinden en mogelijk onder betere voorwaarden je woning verkopen.

Aantal verkochte woningen in Assen

In de afgelopen 12 maanden is er veel activiteit geweest op de vastgoedmarkt in Assen. Het aantal aanmeldingen van te verkopen woningen en de werkelijke transacties geven je een overzicht van de activiteit. Het totaal aantal voltooide transacties in deze periode was 714. Bekijk de onderstaande verkoopcijfers voor meer details:

Ben je van plan jouw huis in Assen te verkopen?

Overweeg je om jouw woning in Assen te verkopen? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. We helpen je graag om dit proces op een zo soepel mogelijke manier te laten verlopen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en dat begint met een zorgvuldige planning. Op onze website vind je een uitgebreid en overzichtelijk stappenplan dat je kunt gebruiken als leidraad tijdens het verkoopproces.

Het is van groot belang om elke stap in het verkoopproces van jouw huis zorgvuldig te regelen. Niet alleen krijg je zo het beste resultaat, het zorgt ook voor een fijnere ervaring. Een goede makelaar kan je hierbij enorm helpen. Het is zeker aan te raden om tijd te investeren in het vinden van een makelaar die perfect bij je past. Zij kunnen je tenslotte met hun expertise bijstaan bij iedere stap in het proces. Let's do it right and sell your house!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Assen verandert de huizenmarkt continue, variërend van fluctuerende huizenprijzen tot wisselende verkoopkansen. Om voortdurend up-to-date te blijven, worden de cijfers op deze webpagina regelmatig bijgewerkt. Door telkens actuele inzichten in de regionale huizenmarkt te bieden, kunnen wij je helpen bij het nauwkeurig identificeren van de meest gunstige verkoopmomenten en het nauwkeurig inschatten van de mogelijke opbrengsten.

Het nut van HuisVerkopen.nl bij woningverkoop

Naast het leveren van real-time marktcijfers, is HuisVerkopen.nl ook een nuttig hulpmiddel tijdens het hele verkoopproces van jouw huis. Met uitgebreide informatie zoals de kosten van het verkopen van jouw huis en een tool voor het vergelijken van makelaars helpt het platform je om de beste beslissingen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld de waarde van jouw woning meteen schatten en zo jouw verkoopstrategie optimaliseren. Bovendien bevat HuisVerkopen.nl ook waardevolle tips en een gedetailleerd stappenplan om de verkoop van jouw huis efficiënt en effectief te beheren.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen