Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Smilde

In de huidige fase van de woningmarkt in Smilde, laat juli 2024 een interessant beeld zien. De trends geven aan dat de verkoopprijzen van woningen er voortdurend kunnen veranderen. Hier vind je bruikbare statistieken en vastgoedcijfers om je eigen huis succesvol te kunnen verkopen in Smilde.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Smilde

De gemiddelde verkoopprijs in Smilde is in de laatste 3 maanden € 450.514 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 425.176 euro. Om een helder beeld te krijgen van de prijsontwikkeling voor huizen in Smilde, geven we je een blik op de recente trend. Binnenkort zie je een grafiek die je inzicht zal geven in de fluctuatie van deze prijzen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Smilde

Afgelopen 3 maanden

€ 249.000
€ 375.000
€ 501.000

Als je overweegt een huis te verkopen of te kopen in Smilde, is een belangrijk aspect om rekening mee te houden de prijs per vierkante meter. Deze waarde geeft een betere indicatie van de daadwerkelijke waarde van een woning, meer dan louter de totale verkoopprijs. Het is van belang omdat het een maatstaf biedt die kan worden gebruikt bij het vergelijken van verschillende woningen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Smilde is: € 2.646. Meer inzichten? Bekijk hieronder de grafiek:

Huizenprijzen in Smilde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.400
€ 3.000

Prijsontwikkeling Smilde laatste 12 maanden

In Smilde is de woningmarkt de afgelopen 12 maanden zeker in beweging geweest. Hoewel we geen specifieke interpretaties geven, laten de marktbewegingen duidelijk veranderingen zien. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was: € 450.514. Hieronder zie je de grafiek met de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Smilde waard?

De waarde van jouw woning in Smilde is geen vaststaand feit, maar een variabele die continu fluctueert. Dit heeft te maken met een aantal factoren, zoals de huidige woningmarkt, het onderhoudsniveau van je huis en recente verkoopprijzen van vergelijkbare panden in de buurt.

Om betere financiële en verkoopbeslissingen te kunnen nemen, is het verstandig om een duidelijk beeld te hebben van de waarde van je woning. Een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar kan deze duidelijkheid bieden. Het geeft niet alleen inzicht in de waarschijnlijke verkoopprijs, maar kan ook bijdragen aan het bepalen van een realistische vraagprijs.

Deze gratis waardebepaling vindt plaats bij je thuis, wat het proces zeer toegankelijk maakt. De makelaar kan jouw woning persoonlijk inspecteren en beoordelen, zonder dat je er veel tijd hoeft in te steken. Dit zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare schatting van de waarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn niet overal hetzelfde. Zo kunnen de huizenprijzen in plaatsen rondom Smilde sterk verschillen met die in Smilde zelf. Dit komt door talloze factoren die per locatie kunnen variëren.

Door niet alleen naar Smilde te kijken, maar ook naar andere gemeenten, krijg je een breder en accurater beeld van de huidige woningmarkt. In de onderstaande grafieken wordt dit duidelijk weergegeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Smilde

Op het platform Huis Verkopen is het helder dat verkoopmakelaars in Smilde uiteenlopende prestaties laten zien. We houden nauwgezet bij hoe snel ze een woning verkopen, voor welke prijs ze dat doen, hoeveel woningen ze verkopen en hoelang ze erover doen om te verkopen. Jouw voordeel? We nemen je al dit uitzoekwerk uit handen en presenteren je een vergelijking van de beste makelaars in Smilde.

Denk niet te licht over het kiezen van een makelaar. De verschillen kunnen namelijk groot zijn en een goede keuze kan je een hoop voordelen opleveren. Zo kan een makelaar jouw woning mogelijk sneller en tegen een hogere prijs verkopen. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en ga altijd na bij meerdere makelaars wat zij je kunnen bieden.

Vergelijk makelaars in Smilde Of lees meer over makelaars in Smilde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Smilde

Vergeet niet dat bij een huisverkoop de kosten van makelaars vaak worden gerekend als een percentage van de verkoopprijs, de courtage. In Smilde is dit gemiddeld 1,14%. Deze tarieven kunnen echter flink variëren. Daarom adviseren we je om bij het kiezen van een makelaar niet enkel te kijken naar deze courtage, maar tevens te letten op andere factoren zoals service en bereikbaarheid.

Naast de courtage die je aan de makelaar betaalt, komen er bij de verkoop van je huis nog verschillende andere kosten kijken. Denk aan notariskosten, kosten voor het energielabel en eventueel verkoopstyling. Het zou handig zijn om van tevoren een duidelijk kostenoverzicht te hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Neem bij de keuze van je makelaar dus ook dit soort details in overweging.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Smilde

Wandelend door de straten van Smilde, merk je wellicht op dat er een flink aantal woningen wordt aangeboden als sociale huurwoningen. Maar, vergis je niet, de meerderheid van de woningen in dit pittoreske dorp is eigenlijk te koop. Met een totaal van 1459 koopwoningen, staat Smilde bekend om zijn ruime aanbod aan woningen die je kunt kopen en jouw eigen unieke plekje kunt maken.

Aantal verkochte woningen in Smilde

In de laatste 12 maanden hebben diverse woningen in Smilde de verkoopmarkt betreden; tegelijkertijd zijn er ook meerdere transacties afgerond. Het exacte aantal verkochte woningen bedraagt 34. Graag nodigen we je uit om de specifieke details van aanmeldingen en transacties per maand en jaar in de onderstaande grafiek te bezien:

Ben je van plan jouw huis in Smilde te verkopen?

Als je je huis in Smilde wilt verkopen, zul je merken dat het verkopen van een huis in een klein dorp een aantal unieke uitdagingen met zich meebrengt. Zo kun je bijvoorbeeld ondervinden dat er minder potentiële kopers zijn dan in grotere steden, waardoor het langer kan duren om je huis te verkopen. Bovendien zal je huis mogelijk minder opvallen, omdat er minder verkeer langs je huis komt.

Een oplossing om deze uitdagingen te overwinnen, is het inzetten van een goede makelaar die bekend is met de lokale markt. Hij kan je helpen om je huis op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Daarnaast kun je je voorbereiden op de verkoop van je huis door het stappenplan te volgen dat je vindt op onze website. Dit stappenplan kan je helpen om alles te regelen wat nodig is bij de verkoop van jouw woning in Smilde.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Weet dat de data op deze pagina rondom woningcijfers in Smilde zorgvuldig wordt bijgewerkt en met aandacht gepresenteerd, wij streven ernaar deze woningcijfers actueel te houden. Jouw platform, Huis Verkopen, is speciaal ontworpen om jou te ondersteunen bij de verkoop van je huis. Het geeft niet alleen een gedetailleerd beeld van de huizenmarkt in Smilde maar biedt ook helderheid over mogelijke verkoopmomenten, rekening houdend met de huidige woningprijzen en trends in de huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Verder kan HuisVerkopen.nl de verkoop van je woning een stuk soepeler maken door diverse tools en hulpmiddelen aan te bieden. Zo kun je gebruik maken van een gratis waardebepaling van je huis, of makelaars vergelijken met onze vergelijkingstool om de beste deal in Smilde te vinden. Daarnaast kun je met gemak makelaarstarieven opvragen en mogelijke makelaarskosten besparen. Huis Verkopen is een onafhankelijk platform en gratis te gebruiken, wat ervoor zorgt dat je altijd de beste deal krijgt voor jouw woning in Smilde.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen