Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hijken

Als je overweegt je huis in Hijken te verkopen, is het waardevol om de huidige staat van de huizenmarkt te kennen. Met inzicht in de recente vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen bij de verkoop van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hijken

De gemiddelde verkoopprijs in Hijken is in de laatste 3 maanden € 852.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 845.000 euro. Zo'n informatie is bijzonder handig om de juiste momenten voor verkoop te herkennen. Als je jouw woning in Hijken wilt verkopen, is het slim om de marktomstandigheden goed te volgen. Bekijk de onderstaande grafiek om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Hijken

Afgelopen 3 maanden

€ 711.000
€ 807.000
€ 903.000

Het evalueren van woningmarktcijfers kan aanvoelen als het doorlopen van een doolhof. Een interessant uitgangspunt is echter de waarde per vierkante meter, een waardevolle maatstaf die inzicht biedt in Hijken's vastgoedmarkt. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 is hier € 3.823. Hieronder zie je een grafiek die dit cijfer en andere relevante prijsontwikkelingen visueel maakt:

Huizenprijzen in Hijken per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Hijken laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er zichtbaar beweging geweest in de woningprijzen in Hijken. De exacte oorzaak, opvallendheden of tendensen blijven ter interpretatie van de lezer. De gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand was € 852.500 euro. Zo zie je het belang van actuele marktcijfers. Grafiek die dit verduidelijkt volgt hieronder:

Wat is mijn woning in Hijken waard?

De woningwaarde in Hijken is geen vast gegeven, maar wordt beïnvloed door factoren zoals de staat van het vastgoed, de woningmarkt en gebiedsontwikkelingen. Dit betekent dat de vastgestelde waarde van je woning niet altijd hetzelfde blijft, en het dus belangrijk is om hiervan op de hoogte te blijven.

Het is verstandig om een duidelijk beeld te hebben van de huidige waarde van je woning. Weten wat je woning waard is kan handig zijn bij bijvoorbeeld het verkregen van een hypotheek of bij de verkoop van je woning. Gelukkig kan je een gratis waardebepalingaanvragen bij een deskundige makelaar, om zo inzicht te krijgen in die actuele woningwaarde.

Bij zo'n gratis waardebepaling komt de makelaar je woning onder de loep nemen. Dit kan je doen op een moment dat het jou het beste uitkomt. Niet alleen krijg je dan een goed onderbouwde waardering van je woning, maar heb je ook de mogelijkheid om eventuele vragen die je hebt direct aan de makelaar te stellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is geen vaststaand gegeven en varieert opvallend van locatie tot locatie. Jouw regio - inclusief Hijken en zijn omliggende plaatsen - is daar een lichtend voorbeeld van. Zie je de prijsvergelijkingen in de context van de bredere markttrends, dan ontstaat een duidelijk, genuanceerd beeld van de actuele woningmarkt.

Zo onthullen de onderstaande grafieken de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Hijken versus omliggende plaatsen. Neem een kijkje en ontdek hoe de huizenprijzen in Hijken zich meten met die in vergelijkbare dorpen en steden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hijken

Wanneer je overweegt je huis in Hijken te verkopen is het van groot belang dat je een geschikte makelaar vindt. Statistieken en ervaringen met makelaars verschillen namelijk behoorlijk. Je zult variaties vinden in het aantal succesvolle verkopen, de gemiddelde verkooptijd en de hantering van verkoopstrategieën.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan je veel tijd en geld besparen. Op onze website kun je makelaars vergelijken en zo de makelaar vinden die het beste bij je past. Zorg ervoor dat je de makelaar kiest wiens aanpak aansluit bij jouw voorkeuren, om zo het verkoopproces zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

Vergelijk makelaars in Hijken Of lees meer over makelaars in Hijken

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hijken

Als blikvanger in de verkoopstrategie van je huis zijn makelaarscourtages onmisbaar. Deze variëren sterk per makelaar, met een gemiddeld courtagepercentage in Hijken van 1,16%. Dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 852.500, dat je kunt rekenen op ongeveer € 9.889 aan makelaarskosten. Het is belangrijk je hier goed van bewust te zijn bij het selecteren van een verkoopmakelaar.

Daarnaast is het goed om te weten dat veel makelaars ook opstartkosten berekenen om je huis in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan kosten voor het opmaken van het verkoopadvies, het inmeten van de woning en het maken van foto’s en plattegronden. De gemiddelde opstartkosten in Hijken zijn € 515. In je overweging voor de juiste makelaar kun je dus ook deze kosten meenemen. Zo krijg je het meest complete beeld van de totale kosten en voorkom je onaangename verrassingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hijken

In Hijken maken koopwoningen een groot deel uit van de woningmarkt. Deze woningen dienen óf als woongelegenheid voor de eigenaren zelf, óf als een potentieel huurobject voor degenen die in de markt zijn voor een huurwoning. Ondanks het totale aantal koopwoningen in Hijken, gemarkeerd door de tag 233, is het belangrijk te realiseren dat slechts een klein gedeelte hiervan daadwerkelijk in de verkoop of verhuur is. Om die reden, wanneer je in Hijken op zoek bent naar een woning om te kopen of te huren, kunnen jouw opties enigszins beperkt zijn.

Aantal verkochte woningen in Hijken

In de afgelopen 12 maanden heeft in Hijken een aanzienlijk aantal woningtransacties plaatsgevonden. Om precies te zijn waren dat er 9. Deze transacties zijn woningen die daadwerkelijk zijn verkocht. Daarnaast zijn er ook aanzienlijk wat woningen aangemeld, dat wil zeggen in de verkoop geplaatst. Let wel op, het kan gebeuren dat een woning in een andere maand verkocht wordt dan wanneer deze was aangemeld. De details per maand en per jaar kun je terugvinden in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Hijken te verkopen?

Als je overweegt om jouw woning in Hijken te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo speelt de woningwaarde een grote rol bij het bepalen van je verkoopprijs. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede makelaar inschakelt die je kan helpen met het verkoopproces. Vergeet ook niet om een energielabel aan te vragen, aangezien potentiële kopers hier vaak naar kijken.

Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt, kan het handig zijn om je te houden aan een gestructureerd stappenplan voor de verkoop van je huis. Dit stappenplan helpt je om alles te organiseren en ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Het regelt zaken als het vinden van een makelaar, het bepalen van de vraagprijs, en geeft inzicht in wanneer en hoe je jouw huis klaar moet maken voor bezichtigingen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De niet aflatende bewegingen op de huizenmarkt in Hijken kunnen sterk variëren van minuut tot minuut, dag tot dag. Zorg ervoor dat je altijd in de pas loopt met de meeste hedendaagse statistieken, bijgehouden en actueel gemaakt op onze site. Door de mate van detail in de marktinformatie die aangeboden wordt, kun je subtiele patronen observeren en beter geïnformeerde beslissingen nemen over jouw huis of potentiële toekomstige woningen. Daarnaast kunnen deze cijfers ook nuttig zijn voor potentiële kopers, investeerders en iedereen met een interesse in de vastgoedmarkt.

Voordelen van het gebruik van HuisVerkopen.nl

Als je aan de slag gaat met de verkoop van jouw woning, dan is HuisVerkopen.nl een onschatbare bron van informatie. Je vindt er gegevens over de kosten die komen kijken bij de verkoop van een huis, maar er zijn ook tools om makelaars te vergelijken en tarieven op te vragen. Zoek je uit hoeveel jouw huis echt waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Check ook meteen of jouw woning een geldig energielabel heeft. Ontbreekt er een, dan kunnen wij je helpen met het vinden van een adviseur om een energielabel aan te vragen. Je kunt jouw verkoopstrategie verfijnen door onze brede selectie aan tips door te nemen en ons interactieve stappenplan voor het verkopen van een huis te volgen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen