Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Pesse

De huizenmarkt in Pesse kan, net als veel andere lokale markten, fluctueren en verrassen. Wat je zult ontdekken is dat het verkopen van je huis in dit stukje Drenthe niet altijd eenvoudig is. Bekijk de nieuwste statistieken en vastgoedcijfers om te zien hoe de markt zich ontwikkelt in juli 2024 en bereid je goed voor.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Pesse

De gemiddelde verkoopprijs in Pesse is in de laatste 3 maanden € 311.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 461.000 euro. Dit geeft een inzicht in de prijsontwikkelingen als je je woning wilt verkopen in Pesse. Het verschil tussen de verkoop- en vraagprijs kan helpen bij het bepalen van je prijsstrategie. Neem gerust een kijkje bij de onderstaande grafiek voor meer informatie:

Huizenprijzen in Pesse

Afgelopen 3 maanden

€ -155.000
€ 178.000
€ 511.000

Om inzicht te krijgen in de huizenmarkt in Pesse, is het bekijken van de waarde per vierkante meter een interessant uitgangspunt. Dit geeft je namelijk een beter beeld van de huidige staat van de markt dan alleen kijken naar de totale verkoopprijzen. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op het moment op € 2.979 euro. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht van de huidige verkoop- en vraagprijzen in Pesse per vierkante meter:

Huizenprijzen in Pesse per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.100
€ 2.500
€ 3.800

Prijsontwikkeling Pesse laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Pesse een opmerkelijke verschuiving doorgemaakt. Deze dynamische periode kenmerkt zich door bewegingen die zijn te herleiden tot verschillende marktfenomenen die invloed uitoefenen op de vraag en aanbod van woningen.

Zoals je in de grafiek hieronder kunt zien, kent de gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand in Pesse een bedrag van € 311.250. Deze bewegingen liggen in lijn met de landelijke trends:

Wat is mijn woning in Pesse waard?

Wat is de waarde van je huis in Pesse? Dat hangt af van een aantal factoren zoals het soort woning, de grootte ervan en de huidige staat waarin het verkeert. Daarnaast speelt de marktstand een grote rol; de woningmarkt fluctueert en dat beïnvloedt de waarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar de werkelijke waarde van je woning in Pesse? De meest effectieve manier om die te achterhalen is door een kosteloze waardebepaling aan te vragen bij een erkende makelaar. Dit biedt je de nodige helderheid en helpt bij het maken van een gefundeerde beslissing over de verkoop van je woning. Je kunt een waardebepaling aanvragen op onze website.

Een waardebepaling door een makelaar is niet alleen gratis, maar ook ongecompliceerd. De expert komt bij je langs, neemt alle relevante factoren in overweging en presenteert je vervolgens een realistische inschatting van de waarde van je huis in Pesse. Met deze kennis ben je klaar voor succesvolle onderhandelingen over de verkoopprijs.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is intrigerend om waar te nemen dat de woningmarktcijfers per plaats behoorlijk variëren. Een blik op de huizenprijzen in plaatsen rondom Pesse laat zien dat deze een wezenlijk verschil vertonen ten opzichte van Pesse zelf.

Dit verschil onderstreept het belang van een ruimere blik. Vastgoedcijfers uit andere gemeenten kunnen namelijk enorm verhelderend werken en schetsen een vollediger beeld van de huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Pesse

Het kiezen van de best presterende makelaar voor het verkopen van je huis in Pesse is geen eenvoudige opgave. Elke makelaar is net iets anders. De ene makelaar blinkt uit in snelle verkoop, terwijl de andere makelaar uitzonderlijk goed is in het krijgen van de beste verkoopprijs. Het gaat erom de makelaar te vinden die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Het kiezen van de juiste makelaar in Pesse is van groot belang. De makelaar zal je begeleiden van start tot finish, waardoor het belangrijk is dat hij of zij past bij wat jij zoekt. Het loont dan ook om makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Pesse Of lees meer over makelaars in Pesse

Gemiddelde tarieven van makelaars in Pesse

Wist je dat courtages de grootste kostenpost zijn bij het verkopen van je woning? Het gemiddelde courtagepercentage in Pesse bedraagt momenteel 1,17% van de verkoopprijs. Dit betekent dat als jouw huis wordt verkocht voor de gemiddelde verkoopprijs van € 311.250 euro's, je ongeveer € 3.642 euro's aan makelaarscourtage kwijt bent.

Het courtagepercentage is dan wel belangrijk, maar het zegt niet alles. Het is vooral belangrijk om te weten wat deze kosten jou uiteindelijk opleveren. Om beter inzicht te krijgen in de tarieven van verschillende makelaars in Pesse, kun je gebruik maken van ons platform om makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de tarieven en kun je deze met elkaar vergelijken om de beste keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Pesse

In Pesse is het totale aantal koopwoningen 543. Woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, variërend van jouw privéwoning tot een beleggingsobject. Natuurlijk kan jouw woning ook een combinatie vormen van beide. Het voordeel hiervan is dat je zowel een plek om te wonen als een rendementsobject in jouw bezit hebt. Ongeacht de bestemming, het bezit van een woning in Pesse betekent dat je deel uitmaakt van een geweldige gemeenschap.

Aantal verkochte woningen in Pesse

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Pesse veel activiteit gezien. Er zijn een aantal woningen aangemeld voor verkoop, waarbij elke aanmelding het begin markeert van een mogelijk huis verkoopproces. Maar nog belangrijker is het aantal transacties, ofwel de woningen die daadwerkelijk verkocht zijn. Het exacte aantal verkochte woningen in Pesse is als volgt: 10. Laten we deze cijfers nu in detail bekijken:

Ben je van plan jouw huis in Pesse te verkopen?

Wanneer je overweegt jouw huis in Pesse te verkopen, komt er aardig wat op je af. Het is niet alleen een kwestie van een bord in je tuin zetten en wachten tot de kopers zich melden. Het regelen van zaken als een gedegen taxatie, de juiste prijsstelling en de noodzakelijke juridische documentatie zijn maar een paar van de elementen die aandacht verdienen.

Een georganiseerde aanpak kan hierbij enorm helpen. Daarom kan een overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van jouw huis ontzettend nuttig zijn. In zo'n plan zie je precies welke dingen je moet regelen, zoals een energielabel regelen, een goede makelaar kiezen en misschien zelfs een verhuisbedrijf inschakelen. Met een doeltreffend verkoopplan heb je alle acties helder op een rij, speciaal afgestemd op je situatie in Pesse.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen hebben we met veel precisie de laatste woningcijfers van Pesse voor je samengebracht. Hiermee krijg je een kristalhelder beeld van het huidige vastgoedklimaat in Pesse. Omdat de markt altijd in beweging is, worden deze cijfers voortdurend bijgewerkt. Nauwlettend deze pagina in de gaten houden kan je helpen bij het juiste moment kiezen om tot verkoop over te gaan.

Hoe Huis Verkopen helpt bij de verkoop

Huis Verkopen is meer dan enkel een bron van informatie. Het fungeert ook als een toolbox vol handige instrumenten zoals de mogelijkheid om een gratis waardebepaling aan te vragen of om makelaars te vergelijken. Met dit platform wordt het vinden van een geschikte makelaar in Pesse haast een fluitje van een cent. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen om te besparen op de kosten. De diensten reiken verder dan dat: het platform helpt je stap-voor-stap bij het regelen van allerlei zaken omtrent de verkoop, waardoor je niets over het hoofd ziet. Denk aan het aanvragen van een energielabel, hulp bij de inrichting van je woning, en nog veel meer. Op Huis Verkopen regel je eenvoudig en modern de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen