Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Terneuzen

Wil je je huis verkopen in Terneuzen? Dan is goede kennis van de huidige huizenmarkt in deze stad onmisbaar. Hier op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele woningmarktcijfers van Terneuzen, inclusief woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Terneuzen

De gemiddelde verkoopprijs in Terneuzen is in de laatste 3 maanden € 250.950 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 297.645 euro. Dit geeft aan dat huizen in Terneuzen vaak iets lager verkocht worden dan de initiële vraagprijs. Hierbij speelt onderhandeling een grote rol, omdat kopers proberen de vraagprijs zo veel mogelijk te drukken. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht in deze prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Terneuzen

Afgelopen 3 maanden

€ 25.000
€ 186.000
€ 348.000

Als je de woningmarkt in Terneuzen wil begrijpen, is het belangrijk om de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Het geeft een helder inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding van een huis. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 2.648 euro. De onderstaande grafiek geeft een uitgebreid overzicht van de verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Terneuzen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.800

Prijsontwikkeling Terneuzen laatste 12 maanden

In de stad Terneuzen hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden bewogen. Deze veranderingen kunnen we volgen zonder aannames te doen over opvallendheden of de richting van de woningprijzen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning afgelopen maand bedroeg € 250.950 euro's. Bekijk voor gedetailleerdere informatie de volgende grafiek die de trends in de woningprijzen over deze periode illustreert:

Wat is mijn woning in Terneuzen waard?

Je beslissing om je huis in Terneuzen te verkopen hangt vaak nauw samen met de mogelijke opbrengst in het licht van de huidige woningmarkt. Hierbij spelen zowel lokale als landelijke markttrends een grote rol, waaronder de doorlopend veranderende huizenprijzen in Terneuzen. Deze factoren gecombineerd geven een inschatting van de waarde van jouw huis.

Denk je eraan om je woning op de markt te zetten? Dan is het wellicht een goed idee om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Deze professionele dienst biedt een nauwkeurige indicatie van de mogelijke verkoopprijs, gebaseerd op marktontwikkelingen en vergelijkbare huizen in Terneuzen.

Hoe werkt een gratis waardebepaling door een makelaar? Een makelaar neemt je woning onder de loep en vergelijkt deze met soortgelijke huizen in Terneuzen. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen voor een waardebepaling, omdat schattingen kunnen variëren. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt fluctueert en de prijzen zijn afhankelijk van talrijke factoren, waaronder de locatie. Terneuzen is hier geen uitzondering op. Inderdaad, het contrast in huisprijzen tussen Terneuzen en omliggende gebieden is merkbaar.

Het bekijken van deze marktbewegingen en de huizenprijzen in andere gemeenten is leerzaam. Het stelt je in staat om een meer genuanceerde blik op de huidige markt te ontwikkelen. Op deze manier helpt het om de context te begrijpen waarbinnen lokale huizenprijzen bewegen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Terneuzen

Wij, als online platform, houden de woningmarkt cijfers en makelaarsstatistieken van Terneuzen nauwkeurig in de gaten. Deze regio kent een grote variatie in prestaties van verkoopmakelaars en dat is dan ook waar onze focus ligt. Wij volgen welke makelaars de hoogste verkoopprijzen behalen, het snelst een huis verkopen, maar ook hoeveel woningen ze verkopen en hoe lang dit proces gemiddeld duurt.

Als je op zoek bent naar de meest geschikte makelaar in Terneuzen, dan zijn onze vergelijkingen érg hulpvol. We gebruiken onze verzamelde statische gegevens om jou te helpen een makelaar te vinden die aansluit bij jouw behoeftes. Zo zorgen we ervoor dat je zonder moeite voordeel haalt uit het grote aanbod van makelaars in de regio.

Vergelijk makelaars in Terneuzen Of lees meer over makelaars in Terneuzen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Terneuzen

Voordat je een huis in Terneuzen gaat verkopen, is het van belang dat je een goed beeld hebt van de courtages in de makelaardij. Het gemiddelde tarief van een makelaar in Terneuzen is ongeveer 1,17% van de verkoopprijs. Dit betekent dat bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Terneuzen van € 250.950, de makelaarskosten gemiddeld neerkomen op € 2.936.

Je doet er goed aan om niet alleen naar de kosten van een makelaar te kijken, maar vooral wat de makelaar je oplevert. Zo zijn er makelaars die voor hun courtage een uitgebreide verkoopstrategie, promotiemateriaal en persoonlijke begeleiding bieden. Voor een overzicht en om makelaars te vergelijken, kun je terecht op onze website.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Terneuzen

Terneuzen kent een aanzienlijk aantal koopwoningen, namelijk . Op dit moment staat echter maar een fractie van deze woningen te koop. Dit kan in jouw voordeel werken als je overweegt jouw huis te verkopen. Met deze beperkte beschikbaarheid op de markt, zijn de ogen van potentiële kopers zeker op jouw woning gericht.

Ben je van plan jouw huis in Terneuzen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Terneuzen kan soms als een lastige klus voelen. Je krijgt te maken met verschillende uitdagingen; van het tijdrovende kluswerk om je huis verkoopklaar te maken, de hoge concurrentie op de woningmarkt in Terneuzen tot het vinden van de juiste makelaar die jouw belangen vooropstelt. Het huis verkopen kan als een overweldigende berg werk lijken, maar wees gerust, het is zeker te doen!

Om dit minder intimiderend te maken, zijn er verschillende strategieën beschikbaar. Het loont om tijd te besteden aan het up-to-date maken van jouw huis, immers, een goed gepresenteerd huis trekt meer potentiële kopers. Bovendien kun je de diensten van een ervaren makelaar inschakelen, die bekend is met de lokale markt. Voor een uitgebreider idee, raden we je aan om ons opgestelde stappenplan voor jouw woning in Terneuzen te bekijken. Hierin vind je een overzichtelijk plan van aanpak om de verkoop van jouw huis te vergemakkelijken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De situatie op de woningmarkt verandert constant, zeker ook in Terneuzen. Hier op deze pagina houden we de woningmarktcijfers in Terneuzen nauwgezet bij. Deze actuele data kunnen jou goed van pas komen. Inzicht in de marktcijfers geeft je namelijk een beeld van hoe de markt zich ontwikkelt, wat weer van invloed kan zijn op de verkoop van je woning. Kennis van de lokale woningmarkt is dus geen overbodige luxe.

Praktische tools voor een succesvolle woningverkoop

Op Huis Verkopen bieden we naast de woningmarktcijfers nog veel meer handige tools. Zo kun je hier een gratis waardebepaling aanvragen of lokale makelaars vergelijken. Ook is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen en op die manier te besparen op makelaarskosten. Ons stappenplan helpt je om geen belangrijke stappen over het hoofd te zien. Zo regel je op een slimme manier de verkoop van je woning in Terneuzen. En dat allemaal gratis en onafhankelijk!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen