Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Goes

Je overweegt je huis te verkopen in Goes? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de huidige stand van de woningmarkt in deze stad. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers, van woningprijzen en vraagprijzen tot het aantal recente transacties in Goes.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Goes

De gemiddelde verkoopprijs in Goes is in de laatste 3 maanden € 374.453 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 394.710 euro. Dit verschil tussen verkoop- en vraagprijs kan je inzicht bieden in de huizenmarkt van deze stad. Deze inzichten kunnen nuttig zijn bij het huis verkopen. Neem daarom een kijkje bij de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Goes

Afgelopen 3 maanden

€ 211.000
€ 328.000
€ 445.000

Als je een woning in Goes in overweging neemt, of misschien denkt aan het verkopen van je eigen huis, is het raadzaam om de waarde per vierkante meter als uitgangspunt te nemen. In de vastgoedbranche kan de prijs per m2 een zeer nauwkeurige inschatting geven van de waarschijnlijke opbrengst. Vermenigvuldig simpelweg het aantal vierkante meters van je huis met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Goes. Let goed op de grafiek hieronder, erkijk de verschillende verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter gedurende de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Goes per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.600

Prijsontwikkeling Goes laatste 12 maanden

Als potentiële koper of verkoper in Goes is goed inzicht in de lokale woningmarkt belangrijk. Zo kan je de prijsontwikkeling van verkochte woningen in de afgelopen 12 maanden nalopen. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was bijvoorbeeld € 374.453. Om je op weg te helpen hebben we dit inzichtelijk gemaakt in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Goes waard?

Het besluit om je woning in Goes te verkopen hangt vaak samen met de mogelijke opbrengst in de actuele huizenmarkt. Het is een belangrijke stap waarbij inzicht in de potentiële verkoopwaarde van je woning een grote rol speelt, aangezien dit je financiële toekomstplannen kan beïnvloeden.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is het een verstandige keuze om eerst een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Met een dergelijke taxatie krijg je namelijk een realistisch en onafhankelijk beeld van de huidige marktwaarde van je huis, wat nuttig is bij het bepalen van de verkoopprijs.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat hij of zij jouw woning grondig bekijkt en vergelijkt met soortgelijke woningen die recent zijn verkocht in Goes. Het kan raadzaam zijn om meerdere makelaars te vragen voor een waardebepaling, aangezien schattingen per makelaar kunnen verschillen. Deze aanpak maakt een nauwkeurige prijsbepaling mogelijk.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het kan verleidelijk zijn om enkel te focussen op de situatie in je directe omgeving, zoals Goes, wanneer je de woningmarkt bekijkt. Maar de realiteit is dat elke locatie unieke kenmerken en prijzen heeft. De huizenprijzen in omliggende plaatsen kunnen aanzienlijk verschillen van die in Goes:

Dit wordt duidelijk zichtbaar wanneer we naar de beide onderstaande grafieken kijken. Hier worden niet alleen de gemiddelde huisprijzen weergegeven, maar ook de gemiddelde prijs per vierkante meter. Zo krijg je een diepgaand inzicht in de verschillen tussen Goes en vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Goes

Aan het verkopen van een woning in het gevarieerde gebied van Goes gaat vaak een excellente makelaar vooraf. Bij HuisVerkopen.nl houden we de prestaties van deze makelaars nauwlettend in de gaten. We houden statistieken bij zoals hoe vaak en hoe snel een woning in Goes wordt verkocht, tegen welke prijs en hoe deze prijzen fluctueren. Dit doen we zodat je een gebalanceerd beeld krijgt van de makelaar waar je voor kiest.

Het kiezen van een passende makelaar kan het verschil maken in de verkoop van jouw woning. De beste makelaar voor jou is niet alleen snel, maar behaalt ook een hogere verkoopprijs. Bovendien verkopen ze meer woningen en nemen ze minder tijd om jouw woning te verkopen. Met onze statistieken en vergelijkingen helpen wij je die ideale makelaar te vinden. Het is een belangrijke keuze die veel invloed kan hebben op jouw verkoopervaring.

Vergelijk makelaars in Goes Of lees meer over makelaars in Goes

Gemiddelde tarieven van makelaars in Goes

Wanneer je een huis wilt verkopen in Goes, komt er vaak veel kijken bij het selecteren van de juiste makelaar. In dit proces is het slim om te bedenken hoeveel een makelaar jou gaat kosten. De courtage is de beloning voor de makelaar en wordt berekend als een percentage van de verkoopprijs. Gemiddeld ligt dit percentage in Goes op 1,16%.

Het is verstandig om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook andere aspecten mee te nemen in jouw overweging. Een goede prijs/kwaliteit-verhouding is minstens zo belangrijk bij het kiezen van een makelaar. Let op de aangeboden diensten, de ervaring van de makelaar en eventuele extra kosten. Om je te helpen bij het maken van een bewuste keuze, kun je een kijkje nemen op onze kostenoverzicht voor een heldere uitleg over alle kosten bij de verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Goes

Het totale woningbestand in Goes bevat een merendeel aan koopwoningen, met een aantal van 7982. Hoewel de meerderheid van de woningen koopwoningen zijn, moet je er rekening mee houden dat er ook een aanzienlijk deel bestaat uit andere soorten woningen. Dit kan variëren van (sociale) huurwoningen tot panden met een andere bestemming. Het totaalplaatje van de woningmarkt in Goes wordt dus zowel vormgegeven door die massa aan koopwoningen, als door deze andere vormen van bewoning.

Aantal verkochte woningen in Goes

In Goes zijn de afgelopen 12 maanden veel woningen op de markt gekomen en verkocht. Dit kan je zien in de opvolgende grafiek. Het aantal aangemelde woningen en de uiteindelijke verkooptransacties hebben we hierin staan. Het aantal verkochte woningen ofwel transacties van het afgelopen jaar is 237:

Ben je van plan jouw huis in Goes te verkopen?

Bij de verkoop van je huis in Goes komt heel wat kijken. Er zijn tal van aspecten waar je gedegen op moet anticiperen. Denk aan een accurate waardebepaling door een makelaar aanvragen, het tijdig energielabel aanvragen en voorbereiden om je huis voor het juiste publiek voor de hoogste prijs te verkopen. Het vergt veel tijd, energie en expertise om dit allemaal goed op orde te brengen.

Het kan dan ook ontzettend handig zijn om eerst een stappenplan voor de verkoop van je huis op te stellen, voordat je je woning in de verkoop zet. Dit biedt je meer overzicht en maakt het proces heel wat overzichtelijker. Je kunt bijvoorbeeld taken zoals verkoopadvies bij een makelaar aanvragen en makelaars vergelijken erin opnemen. Dit stappenplan functioneert als een richtlijn die je bij het hele traject ondersteunt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wil je je woning verkopen in Goes? Weet dan dat de huizenprijzen in Goes continu veranderen. We houden de prijsschommelingen nauwlettend in de gaten op deze pagina. Je vindt hier actuele gegevens over de vraagprijzen, verkoopprijzen, aanmeldingen en meer. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en kun je hierop anticiperen als je overweegt om je huis te verkopen.

Handige tools voor woningverkoop

HuisVerkopen.nl helpt je bij het voorbereiden en regelen van de huisverkoop. Zo biedt onze website kosteloze hulpmiddelen, zoals een waardebepaling of de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Daarnaast kun je hier makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Dankzij ons platform, dat zowel onafhankelijk als gratis is, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en altijd de beste deal krijgt bij lokale specialisten in Goes. Kortom, HuisVerkopen.nl maakt de verkoop van je huis gemakkelijk en transparant.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen