Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Colijnsplaat

In het rustige Colijnsplaat kan het verkopen van je huis een uitdaging zijn. De lokale huizenmarkt heeft echter in maart 2024 een interessante wending genomen. Om de verkoop van je huis te stimuleren, kan het handig zijn om de recente vastgoedstatistieken en -cijfers over vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties te kennen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Colijnsplaat

De gemiddelde verkoopprijs in Colijnsplaat is in de laatste 3 maanden € 233.098 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 295.394 euro. Als de vraagprijs gemiddeld hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit simpelweg dat er doorgaans ruimte is voor onderhandeling bij de aankoop. In de onderstaande grafiek kun je de ontwikkeling van de genoemde prijzen in de afgelopen periode bekijken:

Huizenprijzen in Colijnsplaat

Afgelopen 3 maanden

€ -29.000
€ 158.000
€ 345.000

Interessant genoeg biedt het observeren van de gemiddelde prijs per m2 in Colijnsplaat waardevolle inzichten. Deze prijs kan een indicatie geven of bepaalde huizen onder- of overgewaardeerd zijn op de markt. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Colijnsplaat € 3.071, een waarde die kan fluctueren op basis van meerdere factoren. Om deze informatie in perspectief te plaatsen, bekijk de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Colijnsplaat per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Colijnsplaat laatste 12 maanden

Als je overweegt om een woning aan te kopen in Colijnsplaat, is het verstandig om een blik te werpen op hoe de huizenprijzen zich het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Deze trends kunnen helpen om een geïnformeerde keuze te maken. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand in Colijnsplaat was € 233.098. Deze bewegingen lopen in harmonie met de landelijke gemiddelden. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visuele weergave:

Wat is mijn woning in Colijnsplaat waard?

De waarde van jouw woning in Colijnsplaat is afhankelijk van verschillende factoren. Dingen zoals de staat van het huis, de grootte van de eigendom, de locatie binnen het dorp en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving spelen allemaal een rol. De locatie is vaak een van de meest bepalende factoren voor de waarde van een woning.

Ben je benieuwd naar de precieze waarde van jouw huis? Een gratis waardebepaling door een makelaar is dan de beste optie voor je. Dit biedt een solide basis, of je nu serieus overweegt om te verkopen of alleen een duidelijk beeld zoekt van de huidige waarde van jouw woning. Door een waardebepaling aan te vragen, kun je een weloverwogen beslissing nemen om al dan niet over te gaan tot verkoop.

Tijdens een gratis waardebepaling, komt een makelaar bij je thuis. Hij of zij besteedt ongeveer 30 minuten aan het inspecteren van de woning en het beoordelen van relevante factoren om uiteindelijk een geschatte waarde te bepalen. Door het persoonlijke bezoek kan de makelaar een gedetailleerd en realistisch beeld krijgen van de woning. Het is een gratis service die je inzicht geeft in de waarde van jouw eigendom.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt is variatie een gegeven feit. Afhankelijk van de locatie kunnen de prijzen flink uiteenlopen. Bij de analyse van de huizenprijzen is het dan ook raadzaam om niet alleen naar Colijnsplaat te kijken, maar ook een vergelijk te trekken met omliggende plaatsen.

Het beoordelen van uitsluitend totale verkoopprijzen geeft al waardevolle inzichten, maar voor een volledig overzicht is het juist ook nuttig om de gemiddelde prijs per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Hiermee krijg je een realistischer beeld van onze huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Colijnsplaat

Op HuisVerkopen.nl geloven we in het krachtige van data om de beste makelaar in Colijnsplaat te vinden. Door woningmarkt cijfers en makelaar statistieken te analyseren, hebben we inzicht in welke makelaars bovengemiddeld presteren in termen van verkoopsnelheid en verkoopprijs.

Ondanks dat alle makelaars in Colijnsplaat hun eigen kwaliteiten en specialiteiten hebben, kunnen er grote verschillen zijn in de resultaten die zij behalen. Het kiezen van een makelaar die past bij jouw specifieke verwachtingen en woning kan je aanzienlijke voordelen opleveren.

Vergelijk makelaars in Colijnsplaat Of lees meer over makelaars in Colijnsplaat

Gemiddelde tarieven van makelaars in Colijnsplaat

Het is belangrijk dat je bekend bent met de gemiddelde tarieven van makelaars als je jouw huis wilt verkopen. In Colijnsplaat ligt de gemiddelde courtage - het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar in rekening brengt - op 1,25%. Dit betekent dat, met een gemiddelde verkoopprijs van € 233.098 in Colijnsplaat, de kosten die je aan de makelaar betaalt gemiddeld uitkomen op € 2.914.

Zorg dat je goed inzicht krijgt in alle kosten die een makelaar rekent, want naast de courtage brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening om jouw huis in de verkoop te plaatsen. Wees je ook bewust van eventuele bijkomende kosten, zoals voor fotografie of de aanmelding op woningplatforms. Door verschillende offertes te vergelijken en te letten op welke diensten inbegrepen zijn, kies je de makelaar die het beste bij jouw behoeften en budget past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Colijnsplaat

In totaal zijn er in Colijnsplaat koopwoningen. Elke woning kan verschillende bestemmingen hebben op basis van planologische regels. Zo kan jouw woning aangemerkt zijn als een woonhuis, een vakantiehuis of zelfs als een bedrijfswoning. Jouw woning kan dus uiteenlopende doeleinden hebben, afhankelijk van de eisen en regelgeving van de gemeente. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent bij de verkoop van je woning.

Aantal verkochte woningen in Colijnsplaat

In de afgelopen 12 maanden is er een interessante wisselwerking geweest tussen aanmeldingen en transacties in Colijnsplaat. Zo zijn er meerdere woningen te koop gezet, wat leidde tot een aantal geslaagde transacties. Het totale aantal verkochte woningen in dit tijdspand staat weergegeven in de code 22. Neem een kijkje naar de gedetailleerde onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Colijnsplaat te verkopen?

Wanneer je besluit je huis in Colijnsplaat te verkopen, zijn er diverse aspects die je in acht moet nemen. Juiste inschatting van woningwaarde, correcte energielabel aanvragen en nauwkeurige waardebepaling door een makelaar aanvragen zijn slechts enkele van de zaken die hieronder vallen. Aandacht besteden aan makelaarstarieven en het kiezen van de beste makelaar voor de verkoop van je huis spelen ook een sterke rol in een succesvolle verkoop.

Een gestructureerde aanpak vergemakkelijkt zeker het proces van een huisverkoop. Zekerheid hebben over je stappenplan elimineert mogelijk verwarring en stelt je in staat om consequent vooruitgang te boeken. Dit plan geeft je een duidelijke richting aan het hele verkoopproces, van het initieel verkoopadvies bij de makelaar aanvragen, tot aan de uiteindelijke afhandeling van de verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je geïnteresseerd in het verkopen van jouw woning in Colijnsplaat? Dan zit je hier goed! We houden de prijsontwikkeling in Colijnsplaat nauwgezet bij. Zo heb je altijd een actueel overzicht van vraagprijzen, verkoopprijzen, recente transacties, nieuwe aanmeldingen en meer. Je blijft up-to-date en kunt slimme beslissingen nemen over de verkoop van je woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij het verkopen van jouw woning

Huis Verkopen biedt verschillende tools en diensten aan om je te helpen met de verkoop van je woning. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel je woning waard is? Dan kun je een gratis waardebepaling aanvragen. Op zoek naar de beste makelaar in Colijnsplaat? Met onze vergelijkingstool vind je deze in een handomdraai. En dat is nog maar het begin. Via ons platform kun je ook makelaarstarieven opvragen, een energielabel aanvragen, advies inwinnen over verkoopstrategieën en nog veel meer!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen