Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Weert

Wil je een huis verkopen in Weert? Ken dan zeker de huidige trend in de woningmarkt. Op deze pagina vind je actuele statistieken en belangrijke vastgoedcijfers over Weert, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en recente transacties. Speciale aandacht gaat uit naar de huidige m2-prijs in Weert. Met deze informatie kun je beter inschatten wanneer je kunt instappen in de markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Weert

De gemiddelde verkoopprijs in Weert is in de laatste 3 maanden € 371.563 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 403.677 euro. Hou er rekening mee dat deze prijzen kunnen fluctueren, afhankelijk van het aanbod gedurende de betreffende periode. Bekijk de onderstaande grafiek voor een beter inzicht in deze prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Weert

Afgelopen 3 maanden

€ 180.000
€ 317.000
€ 454.000

Bij de beoordeling van woningprijzen speelt de waarde per vierkante meter een doorslaggevende rol. Dit principe geldt zeker in Weert, waar het van groot belang is om de gemiddelde verkoopprijs per m2 in ogenschouw te nemen. Deze prijs bedraagt momenteel € 3.183 euro. Volg de onderstaande grafiek nauwgezet om zowel de huidige verkoopprijzen als vraagprijzen per m2 in Weert over de afgelopen 3 maanden te zien:

Huizenprijzen in Weert per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.300

Prijsontwikkeling Weert laatste 12 maanden

Het is verstandig om een vinger aan de pols te houden bij het volgen van de woningmarktcijfers in Weert, met name wat betreft de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen 12 maanden. Hierdoor kun je met realistische verwachtingen de stap zetten om je huis te verkopen. De gemiddelde verkoopprijs die vorige maand werd waargenomen is € 371.563. De onderstaande grafiek biedt een duidelijk overzicht van deze recente prijsontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Weert waard?

Het bepalen van de waarde van jouw woning in Weert is niet simpelweg een kwestie van oppervlakte keer gemiddelde prijs per vierkante meter. Verschillende factoren spelen een rol, waaronder de staat van het huis, de locatie, de marktomstandigheden en de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Het is belangrijk om te realiseren dat de huizenprijzen in Weert sterk fluctueren door de voortdurende verandering in vraag en aanbod.

Als je benieuwd bent naar de nauwkeurige waarde van jouw huis, is een gratis waardebepaling door een professionele makelaar de meest betrouwbare methode. Zo'n waardebepaling vormt een solide basis voor het nemen van een besluit over het wel of niet verkopen van je huis. Dit is met name het geval als je nog twijfelt of verkoop op dit moment verstandig is. Hierbij kun je direct op de www.huisverkopen.nl starten met het aanvragen van een gratis waardebepaling.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de woning grondig te onderzoeken. Hierbij kijkt de makelaar bijvoorbeeld naar de bouwkundige staat, de locatie en de huidige marktomstandigheden. Dit gebeurt geheel kosteloos en zonder verdere verplichtingen. De inzichten van de makelaar zijn vaak zeer verhelderend en helpen je bij het nemen van verstandige beslissingen over jouw woning in Weert.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het zal je wellicht niet verbazen dat huizenprijzen sterk variëren per locatie. De marktcijfers laten zien dat zelfs in hetzelfde land, regio of provincie de prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Een opmerkelijk geval dat de aandacht trekt, is Weert. De huizenprijzen in Weert wijken namelijk af van die in nabijgelegen plaatsen. Deze variatie vormt een uniek aspect binnen de nationale huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Weert

Op het gebied van makelaardij kan er in Weert een hoop verschillen zijn. Wij als platform brengen de prestaties van deze makelaars in kaart. Door te letten op zaken als de snelheid van een woningverkoop, de gemiddelde verkoopprijs en het aantal verkochte woningen, kunnen we onze gebruikers een helder beeld geven. Zo voeren we een vergelijking uit die jou helpt de meest passende makelaar in Weert te vinden.

Het kiezen van een effectieve makelaar kan enorm veel verschil maken. Door onze vergelijking te gebruiken, krijg je inzicht in welke makelaar in Weert het beste aansluit op jouw wensen en het snelst resultaat levert. Het maakt het vinden van de juiste makelaar eenvoudiger en kan veel tijd, geld en energie besparen die anders in het kiezen van een minder geschikte makelaar zou zijn gegaan.

Vergelijk makelaars in Weert Of lees meer over makelaars in Weert

Gemiddelde tarieven van makelaars in Weert

Heb je er al bij stilgestaan dat het courtage van makelaars varieert? In Weert ligt dit percentage gemiddeld op 1,14%. Dat lijkt misschien een klein verschil te maken, maar wanneer je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning hier € 371.563 is, begrijp je dat dit flink kan oplopen.

Voordat je besluit jouw huis te koop te zetten, adviseren we je om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Geen zorgen, dit is eenvoudig te doen door de tarieven op te vragen bij geselecteerde makelaars in Weert. Zo krijg je een compleet beeld van de mogelijke kosten. Let hierbij ook op eventuele bijkomende kosten en wat er precies onder de dienstverlening valt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Weert

In Weert zijn er momenteel 13788 koopwoningen. Elke woning kan een uiteenlopende bestemming hebben. Zo kunnen woningen dienen als hoofdverblijf, maar ze kunnen ook een tweede woning zijn of wellicht als investering dienen voor verhuur. Het is belangrijk om te bedenken welke bestemming jouw woning heeft als je overweegt om deze te verkopen, omdat de bestemming het type potentiële kopers kan beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Weert

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Weert activiteit gezien in zowel aanmeldingen als transacties. Er zijn diverse woningen te koop gezet, maar nog belangrijker, een aantal daarvan heeft ook een nieuwe eigenaar gevonden. In totaal zijn er 468 woningen verkocht:

Ben je van plan jouw huis in Weert te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Weert stuit je op diverse uitdagingen, zoals het bepalen van de juiste vraagprijs, de aanvraag van het energielabel en het vinden van een betrouwbare makelaar. Het kan een hele uitdaging zijn om je woning optimaal in de markt te positioneren en tegelijkertijd de wettelijke eisen in acht te nemen. Gelukkig vind je op deze site een uitgebreid stappenplan dat je meeneemt in het gehele proces.

Een andere uitdaging kan zijn het vinden van een potentiele koper die bereid is jouw vraagprijs of iets in de buurt ervan te betalen. Het kan stressvol zijn om te wachten op het juiste aanbod en om te gaan met eventuele onderhandelingen. Een oplossing hiervoor is het inschakelen van een ervaren makelaar, die de Weertse huizenmarkt kent en jouw belangen behartigt. Verkoopstrategie en onderhandeling zijn slechts enkele facetten waar een goede makelaar het verschil kan maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Weert zijn constant aan verandering onderhevig. Maar maak je geen zorgen, op deze pagina wordt alle informatie accuraat en actueel gehouden. Hiermee bieden we je inzicht in de recentste verkoopcijfers, trends en patronen in de woningmarkt van Weert. Actuele marktcijfers zijn een waardevol hulpmiddel bij het verkopen van je huis. Ze bieden een referentiekader, zodat je een helder beeld krijgt van de huidige marktomstandigheden, de concurrentie en potentiële marktwaarde van je woning.

De troeven van HuisVerkopen.nl bij de verkoop van je woning

Ons platform, HuisVerkopen.nl, biedt een scala aan handige tools die je kunnen helpen bij de verkoop van je woning. Bijvoorbeeld, het hebben van een betrouwbaar inzicht in de waarde van je woning kan essentieel zijn bij de onderhandelingen. Dit kan middels ons aanbod voor een gratis waardebepaling. Of je nu op zoek bent naar de beste makelaar in Weert of wilt besparen op makelaarskosten, bij ons ben je op de juiste plek. Met onze makelaarsvergelijking en tariefopvraagfunctie, krijg je de beste deal. Je kunt ook ons stappenplan volgen om te zorgen dat je niets vergeet bij de voorbereiding van je huizenverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen