Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sittard

Als je overweegt je woning in Sittard te verkopen, is inzicht in de huidige vastgoedmarkt van groot belang. Door een duidelijk beeld te hebben van de huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sittard

De gemiddelde verkoopprijs in Sittard is in de laatste 3 maanden € 349.842 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 347.688 euro. Zoals je ziet, fluctueren de prijzen van de vastgoedmarkt in Sittard aanzienlijk. Het monitoren van deze ontwikkelingen is dan ook van belang voor iedereen die eraan denkt om zijn huis te verkopen in Sittard. Let dus goed op de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Sittard

Afgelopen 3 maanden

€ 226.000
€ 313.000
€ 400.000

Als je overweegt om een huis te kopen of verkopen in Sittard, is het raadzaam om niet alleen te focussen op de totaliteit van de vraag- of verkoopprijs. De prijs per vierkante meter is namelijk evenzo van belang. Dit geeft een realistisch beeld van de waarde van het onroerend goed in relatie tot de grootte. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Sittard is € 2.906. Het verschil tussen de vraagprijs en verkoopprijs, evenals andere prijsontwikkelingen, zien we terug in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Sittard per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.000

Prijsontwikkeling Sittard laatste 12 maanden

Het kan raadzaam zijn om de ontwikkeling van de woningprijzen in Sittard gedurende het laatste jaar nauwlettend te volgen. Zonder enige speculatie over de richting of bijzonderheden van deze woningprijzen, zagen we afgelopen maand een gemiddelde verkoopprijs van € 349.842 euro. Kijk hieronder voor meer inzicht in de recente marktbewegingen:

Wat is mijn woning in Sittard waard?

De beslissing om je woning op de markt te zetten hangt vaak af van wat men gelooft dat het huis zou kunnen opleveren. In de huidige marktomstandigheden kan de woningwaarde in Sittard zeer fluctueren. Het inzicht krijgen in de potentiële opbrengst is dus een belangrijke stap in het verkoopproces.

Overweeg je om je woning te verkopen? Het is dan een uitstekend idee om een gratis waardebepaling van een makelaar te laten doen. Het zal je helpen om een realistische prijs voor je woning vast te stellen, wat kan bijdragen aan een snellere verkoop. Je kunt zelfs een waardebepaling aanvragen om je op weg te helpen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar gebeurt normaal gesproken aan de hand van een aantal factoren. Deze kunnen variëren van de staat van je huis tot de huidige marktprijzen van vergelijkbare woningen. Een waardebepaling kan echter per makelaar verschillen. Daarom is het verstandig om meerdere makelaars te vragen om een schatting te maken. Zo kun je een beter onderbouwde beslissing maken over de verkoopprijs van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een volledig begrip te krijgen van de huidige woningmarkt, is het waardevol om niet alleen naar Sittard te kijken, maar ook naar de omliggende locaties. De prijzen van woningen kunnen namelijk sterk variëren op basis van hun geografische locatie. Deze variaties zorgen ervoor dat woningmarktcijfers per plaats verschillen.

Dus, wanneer je kijkt naar de woningmarktcijfers, is het interessant om de prijzen in Sittard te vergelijken met die in de nabije omgeving. Hiermee wordt een duidelijker beeld geschetst van het huidige marktbeeld. De onderstaande grafieken illustreren deze verschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Sittard

Het vinden van de juiste makelaar in Sittard kan een uitdaging zijn, omdat de statistieken van makelaars sterk uiteenlopen. Dit kan te maken hebben met zaken als verkoopsnelheid, vraagprijzen of de kwaliteit van de verkoopbegeleiding. Al deze factoren kunnen invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van jouw verkoopproces.

Het zorgvuldig selecteren van de juiste makelaar kan enorm helpen in het behalen van het gewenste resultaat. Het is daarom geen tijdverspilling, maar juist een investering in een succesvolle verkoop van je huis. Om je op weg te helpen, bieden wij een platform voor het vergelijken van verkoopmakelaars in Sittard, waarbij we rekening houden met verschillende makelaarsstatistieken.

Vergelijk makelaars in Sittard Of lees meer over makelaars in Sittard

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sittard

Courtages kunnen flink variëren, maar in Sittard ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Als je een makelaar inschakelt en jouw huis heeft de gemiddelde verkoopprijs in Sittard (€ 349.842), dan kun je verwachten dat je ongeveer € 3.918 kwijt bent aan makelaarskosten. Dit is echter een benadering, dus de uiteindelijke kosten kunnen variëren.

Hier nog een paar adviezen als je jouw huis wilt verkopen: vergelijk altijd verschillende makelaars op hun tarieven én diensten. Het is niet enkel de prijs die telt, ook de kwaliteit van hun service is van invloed. Het inschakelen van een goedkopere makelaar kan je duur komen te staan als je huis bijvoorbeeld langer te koop staat of voor een lagere prijs dan verwacht wordt verkocht. Jouw woning is een waardevol bezit, dus zorg dat je deze verkoop in goede handen legt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sittard

In Sittard bevinden zich 10106 koopwoningen, maar er staat slechts een klein deel van deze woningen op elk gegeven moment te koop. Dit tekort aan beschikbare woningen betekent dat er sprake is van flinke concurrentie onder woningkopers. Als jij jouw woning wilt verkopen, zorgt deze schaarste ervoor dat je vrijwel zeker een koper zult vinden, mogelijk zelfs meerdere geïnteresseerden.

Aantal verkochte woningen in Sittard

In de afgelopen 12 maanden gebeurde er veel op de woningmarkt in Sittard. Er kwamen tal van woningen te koop te staan, de zogeheten aanmeldingen. Maar hoeveel van deze woningen zijn daadwerkelijk van eigenaar gewisseld? In diezelfde periode waren er 250 transacties. Laten we deze verkoopaantallen nader bekijken in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Sittard te verkopen?

Er zijn flink wat zaken waar je rekening mee moet houden als je denkt aan het verkopen van je woning in Sittard. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van de noodzakelijke documenten, zoals het energielabel, maar bijvoorbeeld ook het inschakelen van een gerenommeerde makelaar en mogelijk een professioneel verhuisbedrijf. Het kan helpen om hierbij ondersteuning te zoeken, om ervoor te zorgen dat alles soepel en zonder vertraging verloopt.

Bij het regelen van zo'n grote taak kan een stappenplan voor het verkopen van je woning buitengewoon handig zijn. Hierin wordt precies beschreven wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw huis. Van het bepalen van de vraagprijs, tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Hiermee voorkom je dat je belangrijke stappen en/of onderdelen in het proces over het hoofd ziet. Met een sterk stappenplan ben je er zeker van dat je jouw huis op een gestructureerde manier verkoopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De wereld van de woningmarkt in Sittard is er een die voortdurend in beweging is. Juiste en actuele statistieken zijn daarbij onmisbaar. Wij streven ernaar de meest recente woningmarktcijfers constant op deze site bij te houden. Het nauwlettend volgen van deze gegevens geeft je waardevolle inzichten en kan jou een voorsprong geven bij de verkoop van je woning. Dit komt door de mogelijkheid om trends te identificeren in vraag en aanbod en zo een strategie te ontwikkelen die inspeelt op de actuele situatie.

De toegevoegde waarde van HuisVerkopen.nl bij woningverkoop

Met Huis Verkopen bieden we een scala aan tools om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Zo kun je gebruik maken van een gratis waardebepaling, en makelaars vergelijken om de meest passende makelaar in Sittard te vinden. Daarnaast is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen waarmee je op de kosten van de makelaar kunt besparen. We voorzien je ook van een handig stappenplan om je te begeleiden bij de verschillende stadia van de verkoop. Maak gebruik van onze aanvullende diensten, zoals een energielabel aanvragen, het vinden van een verhuizer en woningstyling. Met Huis Verkopen aan je zijde, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je de best mogelijke deal krijgt bij alle lokale specialisten in Sittard.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen