Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sittard

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren verkoopmakelaar in Sittard, dan staat kwaliteit voorop. Je wilt zeker weten dat de verkoop van je huis in deskundige handen is. Door te kiezen voor een makelaar met veel lokale kennis en een sterke reputatie, weet je zeker dat je goed zit.

Over makelaars in Sittard

Selecteren van de juiste makelaar in Sittard kan het verschil maken tussen je huis snel verkopen of het op de markt laten zitten. Een ervaren makelaar kent de lokale marktdynamiek en begrijpt wat kopers zoeken. Dit kan je helpen bij het bepalen van de beste prijs voor je huis en bij het voeren van doeltreffende onderhandelingen.

Op deze pagina wordt voortdurend informatie verzameld over makelaars in Sittard. Door het bijhouden van hun presentaties en verkopen, hebben we zicht op welke makelaars in Sittard het beste presteren. Uiteindelijk geeft dit jou snel en makkelijk toegang tot een schat aan informatie over de makelaars in Sittard, allemaal op één plek beschikbaar.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.659
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.062
Besparing (gem.)
€ 1.241

Actueel

 • Je zal waarschijnlijk niet verrast zijn om te horen dat de huizenmarkt in Sittard erg goed presteert. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Sittard op € 326.679 euro en de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 2.942 euro. Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht op de woningmarkt pagina.
 • Bij het verkopen van je huis kom je waarschijnlijk in aanraking met makelaarscourtages. In Sittard ligt de gemiddelde makelaarscourtage in de huidige periode, juli 2024, rond 1,12%. Wil je meer informatie over het proces van een huis verkopen in Sittard, dan kan deze link je wellicht helpen.
 • Er is een grote variatie in de tarieven van makelaars in Sittard, waardoor het vergelijken van deze tarieven zinvol is. Gemiddeld bespaar je met het vergelijken van makelaarstarieven ongeveer € 1.241 euro. Dus het kan zeer lonend zijn om hier wat tijd in te investeren!

Uitgelichte makelaars in Sittard

Binnenkort verschijnt hier een overzicht van diverse makelaars actief in Sittard. Hoewel er een flink aantal makelaars gespecialiseerd is in de regio, kan de mate van expertise per makelaar variëren. Het is dus belangrijk om te onthouden: de beste makelaar voor jou ligt aan het type woning dat je bezit, jouw persoonlijke situatie en wensen.

Logo Boek en Offermans Makelaars Sittard

Boek en Offermans Makelaars Sittard

Boek en Offermans Makelaars is een ervaren makelaar in Limburg, met zes vestigingen in steden als Sittard, Maastricht en Venlo. Met meer dan 40 jaar ervaring en een team van 30 professionals leveren ze diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging NVM en beschikken over diverse certificaten. Dus, zoek je een vastgoedexpert in Limburg? Boek en Offermans Makelaars staat voor je klaar.
Logo FYN Makelaardij

FYN Makelaardij

FYN Makelaardij is een betrouwbare NVM-makelaar met zeven medewerkers, gespecialiseerd in zowel de verkoop en aankoop van woningen, als in taxaties en verhuur. Met successen zoals 56 verkochte en 15 verhuurde huizen in het afgelopen jaar, staan zij voor kwalitatieve dienstverlening. Ga met vertrouwen het verkoop- of huurproces tegemoet met FYN Makelaardij.
Logo Kempen & Oberdorf

Kempen & Oberdorf

Kempen & Oberdorf is een ervaren makelaar die zich inzet voor je woningbehoeften. Met een expertise van 95 jaar kennen ze de Zuid-Limburgse markt als geen ander. Ze bieden diverse diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies, altijd met een persoonlijke en betrokken benadering. Voor het realiseren van je droomhuis of zekerheid zoeken in verzekeringen en hypotheken, is Kempen & Oberdorf een betrouwbare en toegankelijke keuze.
Logo V & H Vastgoed

V & H Vastgoed

Als regionale NVM-makelaar is V & H Vastgoed gespecialiseerd in allerlei vastgoedzaken. Met ervaring in woning- en bedrijfsvastgoed, zowel koop, verkoop, huur en verhuur. Daarnaast doen ze taxaties en beheer. Ze hebben gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs, dus je kunt rekenen op deskundig advies. Met hun locatie in Sittard, zijn ze jouw go-to plek voor vastgoed in Zuid-Limburg. Kiezen voor V & H Vastgoed betekent kiezen voor grondige marktkennis en professionele begeleiding.
Logo Tijs & Cyril Makelaardij Sittard

Tijs & Cyril Makelaardij Sittard

Tijs & Cyril Makelaardij Sittard blinkt uit in vertrouwen, vakmanschap en focus, met een voorkeur voor kwalitatief “goed onroerend goed”. Actief sinds 2002 en lid van de NVM, heeft dit kantoor een indrukwekkend verkooprecord en een hoge gemiddelde beoordeling van 9.4 op Funda. Met een heldere communicatie en een klantgerichte werkwijze zorgt dit team ervoor dat je als (ver)koper een goed gevoel overhoudt aan de transactie. Ze zijn gevestigd in de Brugstraat in Sittard.

LWM Makelaardij & Hypotheken

LWM Makelaardij & Hypotheken is een kleinschalig kantoor, aangesloten bij de VBO, dat uitblinkt in verkoop, verhuur en financieel advies. Met unieke specialismen zoals woningfotografie en de focus op divers vastgoed waaronder agrarisch, kantoren en recreatie, biedt het een complete service. Je kunt er bovendien terecht in het Engels en Duits. Met hun WFT en SEH certificaten garanderen ze professionaliteit en kwaliteit.

Kockelkorn Makelaardij

Kockelkorn Makelaardij biedt met meer dan 30 jaar ervaring professionele, persoonlijke begeleiding bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ook voor buitenlands vastgoed en projectadvies kan je hier terecht. Dit VBO-gecertificeerde makelaarskantoor, gelegen aan de Wilhelminastraat in Sittard, staat bekend om zijn betrokkenheid en heeft een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 9.2 op Funda. Dit is dus een betrouwbare keuze voor jouw vastgoedbehoeften.

KENT Makelaars Limburg

Met een persoonlijke en open benadering helpt KENT Makelaars Limburg je bij jouw huizenjacht. Of je nou wilt kopen of verkopen, dit makelaarskantoor begrijpt de waarde van jouw thuis en houdt rekening met jouw wensen en financiële mogelijkheden. Met kennis van de lokale markt en van verschillende soorten onroerend goed - van nieuwbouw tot monumenten - kan deze VBO gecertificeerde makelaar je optimaal bijstaan in het realiseren van jouw woonwensen.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Sittard dan je mogelijk denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Sittard op in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet in de bovenstaande lijst, maar kun je enkel vinden door grondig te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Sittard Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sittard?

Een verkoopmakelaar in Sittard rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 326.679 in Sittard komt dit neer op € 3.659 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De kosten die een makelaar je voorstelt zijn dus niet vast. Ze zijn gebaseerd op de waarde van je woning. Dit is zo omdat de inzet, tijd en moeite die de makelaar investeert in de verkoop vaak samenhangt met de woningwaarde. Daarom is het handig om eerst tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sittard 0,76% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.241 door eerst tarieven op te vragen. Het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars leidt zo tot een aanzienlijke besparing.

Kosten van makelaars in Sittard

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sittard

Als je jouw huis wilt verkopen in Sittard, is het handig om te weten dat de meeste makelaars hier opstartkosten rekenen. Deze kosten worden in rekening gebracht voor alle voorwerk dat de makelaar doet voordat jouw huis daadwerkelijk op de markt wordt gezet. Voorbeelden hiervan zijn het verzamelen van informatie over de woning, het maken van foto's en het opstellen van de advertentietekst.

De opstartkosten variëren per makelaar, maar over het algemeen mag je rekenen op een bedrag tussen de € 400 en € 700. Het is altijd een goed idee om bij meerdere makelaars navraag te doen over hun opstartkosten zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hou er rekening mee dat makelaars naast de opstartkosten ook courtagekosten in rekening brengen voor de daadwerkelijke verkoop van het huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Sittard

Wanneer je in Sittard een woning te koop zet, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Deze kosten ontstaan wanneer je besluit om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, als je van gedachten verandert en besluit om toch niet te verhuizen, of als er onverwachte omstandigheden zijn die de verkoop belemmeren.

Intrekkingskosten zijn bedragen die makelaars in rekening brengen ter compensatie van de tijd, moeite en kosten die ze al geïnvesteerd hebben in het proces om jouw huis te verkopen. Deze kosten variëren per makelaar en kunnen deels afhankelijk zijn van factoren zoals de inizet van promotiematerialen, bezichtigingen en andere verkoopactiviteiten. Het is verstandig om bij het kiezen van een makelaar duidelijke afspraken te maken over mogelijke intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sittard met een vast tarief

Niet alle makelaars werken op dezelfde manier wanneer het aankomt op kosten. Je hebt vast weleens gehoord van makelaars die werken met een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Echter, er zijn ook makelaars in Sittard die kiezen voor een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf exact weet wat je moet betalen, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Sittard hanteren ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Er zitten voordelen, maar ook nadelen, aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Het grootste voordeel is dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Aan de andere kant, als je woning voor een lager bedrag verkocht wordt dan verwacht, kan een vast tarief nadelig uitpakken. Daarnaast kan de kwaliteit van de dienstverlening variëren; een hoger vast tarief garandeert niet per se een betere dienstverlening.

Tip: Er zijn veel makelaars om uit te kiezen, maar niet iedere makelaar is de juiste keuze voor jou en je woning. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken. Bekijk niet alleen de prijs, maar ook de dienstverlening en ervaring van de makelaar. Door verschillende makelaars te vergelijken vind je de makelaar die het beste aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Sittard

 • Wanneer je een huis gaat verkopen, bestaat een groot deel van de makelaars in Sittard uit experts die met een courtage werken. Omdat dit type dienstverlening zekerheid en gemoedsrust biedt, geven veel woningverkopers hier de voorkeur aan.
 • Het inschatten van de waarde van een woning kan nogal uiteenlopen bij de verschillende verkoopmakelaars in Sittard, met variaties tot wel €31.000. Interesse in een vrijblijvende waardebepaling van jouw woning? Maak dan gebruik van deze dienst.
 • Een grote meerderheid van de huizenverkopers in Sittard, wel 92%, kiest voor een agent die is aangesloten bij een branchevereniging, zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit verhoogt namelijk het vertrouwen in de professionaliteit van de makelaar.
 • Het prestatieniveau van de makelaar speelt een grote rol in de keuze voor een makelaar van huiseigenaren in Sittard. De mogelijkheid om makelaars in Sittard te vergelijken aan de hand van hun prestaties wordt zeer gewaardeerd.

Wat levert de beste makelaar in Sittard op?

Er is een groep verkoopmakelaars in Sittard die zich op een positieve manier onderscheiden van de rest. Het is hen namelijk gelukt om de verkoop van woningen in Sittard sneller rond te krijgen en ze hebben daarnaast kunnen zorgen voor hogere verkoopprijzen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Sittard herkent:

 • Gemiddeld hogere verkoopprijzen. De beste makelaars in Sittard hebben bewezen dat ze panden voor een hoger bedrag weten te verkopen. Ze kunnen woningen in Sittard namelijk voor een gemiddelde prijs verkopen die € 9.248 hoger ligt dan bij andere makelaars in Sittard.
 • Minder dagen tot verkoop. Volgens onze gegevens verkopen de beste makelaars in Sittard een huis gemiddeld 16 dagen sneller dan andere makelaars. Dit komt, omdat ze proactieve strategieën hanteren om de verkoop soepel en snel te laten verlopen.

De beste makelaar in Sittard vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Sittard? Begin met jouw zoektocht op onze website waar je makelaars kunt vergelijken. Met ons handige vergelijkingsformulier helpen we je bij het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw situatie.

Geef je adres, situatie en voorkeuren voor de verkoop op. Met deze gegevens kunnen we de beste match voor je vinden, waarop makelaars je informeren over tarieven, verkoopstrategie, ingeschatte woningwaarde en tips voor de verkoop. Zo wordt de verkoop van jouw huis een stuk eenvoudiger.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sittard?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Sittard voor de verkoop van je huis zijn er een aantal aandachtspunten die je in overweging moet nemen:

Ervaren makelaar kiezen

Het is belangrijk dat de makelaar voldoende ervaring heeft in de Sittardse huizenmarkt. Dit verhoogt de kans op een goede verkoopprijs en soepel verloop van de verkoop.

Persoonlijke klik

Een goede relatie met je makelaar is fundamenteel. Vertrouwen in de makelaar zorgt voor een betere communicatie, wat uiteindelijk de verkoop van het huis bevordert.

Tarieven van de makelaar

Wees bewust van de kosten van de makelaar. Lees offertes goed door en kijk voor tarieven ook op huisverkopen.nl/tarieven-opvragen.

Bereik van de makelaar

Kijk of de makelaar gebruik maakt van diverse platforms en netwerken om je huis bekend te maken bij een breed publiek. Een breed bereik kan leiden tot meer potentiële kopers.

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de lokale markt in Sittard. Deze kennis kan helpen bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs en het aantrekken van de juiste kopers.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als het aankomt op het verkopen van jouw huis in Sittard, speelt de makelaar een belangrijke rol. Een NVM-makelaar heeft de benodigde kennis en ervaring om je door dit proces te begeleiden. Ze beschikken over een groot netwerk, wat je verkoopkans aanzienlijk verhoogt.

Maar de NVM is niet de enige beroepsvereniging waarvan makelaars in Sittard lid kunnen zijn. Er zijn ook de VastgoedPRO en de VBO. Iedere keuze biedt zijn eigen voordelen. Het belangrijkste is dat je een makelaar kiest die bij jou past en wiens aanpak jou aanspreekt.

Wat doet een makelaar in Sittard?

Een makelaar in Sittard is er om je te begeleiden bij de verkoop van je huis. Het is een expert in de lokale vastgoedmarkt die jou ondersteunt bij elk aspect van de verkoopprocedure.

Met een zogenaamde full-service makelaar krijg je een breed scala aan diensten. Hij of zij zal je helpen je huis adequaat op de markt te presenteren en de beste verkoopprijs te realiseren.

 • Waardering van je woning: De makelaar stelt de marktwaarde van je huis vast.
 • Promotie van je woning: Je huis wordt op verschillende vastgoedwebsites geplaatst.
 • Bezichtigingen organiseren: Je makelaar plant en regelt de huisbezichtigingen.
 • Begeleiding bij onderhandelingen: Jouw makelaar onderhandelt namens jou met potentiële kopers.
 • Opstellen van het koopcontract: Het juridische aspect wordt door je makelaar verzorgd.

Waarom een makelaar in Sittard inschakelen?

Als je jouw woning in Sittard wilt verkopen, kan een betrouwbare makelaar je waardevolle assistentie verlenen. Niet alleen kan een makelaar je helpen bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs, maar ook bij het volledige verkoopproces. Door hun uitgebreide kennis van de lokale markt in Sittard en hun netwerk van potentiële kopers, kunnen makelaars je woning sneller verkopen en voor een hogere prijs. Het kiezen van de juiste makelaar kan echter een uitdaging zijn, daarom is het belangrijk om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken en de makelaar te kiezen die het beste bij jouw wensen en verwachtingen past.

Waardebepaling van jouw woning

Een goede makelaar zal jouw huis nauwkeurig beoordelen en zorgen voor een realistische en competitieve prijszetting. Die bereikt hij door gebruik te maken van recente verkoopgegevens en vergelijkbare woningen in jouw buurt in acht te nemen. De juiste prijs instellen is doorslaggevend voor een succesvolle en snelle verkoop.

Marketing en promotie

Makelaars hebben de vaardigheden en middelen om jouw huis op een professionele manier aan te bieden. Ze maken gebruik van zowel online als offline kanalen en hebben toegang tot potentiële kopers die je als individuele verkoper waarschijnlijk niet kunt bereiken. Een sterke promotiestrategie kan leiden tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Onderhandeling en sluitproces

De onderhandeling over de prijs en voorwaarden van de verkoop kan een moeilijk en stressvol proces zijn. Makelaars hebben hier echter ervaring mee. Ze nemen deze taak van je over, waardoor je kunt profiteren van hun expertise en het onderhandelingsvermogen om de beste deal te krijgen.

Netwerk en lokale kennis

Een makelaar met een solide netwerk en gedegen kennis van de lokale markt in Sittard heeft toegang tot een grote groep potentiële kopers. Dit verhoogt niet alleen de zichtbaarheid van jouw huis op de markt, maar kan ook de periode van het verkoopproces verkorten, wat leidt tot een voordeligere verkoopprijs.

Informatie over Sittard

Sittard is een historische stad in de provincie Limburg, rijk aan cultuur en karakter. Met middeleeuwse structuren en monumenten biedt het een prachtig beeld van het verleden.

In Sittard vind je een bloeiend stadscentrum met winkels, restaurants en evenementen. Deze levendige omgeving biedt een hoge levenskwaliteit voor bewoners en bezoekers.

Met een evenwichtige mix van stad en groen, biedt Sittard alle voordelen van een stedelijke omgeving zonder verlies van natuurlijke charme. Het is een stad waar je kunt groeien en bloeien.

Weetje: De woningmarkt in Sittard heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. De gemiddelde huizenprijzen zijn gestegen tot € 326.679 (update: juli 2024). Voor meer informatie over woningmarktcijfers in Sittard, kun je onze website raadplegen.

Makelaars in Sittard vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars in Sittard kan een ingewikkelde taak lijken, maar met Huis Verkopen wordt dit een stuk makkelijker. We leggen niet alleen uit waarom vergelijken essentieel is, maar maken het ook eenvoudig en overzichtelijk.

 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • 100% objectief en onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Ontdek de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Jouw wensen en voorkeuren staan bij ons centraal. Het vergelijken werkt simpel: je vult je adres, wensen en voorkeuren in, wij koppelen je aan de beste makelaars die aansluiten bij jouw situatie. Zo maakt Huis Verkopen het mogelijk om met volledig inzicht de verkoopmakelaar te kiezen die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Sittard Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sittard

De gemiddelde makelaarskosten in Sittard zijn € 3.659. Echter, deze kosten kunnen variëren per makelaar. Het is daarom belangrijk om makelaars te vergelijken.

Een goede makelaar vinden is een essentiële stap bij het verkopen van je huis. Neem de tijd om verschillende makelaars in Sittard te onderzoeken en vraag offertes aan voor een compleet overzicht.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Sittard is 59 dagen. De daadwerkelijke snelheid kan variëren afhankelijk van diverse factoren, waaronder de vraagprijs en de marktomstandigheden.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Sittard is € 326.679. Voor een nauwkeurige waardebepaling van jouw huis kun je een makelaar inschakelen.

Je kunt gemiddeld € 1.241 besparen door makelaars te vergelijken. Zorg ervoor dat je heldere afspraken maakt over de kosten voorafgaand aan het verkooptraject, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen