Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zoetermeer

Bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je woning in Zoetermeer, wil je iemand die goed op de hoogte is. Huis Verkopen, bijvoorbeeld, heeft jarenlange ervaring in het verzamelen van woningmarktdata en kan je daarmee bijstaan een weloverwogen keuze te maken.

Over makelaars in Zoetermeer

Verkopen van een woning in Zoetermeer kan een uitdaging zijn. We gokken dat je zoekt naar een verkoopmakelaar die zowel professioneel als betrouwbaar is. Iemand die volledig op de hoogte is van de lokale vastgoedmarkt, en bovendien helder communiceert over kosten, aanpak en verwachtingen. Wellicht zoekt je ook naar een makelaar die jouw woning zo snel mogelijk en voor de beste prijs verkoopt.

We snappen dat je deze reis naar een passende makelaar niet alleen wilt maken. Daarom is ons platform ontworpen om je te ondersteunen bij de zoektocht. Hier kun je makelaars vergelijken op basis van duidelijke informatie en statistieken, zodat je een grondig beeld krijgt van wat iedere makelaar te bieden heeft. Maar er is meer! Wil je alles te weten komen over de tarieven en prestaties van makelaars in Zoetermeer:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.370
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.018
Besparing (gem.)
€ 1.251

Actueel

 • Overweeg je jouw woning te verkopen, dan komen de makelaarskosten om de hoek kijken. In Zoetermeer liggen deze courtages tussen de 0,90% en 1,53% van de verkoopprijs. De tarieven zijn afhankelijk van de makelaar en de diensten die ze bieden. Bekijk hier meer informatie over makelaars in Zoetermeer.
 • De verkoopprijzen van woningen fluctueren constant. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Zoetermeer op € 3.782 euro. Hierbij is het belangrijk je te realiseren dat er altijd uitzonderingen zijn. Deze prijs is slechts een gemiddelde, bepaalde locaties in Zoetermeer kunnen hoger of lager liggen. Meer inzicht in de lokale huizenmarkt kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.
 • In Zoetermeer varieert het tarief van makelaars. De tarieven zijn continu in beweging, afhankelijk van factoren zoals de woningmarkt, de diensten van de makelaar en concurrentie. Het vergelijken van tarieven is daarom zeker aangeraden. Zo kun je momenteel gemiddeld € 1.251 euro besparen in Zoetermeer door makelaarstarieven te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Zoetermeer

In Zoetermeer vind je diverse makelaars die zich specifiek richten op de verkoop van woningen, ieder met hun eigen sterke punten en aanpak. Hieronder presenteren we je een selectie van verschillende verkoopmakelaars in deze stad, om je een handje te helpen bij het maken van een keuze. Het is aan te raden om deze makelaars goed met elkaar te vergelijken, omdat ze onderling kunnen verschillen in bijvoorbeeld service, werkwijze, kosten en de mate waarin ze betrokken zijn.

Logo De Drie Kastelen NVM Makelaardij

De Drie Kastelen NVM Makelaardij

De Drie Kastelen NVM Makelaardij, gevestigd aan de Dorpsstraat in Zoetermeer, is een veelzijdig en ervaren makelaars-, hypotheek- en verzekeringskantoor. Met expertise in beleggen en bijzonder beheer, biedt dit full-service kantoor hulp bij de aan- of verkoop, taxatie van jouw woning of bedrijfspand en is je tussenpersoon voor hypotheek- en verzekeringszaken. Persoonlijke benadering en eerlijk advies staan hoog in het vaandel. Bij De Drie Kastelen ben je geen nummer, maar staat je belang centraal.
Logo De Makelaars Jenné | Baars | Jenné

De Makelaars Jenné | Baars | Jenné

De Makelaars Jenné | Baars | Jenné is een jong en actief makelaarskantoor met een frisse kijk op vastgoed. Ze zijn gespecialiseerd in verkoop, aankoop, taxaties en nieuwbouw in de regio's Rijnmond en Haaglanden. Met acht professionals in het team, waarvan drie beëdigde NVM Makelaars en gecertificeerde taxateurs, onderscheiden ze zich door korte lijnen, een vaste makelaar per klant en een actieve 'handen uit de mouwen' mentaliteit. De gemiddelde beoordeling op Funda is een mooie 9,2.
Logo Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer is een ervaren en betrouwbare partner voor de aan- en verkoop van jouw woning. Met hun laagdrempelige benadering en directe communicatie bieden ze een service die aansluit op jouw behoeften. De makelaar onderscheidt zich dankzij hun persoonlijke stijl en passie voor het vak, gecombineerd met kennis en ervaring in de regio's Den Haag, Rotterdam en Lansingerland. Ze hanteren ook flexibele beschikbaarheid en bieden deskundige taxaties.
Logo Lammers NVM Makelaars

Lammers NVM Makelaars

Lammers NVM Makelaars is een betrouwbare partner voor de aan- en verkoop van je woning. Ze nemen je graag alle zorgen uit handen met hun 'full-service' aanpak. Met meer dan 30 jaar ervaring in regio Zoetermeer en Den Haag, hebben ze een solide reputatie opgebouwd. Je kunt hier ook terecht voor financieel advies. Ze bieden een vrijblijvend adviesgesprek en gratis taxatie. Je kunt hier ook in het Engels terecht.
Logo Regron NVM Makelaardij o.g.

Regron NVM Makelaardij og

Regron NVM Makelaardij, gevestigd aan de Duitslandlaan in Zoetermeer, staat voor je klaar met aan- en verkoopbegeleiding, taxaties en hypotheken. Met plezier in hun werk en ruim 30 jaar ervaring in de regio Haaglanden, doen ze waar ze goed in zijn: woningmakelaardij. Of je nu een particuliere of een institutionele opdrachtgever bent, hun vier gekwalificeerde medewerkers bieden je het gemak van 'one stop shopping' in je zoektocht naar een woning of hypotheek.
Logo Schieland Borsboom NVM Makelaars

Schieland Borsboom NVM Makelaars

Schieland Borsboom NVM Makelaars is sinds 1980 een betrouwbare speler in Zoetermeer. Met een gepassioneerd team van 32 medewerkers bieden ze gedegen diensten als verkoop, verhuur, aankoop, taxaties en financieel advies. Dankzij specialismen in veiling, nieuwbouw, woningstyling en woningfotografie garandeert dit kantoor optimale resultaten. Dat ze ook in het Engels communiceren, maakt hun service toegankelijk voor een breder publiek.
Logo Van Brero & Breugem Makelaardij bv

Van Brero & Breugem Makelaardij bv

Kies voor Van Brero & Breugem Makelaardij als je een makelaar zoekt die betrokken en betrouwbaar is. Met hun uitgebreide verkooppresentaties en duidelijke kostenplaatje, staan ze klaar om jouw belangen te behartigen. Ze weten te overtuigen met een klanttevredenheidscijfer van 9,5 op Funda, gebaseerd op 80 beoordelingen. Naast Nederlands, kun je ook in het Engels bij hen terecht. Met diensten als verkoop, aankoop en taxaties, zijn je vastgoedbehoeften hier in goede handen.
Logo Van Herk Makelaars Zoetermeer

Van Herk Makelaars Zoetermeer

Van Herk Makelaars Zoetermeer is een actieve, klimaatneutrale makelaar met een passie voor jouw toekomst. Met betrouwbare presentatie en aandachtvolle bezichtigingen zet dit team van vijf zich in voor de verkoop of aankoop van jouw huis. De specialismen liggen in nieuwbouw en veiling, gesteund door certificaten als NWWI en VastgoedCert. Met bewezen onderhandelingstechnieken en een tevredenheidsgarantie is Van Herk de ideale makelaar voor jou. Je vindt ze aan de J.L. van Rijweg in Zoetermeer.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Zoetermeer die wij bij Huis Verkopen meenemen in onze vergelijking. Jouw meest geschikte makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar is te vinden door goed te vergelijken. Zo vind je de makelaar die het beste past bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Zoetermeer Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zoetermeer?

Een makelaar in Zoetermeer rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 397.244 in Zoetermeer komt dit neer op € 4.370 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het courtage vormt een beloning voor de makelaar, zo wordt zij gemotiveerd om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. De makelaar streeft naar de beste verkoopopbrengst, want bij een succesvolle verkoop ontvangt zij een hoger courtage.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zoetermeer 0,63% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.251 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het kritisch vergelijken van makelaars kan dan ook een zinvolle stap zijn in je voorbereiding op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Zoetermeer

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zoetermeer

De meeste makelaars in Zoetermeer rekenen opstartkosten aan, maar wat zijn dat precies? Opstartkosten zijn de initiële kosten die je betaalt als je jouw woning wilt verkopen via een makelaar. Deze kosten dekken de eerste stappen in het verkoopproces, zoals het opstellen van de verkoopbrochure, fotografie en de plaatsing van jouw woning op diverse huizenwebsites.

Elke makelaar hanteert zijn eigen tarieven, maar over het algemeen kun je rekenen op een bedrag van € 515. Het kan ook zijn dat een makelaar een 'no cure, no pay' beleid heeft, waarbij je alleen betaalt als jouw huis daadwerkelijk wordt verkocht. Sommige makelaars rekenen ook een percentage van de verkoopprijs. Je kunt dus het beste navragen wat de opstartkosten zijn voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Zoetermeer

Intrekkingskosten is een term die je kunt tegenkomen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. In Zoetermeer rekenen namelijk veel makelaars deze kosten. Dit zijn bedragen die de makelaar in rekening brengt voor de tijd en moeite die zijn besteed aan jouw huis, zelfs als de woning uiteindelijk niet wordt verkocht. Bijvoorbeeld, stel je voor dat de marktomstandigheden plotseling veranderen, of je vindt ineens dat perfecte huis waarvoor je niet hoeft te verhuizen. In zulke gevallen kun je besluiten om jouw woning uit de verkoop te halen.

De daadwerkelijke intrekkingskosten kunnen variëren tussen makelaars en zullen ook afhangen van het verkooppakket dat je hebt gekozen. Het kan een vast bedrag zijn, of een percentage van de overeengekomen verkoopprijs. Ter indicatie, de gemiddelde intrekkingskosten in Zoetermeer volgens de meest recente gegevens is € 500. Als je jouw huis weer opnieuw wilt aanbieden, kan het zijn dat je opnieuw makelaarskosten moet betalen. Het is dus belangrijk dat je deze mogelijkheid in je overwegingen meeneemt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zoetermeer met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Zoetermeer die werken met een vast tarief. Dit komt met een mooi voordeel: je weet vooraf precies wat de kosten zijn. Geen verrassingen achteraf en je kunt eenvoudig verschillende tarieven met elkaar vergelijken. Het gemiddelde vaste tarief in Zoetermeer is € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief lijkt in eerste instantie heel aantrekkelijk, maar kan ook zijn nadelen hebben. Stel voorop dat je een makelaar kiest met een tarief van 3.500 euro. Als jouw woning uiteindelijk voor 250.000 euro verkocht wordt, bedragen de makelaarskosten 1,4% van de verkoopprijs. Maar als jouw woning voor 350.000 euro wordt verkocht, zijn de kosten ineens nog maar 1%. Hieruit blijkt dat bij een hogere verkoopprijs, de makelaarskosten relatief lager worden. Zo kan een percentage (courtage) voordeliger uitpakken.

Tip: De meeste verkopers in Zoetermeer kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit heeft alles te maken met hun prioriteiten. Zij vinden een hogere verkoopprijs het belangrijkst. Deze makelaars doen vaak net dat extraatje om de maximale verkoopprijs voor jouw woning te realiseren. Houd dit in gedachten tijdens je oriëntatie.

4 feitjes over makelaars in Zoetermeer

 • De voorkeur gaat voor de meerderheid van de woningverkopers in Zoetermeer uit naar een makelaar die een groter succes aantoont in zijn vakgebied dan zijn collega's. Wil jij ook succesvol jouw woning verkopen? Vergelijk dan de makelaars in Zoetermeer.
 • Het is interessant om te zien dat de schattingen van woningwaardes door verkoopmakelaars in Zoetermeer sterk kunnen variëren, soms wel tot wel €27.000. Een waardebepaling aanvragen kan hierover meer duidelijkheid geven.
 • Een overgrote deel van de woningverkopers in Zoetermeer, ongeveer 92%, geeft de voorkeur aan een makelaar die lid is van een brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit biedt een extra bepaalde zekerheid.
 • Het is de voorkeur van de meerderheid van woningverkopers in Zoetermeer om te werken met een makelaar op courtagebasis. Dit omdat men overtuigd is dat de makelaar dan extra gemotiveerd is om de best mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Wat levert de beste makelaar in Zoetermeer op?

In Zoetermeer kan de keuze van je makelaar het verschil betekenen tussen een snelle verkoop tegen een goede prijs en een langdurig, frustrerend proces. Sterker nog, makelaars die topprestaties leveren, onderscheiden zich door het behalen van superieure resultaten voor hun klanten bij het verkopen van hun woning.

Dus, hoe identificeer je deze topmakelaars in Zoetermeer? Let op de volgende punten:

 • Jouw makelaar mag je verwachtingen overtreffen door niet alleen een snelle verkoop te regelen, maar ook een hogere verkoopprijs te onderhandelen. Uit onze onafhankelijke analyse blijkt dat de beste makelaars in Zoetermeer huizen € 11.792 boven de verwachte verkoopprijs kunnen verkopen.
 • Snelheid blijkt ook een indicator te zijn. Uit onze database komt naar voren dat de meest efficiënte makelaars in Zoetermeer huizen in gemiddeld 16 dagen minder tijd verkopen dan andere makelaars. Door te kiezen voor een van deze ervaren en vlotte makelaars, kan je mogelijk waardevolle tijd besparen.

De beste makelaar in Zoetermeer vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Sommige makelaars zijn sterk in onderhandelen, anderen blinken uit in presentatie en marketing. Het verschil zit in het detail. In Zoetermeer hebben we veel bovengemiddeld presterende makelaars, elk met hun eigen sterktes.

Het selecteren van de juiste makelaar is een van de belangrijkste beslissingen bij de verkoop van je woning. Gebruik daarom onze vergelijkingstool om de beste match te vinden op basis van jouw situatie, wensen en het type woning dat je verkoopt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zoetermeer?

Bij de verkoop van je huis in Zoetermeer speelt de keuze van een makelaar een grote rol. Hier zijn vijf punten waar je rekening mee dient te houden:

Kennis van de lokale markt

Het belang van een makelaar met grondige kennis van de lokale markt in Zoetermeer mag niet worden onderschat. Deze kennis kan helpen bij het inschatten van de waarde van je huis en de vraag op de markt.

Ervaring

Een ervaren makelaar heeft al vele onderhandelingen gevoerd en kan dus jouw belangen optimaal behartigen. Let dus op hoeveel jaren de makelaar al werkzaam is in het vak.

Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Hoe plant hij jouw huis in de markt te zetten en de hoogste prijs te halen? Meer hierover lees je op www.huisverkopen.nl/voor-de-hoogste-prijs.

Kosten

De kosten voor een makelaar kunnen enorm variëren. Wees ervan bewust wat je voor welke diensten betaalt en of deze diensten daadwerkelijk aan jouw behoeften voldoen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Vraag hoe de makelaar je op de hoogte zal houden van de voortgang en hoe vaak je updates kunt verwachten. Geef je voorkeuren hierin duidelijk aan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Zoetermeer zijn diverse makelaars actief die zijn aangesloten bij brancheverenigingen zoals de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed) en VastgoedPRO. Dankzij deze aansluiting garanderen zij een hoge kwaliteitsstandaard en deskundig advies.

Een eerste reden om te opteren voor een bij een branchevereniging aangesloten makelaar is betrouwbaarheid. Zo’n makelaar volgt namelijk een gedragscode die verantwoordelijkheid en eerlijkheid in de bedrijfsvoering waarborgt. Een tweede reden is dat deze makelaars verplichte bijscholing volgen, wat zorgt voor up-to-date kennis van de huizenmarkt.

Wat doet een makelaar in Zoetermeer?

Een makelaar in Zoetermeer doet meer dan een bordje 'Te Koop' in je voortuin plaatsen. Deze deskundige ondersteunt je bij de complexe reis van het verkopen van je woning en helpt je om jouw doelen te bereiken.

Deze expertise zorgt ervoor dat je goed onderbouwde beslissingen kunt nemen en dat je je geen zorgen hoeft te maken over allerlei bijkomende zaken. Een makelaar neemt de stress en het ongemak van het verkoopproces weg, zodat je je kunt concentreren op jouw volgende stappen.

 • Waardebeoordeling van je huis op basis van lokale marktkennis.
 • Professionele fotografie en marketing om je huis in de spotlights te zetten.
 • Organiseren van bezichtigingen en open dagen voor geïnteresseerden.
 • Onderhandelingen voeren om de beste prijs voor jouw huis te krijgen.
 • Begeleiden bij de juridische zaken en contractuele afspraken.

Waarom een makelaar in Zoetermeer inschakelen?

Wanneer je overweegt om je woning in Zoetermeer te verkopen, zijn er diverse stappen die je moet doorlopen. Een goede makelaar kan je hierbij begeleiden. Zorgvuldige voorbereiding, de juiste prijsbepaling, zorgen voor een mooie presentatie, het organiseren van bezichtigingen en het afronden van de verkoop zijn allemaal onderdelen van dit proces. Een dergelijk traject kan complex en tijdrovend zijn, maar met de juiste begeleiding wordt dit een stuk makkelijker.

Voorbereiding van de verkoop

Een sterke start is het halve werk. Een makelaar helpt je bij de voorbereiding van de verkoop. Denk aan adviezen over welke reparaties of verbeteringen aan je woning waarde kunnen toevoegen, en het verzamelen van alle benodigde documentatie.

Bepaling van de verkoopprijs

Wat is je huis waard? Een makelaar kan een correcte prijsbepaling doen op basis van de huidige marktomstandigheden in Zoetermeer en vergelijkbare verkochte woningen in de buurt. Als je dit zelf doet, loop je het risico dat je jouw huis onder- of overprijsd.

Presentatie van je woning

Je wilt natuurlijk dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Een makelaar heeft vaak een professioneel netwerk, waaronder fotografen en stylisten, om je huis optimaal te presenteren.

Afronden van de verkoop

De laatste stap is het afronden van de verkoop. Hierbij zorgt de makelaar voor het opstellen van het koopcontract, het begeleiden van je naar de notaris en het overdragen van de sleutels. Zonder makelaar kan dit tijdrovend en ingewikkeld zijn, met mogelijk nadelige financiële gevolgen.

Informatie over Zoetermeer

Zoetermeer is een groene stad in Zuid-Holland met een sterk stedelijk karakter. Ondanks de status van 'groeistad', heeft het weten te behouden wat kenmerkend is voor Zoetermeer: de combinatie van stedelijkheid en natuur.

Het is een stad die zich kenmerkt door haar veelzijdigheid. Van moderne architectuur in de stad tot rustgevende natuur in de beschermde groene hart, heeft Zoetermeer voor ieder wat wils.

De stad biedt een breed scala aan recreatieve hotspots, waaronder winkelcentra, sportactiviteiten, kunst en cultuur. Ook beschikt het over geweldige onderwijsvoorzieningen en hoogwaardige gezondheidszorg.

Weetje:

De huizenmarkt in Zoetermeer heeft een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De gemiddelde huizenprijzen zijn gestegen tot € 397.244 (update: april 2024). Wil je meer weten over de huizenprijzen in Zoetermeer? Bezoek dan onze website.

Makelaars in Zoetermeer vergelijken

De juiste makelaar vinden is geen eenvoudige opgave. Het begint allemaal met een vergelijking die goed aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Daar komt Huis Verkopen om de hoek kijken.

 • Gratis en objectieve vergelijking
 • Vergelijking gebaseerd op prestaties en kosten
 • Hulp bij vinden makelaar op basis van voorkeuren
 • Extra aandacht voor voorwaarden van makelaars

Wij, bij Huis Verkopen, bieden een helder overzicht van alle makelaars in Zoetermeer. Hiermee kun je gemakkelijk lokale makelaars vergelijken op zaken als verkoopopbrengst en snelheid. Jouw woning en wensen bepalen uiteindelijk wie de beste is. Let ook goed op de voorwaarden van de makelaar, want deze kunnen sterk verschillen per aanbieder.

Vergelijk makelaars in Zoetermeer Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zoetermeer

De gemiddelde makelaarskosten in Zoetermeer zijn voor de verkoop van een huis € 4.370. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van de makelaar en het type woning.

Op onze website kun je makelaars in Zoetermeer vergelijken op basis van kosten en beoordelingen. Hierdoor kun je de 'beste makelaar' voor jouw situatie vinden.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Zoetermeer is € 397.244. Deze prijs kan variëren op basis van de woningtype en locatie binnen Zoetermeer.

Het duurt gemiddeld 50 dagen om een huis in Zoetermeer te verkopen. Deze tijd kan variëren afhankelijk van de marktsituatie en de aantrekkelijkheid van je woning.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.251 besparen op makelaarskosten in Zoetermeer. Dit geeft je meer ruimte om te onderhandelen over de verkoopprijs van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen