Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Middelburg

Als je jouw woning in Middelburg wilt verkopen, is het belangrijk om een goede makelaar te kiezen. Je wilt immers een prima prijs voor je woning ontvangen en het verkoopproces het liefst niet te lang laten duren. Let daarom op de reputatie, ervaring en verkoopstrategie van de makelaar.

Over makelaars in Middelburg

Als je op het punt staat om je woning in Middelburg te verkopen, kom je voor verschillende belangrijke keuzes te staan. De selectie van een goede makelaar is een van deze belangrijke stappen. De makelaar moet immers passen bij jouw situatie en wensen. Andere stappen? Het bepalen van de vraagprijs, het inrichten van een bezichtiging en het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden zijn ook onderdeel van het proces. Meer inzicht krijgen in dit proces? Bekijk dan het interactief stappenplan op onze website.

Met ons platform helpen we je om de meest geschikte verkoopmakelaar in Middelburg te vinden. We kijken naar verschillende aspecten, van het trackrecord van de makelaar tot hun kennis van de lokale woningmarkt, om jou zo goed mogelijk te adviseren. Ons doel is om je te koppelen aan een makelaar die begrijpt wat je precies nodig hebt en die helpt om je huis succesvol en voor een goede prijs te verkopen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.490
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.348
Besparing (gem.)
€ 1.162

Actueel

 • Ben je van plan om je huis in Middelburg te verkopen? Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde makelaarscourtage op dit moment 1,14% is. Verzekerd zijn van de beste prijs begint bij het kennen van de huidige courtages.
 • De huizenmarkt kan fluctueren, zo ook in Middelburg. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt momenteel € 393.845 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.282. Je kunt de huidige huizenprijzen raadplegen om een duidelijk beeld te vormen.
 • Het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars in Middelburg kan een groot verschil maken. De gemiddelde makelaarstarieven bedragen momenteel € 4.490. Door de tarieven goed te onderzoeken, kun je besparen op de verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Middelburg

In Middelburg tref je een grote verscheidenheid aan makelaars die je raad en daad kunnen bijstaan bij het verkopen van je woning. Het is echter van belang om niet direct in zee te gaan met de eerste makelaar die je tegenkomt. Het is aan te raden om de Middelburgse makelaars eerst grondig te vergelijken op basis van vier sleutelcriteria: de courtage, klantbeoordelingen, service en de verkoopsnelheid van woningen.

Logo Dingemanse makelaars

Dingemanse makelaars

Dingemanse makelaars is de expert op de Zeeuwse huizenmarkt met meer dan 45 jaar ervaring. Ze bieden niet alleen hulp bij de verkoop van je woning, maar ook bij taxaties. Met een grote klantenkring bereiken zij een breed publiek om je woning effectief te presenteren. Het team specialiseert in woningfotografie en heeft een diepe kennis van monumenten en recreatiepanden. En met een actieve en professionele aanpak zijn ze een sterke keuze voor de volledige Walcheren regio.
Logo De Monumentenmakelaar

De Monumentenmakelaar

Bij De Monumentenmakelaar vind je een unieke specialisatie in erfgoedvastgoed, voortkomend uit passie voor cultuurhistorie en zijn bewoners. Gevestigd in het historische hart van Middelburg, heeft deze deskundige makelaar 30 jaar ervaring, waarvan 20 specifiek met monumenten. Persoonlijke aandacht staat voorop, en naast het kopen en verkopen van woningen, kun je hier ook terecht voor taxaties. Kies voor Monumentenmakelaar voor een helder en onderbouwd advies.
Logo Casco Makelaars

Casco Makelaars

Casco Makelaars zet zich in voor de verkoop, taxatie en aankoop van jouw woning met een team van drie specialisten in monumenten en kennis van de Walcherse woningmarkt. Deze NVM makelaar onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en uitgebreide woningpresentaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de juiste verkoop- en aankoopkanalen. Met een gemiddelde beoordeling van 9,4 op Funda weerspiegelt hun aanpak de tevredenheid van cliënten. Ze zijn gevestigd in Middelburg.
Logo Kuub Makelaars

Kuub Makelaars

Kuub Makelaars, lid van de NVM branchevereniging en met verschillende certificaties, beschikt over zowel kennis van on- en offline marketing als innovatieve technieken. Vanuit kantoren in Middelburg, Goes en Zierikzee bedienen ze heel Midden Zeeland. Met drie medewerkers ben je verzekerd van persoonlijke service. Ideaal als je waarde hecht aan een makelaar met inhoud, voor als je je huis wilt verkopen.
Logo Sinke Komejan Middelburg

Sinke Komejan Middelburg

Sinke Komejan Middelburg, al actief sinds 1961, is een ervaren en professioneel makelaarskantoor. Met vier kantoren verspreid over Zeeland staan ze altijd dichtbij je. Of het nu gaat om verkoop, aankoop, taxaties of verhuur, ze bieden persoonlijke en transparante service. Daarbij garanderen certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT kwaliteit en integriteit in hun werk. Bovendien heb je 24/7 toegang tot je persoonlijk digitaal dossier voor optimale inzage en controle.
Logo Schulting & Partners

Schulting & Partners

Bij Schulting & Partners geniet je van deskundig, onafhankelijk en integer vastgoedadvies. Dit ervaren makelaarskantoor is actief in zowel de particuliere als zakelijke sector, exclusief zakelijke taxaties. Schulting & Partners excelleert in het bemiddelen van kantoren, monumenten, nieuwbouw, herbestemmingen en bedrijfsruimtes. Ze bieden complete ondersteuning bij aan- en verkoop, huur, verhuur en taxaties, en zijn gevestigd aan de Londensekaai in Middelburg. Met hun vijf toegewijde medewerkers zijn ze altijd klaar om je te helpen.

Makelaarskantoor Ons Huis

Bij Makelaarskantoor Ons Huis kun je rekenen op degelijke dienstverlening. Het kantoor is aangesloten bij de NVM, wat een garantie is voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het kantoor bevindt zich in Middelburg aan het Molenwater. Zonder overdrijving is het duidelijk: voor een betrokkene en goede makelaar ben je hier juist.

Makelaardij Faasse & Fermont BV

Bij Makelaardij Faasse & Fermont maak je kennis met een NVM-lid, gespecialiseerd in verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Met hun recente historie van 28 verkochte en 31 koopklare panden, leveren ze vakkundige service. Kies voor deze makelaar als je op betrouwbare expertise rekent.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars in en rondom Middelburg dan je misschien denkt. Het kan dus zo zijn dat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst staat. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Middelburg mee in onze vergelijking. Alleen zo kan je de juiste makelaar voor jou vinden.

Vergelijk makelaars in Middelburg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Middelburg?

Naast de courtage zijn er vaak ook opstartkosten wanneer je een huis wilt verkopen via een makelaar. Deze kosten dekken de initiële werkzaamheden van de makelaar, zoals het opstellen van een verkoopstrategie en online promotie van jouw woning. Beide kostenposten, de courtage en opstartkosten, vormen samen de totale verkoopkosten.

Let op: de courtages van makelaars in Middelburg verschillen gemiddeld 0,59%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.162 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Middelburg. Daarom is het zeker de moeite waard om een vergelijking te maken, aangezien het je flink wat geld kan besparen bij de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Middelburg

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Middelburg

In Middelburg rekenen de meeste makelaars opstartkosten wanneer je jouw woning bij hen te koop zet. Opstartkosten zijn een soort investering vooraf: een vergoeding voor de werkzaamheden die de makelaar uitvoert voordat jouw huis daadwerkelijk op de markt komt. Denk hierbij aan de kosten voor het opmaken van een verkoopbrochure, het inplannen van bezichtigingen, de fotografie en plaatsing van jouw woning op huizensites zoals Funda.

Wat je aan opstartkosten kunt verwachten, varieert per makelaar. Echter, gemiddeld liggen deze kosten in Middelburg tussen de € 400 en € 700. Houd er dus rekening mee dat je deze kosten moet betalen voordat je jouw huis op de markt brengt. Het is altijd verstandig om hier vooraf naar te informeren bij potentiële makelaars, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Middelburg

Wanneer je de beslissing neemt om je woning in Middelburg te verkopen, kun je te maken krijgen met diverse kosten. Eén daarvan kan de onverwachte rekening van intrekkingskosten zijn, die veel makelaars rekenen als je ervoor kiest om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Aangezien niet iedereen bekend is met de term, denk je misschien: wat zijn intrekkingskosten?

Intrekkingskosten zijn kosten die je makelaar in rekening kan brengen als je besluit de verkoop van je woning stop te zetten. Stel je voor dat je je woning na een tijdje toch besluit niet te willen verkopen, of je vindt een andere geïnteresseerde partij buiten de makelaar om, dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Deze kosten behelzen meestal de uren en middelen die de makelaar heeft geïnvesteerd in de voorbereiding en marketing van jouw woning. Het is altijd raadzaam om dit van tevoren goed te bespreken met je makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Middelburg met een vast tarief

Ook in Middelburg zijn makelaars actief die werken met een vast tarief. Meestal betekent dit dat alles vanaf de woningopname tot en met de juridische afhandeling onder dit tarief valt. Dat betekent in de praktijk onder andere onderhandelingen voeren, woningadvertenties opstellen, geïnteresseerden rondleiden en koopcontracten opstellen.

Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Middelburg ligt momenteel op € 3.250 (update: mei 2024). Het risico met deze tariefstructuur is dat je mogelijk beter af bent met een makelaar die werkt op procentuele basis. Stel je verkoopt je woning uiteindelijk flink onder de vraagprijs, dan betaal je nog steeds hetzelfde hoge tarief.

Tip: Het loont daarom de moeite om meerdere makelaars naast elkaar te zetten. Zo krijg je een goed inzicht in de verschillende tarieven en hun implicaties voor jou als verkoper. Maak gebruik van deze vergelijking om een weloverwogen keuze te maken.

4 feitjes over makelaars in Middelburg

 • Het is een trend onder verkopers in Middelburg om de waar-voor-je-geld makelaars te kiezen, in plaats van simpelweg de goedkoopste optie.
 • Er is een voorkeur onder een significant aantal (ongeveer 92%) verkopers in Middelburg om met een full-service makelaar uit de regio te werken, in plaats van met een internetmakelaar.
 • De hulp van een makelaar kan de tijdsduur van het verkoopproces van je huis in Middelburg met circa 40% verkorten, volgens recente gegevens.
 • Volgens gegevens van de vastgoedmarkt, kan de tussenkomst van een makelaar de winstgevendheid van de verkoop van je huis in Middelburg met ongeveer 10% verhogen.

Wat levert de beste makelaar in Middelburg op?

Het kiezen van een makelaar in Middelburg gaat over meer dan alleen het vinden van de goedkoopste optie. In werkelijkheid speelt de waarde die de makelaar toevoegt een belangrijkere rol. Als je kiest voor kwaliteit, dan kan dat bij de verkoop van je woning aanzienlijk meer opleveren dan wanneer je zou besparen op makelaarskosten.

We hebben een duidelijk beeld gevormd over hoe je de beste makelaars in Middelburg kunt herkennen:

 • Uit onze data-analyse blijkt dat de beste makelaars in Middelburg woningen verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag, vergeleken met andere makelaars. Daarbij is rekening gehouden met de prijsklassen van de woningen. Wat dit betekent voor de verkoop? Dat je woning voor circa € 11.052 meer verkocht kan worden.
 • Onze gegevens laten ook zien dat de snelste makelaars in Middelburg woningen kunnen verkopen in gemiddeld 15 dagen minder tijd dan andere makelaars. Het juist inschatten van de waarde van een woning is vaak een belangrijke factor voor deze snellere verkoop.

De beste makelaar in Middelburg vinden

De beste makelaar is degene die een persoonlijke connectie begrijpt tussen jouw specifieke situatie en wensen en de huizenmarkt van Middelburg. Een excellente makelaar biedt inzicht in tarieven, de verkoopstrategie, geschatte woningwaarde en relevante verkoopstips.

Door de makelaars in Middelburg te vergelijken vind je de makelaar die het best bij je past. Vul het vergelijkingsformulier in met jouw adres, situatie en voorkeuren. De resultaten zijn gratis, vrijblijvend en doeltreffend.

Waar moet je op letten bij makelaars in Middelburg?

Als je overweegt je huis in Middelburg te verkopen, kan de juiste makelaar een groot verschil maken op je verkoopproces. Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten:

Vakkennis

Het is essentieel dat de makelaar die je kiest goed onderlegd is in de lokale Middelburgse vastgoedmarkt. Ze moeten de prijstrends kennen en advies kunnen geven over de beste verkoopstrategie.

Beschikbaarheid

Je wilt een makelaar die beschikbaar en ontvankelijk is. Ze moeten klaar zijn om je te helpen, vragen te beantwoorden en potentiële kopers te begeleiden.

Voorwaarden

Kijk goed naar de voorwaarden die de makelaar hanteert. Denk aan de commissie, de contractduur en eventuele opzegkosten. Zorg ervoor dat alles duidelijk is voordat je tekent.

Verkooprecord

De verkoopgeschiedenis van een makelaar kan een indicatie zijn van hun succes. Kijk naar het aantal huizen dat ze hebben verkocht, hoe lang een huis doorgaans te koop staat en de gemiddelde verkoopprijs.

Referenties

Referenties van eerdere klanten kunnen je een goed inzicht geven in de ervaring en betrouwbaarheid van de makelaar. Vraag eventueel om referenties en neem contact op met de betreffende klanten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Middelburg kan toegevoegde waarde bieden bij de verkoop van je huis. Ze zijn goed op de hoogte van lokale marktomstandigheden en kunnen de juiste prijsstelling adviseren. Ook kunnen ze helpen met promotie, d.m.v. bijvoorbeeld een opvallende advertentie.

Niet alleen NVM-makelaars zijn actief in Middelburg, ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO kunnen je uitstekend van dienst zijn. Ze hebben toegang tot dezelfde data en kunnen ook jouw woning op prominente verkoopsites plaatsen. Het voordeel is dat je kunt kiezen voor de makelaar die het beste bij jou past.

Wat doet een makelaar in Middelburg?

Een makelaar in Middelburg levert een onmisbare rol in het proces van jouw huisverkoop. Ze hebben uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en helpen je om de meest optimale verkoopprijs en verkoopstrategie te bepalen.

Makelaars zorgen ook voor professionele fotografie en marketing van jouw huis. Ze onderhandelen met potentiele kopers om de beste prijs te realiseren, en helpen je door de hele verkoopproces heen, tot jouw huis succesvol is verkocht.

 • Waarde bepalen van jouw woning met lokale marktkennis
 • Ondersteuning in onderhandelingen met potentiele kopers
 • Professionele fotografie en marketing van jouw huis
 • Regelen van bezichtigingen en opvolging van geïnteresseerden
 • Advies en hulp bij juridische en administratieve processen

Waarom een makelaar in Middelburg inschakelen?

De verkoop van je woning in Middelburg is een ingrijpend en vaak emotioneel proces. Het inschakelen van een makelaar biedt hierbij vele voordelen. Hij of zij weet precies hoe de lokale huizenmarkt in elkaar steekt, heeft toegang tot een breed netwerk en kan optreden als jouw persoonlijke adviseur. Zo wordt dit proces een stuk gemakkelijker en misschien zelfs plezieriger.

Marktkennis van Middelburg

Diepgaande kennis van de huizenmarkt in Middelburg is een belangrijk pro van het inschakelen van een makelaar. De makelaar is op de hoogte van recente transacties, prijsontwikkelingen en de vraag naar verschillende typen woningen in diverse wijken.

Mogelijke valkuilen bij zelf verkopen

Zonder makelaar loop je het risico om belangrijke details over het hoofd te zien. Dit kan leiden tot problemen met bijvoorbeeld het koopcontract of gebrekkige onderhandelingstechnieken, waardoor je wellicht minder krijgt voor je woning dan je had kunnen krijgen.

Makelaar als onderhandelaar

Een makelaar is getraind in het onderhandelen over de verkoopprijs van een huis. Zij zijn in staat om op een professionele manier te communiceren met potentiële kopers en de hoogst mogelijke prijs voor jouw woning te bedingen.

Compleet ontzorgd

Tot slot neemt een makelaar veel werk uit handen. Van het plannen van bezichtigingen tot het papierwerk: Dus minder stress en meer tijd voor andere zaken in je leven.

Informatie over Middelburg

Middelburg is een historische stad in de provincie Zeeland. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw, heeft dit gebied veel te bieden. Van monumentale panden tot waterrijke natuurgebieden, Middelburg heeft het allemaal.

Het hart van Middelburg wordt gekenmerkt door prachtige oude gebouwen, zoals het stadhuis, de Lange Jan en diverse abdijcomplexen. Deze stad combineert historie en hedendaags comfort naadloos met elkaar.

Naast de rijke geschiedenis, biedt Middelburg een scala aan moderne voorzieningen. Denk hierbij aan winkels, sportvoorzieningen, scholen en fijne eetgelegenheden waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten.

Weetje: Over de laatste jaren is er een opvallende stijging te zien in de huizenprijzen in Middelburg. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Middelburg is nu € 393.845 (update: mei 2024)

Makelaars in Middelburg vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar in Middelburg is van groot belang om jouw huis succesvol en voordelig te verkopen. Dankzij Huis Verkopen wordt makelaars vergelijken nu een koud kunstje. Wij zijn je betrouwbare partner in dit proces.

 • Bespaar op makelaarskosten
 • Geniet van 100% onafhankelijk vergelijken
 • Kies voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Vind jouw ideale makelaar binnen no-time

Met Huis Verkopen vergelijk je gemakkelijk de beste makelaars op basis van jouw wensen en de kenmerken van jouw woning. Of je nu voor een maximale prijs of de snelst mogelijke verkoop wilt gaan, wij helpen je bij het maken van de juiste keuze en zorgen ervoor dat je gekoppeld wordt aan de makelaar die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren. Huis Verkopen: vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Vergelijk makelaars in Middelburg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Middelburg

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Middelburg zijn € 515. Wanneer je de tarieven opvraagt, kun je deze kosten goed vergelijken.

Het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar bedraagt in Middelburg doorgaans 1,14%. Het is belangrijk om dit te vergelijken bij meerdere makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Middelburg is 61 dagen. De snelheid kan variëren afhankelijk van de makelaar en de marktomstandigheden.

Door makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 1.162 besparen. Overweeg daarom om via deze link verschillende makelaars te vergelijken.

Een goede makelaar vinden kan een uitdaging zijn, daarom raden wij je aan om hier meerdere makelaars te vergelijken op basis van kosten, services en recensies.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen