Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Landgraaf

Het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Landgraaf is geen gemakkelijke opgave. Toch is het de normale gang van zaken om diverse makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zo ben je zeker van een makelaar die echt bij jouw situatie past.

Over makelaars in Landgraaf

Het kiezen van een betrouwbare makelaar in Landgraaf speelt een cruciale rol bij het voorbereiden op de verkoop van je woning. Dit is slechts één van de vele belangrijke stappen die je moet nemen bij het verkopen van een woning. Andere stappen kunnen zijn: het bepalen van een geschikte vraagprijs, het zorgen voor aantrekkelijke woningpresenatie en het voeren van succesvolle onderhandelingen. Voor een integraal en interactief overzicht van alle stappen kun je een bezoek brengen aan onze pagina over het verkoopproces. Hier vind je ons stappenplan voor de verkoop van je woning.

In je zoektocht naar de meest geschikte verkoopmakelaar in Landgraaf is ons platform onmisbaar. We doen ons best om je optimaal te ondersteunen bij deze keuze. Zo kijken we niet alleen naar ervaring en eerdere prestaties van makelaars, maar nemen we bijvoorbeeld ook klantbeoordelingen en specialisatiegebieden in overweging. Hierdoor ben je verzekerd van een makelaar die aansluit bij jouw wensen en behoeften, en die het maximale uit de verkoop van je woning in Landgraaf haalt.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.238
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.905
Besparing (gem.)
€ 913

Actueel

 • In de periode juni 2024 liggen de courtages van makelaars in Landgraaf gemiddeld tussen de 0,96% en 1,62%. Het exacte percentage hangt af van de dienstenpakket van de makelaar die je kiest.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Landgraaf ligt op € 2.433 euro. Deze data wordt geregeld bijgewerkt en kun je terugvinden op de pagina met woningmarktcijfers.
 • De makelaarstarieven in Landgraaf veranderen regelmatig. Daarom is het verstandig om tarieven te vergelijken. Dit kan een besparing opleveren van gemiddeld € 913 euro. Meer informatie over de tarieven vind je op onze website.

Uitgelichte makelaars in Landgraaf

Als je jouw woning in Landgraaf in de verkoop wilt zetten, heb je een breed pallet aan makelaars tot je beschikking. We presenteren je hier een overzicht van de verschillende verkoopmakelaars die deze stad te bieden heeft. Het is verstandig om deze makelaars in Landgraaf te vergelijken, dit geeft je de mogelijkheid om hun diensten, tarieven en ervaring tegen elkaar af te zetten en zo de beste keuze voor jouw specifieke situatie te maken.

Logo Pickee Makelaardij

Pickee Makelaardij

Bij Pickee Makelaardij krijg je betrouwbare service met een persoonlijk tintje. Actief sinds 1980, weten zij vraag en aanbod feilloos bij elkaar te brengen. Als lid van de NVM garanderen zij kwaliteit, of het nu gaat om verkoop, aankoop, verhuur, taxaties of financieel advies. Met een team van vier medewerkers en certificeringen bij VastgoedCert en NRVT, ben je verzekerd van deskundig advies. Bovendien kan je hier ook terecht in het Duits en Engels.

AB-Plaza Vastgoed

AB-Plaza Vastgoed is een gerespecteerde makelaar aangesloten bij de VBO. Ze staan klaar om je te ondersteunen met verschillende diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met hun expertise helpen ze je effectief op de vastgoedmarkt.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Landgraaf dan degenen die je net hebt gezien. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Landgraaf mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jou en jouw situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar is te vinden door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Landgraaf Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Landgraaf?

Een makelaar in Landgraaf rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 276.743 in Landgraaf komt dit neer op € 3.238 aan makelaarskosten (update juni 2024).

Het is belangrijk om te benadrukken dat de meeste makelaars hun courtage baseren op de specifieke kenmerken van de woning en de uiteindelijke woningwaarde. Dit betekent dat de kosten voor de makelaar variëren, afhankelijk van de eigenschappen en waarde van jouw huis.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Landgraaf 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 913 besparen door makelaars te vergelijken. Het is daarom altijd nuttig en kosteloos om de moeite te nemen om verschillende makelaars te vergelijken en de beste deal te vinden.

Kosten van makelaars in Landgraaf

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Landgraaf

In de wereld van woningverkoop zijn opstartkosten een gegeven waar je rekening mee moet houden. Deze bijkomstige kosten worden door de meeste makelaars in Landgraaf in rekening gebracht aan het begin van het verkooptraject. Opstartkosten dekken de initiële uitgaven die gemaakt worden voor het in de markt zetten van jouw woning. Denk hierbij aan de kosten voor professionele fotografie, 2D/3D plattegronden, een plaatsing op Funda en andere huizensites, en de vervaardiging van een aantrekkelijke brochure.

Het is belangrijk om te weten dat opstartkosten kunnen variëren. Een makelaar mag namelijk zelf bepalen hoeveel hij hiervoor in rekening brengt. Over het algemeen liggen de opstartkosten in Landgraaf tussen de € 400 en € 700 euro. Dit is dus een extra bedrag bovenop de courtage die je betaalt bij een succesvolle verkoop van jouw woning. Wees je hiervan bewust bij het kiezen van een makelaar en vraag altijd naar een specificatie van deze kosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Landgraaf

Als je overweegt jouw woning in Landgraaf te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars kosten in rekening kunnen brengen als je besluit de verkoop voortijdig stop te zetten. Deze kosten staan bekend als intrekkingskosten. Ze dekken het werk en de tijd die de makelaar heeft geïnvesteerd, zelfs als de verkoop niet plaatsvindt.

Intrekkingskosten kunnen van toepassing zijn in verschillende situaties. Misschien wil je de woning niet meer verkopen omdat je een nieuwe baan hebt gekregen in de regio, waardoor je niet hoeft te verhuizen. Of het kan zijn dat je een hoger bod hebt ontvangen van een andere koper nadat de verkoop al is afgesproken met de makelaar. In deze situaties komt de makelaar mogelijk met intrekkingskosten om de eerder gemaakte inspanningen te compenseren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Landgraaf met een vast tarief

Ook in Landgraaf vind je makelaars die werken met een vast tarief. Deze makelaars bieden een all-in pakket naar jouw behoeften. Ze nemen het regelwerk uit handen, begeleiden bezichtigingen, onderhandelen in jouw belang en werken het juridische gedeelte netjes af. Het gemiddelde vaste tarief hiervoor is € 3.250 (update: juni 2024).

Echter, kiezen voor een makelaar met een vast tarief kent ook risico's. Net zoals een spannende tennismatch, is de verkoop van jouw woning onvoorspelbaar. Jouw huis kan sneller verkopen dan verwacht, maar het kan ook langer duren. In zo'n geval krijgt de makelaar nog steeds zijn volle tarief, terwijl jij wellicht denkt dat er niet genoeg inspanning is geleverd.

Tip: Voor het meeste inzicht in tarieven, is het zinvol om verschillende makelaars te vergelijken. Dit geeft je een duidelijk beeld van de verschillende tarieven en wat deze betekenen voor jou als woningverkoper. Het helpt je om de meest kostenefficiënte keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Landgraaf

 • Verkopers van woningen in Landgraaf hebben vaker een voorkeur voor een makelaar die bewezen ervaring in de regio heeft. Deze voorkeur kan mede geuit worden op een vergelijkingsplatform om een geschikte makelaar in Landgraaf te vinden.
 • Het kan behoorlijk uitmaken of je een huis in Landgraaf zelf verkoopt of hier een makelaar voor inschakelt. Gemiddeld brengt een huis zonder makelaar zelfs €20.000 minder op!
 • Als je tarieven bij makelaars opvraagt, is het slim om te letten op de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden. Niet iedere makelaar in Landgraaf hanteert dezelfde tag, dus via deze link kan je makkelijker vergelijken.
 • De duur waarmee woningen in Landgraaf worden verkocht kan varieren per makelaar. Gemiddeld kan een woning 58 dagen in de verkoop staan.

Wat levert de beste makelaar in Landgraaf op?

Het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je woning in Landgraaf is een belangrijke beslissing. De effectiviteit van een makelaar wordt beter gemeten door te kijken naar wat ze opleveren, in plaats van wat ze kosten. Het gaat hier immers om het resultaat: De uiteindelijke verkoopprijs en de snelheid waarmee je huis verkocht wordt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Landgraaf herkent:

 • Statistieken tonen aan dat de top makelaars in Landgraaf huizen verkopen voor een bedrag dat € 8.839 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars ligt. Dit bedrag is niet statisch, maar wordt aangepast aan de prijsklassen van de te verkopen woningen.
 • Daarnaast blijkt uit onze gegevens dat de meest efficiënte makelaars in Landgraaf huizen 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de regio. Dit wordt vaak gerealiseerd door makelaars die een realistische waardebepaling van de woning maken, waardoor een vlotte verkoop mogelijk is.

De beste makelaar in Landgraaf vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Landgraaf? De ideale makelaar is degene die je woning voor de hoogst mogelijke prijs weet te verkopen, in overeenstemming met jouw specifieke situatie en wensen. Elke woning en woningverkoper is uniek, dus er bestaat geen one-size-fits-all oplossing.

Met onze vergelijkingstool maak je het makkelijker om de makelaar te vinden die perfect bij je past. Je krijgt inzicht in de tarieven, verkoopstrategieën, prijsinschattingen en verkoopadviezen van de meest passende makelaars voor jouw situatie. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Waar moet je op letten bij makelaars in Landgraaf?

Bij de verkoop van je huis komt veel kijken, waaronder het vinden van een geschikte makelaar in Landgraaf. Hierbij zijn vijf aandachtspunten van belang:

Vakkennis en ervaring

Zorg dat je een makelaar kiest met voldoende kennis van de lokale markt in Landgraaf. De ervaring van de makelaar kan ook doorslaggevend zijn.

Communicatie

Heldere en snelle communicatie is essentieel. Stel vast hoe en wanneer je makelaar bereikbaar is, om te zorgen voor een soepel verkoopproces.

Tarieven

Let op transparantie over de kosten. De prijs van een makelaar kan variëren, dus vergelijk meerdere tarieven. Voor meer informatie kun je terecht op huisverkopen.nl.

Verkoopstrategie

Het is belangrijk dat de makelaar een duidelijke verkoopstrategie heeft die aansluit bij jouw wensen. De verkoopstrategie moet jouw huis aantrekkelijk maken voor potentiële kopers.

Overeenkomst

Lees de overeenkomst zorgvuldig door voordat je deze ondertekent. Controleer of de afspraken over de dienstverlening, de kosten en de opzegtermijn duidelijk zijn vastgelegd.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Landgraaf hebben een goede bekendheid met de plaatselijke huizenmarkt. Ze zijn niet de enige keuze voor woningzoekenden, maar wel één van de meest betrouwbare keuzes. Naast NVM zijn ook VBO en VastgoedPRO actief in de regio.

Bij het kiezen van een makelaar in Landgraaf kan het nuttig zijn om naar hun betrokkenheid bij brancheorganisaties te kijken. Dit kan je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. De ervaring en reputatie van de NVM, VBO en VastgoedPRO kunnen je hierbij ondersteunen.

Tip: De keuze voor een NVM-verkoopmakelaar biedt zekerheden zoals een gedegen opleiding, doorlopende bijscholing en een verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze kwaliteitsgaranties kunnen het verschil maken in het verkoopproces van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Landgraaf?

Een huis verkopen in Landgraaf kan een uitdagend proces zijn. De meeste mensen kiezen ervoor dit proces te begeleiden met behulp van een verkoopmakelaar. Dit is een deskundige op het gebied van onroerend goed die je helpt bij de verkoop van je woning.

De taken van de verkoopmakelaar strekken zich uit over verschillende stappen in het verkoopproces. Om beter te begrijpen wat het inhoudt om met een verkoopmakelaar samen te werken, is hier een overzicht van de voornaamste verantwoordelijkheden:

 • Waardering van de woning: de makelaar bepaalt de waarde van jouw woning
 • Vormgeven aan de marketingstrategie: de makelaar ontwikkelt een plan om jouw woning te promoten
 • Bezichtigingen organiseren: de makelaar begeleidt potentiële kopers rond de woning
 • Onderhandelingen leiden: de makelaar bestiert het biedingsproces om een gunstige prijs te bedingen
 • Verkoopovereenkomst voorbereiden: de makelaar zorgt voor het opstellen van de benodigde documentatie

Waarom een makelaar in Landgraaf inschakelen?

Overweeg je jouw woning in Landgraaf te verkopen? Een makelaar kan je hier bij helpen, en de voordelen zijn legio. In dit stuk gaan we je informeren over waarom je een lokale makelaar zou moeten inschakelen, en hoe deze professional jou het leven een stuk makkelijker kan maken. We starten met het gemak en de voordelen van het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis.

Professionele begeleiding

Een vastgoedtransactie kan complex zijn. Daarom is professionele begeleiding tijdens het proces een grote hulp. Een lokale makelaar in Landgraaf is bij uitstek geschikt om je op dit gebied te ondersteunen. Zij kennen de lokale markt op hun duimpje en kunnen je daardoor op de juiste manier begeleiden.

Jouw belangen voorop

Een andere belangrijke taak van een makelaar is het behartigen van jouw belangen. Een makelaar in Landgraaf zal je helpen om de beste prijs voor jouw woning te krijgen, en ervoor zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit kunnen ze omdat ze precies weten wat ze moeten doen en waarmee ze rekening moeten houden in hun werk.

Maximaliseer je verkoopprijs

Met de juiste prijszetting en marketing kan je de verkoopprijs van je huis aanzienlijk verhogen. Een lokale makelaar weet precies wat het huis waard is en kan zo de ideale vraagprijs voor jouw woning opstellen. Bovendien hebben ze de kennis en de ervaring om je huis op de meest aantrekkelijke manier te presenteren.

Ervaring en expertise

Tenslotte, een makelaar in Landgraaf heeft de nodige ervaring en expertise om de verkoop van je woning zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Ze kennen de markt, de valkuilen en de succesfactoren. Met hun advies en begeleiding ben je verzekerd van een succesvolle verkoop. Zo verkoop je jouw huis met zo min mogelijk stress en voor de beste prijs.

Informatie over Landgraaf

Landgraaf is een gemeente en stad in de provincie Limburg. Met een landschap van glooiende heuvels en de geschiedenis van mijnbouw, is het een unieke locatie in Nederland. Je vindt er diverse kenmerkende bezienswaardigheden.

De stad heeft een rijke cultuurhistorie. Het bekende Landgraaf is de locatie van jaarlijkse evenementen zoals Pinkpop en het Wereld Muziek Concours. Dit heeft veel bezoekers uit zowel binnen- als buitenland getrokken.

Landgraaf is ook een plek van natuurlijke schoonheid. Het omliggende heuvellandschap is ideaal voor mooie wandelingen en fietstochten. Daarnaast zijn er talrijke culturele activiteiten en sportfaciliteiten te vinden.

Weetje: De huizenmarkt in Landgraaf heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. De huizenprijzen zijn significant gestegen. Landgraaf mag zich nu zelfs tot een van de sterkst groeiende markten in Limburg rekenen.

Makelaars in Landgraaf vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Landgraaf via Huis Verkopen, is een effectieve manier om kosten te besparen en de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie past.

 • Direct lokale makelaars vergelijken
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvende service
 • Objectief en onafhankelijk platform

Op basis van jouw voorkeuren en wensen word je snel en simpel gekoppeld aan de beste makelaars in Landgraaf. Of je nu jouw huis snel wilt verkopen of voor de hoogst mogelijke prijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Net als vele andere huizenverkopers, kun je vertrouwen op onze ervaringen en uitgebreide statistieken om de makelaar te vinden die het grootste succes zal hebben met jouw huis.

Vergelijk makelaars in Landgraaf Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Landgraaf

De gemiddelde kosten van een makelaar in Landgraaf zijn € 3.238. Dit is toch een aanzienlijk bedrag. Het is daarom slim om ook de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Landgraaf is 58 dagen. De snelheid kan verschillen per makelaar en per situatie. Een goede voorbereiding kan het proces versnellen.

Een waardebepaling door een lokale makelaar geeft een nauwkeurige inschatting van de verkoopprijs. Je kunt hier gratis een waardebepaling aanvragen.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 913 besparen op de verkoop van je huis in Landgraaf.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Landgraaf is € 276.743. Verkoopprijzen kunnen variëren afhankelijk van de woningtype en de staat van het huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen