Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Almelo

Het kiezen van de perfecte makelaar voor de verkoop van je woning in Almelo kan een uitdaging zijn. Makelaars kunnen de waarde van jouw woning immers verschillend inschatten. Verkoopmakelaars vergelijken is daardoor essentieel om de juiste keuze te kunnen maken.

Over makelaars in Almelo

Wanneer je jouw huis in Almelo wilt verkopen, is de keuze van een makelaar van grote invloed op het verkoopproces en uiteindelijk op het resultaat. Een sterke makelaar kan de beste prijs voor je huis onderhandelen, meer kijkers aantrekken en je door het verkoopproces leiden. Het selecteren van de juiste makelaar kan dus echt een verschil maken in jouw vastgoedervaring.

We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste keuze te maken in makelaars. Daarom hebben we een uitgebreide database samengesteld waarin we alles registreren over de makelaars in Almelo. Met deze informatie kunnen we zien welke makelaars consistent topprestaties leveren. Zo hebben we alles wat je nodig hebt om de beste beslissing te nemen. Alle informatie over makelaars in Almelo is overzichtelijk te vinden op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.985
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.959
Besparing (gem.)
€ 971

Actueel

 • Om je woning te verkopen in Almelo moet je rekening houden met makelaarskosten. In de huidige periode april 2024, variëren die kosten tussen 1,02% en 1,60% van de verkoopprijs, afhankelijk van de gekozen makelaar.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Almelo ligt momenteel rond de € 2.710 euro. Voor meer informatie over de woningprijzen in Almelo, kun je onze website raadplegen.
 • De tarieven van makelaars in Almelo zijn continu in beweging. Het is daarom zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je gemiddeld € 971 euro besparen op makelaarskosten.

Uitgelichte makelaars in Almelo

Als je je woning wilt verkopen, heb je in Almelo geen gebrek aan keuze als het gaat om makelaars. Op onze site presenteren wij een gevarieerde selectie van professionele verkoopmakelaars binnen je bereik. Het is verstandig om de diensten en tarieven van deze makelaars goed te vergelijken, omdat dit je kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Logo Brok Makelaars

Brok Makelaars

Brok Makelaars is een actief en ervaren makelaarskantoor. Passend in de hedendaagse markt, maken ze gebruik van moderne communicatie en presentatietechnieken. Ze hebben expertise in diverse diensten, waaronder verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Naast hun lidmaatschap bij de NVM, beschikken ze over VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten. Met specialismen in recreatie, woningfotografie, woningstyling en nieuwbouw, bieden ze een transparante service met vaste tarieven. Ideaal voor wie houdt van duidelijkheid.
Logo Kamphuis Makelaars, de nummer 1 van Almelo.

Kamphuis Makelaars, de nummer 1 van Almelo

Kamphuis Makelaars in Almelo, bekend als de nummer 1 van de stad, blinkt uit in zowel aankoop, verkoop, verhuur als taxaties. Met zeven ervaren medewerkers en diverse certificaten, biedt dit kantoor je een op maat gemaakte, eerlijke en directe service. Ze hebben een sterke aanwezigheid op social media en bieden innovatieve live video bezichtigingen via FB. Hun strategieën zijn creatief en origineel, altijd gericht op de best mogelijke resultaten voor jouw woning.
Logo Snelder Zijlstra Makelaars Almelo

Snelder Zijlstra Makelaars Almelo

Dit makelaarskantoor, Snelder Zijlstra Makelaars Almelo, is een vertrouwd begrip in Twente. Je krijgt hier te maken met betrokken experts die hart hebben voor het vinden van jouw ideale oplossing. Met een breed pakket aan diensten, van verkoop en aankoop tot financieel advies, en specialistische vaardigheden in woningstyling en -fotografie, bieden ze een complete service. Door hun lidmaatschap van de NVM en hun deelname aan Dynamis profiteer je van hun uitgebreide netwerk en kennis van zowel de lokale als landelijke markt.
Logo Team Sanders Makelaars

Team Sanders Makelaars

Kies voor Team Sanders Makelaars als je zoekt naar een ervaren makelaar in Twente. Met een team van 7 betrokken medewerkers bieden ze full service diensten aan, waaronder verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van woningen en bedrijfspanden. Ze bieden ook financieel advies. Kenmerkend is hun lokale betrokkenheid en gespecialiseerde kennis van beleggen en nieuwbouw. Ze zijn NVM-lid en je kunt er ook terecht in het Engels en Duits.
Logo Thoma Post Makelaars Almelo

Thoma Post Makelaars Almelo

Thoma Post Makelaars Almelo is de specialist die zich richt op het naleven van jouw woondromen. Met een scherp oog voor de wensen van de Almeloër, wordt elke stap in het koop- of verkoopproces volgens een gestroomlijnd 8-stappenplan vakkundig uitgevoerd. Extra zekerheid wordt geleverd met de gratis verhuisservice. Met tevens expertise in nieuwbouw, huren, hypotheken en verzekeringen, is deze makelaar een uitstekende keuze in Almelo en daarbuiten.

De Makelaar van Twente

Bij De Makelaar van Twente staat je vertrouwen voorop. Met een professioneel team en aangesloten bij branchevereniging VBO, bieden ze betrouwbare dienstverlening op het gebied van makelaardij. Je vindt hun kantoor centraal gelocaliseerd op Weth E van Dronkelaarpln 27 in Almelo. Deze makelaar staat klaar om je efficiënt en transparant verder te helpen in de wereld van vastgoed.

Holter Makelaardij & Taxaties

Holter Makelaardij & Taxaties is een professioneel en betrouwbaar makelaarskantoor. Als lid van Vastgoedpro, combineren ze kennis en ervaring om jouw woning succesvol te verhandelen. Met recente transacties, waaronder 5 verkopen, is de kwaliteit van hun diensten zichtbaar. Bij Holter Makelaardij & Taxaties krijg je de zekerheid van een vlotte koop, verkoop of verhuur van je huis.

Jonkers Vastgoed, meer dan geWOON een makelaardij

Jonkers Vastgoed onderscheidt zich als een met zorg acterende makelaardij. Je krijgt hulp met beleggen in vastgoed, gesteund door een recent trackrecord van diverse succesvolle transacties. Hoewel geen lid van een branchevereniging, laat Jonkers Vastgoed zien dat resultaten tellen en zet ze een extra stap om meer dan geWOON een makelaardij te zijn voor jou. Hierdoor kan je rekenen op een persoonlijke en betrouwbare service.

Let op: er zijn in en rondom Almelo meer verkoopmakelaars actief dan in de bovenstaande lijst is weergegeven. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Almelo mee in onze vergelijking. Het kan dus best zijn dat jouw ideale makelaar daar nog tussen zit!

Vergelijk makelaars in Almelo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Almelo?

Een makelaar in Almelo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 334.911 in Almelo komt dit neer op € 3.985 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Almelo hanteren bij de verkoop van een huis een beloningsvorm genaamd courtage. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs. Dit betekent dat hoe hoger de verkoopopbrengst van jouw huis is, hoe hoger de kosten van de makelaar zullen zijn.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Almelo 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 971 besparen door makelaars te vergelijken. Het is belangrijk om te weten dat de courtage op maat wordt bepaald en dus niet vast staat. Dit kan resulteren in variaties in de uiteindelijke makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Almelo

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 4.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Almelo

Wanneer je een makelaar in Almelo inschakelt om je huis te verkopen, is het belangrijk om te weten dat meestal opstartkosten in rekening gebracht worden. Deze kosten, ook wel bekend als intrekkingskosten, zijn de initiële uitgaven die een makelaar doet om jouw woning in de markt te zetten. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het opstellen van een pakkende woningtekst, het plaatsen van jouw huis op huizensites en/of Funda en advertentiekosten.

Gemiddeld vragen makelaars in Almelo tussen de € 400 en € 700 aan opstartkosten. Dit is geen vaststaand bedrag maar kan per makelaar variëren, afhankelijk van de diensten die ze aanbieden en de hoeveelheid werk die ze erin steken. Het is altijd raadzaam vooraf goed te informeren naar deze kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Almelo

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning in Almelo te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als je besluit om de verkoop van je huis voortijdig stop te zetten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je van gedachten verandert over de verkoop, of dat je een betere aanbieding krijgt van een andere makelaar.

Intrekkingskosten zijn doorgaans een percentage van de afgesproken verkoopprijs en worden in rekening gebracht om de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop heeft gestoken, te compenseren. Een voorbeeld: je hebt besloten om jouw huis niet langer te verkopen omdat je een nieuwe baan in Almelo hebt gevonden. In dit geval kan de makelaar intrekkingskosten rekenen voor het werk dat hij tot dat moment heeft verricht.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Almelo met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Almelo die met een vast tarief werken. Het voordeel van een vast tarief is de zekerheid die je vooraf hebt over de kosten. Je weet dat je het bedrag betaalt dat afgesproken is, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van het huis. Het gemiddelde vaste tarief is € 3.250 (update: april 2024).

Aan de andere kant, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel dat je house verkopen voor €200,000 en je bent overeengekomen om een vast tarief van €3000 te betalen. Dit zou betekenen dat je 1.5% van de verkoopprijs zou betalen aan de makelaar. Maar als je huis verkocht wordt voor een hoger bedrag van bijvoorbeeld €250,000, zou dat percentage omlaag gaan naar 1.2%. Hoewel een vast tarief je zekerheid geeft over de kosten, kan het dus zijn dat je relatief meer betaalt daarvoor als je huis voor een lager bedrag wordt verkocht.

Tip: Kies voor een makelaar die jouw behoeften begrijpt. Als je de zekerheid van een vast bedrag prettig vindt, is dat een goede optie. Maar als je het liefst zo min mogelijk kosten maakt en ervan overtuigd bent dat je huis voor een hoge prijs verkocht kan worden, zou een procentuele courtage misschien voordeliger uit kunnen pakken. Maak een beredeneerde afweging op basis van jouw persoonlijke situatie en verwachtingen van het verkoopproces.

4 feitjes over makelaars in Almelo

 • In Almelo hanteert het merendeel van de verkopers een interessante strategie: ze kiezen niet zomaar de makelaar met de laagste tarieven. Sterker nog, hun keuze wordt vooral gedreven door de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Ongeveer 92% van de verkopers in Almelo geeft de voorkeur aan een lokale full-service makelaar in plaats van aan een online makelaar. Deze voorkeur benadrukt het belang van persoonlijk contact en gedegen lokale kennis.
 • Huizen in Almelo blijken een stuk sneller van de markt te zijn wanneer verkopers gebruikmaken van een makelaar. Specifiek rapporteert men dat woningen ongeveer 35% sneller verkocht worden dan wanneer men zelf het proces in handen neemt.
 • Interessant om te melden is dat woningen in Almelo, bij verkoop door een makelaar, ongeveer 9% meer opleveren dan wanneer de eigenaar de verkoop zelf regelt. Hieruit blijkt het financiële voordeel van professionele onderhandeling.

Wat levert de beste makelaar in Almelo op?

Als je van plan bent je woning in Almelo te verkopen, dan kan het een groot verschil maken om een bovengemiddeld presterende makelaar in te schakelen. Deze makelaars hebben in de praktijk bewezen effectiever te zijn in het verkoopproces dan hun collega's, en dat levert je uiteindelijk een beter resultaat op.

Maar wat maakt deze makelaars dan zo uitzonderlijk? Daar zijn twee duidelijke redenen voor:

 • Een opvallende kwaliteit van de beste makelaars in Almelo is dat ze woningen meestal voor een hoger bedrag verkopen dan de gemiddelde makelaar in Almelo. Dit prijsverschil komt op gemiddeld € 10.425 meer. Dat extra bedrag kan een belangrijk verschil maken in wat je uiteindelijk overhoudt.
 • Op basis van onze gegevens blijkt ook dat de meest effectieve makelaars huizen in Almelo gemiddeld 16 dagen sneller verkopen. Dat is een stuk sneller dan hun concurrenten. Dit komt doordat deze makelaars actief inspanningen leveren om de verkoop te versnellen, wat uiteindelijk resulteert in een vlottere afhandeling.

De beste makelaar in Almelo vinden

De beste makelaar in Almelo is degene die jouw woning voor de meest gunstige prijs verkoopt. Hij kent elk hoekje en gaatje van de lokale markt, weet precies hoe hij jouw woning aantrekkelijk presenteert én kan briljant onderhandelen.

Om zo'n topper te vinden, maak je gebruik van een goede vergelijking van makelaars. Zo kun je makelaars op basis van jouw eigen situatie en voorkeuren tegen elkaar afzetten. Daarmee ontdek je snel welke makelaar echt bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Almelo?

Er zijn verschillende aandachtspunten die je helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Almelo voor de verkoop van je huis:

Betrouwbaarheid

Een betrouwbare makelaar is onmisbaar. Let op certificeringen en lidmaatschap van brancheorganisaties. Deze waarborgen professionaliteit en betrouwbaarheid.

Ervaring in Almelo

Kies een makelaar met ruime ervaring in Almelo. Kennis van de lokale woningmarkt is belangrijk voor een succesvolle verkoop van je huis.

Verkoopstrategie

Vraag tijdens een gesprek naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een goed plan draagt bij aan een vlotte en winstgevende verkoop.

Kostenstructuur

De kostenstructuur moet transparant zijn. Zorg dat je van tevoren inzicht hebt in alle tarieven om vervelende verrassingen te voorkomen.

Communicatie

Goede communicatie tussen jou en de makelaar is van groot belang. Luistert de makelaar naar jouw wensen en is hij of zij goed bereikbaar?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je een huis wilt verkopen in Almelo, kan een NVM-makelaar je van grote dienst zijn. Deze makelaars hebben uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en kunnen je begeleiden bij elk aspect van de verkoop van je woning.

Andere brancheverenigingen, zoals VBO en VastgoedPRO, hebben ook kwalitatief hoogwaardige makelaars. Bij hen kun je terecht voor vakkundige ondersteuning bij het volledige verkoopproces. Ze kunnen je helpen met zaken zoals het bepalen van een juiste vraagprijs, de onderhandelingen en de overdracht.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit betekent dat in principe iedereen zichzelf makelaar mag noemen. Daarom is het slim om een makelaar te kiezen die is aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Je weet dan zeker dat de makelaar aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

Wat doet een makelaar in Almelo?

Een makelaar in Almelo is jouw begeleider tijdens het proces van je huis verkopen. Zij richten zich op het begeleiden bij de verkoop, om deze zo succesvol mogelijk te maken. Ze adviseren, regelen bezoeken, voeren onderhandelingen en werken het papierwerk uit.

Zonder een makelaar je huis verkopen kan een flinke uitdaging zijn. Terwijl je wel de kosten bespaart, loop je ook het risico dat je minder succesvol bent in de verkoop. Een makelaar heeft kennis in huis die de meeste huisverkopers niet hebben.

 • Opstellen van een realistische vraagprijs.
 • Ensceneren van je huis voor bezichtigingen.
 • Onderhandelen met potentiële kopers.
 • Opmaken van het koopcontract.
 • Begeleiden bij het passeren van de akte.

Waarom een makelaar in Almelo inschakelen?

Als je jouw huis in Almelo wilt verkopen, draagt een goede makelaar aanzienlijk bij aan een voorspoedige verkoop en het halen van de hoogste verkoopprijs. Een ervaren makelaar kent de lokale! markt goed, begrijpt wat kopers zoeken en kan met deze kennis de verkoop van jouw huis bevorderen. De beste makelaar is diegene die het beste past bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en locatie.

Marktkennis en strategie

Een makelaar met lokale marktinzicht kan een effectieve verkoopstrategie ontwikkelen. Hij begrijpt welke prijsstrategieën werken in Almelo, wanneer de beste tijd is om te verkopen en hoe jouw woning aantrekkelijk te presenteren voor potentiële kopers.

Juiste prijsstelling

De prijsbepaling van jouw huis is een belangrijke factor die kan bijdragen aan een snelle verkoop. Een goede makelaar heeft gedetailleerde kennis over de recente verkoopprijzen in Almelo, wat helpt bij het bepalen van een competitieve vraagprijs.

Promotie en presentatie

Zodra de prijs is vastgesteld, weet een ervaren makelaar hoe hij jouw huis in Almelo optimaal kan promoten. Ze weten welke verkoopkanalen effectief zijn en hoe ze professionele foto's en beschrijvingen kunnen gebruiken om jouw huis te laten opvallen.

Onderhandelen en afronden

Tenslotte kan een kundige makelaar je bijstaan bij het onderhandelingsproces en de afronding. Ze kunnen je helpen het hoogste bod te krijgen, terwijl ze ook verantwoordelijk zijn voor het papierwerk en de juridische aspecten van de verkoop.

Informatie over Almelo

Almelo is een stad gelegen in het oosten van Nederland, omgeven door de prachtige natuur van Twente. Dit gebied staat bekend om het groen en de oude tradities die er nog steeds worden nageleefd.

Met een rijke geschiedenis gevuld met ontwikkeling en groei, vormt Almelo tegenwoordig een modern stadsgezicht. Niettemin zijn de sporen van het rijke industriële verleden nog goed zichtbaar in de vorm van monumentale panden en oude fabrieken.

Almelo biedt haar bewoners een mooie balans tussen stadsleven en de rust van de landelijke omgeving. Deze combinatie draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de stad voor potentiële huizenkopers.

Weetje: In Almelo zijn de gemiddelde huizenprijzen in de loop van de jaren substantieel toegenomen. Het gemiddelde huis in Almelo kost nu € 334.911 euro (update: april 2024). Wil je meer weten over de woningmarkt van Almelo, dan kun je terecht op onze website.

Makelaars in Almelo vergelijken

Het vinden van de perfecte makelaar om je woning te verkopen start bij een zorgvuldige vergelijking. Deze vergelijking baseer je op factoren zoals je type woning, je persoonlijke situatie en je eigen voorkeuren.

 • Vergelijken levert je gratis waardebepaling
 • Betere makelaarstarieven door vergelijking
 • Vergelijking zorgt voor makelaars die jouw situatie begrijpen
 • Maximale prijs voor je woning dankzij vergelijking

Met het platform van Huis Verkopen wordt het vergelijken van makelaars eenvoudiger dan ooit. Het koppelt je aan de best presterende makelaars in Almelo, op basis van jouw woning en wensen. Zo vind je altijd de makelaar die het beste bij je past en ben je verzekerd van een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Almelo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Almelo

Bij het kiezen van een makelaar in Almelo, moet je rekening houden met diverse factoren. Deze omvatten de kosten, de verkoopsnelheid 49 dagen, en de marktkennis van de makelaar. Je kunt deze informatie opvragen.

Om verschillende makelaars in Almelo te vergelijken, kun je kijken naar hun tarieven, beoordelingen, en verkoopsnelheden. Het gebruik van een vergelijkingstool, zoals op onze website makelaars vergelijken, kan je zoektocht vereenvoudigen.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Almelo voor het verkopen van je huis zijn € 3.985. Dit bedrag varieert afhankelijk van welke diensten de makelaar verleent.

Het duurt gemiddeld 49 dagen om een huis te verkopen in Almelo. Dit kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en de eigenschappen van je woning.

Ja, het vergelijken van makelaars in Almelo kan je gemiddeld € 971 aan makelaarskosten besparen. Het stelt je in staat de meest effectieve en voordelige optie te kiezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen