Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Roosendaal

Zoek je een makelaar in Roosendaal om je huis te verkopen? Het selecteren van de juiste verkoopmakelaar kan het verschil maken tussen een optimale verkoopprijs of een gemiste kans. Vergelijk diverse makelaars op kwaliteit, ervaring en verkoopstrategie om tot een goede keuze te komen.

Over makelaars in Roosendaal

Kiezen voor een geschikte makelaar in Roosendaal is een essentiële stap in het voorbereiden van de verkoop van jouw woning. Je neemt namelijk niet alleen de beslissing over met wie je samenwerkt, maar ook hoe je jouw woning presenteert aan potentiële kopers. Er zijn ook andere stappen die belangrijk zijn in dit proces, zoals het vaststellen van de verkoopprijs en het voorbereiden van je woning op bezichtigingen. Al deze stappen zijn gedetailleerd uitgelegd in ons stappenplan.

Ons platform is ontworpen om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Roosendaal. We kijken naar alles, zoals de ervaring van de makelaar en hun kennis van de lokale markt. Of je nu voor het eerst een huis verkoopt of al ervaring hebt, ons platform kan je helpen om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.141
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.388
Besparing (gem.)
€ 938

Actueel

 • Het lijkt nuttig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Roosendaal op dit moment € 353.962 is, en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 3.036. Voor meer details bekijk je de huizenprijzen hier.
 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het belangrijk om te begrijpen dat de gemiddelde courtages van makelaars in Roosendaal op dit moment liggen rond 1,17%. Dat is iets om rekening mee te houden tijdens het maken van jouw keuze.
 • Je zou het misschien niet verwachten, maar de tarieven van makelaars in Roosendaal variëren sterk. Vergelijk daarom verschillende makelaarstarieven, want zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Het kan je gemiddeld zelfs een besparing opleveren van € 938.

Uitgelichte makelaars in Roosendaal

Je hebt als woningverkoper in Roosendaal keuze genoeg als het om makelaars gaat. Hierbij presenteren we een gevarieerde selectie van diverse verkoopmakelaars in Roosendaal, waarbij elke makelaar gepaard gaat met een gedetailleerde beschrijving. Door de makelaars te vergelijken krijg je inzicht in hun verschillende werkwijzen, tarieven en dienstverlening, wat jou kan helpen de juiste keuze te maken.

Logo De Rooy Makelaardij

De Rooy Makelaardij

De Rooy Makelaardij is een actief en professioneel kantoor in Roosendaal, actief sinds 1963. Met een gemotiveerd team van vier medewerkers bieden ze een mix van traditionele en moderne diensten. Ze leveren verkoop, taxaties en financieel advies, ondersteund door certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Bij hen is het verkoopproces minder spannend, omdat kwaliteit en service voorop staan. Met hun lidmaatschap van de NVM ben je verzekerd van hoge branche standaarden.
Logo Johan* uw makelaar

Johan* uw makelaar

Johan* jouw makelaar heeft ruime ervaring in de vastgoedmarkt, zowel in verkoop als verhuur, sinds 1986. Het bedrijf blijft op de hoogte van de steeds veranderende markt en regelgeving en speelt in op de behoefte van consumenten. Met de invoering van nieuwe communicatievormen, zoals social media, zorgen ze voor goede promotie en flexibiliteit. Ze zijn gespecialiseerd in bedrijfsruimtes, beleggingen en kantoren. Dit kantoor is een sterke keuze voor uiteenlopende vastgoedbehoeften.
Logo Van der Eijken Makelaardij

Van der Eijken Makelaardij

Van der Eijken Makelaardij is een professioneel en ervaren makelaarskantoor dat streeft naar het best mogelijke resultaat voor jou. Met 35 jaar ervaring bieden zij zowel traditioneel hard werken als nieuwe communicatietoepassingen. Ze hebben aandacht voor zowel pand als klant en zorgen voor snelle communicatie. Het kantoor benut ook sociale media kanalen om je pand optimaal te presenteren. Bovendien spreken ze Nederlands, Engels en Frans en zijn lid van NVM. Diensten omvatten verkoop, aankoop en taxaties.
Logo Vermunt Makelaardij B.V.

Vermunt Makelaardij BV

Ga je jouw woning verkopen of zoek je een nieuwe thuis in Roosendaal en omstreken? Vermunt Makelaardij, lid van de NVM, is een betrouwbare partner met 45 jaar ervaring, een persoonlijke aanpak en moderne focus. Het ervaren team biedt vakkundige begeleiding, van waardebepaling tot aan prijsonderhandelingen. Met de inzet van sociale media en advertenties krijgt jouw woning de nodige aandacht. Je kunt in het Nederlands, Engels of Duits communiceren. Ontdek zelf de verschillen die Vermunt Makelaardij kan maken.

Bob van Dijk Makelaardij

Bob van Dijk Makelaardij is een compact kantoor gevestigd aan de Kade in Roosendaal. Met drie toegewijde medewerkers staat dit team klaar om je te ondersteunen bij zowel de aankoop als verkoop van jouw woning. Hoewel ze niet aangesloten zijn bij een branchevereniging, weten ze met hun service en expertise toch het verschil te maken.

Aygun Finance

Aygun Finance is een kundig makelaarskantoor gevestigd op het adres Rembrandtgalerij 131 in Roosendaal. Ondanks dat ze niet verbonden zijn aan een branchevereniging, zullen ze je met hun expertise en ervaring in jouw zoektocht naar de ideale woning ondersteunen. Hun service is grondig, betrouwbaar en klantgericht. Aygun Finance is een sterke keuze voor jouw makelaarsbehoeften.

De Makelaardije BV

De Makelaardije is een klein maar toegewijd makelaarskantoor gevestigd op de Vijfhuizenberg in Roosendaal. Met een team van twee man sterk, is deze makelaar erop gericht om je vanuit een persoonlijke benadering te helpen bij alle vraagstukken omtrent vastgoed. Hoewel ze niet aangesloten zijn bij een branchevereniging, bewijzen een reeks certificaten hun professionaliteit en betrouwbaarheid. Kies voor De Makelaardije voor een professionele en persoonlijke begeleiding.

C&R Makelaars

C&R Makelaars is een klantgerichte onderneming en lid van branchevereniging VBO, met acht medewerkers voor al jouw vastgoedbehoeften. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur en aanhuur. Met 183 recent verkochte objecten, 43 te koop, 2 aangekocht en 8 verhuurd, tonen ze aan dat ze resultaat leveren. Kies voor dit actieve en betrouwbare team.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Roosendaal dan mogelijk lijkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Roosendaal op in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in de bovenstaande lijst en die kun je alleen vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Roosendaal Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Roosendaal?

Een makelaar in Roosendaal rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 353.962 in Roosendaal komt dit neer op € 4.141 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage van een verkoopmakelaar dient als stimulans om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. De reden hierachter is vrij eenvoudig: hoe hoger de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning, hoe hoger de opbrengst voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Roosendaal 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 938 besparen door makelaars te vergelijken. Het mooie is dat het vergelijken van makelaars niet alleen volledig kosteloos is, maar ook dat je nergens toe verplicht wordt.

Kosten van makelaars in Roosendaal

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 4.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Roosendaal

De meeste makelaars in Roosendaal hebben iets gemeen: ze rekenen opstartkosten. Maar wat zijn dat nu precies, opstartkosten? Dit zijn de kosten die je aan de makelaar betaalt voordat jouw woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze kosten dekken bijvoorbeeld het maken en plaatsen van advertenties, professionele fotografie, het maken van een plattegrond van jouw huis en de administratieve afhandeling daarvan.

Opstartkosten verschillen per makelaar, maar gemiddeld liggen ze ergens tussen de € 400 en de € 700. Hiermee zorgen ze dat jouw woning op een aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt aan potentiële kopers. Het is goed om je hiervan bewust te zijn als je jouw woning wilt verkopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Roosendaal

Wanneer je besluit om jouw woning te koop aan te bieden, kan dat behoorlijk spannend zijn. Eén aspect dat je in overweging moet nemen, is dat sommige makelaars in Roosendaal intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is dus belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn voordat je het contract met een makelaar tekent.

Intrekkingskosten zijn in wezen een soort van compensatie voor de makelaar voor al het werk dat zij al hebben verricht. Stel je voor dat je tijdelijk wilt stoppen met de verkoop van jouw woning omdat je een betere marktsituatie afwacht of omdat je persoonlijke omstandigheden veranderen. Als de makelaar al tijd en moeite heeft gestoken in het verkopen van jouw woning, zullen deze kosten in rekening worden gebracht. Let dus goed op de kleine lettertjes in je contract met de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Roosendaal met een vast tarief

Wist je dat er in Roosendaal ook makelaars zijn die werken met een vast tarief? Hier zit een voordeel aan, aangezien je hierdoor vooraf precies weet hoeveel kosten je kwijt bent aan de makelaar. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan en houdt beter overzicht op jouw financiën.

Wat je echter wel in het achterhoofd moet houden is dat een vast tarief ook een nadeel kan hebben. Stel bijvoorbeeld dat jouw huis sneller wordt verkocht dan verwacht. Je zou dan met een tarief van, laten we zeggen, € 3.250 (update: april 2024) meer hebben betaald dan noodzakelijk was op basis van courtage.

Tip: De meeste verkopers in Roosendaal kiezen namelijk voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Het voordeel hiervan is dat de makelaar pas zijn vergoeding krijgt als het huis ook echt is verkocht. Bovendien zijn ze gemotiveerd om een hogere verkoopprijs te realiseren, omdat ze daardoor zelf ook een hogere vergoeding krijgen. Hierdoor lukt het vaak om een hogere verkoopprijs te bereiken, wat voor veel verkopers het belangrijkste doel is.

4 feitjes over makelaars in Roosendaal

 • Courtage is een veelgebruikte betalingsmethode door makelaars in Roosendaal. Wie zijn woning wil verkopen, kiest vaak gewenst voor deze aanpak vanwege de transparantie en eerlijkheid die het biedt.
 • Schattingen van woonwaarde door verkoopmakelaars in Roosendaal kennen soms aanzienlijke verschillen, met soms wel €31.000 verschil. Voor nauwkeurige waardebepaling is het aan te raden breed te verkennen.
 • Bij het kiezen van een makelaar in Roosendaal, geeft 93% van de woningverkopers de voorkeur aan iemand die geaffilieerd is met een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Als Roosendaalse woningverkopers een makelaar vergelijken, heeft de meerderheid duidelijk een voorkeur voor een makelaar die aantoonbaar betere prestaties levert dan de concurrentie. Vergelijk daarom jouw opties grondig met deze tool.

Wat levert de beste makelaar in Roosendaal op?

Makelaars in Roosendaal brengen stuk voor stuk een andere aanpak en niveau van expertise. En zoals in elke sector hebben deze factoren een invloed op hun resultaten. Daarom kan het voor jou, als verkoper van een woning, verbazingwekkend nuttig zijn verschillende makelaars onder de loep te nemen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Roosendaal herkent:

 • Uit de informatie die wij onafhankelijk hebben verzameld, blijkt dat de hoogst presterende makelaars in Roosendaal huizen gemiddeld voor een hoger bedrag weten te verkopen dan oorspronkelijk werd voorzien. Concreet betekent dit dat zij voor jou een meerwaarde kunnen realiseren van € 11.572 ten opzichte van de verwachtte verkoopprijs.
 • Daarnaast hebben we ook ontdekt dat snelheid een opvallend kenmerk is bij topmakelaars in Roosendaal. Volgens onze database kunnen de beste makelaars een woning gemiddeld 14 dagen sneller slijten dan hun collega's in de regio.

De beste makelaar in Roosendaal vinden

Bij ons houden we van alle makelaars in Roosendaal en omgeving de verkoopstatistieken bij. Hiermee krijgen we een goed beeld van de prestaties en kunnen we zeggen wie de beste makelaar in Roosendaal is.

Het is echter ook belangrijk dat een makelaar goed aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het slim om gebruik te maken van ons vergelijkingsformulier. Zo vind je een makelaar die perfect bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Roosendaal?

De keuze voor de juiste makelaar bij de verkoop van je huis in Roosendaal hangt af van meerdere aandachtspunten. Het is zeer belangrijk om een keuze te maken die optimaal bij je situatie past:

Ervaring in Roosendaal

Een lokale makelaar met veel ervaring heeft kennis van de marktomstandigheden in Roosendaal. Dit kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor je huis.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een goede verstandhouding met je makelaar hebt. Je gaat immers een intensief proces met elkaar aan, dus een goede klik bevordert de samenwerking.

De verkoopstrategie

Kijk naar de verkoopstrategie van de makelaar. Hoe gaan ze je woning in de markt zetten? Een sterke online aanwezigheid en eigentijdse presentatiemethoden kunnen hierbij van belang zijn.

Beoordelingen van anderen

Lees beoordelingen van andere verkopers. Deze kunnen je een goed beeld geven van de service en professionaliteit van de makelaar.

De kosten

Let goed op de kosten die de makelaar rekent. Dit varieert van een vast tarief tot een percentage van de verkoopprijs. Zorg dat je vooraf goed geïnformeerd bent.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het kopen of verkopen van een huis is een ingrijpend proces dat je het liefst in vertrouwde handen legt. Dit kan bij een van de NVM-makelaars, actief in de omringende regio, die bekend staat om hun gedegen kennis en kwaliteit.

Ook zijn er makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO. Het kiezen voor een NVM-, VBO- of VastgoedPRO-makelaar biedt je zekerheid, door de strenge kwaliteitseisen en voorschriften waaraan deze makelaars moeten voldoen. Zo wordt de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd.

Wat doet een makelaar in Roosendaal?

De verkoop van jouw huis in Roosendaal doe je in veel gevallen niet alleen. De meeste mensen schakelen de hulp in van een verkoopmakelaar: iemand met verstand van de lokale woningmarkt, die jou ondersteunt bij het gehele verkoopproces.

Maar wat doet een makelaar in Roosendaal nu precies voor jou? Het is zeker meer dan alleen 'de sleutels overhandigen'. Het takenpakket is breed en divers.

 • Ondersteunen bij de waardebepaling van je woning
 • Opstellen en uitvoeren van een passende verkoopstrategie
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Opstellen van het koopcontract

Waarom een makelaar in Roosendaal inschakelen?

Wanneer je jouw huis in Roosendaal wilt verkopen, komt er heel wat op je af en er zijn veel zaken waar je aan moet denken. Het kan dan ook een hele uitdaging zijn om alles goed op een rijtje te krijgen en de juiste stappen te zetten. Een makelaar kan je hierbij uitstekend helpen door veel van deze taken van jou over te nemen. Zo kan je je focussen op je nieuwe huis, terwijl de makelaar ervoor zorgt dat jouw huidige huis op de beste manier wordt verkocht.

Marktkennis

Een makelaar in Roosendaal beschikt over uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt. Ze weten precies wat er speelt, welke huizen er te koop staan en hoe de vraag en aanbod liggen. Deze kennis kunnen ze inzetten om jouw huis voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Presentatie van het huis

Een makelaar weet als geen ander hoe een huis aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Of het nu gaat om professionele foto's, een uitgebreide en uitnodigende beschrijving of het organiseren van huisbezichtigingen, de makelaar neemt het allemaal voor zijn rekening.

Juridische hulp

De verkoop van een huis gaat gepaard met diverse juridische aspecten. Een makelaar kan je op dit gebied adviseren en helpen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ontzorging

Door te kiezen voor een makelaar, kies je vooral voor ontzorging. De makelaar neemt de verkoop uit handen, waardoor je zelf meer tijd en energie hebt voor andere dingen. Bijvoorbeeld voor de zoektocht naar je nieuwe droomhuis!

Informatie over Roosendaal

Gelegen in het zuiden van Nederland vind je de levendige stad Roosendaal. Deze stad, gelegen in de provincie Noord-Brabant, staat bekend om haar gezellige binnenstad en culturele diversiteit.

Roosendaal heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. In de loop der jaren is de stad zich blijven ontwikkelen, met talrijke historische bezienswaardigheden als resultaat hiervan.

Met meer dan 77.000 inwoners is Roosendaal een stad van formaat. Het biedt een scala aan retail- en eetgelegenheden, waardoor er voor ieder wat wils is.

Weetje: Op dit moment is er op de woningmarkt van Roosendaal aardig wat te beleven. Veranderingen in vraag en aanbod houden de gemoederen bezig. Voor een diepgang in deze ontwikkelingen, bekijk je de woningmarktcijfers.

Makelaars in Roosendaal vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Roosendaal wordt eenvoudig gemaakt door Huis Verkopen. Dat levert je voordelen op die jouw verkoopproces vergemakkelijken.

 • Gratis waardebepaling van jouw huis
 • Gratis verkoopadvies om je mogelijkheden te maximaliseren
 • Lagere makelaarskosten door vergelijken
 • Vind een ervaren makelaar die bij jouw situatie past

Je vult simpelweg je adres, wensen en voorkeuren in, waarna je gekoppeld wordt aan verkopende makelaars in Roosendaal. Zij verschaffen bruikbare informatie en geven je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Zo selecteer je eenvoudig de makelaar met het voor jou beste voorstel, met de hoogste kans om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Roosendaal Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Roosendaal

De gemiddelde makelaarskosten in Roosendaal zijn € 4.141. Het is verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken om te besparen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Roosendaal is € 353.962. Dit bedrag varieert en wordt beïnvloed door verschillende factoren.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Roosendaal is 50 dagen. Dit getal kan fluctueren door de marktomstandigheden.

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven, ervaring en reviews. Het is aan te raden om een makelaarsvergelijk te maken.

De gemiddelde besparing door het vergelijken van makelaars in Roosendaal is € 938. Echter, deze besparing kan per situatie verschillen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen