Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roosendaal

Om je huis in Roosendaal succesvol te verkopen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Het inrichten van de woning en een sterke online presentatie zijn hierbij belangrijk. Op HuisVerkopen.nl vind je alle benodigde tips en adviezen voor een effectieve verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roosendaal

Als je overweegt om je huis in Roosendaal te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het is essentieel om de lokale woningmarkt te begrijpen en up-to-date te blijven. Factoren zoals de huidige woningvraag, vergelijkbare verkoopprijzen in jouw buurt, en de juiste manier van presenteren kunnen jouw verkoopresultaten sterk beïnvloeden. Tevens optimaliseer je de kans op een goed verkoopresultaat door een makelaar te kiezen die een sterk trackrecord in Roosendaal heeft.

Je bent vast benieuwd naar de huidige stand van zaken in de Roosendaalse woningmarkt. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde verkooptijd van huizen in Roosendaal en hoeveel levert een woning gemiddeld op? Ook vraag je je wellicht af hoeveel je kan besparen door makelaars te vergelijken. Om deze vragen te beantwoorden, hebben wij de laatste cijfers opgezocht en die staan hieronder voor je klaar:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 361.090
Besparing (gem.)
€ 957

Je huis snel verkopen in Roosendaal

Wist je dat woningen in Roosendaal gemiddeld binnen 47 dagen verkocht worden? Wil je jouw huis ook snel verkopen? Hier volgen drie nuttige tips om je hierbij te helpen.

 1. Realistische verkoopprijs: Zorg ervoor dat je huis een passende vraagprijs heeft. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs ervoor kan zorgen dat je minder ontvangt dan je had kunnen krijgen. Een goede manier om een realistische verkoopprijs te bepalen is door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 2. Openbare woningverkoop: Het adverteren van je woning op populaire huizensites zoals Funda kan zowel bijdragen aan een hoger verkoopbedrag als aan een snelle verkoop. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke advertentie met goede foto's plaatst om de aandacht van zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken.
 3. Goede presentatie: Een schoon, opgeruimd huis met neutrale decoratie kan de verkoopversnellen. Duidelijke, goed belichte foto's waarop de hele kamer te zien is, kunnen kijkers een goed idee geven van de ruimte. Zorg ervoor dat eventuele persoonlijke bezittingen uit zicht zijn, zodat potentiële kopers zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen.

Tips in Roosendaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roosendaal op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Roosendaal ligt momenteel rond de € 361.090. Deze verkoopsom wordt bepaald door diverse factoren, zoals de grootte en staat van het huis, de locatie binnen Roosendaal en de huidige marktsituatie. Aangezien de huizenprijzen continu fluctueren, kan de waarde van jouw huis in mei 2024 dus anders zijn dan je wellicht voorziet.

Huizen in Roosendaal gaan momenteel voor een gemiddelde prijs van € 3.191 per vierkante meter van de hand. Het is handig om dit in het achterhoofd te houden bij de verkoop of aankoop van een huis. Echter, een gemiddelde prijs per vierkante meter is niet alleszeggend, aangezien het de grootte van het perceel en de bijbehorende tuin, garage of bijgebouwen niet meeneemt in de berekening.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roosendaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roosendaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roosendaal.

Feitjes over Roosendaal

 • Roosendaal heeft een historische neogotische Sint-Janskathedraal.
 • Het is bekend om het jaarlijkse Draai van de Kaai wielerevenement.
 • Roosendaal heeft een groot trein- en vrachtvervoer knooppunt.

Tips om je woning te verkopen in Roosendaal

Het verkopen van je huis in Roosendaal kan een ingewikkelde taak lijken. Het succesvol op de markt zetten en sluiten van een verkoop vereist enige voorbereiding. Hier zijn enkele onmisbare tips die je kunnen helpen om je huis snel en efficiënt te verkopen.

 • Diepgaande schoonmaak: Eerste indrukken tellen. Een grondige reiniging van je huis kan een wereld van verschil maken. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan minder zichtbare plaatsen.
 • Reporeer kleine schade: Kleine reparaties kunnen de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren. Een lekkende kraan en een piepende deur kunnen mogelijke kopers afschrikken.
 • Presenteer een opgeruimd huis: Een overvolle woning kan kleiner lijken dan hij is. Maak ruimte vrij en berg onnodige persoonlijke spullen op.
 • Optimaliseer de buitenkant: Zorg dat de voortuin netjes is en dat de gevel van je huis er aantrekkelijk uitziet. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers.
 • Goede foto's: Professionele foto's kunnen de verkoop versnellen. Deze onderstrepen de sterke punten van je huis en zorgen ervoor dat het er aantrekkelijk uit ziet op advertenties.

Ontdek jouw stappenplan in Roosendaal:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Vermijd het overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Handige to-do lijst voor een makkelijke woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roosendaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roosendaal kost je als verkoper gemiddeld € 5.748. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roosendaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 361.090) € 4.225
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.748

Kosten van makelaars in Roosendaal

Als je overweegt om je huis in Roosendaal te verkopen, is het handig om te weten welke kosten je kunt verwachten bij een makelaar. De meeste makelaars in deze regio rekenen opstartkosten. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515 en zijn bedoeld voor de initiële werkzaamheden, zoals fotografie en plaatsing op Funda.

Bovendien hanteren makelaars een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Roosendaal ligt dit percentage gemiddeld op 1,17% over de verkoopprijs van je woning. Het is belangrijk om te weten dat er variatie kan zitten in de tarieven van makelaars, dus alles zorgvuldig vergelijken kan je aardig wat geld besparen.

Lees meer over makelaars in Roosendaal.

Andere kosten bij verkoop

Reparatie- en onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, wil je hem mogelijk in de beste staat presenteren. Dat kan betekenen dat er reparaties of onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Het kan gaan om kleine ingrepen zoals het verhelpen van een lekkende kraan, tot grotere klussen zoals het vervangen van een versleten dak.

De kosten die je hiervoor maakt, zijn volledig afhankelijk van het soort werkzaamheden. In sommige gevallen kun je zelf klussen uitvoeren, om kosten te besparen. Maar bedenk dat een professioneel uitgevoerde reparatie de waarde van je woning kan verhogen.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen voor de woning. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig de woning is. Je moet dit energielabel overhandigen aan de koper bij de overdracht van de woning.

Om een energielabel te krijgen, zul je een erkende deskundige moeten inschakelen. Je betaalt voor deze dienst. Het exacte tarief hangt af van de deskundige die je kiest en de omvang van je woning.

Marketingkosten

Afhankelijk van de makelaar die je kiest, kan het zijn dat je aanvullende marketingkosten betaalt. Bijvoorbeeld voor professionele foto’s, plattegronden of een promotievideo. Deze middelen kunnen helpen om meer potentiële kopers te bereiken en een goede eerste indruk te geven.

Het is belangrijk om goed zicht te hebben op alle kosten bij de verkoop van je woning. Deze kosten kunnen flink oplopen en een hap uit de opbrengst van je woning nemen. Een goed overzicht kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs en een succesvolle verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Roosendaal?

Denk je erover jouw huis in Roosendaal te verkopen? Dit is een geschikt moment! In de huidige woningmarkt, gedateerd op mei 2024, is er veel vraag naar huizen en weinig aanbod. Dit kan een gunstige situatie voor jou zijn als verkoper.

Wat betekent dit voor de verkoop van jouw huis? Je huis kan sneller verkocht worden en voor een goede prijs. Zorg wel dat je een lokale makelaar uit Roosendaal inschakelt, want zij hebben een goed beeld van de lokale marktomstandigheden en kunnen je het best adviseren in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Roosendaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen zet zich in om de verkoop van je woning zo gemakkelijk mogelijk te maken. Van het vergelijken van makelaars tot het opzoeken van de in's en out's van woningverkoop, Huis Verkopen legt alles in overzichtelijke stappen uit. Het volgen van ons stappenplan is slim, omdat het je helpt om niets over het hoofd te zien en de best mogelijke beslissingen te maken.

Zekerheid met een stappenplan

Ongeacht de snelheid waarmee je je woning in Roosendaal wilt verkopen, onze gestructureerde aanpak in ons stappenplan biedt je de nodige houvast. Heldere stappen zorgen ervoor dat je niets vergeet, van het regelen van een energielabel tot het vinden van de juiste makelaar.

Vergelijken van specialisten

We helpen je bij het makkelijk vergelijken van specialisten in Roosendaal. Onze website genereert de beste opties voor jouw specifieke woningverkoopsituatie, waardoor je verzekerd bent van de beste dienst tegen de laagste prijs.

Snelheid en maximale prijs

Of je jouw woning nu snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, onze tools en informatie helpen je om de juiste strategie te hanteren. Hierdoor kun je de verkoop van je woning optimaal managen.

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen opereer je slim en bespaar je op de verkoopkosten. Ons platform stelt je in staat om de juiste beslissingen te nemen en kosten te besparen, bijvoorbeeld door de meest voordelige makelaar in Roosendaal te kiezen.

Appartement verkopen in Roosendaal

Een appartement verkopen in Roosendaal kan verschillen van het verkopen van een vrijstaand woonhuis. Het is belangrijk te beseffen dat de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter voor appartementen vaak afwijkt van die voor woonhuizen binnen dezelfde plaats. Dit komt door verschillende factoren zoals de locatie, grootte en het afwerkingsniveau van de woning.

Als je jouw appartement wilt verkopen, is het van belang deze punten in acht te nemen om te kunnen inspelen op de vraag uit de markt. Zorg voor een correcte en reële vraagprijs gebaseerd op vergelijkbare appartementen in de buurt en houdt rekening met de huidige staat en eventuele gebreken van jouw appartement. Bovenal, schakel een lokale makelaar in die bekend is met de Roosendaalse markt en jou optimaal kan adviseren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roosendaal

De vraagprijs van je huis in Roosendaal hangt af van veel factoren, waaronder de woningmarkt in Roosendaal, eventuele gebreken aan de woning en vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een goede vraagprijs te stellen.

Bij de verkoop van je huis in Roosendaal kun je te maken krijgen met diverse kosten. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel, maar ook eventuele kosten voor het opknappen of stageren van je huis. Op deze pagina vind je alles over de kosten.

Voor een snelle verkoop van je huis in Roosendaal, is het belangrijk om je woning aantrekkelijk te presenteren en een goede vraagprijs te hanteren. Ook helpt het om met de juiste makelaar in zee te gaan. Bekijk de tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

Je bent niet verplicht om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van je huis in Roosendaal, maar een makelaar kan je wel veel werk uit handen nemen en heeft kennis van de lokale woningmarkt. Op deze pagina vind je meer informatie over wat een makelaar doet en hoe je een goede makelaar kiest.

Om je huis in Roosendaal op te laten vallen, is het belangrijk om proactief te zijn. Zorg dat je huis op zoveel mogelijk platforms te zien is en maak gebruik van social media. Ook goede fotografie en eventueel een video kunnen helpen. Op deze pagina staan meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen