Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Etten-Leur

Het verkopen van je woning in Etten-Leur kan een indrukwekkende klus zijn. Vind je het belangrijk om de maximale verkoopprijs te behalen? Met de juiste voorbereiding kun je het verschil maken, zorgvuldig plannen en actie ondernemen zijn hierbij essentieel.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Etten-Leur

Als toekomstig woningverkoper in Etten-Leur heb je diverse doelen die je wilt behalen. Allereerst wil je natuurlijk de beste prijs voor je woning krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat het verkoopproces zo soepel en snel mogelijk verloopt, om jezelf zorgen en stress te besparen. Een ander doel kan zijn om te verkopen aan een bepaalde doelgroep. Misschien wil je jouw huis juist aan een jong gezin verkopen, of liever aan senioren. Het is essentieel dat je dit allemaal goed regelt met betrouwbare specialisten.

Als verkoper ben je waarschijnlijk benieuwd naar specifieke feiten over de lokale woningmarkt in Etten-Leur. Hoe snel worden huizen hier gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? We hebben goed nieuws voor je: hieronder volgen de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Etten-Leur:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
29 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 455.038
Besparing (gem.)
€ 1.229

Je huis snel verkopen in Etten-Leur

In de woningmarkt van Etten-Leur is de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen 37 dagen. Dit betekent dat woningen over het algemeen binnen deze termijn van eigenaar verwisselen. Maar, je kunt zelf ook maatregelen nemen om je huis sneller te verkopen.

 1. Onderzoek de huizenmarkt. Neem de tijd om te begrijpen wat kopers in jouw regio zoeken. Passen de specificaties van jouw huis bij de behoeften van de lokale markt? Overweeg een waardebepaling door een makelaar om inzichten te krijgen over de waarde en de verkoopbaarheid van je huis.
 2. Optimaliseer je presentatie. Goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving van je huis kunnen de interesse van potentiële kopers vergroten. Zorg ook dat je huis schoon en opgeruimd is. Een openbare woningverkoop, waarbij je huis gepromoot wordt op grote huizensites zoals Funda, kan ook bijdragen aan een snellere verkoop.
 3. Bepaal een realistische vraagprijs. Zet niet te hoog in, om teleurstelling en langdurige onderhandelingen te voorkomen. Een te lage vraagprijs kan ook argwaan wekken. Een makelaar kan helpen om de juiste prijs te bepalen, bekijk daarvoor deze pagina over makelaarstarieven.

Tips in Etten-Leur

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Etten-Leur op?

In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Etten-Leur rond de € 455.038. Dit bedrag is niet alleen indicatief voor de marktwaarde, maar ook voor factoren zoals locatie, staat van onderhoud, grootte van het perceel en de vraag in de markt.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze bedraagt momenteel in Etten-Leur € 3.618. Een handige tip is om jouw huis niet alleen te vergelijken met andere huizen in Etten-Leur, maar ook met vergelijkbare huizen in nabijgelegen gebieden. Dit kan helpen een realistischer beeld te vormen van de mogelijke opbrengst bij verkoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Etten-Leur

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Etten-Leur bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Etten-Leur.

Feitjes over Etten-Leur

 • Etten-Leur is de geboorteplaats van schilder Vincent van Gogh.
 • Het lokale carnaval heet "Stijlorenrijk" in plaats van Etten-Leur.
 • De regio staat bekend om zijn uitgestrekte polderlandschap.

Tips om je woning te verkopen in Etten-Leur

Wil je je huis in Etten-Leur verkopen? Dan zijn er verschillende strategieën die je kunt volgen om een succesvolle verkoop te garanderen. Hieronder vind je een aantal onmisbare tips die je helpen je huis snel en voordelig te verkopen.

 • Prijsstelling: Bepaal een realistische vraagprijs gebaseerd op vergelijkbare huizen in de buurt. Te hoog prijzen kan kopers afschrikken, terwijl te laag prijzen kan resulteren in minder winst.
 • Opknappen: Kleine reparaties en opknapwerkzaamheden kunnen een groot verschil maken. Denk aan een likje verf, het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van oude lampen.
 • Professionele foto's: Huur een professionele vastgoedfotograaf in. Kwaliteitsfoto's zetten je huis in het beste licht en kunnen aanzienlijk bijdragen aan de verkoopsnelheid.
 • Persoonlijke items: Verwijder persoonlijke items en declutter je huis. Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze in het huis wonen.
 • Marketing: Maak gebruik van verschillende kanalen om je huis te adverteren, zoals online vastgoedwebsites, sociale media en traditionele media. Bij het opstelen van je advertentie, benadruk de unieke kenmerken van je huis en de voordelen van de locatie.

Ontdek jouw stappenplan in Etten-Leur:

 • Sterk gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt de mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Overzicht en beheer vanaf één centrale locatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Etten-Leur?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Etten-Leur kost je als verkoper gemiddeld € 6.578. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Etten-Leur In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 455.038) € 5.096
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.578

Kosten van makelaars in Etten-Leur

Als je jouw huis in Etten-Leur wilt verkopen, is het nuttig om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar bestaan uit opstartkosten en een courtage. De opstartkosten zijn een eenmalig bedrag dat makelaars rekenen voor het in de verkoop zetten van je huis. Deze kosten variëren per makelaar, maar komen gemiddeld neer op € 515.

Ook de courtage, dat is een percentage van de verkoopprijs van je woning, vormt een belangrijk deel van de kosten. Makelaars in Etten-Leur rekenen gemiddeld een courtage van 1,12% bij de succesvolle verkoop van je huis. Omdat makelaars in Etten-Leur verschillende tarieven hanteren, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Etten-Leur.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereiding op de verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud spelen een grote rol bij het aantrekkelijk maken van je woning voor potentiële kopers. Je kunt denken aan het schilderen van muren, het opknappen van de tuin of het moderniseren van je badkamer of keuken. Investeringen in verkoopstyling en klein onderhoud kunnen uiteindelijk leiden tot een hogere verkoopprijs.

Wat betreft de kosten voor dit soort voorbereidingen kan dit nogal variëren. Maar de gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud liggen doorgaans rond de € 875. Het kan wat kosten, maar het is zeker het overwegen waard aangezien het het huis aantrekkelijker kan maken voor kopers en daarmee de verkoopprijs kan verhogen.

Notariskosten

Kopers betalen weliswaar de kosten voor de overdrachtsakte, maar als verkoper heb je mogelijk ook notariskosten. Als het huis dat je verkoopt nog onder een hypotheek valt, moet deze worden doorgehaald. Dit wordt door de notaris geregeld en er zijn notariskosten aan verbonden die je zult moeten betalen.

De tarieven kunnen per notaris verschillen, maar de gemiddelde kosten voor het doorhalen van een hypotheek bij de notaris bedragen € 350. Dit zijn extra kosten die je moet overwegen bij de verkoop van je huis. Vergeet niet om hier rekening mee te houden bij het bepalen van je vraagprijs.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om bij de verkoop van je woning een energielabel te overhandigen aan de koper. Het energielabel laat zien hoe zuinig je huis is met gas, elektriciteit en warmte, en kan invloed hebben op de koopbeslissing van potentiële kopers.

Het aanvragen van een energielabel doe je bij een gecertificeerde adviseur en daar zijn kosten aan verbonden. De adviseur komt bij je langs om de woning op te nemen en bepaalt op basis daarvan het energielabel. De hoogte van deze kosten kan variëren, dus het is verstandig om vooraf offertes te vergelijken.

Wanneer mijn huis verkopen in Etten-Leur?

Overweeg je om jouw huis in Etten-Leur te verkopen? Dan is juli 2024 een prima moment om deze stap te zetten. Ondanks dat er nooit met zekerheid iets gezegd kan worden over woningprijzen, is het algemene vertrouwen in de woningmarkt momenteel positief.

Twijfel je nog een beetje en vraag je je af of je al met de voorbereiding moet starten? Eigenlijk kun je nooit vroeg genoeg beginnen met oriënteren. Hoe eerder je de mogelijkheden en processen van woningverkopen begrijpt, des te vlotter en soepeler zal het verkoopproces verlopen.

Vergelijk makelaars in Etten-Leur Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis in Etten-Leur te verkopen? Dan is het belangrijk om te weten dat er veel zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Met het stappenplan van Huis Verkopen wordt dit proces een stuk makkelijker. Je treft er nuttige tips, handige checks en een overzicht van alle stappen. Zo ben je goed geïnformeerd en vergeet je niets. Dit overzicht maakt jouw weg naar verkoop veilig, compleet en ontzettend praktisch!

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig lokale makelaars vergelijken op basis van eerdere prestaties. Zo kies je een makelaar die zich heeft bewezen in verkoopopbrengst en snelheid. Vind zo de beste match voor jouw verkoopsituatie.

Kosten besparen

Makelaarskosten kunnen hoog oplopen. Via ons platform kun je diverse dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je als verkoper flink op de kosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is volledig onafhankelijk. Wij streven er naar om jou als verkoper altijd de juiste informatie te geven en zo misinformatie in de markt te bestrijden. Zo maak je altijd de beste keuze.

Overzicht behouden

Met ons stappenplan houd je het hele verkoopproces makkelijk in de gaten. Omdat alle benodigde stappen op onze site worden uitgelegd, blijf je altijd goed geïnformeerd en vink je iedere voltooide stap eenvoudig af.

Appartement verkopen in Etten-Leur

Wanneer je een appartement in Etten-Leur wilt verkopen, is dit een andere situatie dan het verkopen van een woonhuis. Er zijn een aantal specifieke zaken die je moet weten. Bij de verkoop van een appartement speelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) een belangrijke rol. Je moet bijvoorbeeld de notulen, het huishoudelijk reglement, de jaarstukken en het meerjarenonderhoudsplan beschikbaar stellen voor de potentiële koper.

Mocht je niet bekend zijn met deze documenten, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de beheerder van de VvE. Een goed functionerende VvE en duidelijke documentatie kunnen namelijk bijdragen aan een snelle, soepele verkoop van je appartement. Dus als je eenmaal hebt besloten om jouw appartement in Etten-Leur te verkopen, neem dan de tijd om alles rondom de VvE goed op orde te krijgen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Etten-Leur

Je kan de waarde van je huis in Etten-Leur bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Een professional zal dan je huis onderzoeken en een nauwkeurige schatting van de waarde geven.

Je kan te maken krijgen met kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het aanvragen van een energielabel. Je vindt een uitgebreid overzicht van alle mogelijke kosten op deze pagina.

Om je huis snel te verkopen zijn een goede presentatie, een marktconforme vraagprijs en goede promotie cruciaal. Bekijk de tips om je huis snel te verkopen voor meer informatie.

Gezien de huidige woningmarkt is het vaak voordeliger om je huis te verkopen. Toch kan dit per situatie verschillen. Een makelaar in Etten-Leur kan je het beste adviseren over wat in jouw situatie de beste keuze is.

Een goede makelaar kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Je kunt online makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, kwaliteit van de dienstverlening en ervaringen van andere verkopers. Begin je zoektocht op de pagina om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen