Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Breda

Ben je van plan je huis in Breda te verkopen? Een juiste voorbereiding en het inschakelen van een lokale makelaar kunnen helpen bij een snelle en succesvolle verkoop. Zorg ervoor dat je huis er verzorgd uitziet, dit maakt het voor kopers aantrekkelijker.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Breda

Als je in Breda je huis gaat verkopen zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Eén van die dingen is de keuze voor een goede makelaar: dit kan je veel geld en tijd besparen. Daarnaast spelen ook de vraagprijs en de conditie van je woning een grote rol bij de verkoop. Het is belangrijk om deze punten goed aan te pakken om je woning snel en voor een goede prijs te verkopen.

Hoe snel worden huizen in Breda verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Je bent waarschijnlijk ook nieuwsgierig hoe je een makelaar kiest die goed presteert in Breda. Dit kan makkelijk door hier te klikken. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Breda:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 491.957
Besparing (gem.)
€ 1.771

Je huis snel verkopen in Breda

In de dynamische woningmarkt van Breda is het interessant om te zien hoe snel eigendommen van eigenaar wisselen. Woningen in deze stad worden gemiddeld binnen 45 dagen verkocht, aldus recente gegevens. Om je huis zo snel mogelijk te verkopen, volg je deze drie waardevolle tips.

 1. Realistische prijsstelling: Het bepalen van een aantrekkelijke, maar realistische verkoopprijs is essentieel. Onderzoek vergelijkbare woningen in je buurt, of schakel een professionele taxateur in. Een huis dat correct is geprijsd, trekt meer mogelijke kopers en wordt sneller verkocht.
 2. Promotie via grote huizensites: Overweeg een openbare promotiecampagne via grote huizensites zoals Funda. Deze websites bereiken een breed publiek en vergroten de zichtbaarheid van je woning aanzienlijk, waardoor je woning mogelijk sneller wordt verkocht.
 3. Klusjes en kleine verbouwingen: Een verzorgd huis verkoopt sneller. Zorg dat kleine klusjes in huis gedaan zijn. Een fris likje verf, het repareren van loszittende klinken of kraanlekkages maken dat je huis een beter totaalplaatje biedt aan potentiële kopers.

Tips in Breda

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Breda op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda ligt in de huidige periode rond de € 491.957 euro. Dit kan variëren op basis van uiteenlopende factoren. Factoren zoals de staat van het huis, de locatie en het aanbod en de vraag op de huizenmarkt op dat moment. Omdat de huizenmarkt continu in beweging kan zijn, zijn deze prijzen typerend voor de periode van juni 2024.

Wat je woning daadwerkelijk oplevert, bereken je niet alleen aan de hand van deze gemiddelde verkoopprijs. Ook de prijs per vierkante meter speelt een rol. Momenteel ligt de gemiddelde vraagprijs per m2 in Breda rond € 4.186 euro. Toch is jouw woningwaarde door meer dan alleen de waarde per m2 bepaald. Wil je zeker zijn en precies weten wat je huis waard is? Laat dan een waardebepaling uitvoeren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Breda

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Breda bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Breda.

Feitjes over Breda

 • Breda heeft een rijke historie, getuige de vele monumenten.
 • Het stadscentrum is rijk aan gezellige eet- en drinkgelegenheden.
 • De stad staat bekend om zijn jaarlijkse jazzfestival.

Tips om je woning te verkopen in Breda

In Breda je huis verkopen kan een interessante uitdaging zijn. Het is een dynamische markt en met de juiste strategie kan jij je woning optimaal verkopen. Volg deze waardevolle tips om het maximale uit jouw verkoop te halen.

 • Kies een lokale makelaar die goed bekend is met de Bredase woningmarkt. Zij kunnen je helpen met het inschatten van de waarde en het vinden van kopers.
 • Besteed tijd aan woningpresentatie. Maak de woning netjes, knap kleine mankementen op en zorg voor goede, professionele foto's. Dit kan een groot verschil maken in het aantrekken van potentiële kopers.
 • Onderhandel slim over de verkoopprijs. Houd rekening met de huidige marktomstandigheden, maar wees niet bang om te vragen wat je huis waard is.
 • Stel jezelf op de hoogte van de juridische aspecten van het huis verkopen, zoals het opstellen van de koopakte en de eisen voor overdracht. Een goede makelaar kan je hier in ondersteunen.
 • Neem de tijd om je huis verkoopklaar te maken. Ruim op, maak schoon en zorg voor een aangename en neutrale uitstraling. Dit helpt kijkers om zichzelf in jouw woning te kunnen zien.

Ontdek jouw stappenplan in Breda:

 • Stappenplan afgestemd op jouw woning en situatie
 • Interactief en eenvoudig bij te houden, voorkom overslaan stappen
 • Overzichtelijk proces voor de keuze van een makelaar
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Breda

Breda, uiterst bekend om haar rijke geschiedenis en unieke architectuur, biedt tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden die de stad onweerstaanbaar maken voor potentiële kopers. De levendigheid van de binnenstad gecombineerd met de serene natuurlijke omgeving draagt bij aan de verkoopbaarheid van uw woning in Breda. Het tonen van dergelijke eigenschappen in uw verkoopplan zou de verkoop zonder twijfel kunnen bevorderen.

Hierbij volgen vijf interessante bezienswaardigheden in Breda die een toegevoegde waarde zijn voor kopers:

 • Grote Markt: het kloppende hart van Breda waar je kan genieten van de vele terrasjes, restaurants en evenementen.
 • Grote Kerk: een prachtig gotisch bouwwerk dat een icoon van de stad en een must-see voor cultuurliefhebbers is.
 • Spanjaardsgat: dit historische waterpoortcomplex is een prachtige getuige van Breda's rijke verleden.
 • Chassé Theater: een levendig cultureel centrum met een breed scala aan voorstellingen en concerten.
 • Begijnhof: een sereen en historisch stukje Breda dat vredige wandelmogelijkheden biedt op slechts enkele stappen van de hectische binnenstad.

Wat kost een huis verkopen in Breda?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Breda kost je als verkoper gemiddeld € 6.649. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Breda In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 491.957) € 5.559
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.649

Kosten van makelaars in Breda

Als je je huis in Breda wilt verkopen, wil je natuurlijk weten wat een makelaar kost. Gemiddeld rekenen makelaars in Breda een courtage van 1,13% van de verkoopwaarde van je woning. In de praktijk zou dit kunnen variëren, want elke makelaar is vrij om zijn eigen tarieven te bepalen.

Houd er echter rekening mee dat wat een makelaar kost niet het enige is waar jij naar moet kijken. Belangrijker is wat een makelaar je oplevert. Denk hierbij aan gedegen advies, professionele presentatie en de optimale verkoopprijs voor je woning. Het is juist de netto opbrengst waar het uiteindelijk om draait!

Lees meer over makelaars in Breda.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Als je van plan bent je woning te verkopen, is het belangrijk om te bedenken hoe je je huis optimaal in de markt zet. Dit wordt ook wel marketing genoemd. Denk aan professionele fotografie, een videotour, een verkoopbrochure en reclame op sociale media.

Hoewel deze kosten vaak onderdeel zijn van de makelaarskosten, kunnen ze ook apart in rekening worden gebracht. Het kan daarom nuttig zijn om vooraf makelaarstarieven te vergelijken zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Energielabel

In Nederland ben je als verkoper van je woning verplicht om een energielabel te hebben. Dit label laat zien hoe energiezuinig je huis is. Het is een handige indicator voor potentiële kopers en kan een invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn doorgaans voor de verkoper. Gelukkig is het proces eenvoudig en kun je snel en makkelijk online je energielabel aanvragen.

Verkoopstyling en onderhoud

Wellicht een van de meest over het hoofd geziene kostenposten bij het verkopen van een huis, is de uitgave aan verkoopstyling en klein onderhoud. Dit zijn aanpassingen die je doet om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan potentiële kopers. Denk aan een likje verf, het repareren van klemmende deuren of een grondige schoonmaak.

Ondanks dat het misschien wat kost, helpen deze aanpassingen om je woning sneller voor een hogere prijs te verkopen. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding zijn € 875.

Waar op letten bij verkoop huis in Breda?

 • Parkeren: In het centrum van Breda zijn er restricties op parkeren. Mocht je een woning verkopen zonder eigen parkeerplaats, dan is het verstandig om te controleren wat de mogelijkheden en kosten zijn voor een parkeervergunning. Deze informatie kan van invloed zijn op de aantrekkelijkheid van jouw woning.
 • Ligging: De waarde van jouw woning kan sterk beïnvloed worden door de specifieke wijk waar deze zich bevindt. In Breda zijn er wijken die erg populair zijn zoals het Ginneken en de wijk Zandberg, wat de waarde van je woning kan verhogen.
 • Bestemmingsplan: De gemeente Breda heeft voor alle grond een bestemmingsplan vastgesteld. Hierin staat wat de functie van een gebied is, bijvoorbeeld wonen, werken of recreatie. Dit kan van invloed zijn op potentiële uitbreidingsmogelijkheden van je woning.
 • Carnaval Cultuur: In Breda, ook bekend als 'Kielegat' tijdens carnaval, is deze feesttraditie diep geworteld. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast tijdens de carnavalsperiode. Dit is iets wat potentiële kopers van jouw woning zouden willen weten, vooral als je woning zich in of nabij het centrum bevindt.

Wanneer mijn huis verkopen in Breda?

Is juni 2024 een goed moment om jouw huis in Breda te verkopen? Zeker! Het is namelijk altijd een goed moment om inzicht te krijgen in de huidige woningwaarde. Door de grote vraag naar woningen in Breda kan je huidige woningwaarde best een prettige verrassing zijn. Wil je weten wat jouw woning waard is? Via deze link kun je gemakkelijk een waardebepaling aanvragen.

Je vraagt je wellicht af of het verstandig is om snel te handelen of toch nog even te wachten met de verkoop van je huis. Het antwoord op die vraag hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie en de huidige huizenmarkt. Het is echter wel zo dat een hoge woningwaarde geen garantie is voor de toekomst, dus als je overweegt om je huis te verkopen kan het juiste moment ook nu zijn.

Vergelijk makelaars in Breda Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je binnenkort je woning? Een goede voorbereiding is het halve werk en heeft een substantiële invloed op het uiteindelijke verkoopresultaat. Huis Verkopen biedt hiervoor een uiterst handig stappenplan. Met dit gestructureerde en gemakkelijk te volgen stappenplan weet je precies welke zaken je moet regelen, van het aanvragen van een energielabel tot het selecteren van een ervaren makelaar. Het gebruik van een dergelijk stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk verloopt. Begin vandaag nog op de juiste voet door ons stappenplan te raadplegen.

Eenvoudig makelaars vergelijken

Op basis van statistieken biedt de website van Huis Verkopen je de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind je eenvoudig de beste makelaar in Breda voor jouw specifieke situatie en behoeften.

Kosten besparen

Via ons uitgebreide platform kun je ook verschillende dienstverleners, waaronder makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je aanzienlijk op de kosten tijdens de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen heeft als grootste platform de belangen van de woningverkopers hoog in het vaandel staan. We zijn 100% onafhankelijk en objectief, strijdend tegen misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je altijd het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk.

Appartement verkopen in Breda

Verkopen van een appartement verschilt op meerdere fronten van het verkopen van een standaard rijtjeshuis. Het is van belang om een plan te hebben en bepaalde aspecten goed te overwegen. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren (VvE), dat een stuk minder speelt bij het verkopen van een rijtjeshuis. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl helpt je hierbij om al deze verschillende aspecten te overzien en er het beste uit te halen.

Het stappenplan van HuisVerkopen.nl zorgt ervoor dat jij als verkoper alles op een rijtje hebt. Denk hierbij aan het verzamelen en op orde hebben van alle relevante documenten, zoals die van de VvE, tot aan het slim inzetten van de mogelijke verkoopkanalen. De hulp en begeleiding van HuisVerkopen.nl kan net dat steuntje in de rug zijn dat je nodig hebt om jouw appartement in Breda succesvol en zonder al teveel stress te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Breda

Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Voor meer informatie, bekijk deze pagina.

Het kan nuttig zijn om makelaars te vergelijken. Je vindt een handige tool op onze website.

Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen op deze pagina.

Op onze website hebben we een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Voor meer informatie, raadpleeg hier het stappenplan.

Je kunt informatie over het aanvragen van een energielabel vinden op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen