Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dordrecht

Bereid je je voor op de verkoop van je woning in Dordrecht? Met de juiste tips en adviezen wordt dit proces makkelijker en kun je ervoor zorgen dat je het onderste uit de kan haalt. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dordrecht

Als woonverkoper in Dordrecht wil je graag jouw huis zo gunstig mogelijk verkopen. Diverse doelen spelen een rol in dit proces. Natuurlijk streef je naar een hoge verkoopprijs. Bovendien is er de wens om het huis snel te verkopen, je wilt immers niet te lang in onzekerheid zitten. Het vinden van serieuze kopers is eveneens belangrijk, net als een soepel en probleemloos verkoopproces.

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe dit proces eruit ziet in Dordrecht. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken die goed presteren in Dordrecht? Heb je ook gedachten over de huidige waarde van je woning? Om je complete inzicht te geven in de woningmarkt in Dordrecht, presenteren we hieronder de actuele cijfers:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 387.059
Besparing (gem.)
€ 1.258

Je huis snel verkopen in Dordrecht

In de dynamische en aantrekkelijke stad Dordrecht vliegen de woningen over de toonbank. Gemiddeld worden woningen hier binnen 52 dagen verkocht. Wil jij jouw woning ook snel verkopen? Lees dan onze tips.

 1. Presentatie is key. Zorg ervoor dat je woning er uitnodigend en verzorgd uitziet. Een opgeruimd huis, een gelikte tuin en lichte, ruimtelijke foto’s kunnen geïnteresseerden net dat duwtje in de rug geven om een bod te doen.
 2. Laat je woning opnemen in openbare woningverkoop-platforms zoals Funda en andere huizensites. Dit zorgt voor het hoogste verkoopbedrag en draagt bij aan een snelle verkoop.
 3. Flexibiliteit is je vriend bij het plannen van bezichtigingen. Door ruimer te zijn met je beschikbaarheid, bied je potentiële kopers meer kans om je woning te bekijken en vergroot je de verkoopsnelheid.

Tips in Dordrecht

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dordrecht op?

Huizen in Dordrecht worden in mei 2024 gemiddeld verkocht voor € 387.059. Deze verkoopprijs is onder andere afhankelijk van de ligging, het formaat en de staat van het huis. Vergeet niet dat een goed onderhouden huis of een huis op een populaire locatie kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Een andere nuttige maatstaf om rekening mee te houden is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Dordrecht. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Dordrecht € 3.462. Dit helpt je om een beter idee te krijgen van de waarde van jouw woning, met name als je het vergelijkt met de prijzen in omliggende gebieden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dordrecht

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.300
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dordrecht bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dordrecht.

Feitjes over Dordrecht

 • Dordrecht, ook wel 'Dordt' genoemd, is de oudste stad van Holland.
 • De stad heeft ruim 1000 monumenten: genoeg te zien!
 • De typische Dordtse lekkernij is een Schapenkopje koekje.

Tips om je woning te verkopen in Dordrecht

Het verkopen van je huis in Dordrecht kan een uitdagend proces zijn. Om je op weg te helpen en de kans op een succesvolle verkoop te vergroten, hebben we een aantal nuttige tips voor je op een rij gezet. Deze tips betreffen diverse aspecten van het verkoopproces, van het kiezen van een makelaar tot het slim regelen van de verkoop.

 • Kies een lokale makelaar: Een lokale makelaar kent de woningmarkt in Dordrecht als geen ander, dit kan van grote waarde zijn voor het vaststellen van de juiste verkoopprijs en marketingstrategie.
 • Onderhoud en reparaties: Zorg dat je huis in goede staat verkeert. Pak achterstallig onderhoud aan en los kleine mankementen op, dit draagt bij aan een positieve eerste indruk bij potentiële kopers.
 • Persoonlijke spullen opbergen: Je woning zal voor een groter publiek aantrekkelijk zijn als het er neutraal uitziet. Ruim persoonlijke spullen op en hanteer een neutraal kleurenschema.
 • Inzetten van fotografie: Professionele woningfotografie kan een enorm verschil maken. Goede foto's kunnen de sterke punten van je woning benadrukken en meer kijkers aantrekken.
 • Onderhandelingstrategie: Beoordeel samen met je makelaar de beste onderhandelingstactieken. Het is belangrijk om realistisch te zijn over de prijs zonder potentiële kopers weg te jagen.

Ontdek jouw stappenplan in Dordrecht:

 • Specifiek stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Bijhouden verkoopproces met interactieve tool
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
 • Oriëntatie en verkoopregeling efficiënt en eenvoudig
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Dordrecht

Dordrecht biedt tal van bezienswaardigheden die de stad een unieke charme verlenen. Dankzij deze aantrekkelijke aspecten trekt Dordrecht een breed scala aan kopers aan. Hierdoor zou de verkoop van een huis hier een naadloos proces kunnen zijn.

Hier volgen vijf bezienswaardigheden in Dordrecht die kopers interessant zullen vinden:

 • De Grote Kerk: Dit is een indrukwekkend gotisch gebouw dat boven Dordrecht uitsteekt. Het is een symbool voor de rijke geschiedenis van de stad.
 • Het Dordrechts Museum: Als thuisbasis voor een van de oudste collecties van Nederland, is dit museum een cultureel hoogtepunt in Dordrecht.
 • Natuurpark Biesbosch: Dit uitgestrekte natuurgebied biedt talloze recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en boottochten.
 • De oude haven: De charmante, historische stadshaven zorgt voor schilderachtige plaatjes en biedt vele eet- en drinkgelegenheden.
 • De Augustijnenkerk: Dit is een prachtige, historische kerk uit de 13e eeuw die een belangrijk onderdeel vormt van het stadsbeeld.

Wat kost een huis verkopen in Dordrecht?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dordrecht kost je als verkoper gemiddeld € 5.493. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dordrecht In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 387.059) € 4.296
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.493

Kosten van makelaars in Dordrecht

Als je erover nadenkt om je huis in Dordrecht te verkopen, zijn er enkele kosten die je in gedachten moet houden. Een van de grootste uitgaven is de vergoeding voor de makelaar, ook wel makelaarscourtage genoemd. Gemiddeld brengen makelaars een courtage in rekening van 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Het loont echter de moeite om deze tarieven te vergelijken, omdat ze sterk kunnen variëren tussen verschillende makelaars. Als jouw woning bijvoorbeeld wordt verkocht voor de gemiddelde verkoopprijs in Dordrecht, die is € 387.059, dan zou een gemiddeld courtage van 1,11% betekenen dat je € 4.296 aan de makelaar betaalt. Het vergelijken van makelaarstarieven kan dus aanzienlijke besparingen opleveren.

Lees meer over makelaars in Dordrecht.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkosten

Als woningverkoper zijn er diverse kosten die je mag verwachten bovenop de courtage van de makelaar. De verkoopkosten omvatten bijvoorbeeld het energielabel, de notariskosten en marketingkosten. Een helder overzicht van deze kosten helpt je om niet voor verrassingen te staan.

Op de pagina met alle kosten die je als verkoper kunt hebben, krijg je een compleet beeld van de verschillende uitgaven die je kunt tegenkomen bij de verkoop van je woning. Het is belangrijk om goed zicht te hebben op deze kosten om je financiële planning op orde te houden.

Notariskosten

Als verkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten bestaan uit diverse posten, waaronder het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven van de akte in het Kadaster. De hoogte van de notariskosten kan sterk variëren.

Voor een duidelijke weergave van alle notariskosten die je als woningverkoper kunt hebben, kun je kijken op de pagina met notariskosten. Het is raadzaam je in deze kosten te verdiepen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Marketingkosten

De marketingkosten vormen een ander aspect waarmee je rekening moet houden bij de verkoop van je woning. De marketingkosten kunnen inbegrepen zijn bij de makelaarstarieven, maar dit is niet altijd het geval. Het betreft kosten voor bijvoorbeeld advertenties en professionele fotografie.

Het is slim om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken om te zien welke kosten zij in rekening brengen voor marketing. Dit helpt je het meest uit je budget te halen en de juiste keuze te maken in de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Dordrecht?

Is mei 2024 de ideale tijd om je huis in Dordrecht te verkopen? Het lijkt er wel op. Het aanhoudende tekort aan woningen zorgt voor een sterke vraag en de marktomstandigheden zijn bijzonder gunstig, vooral voor doorstromers. Er bestaat kans dat je woning snel verkocht wordt.

Misschien vraag je je af waarom de huidige marktomstandigheden zo gunstig zijn? Dit heeft vooral te maken met het aanhoudende tekort aan woningen. Hierdoor zijn er meer potentiële kopers dan aanbod, en dat kan in jouw voordeel werken. Onder deze omstandigheden is er royaal ruimte om een goede prijs voor je huis te krijgen.

Vergelijk makelaars in Dordrecht Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw woning; het wordt bijna kinderspel met het gebruik van de site Huis Verkopen. Zelfs als je geen ervaring hebt met huis verkopen, helpt het stappenplan je door het gehele proces. Het stappenplan is speciaal voor jou en jouw huis op maat gemaakt. Het is eenvoudig, overzichtelijk en het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet in het verkoopproces. Voor meer informatie raad ik je aan om een kijkje te nemen op het stappenplan.

Vergelijking van makelaars

Huis Verkopen stelt je in staat om makelaars te vergelijken. Zo kies jij de makelaar die het beste bij jou en jouw woning past. Gebruik de onafhankelijke en gratis tool om alle mogelijke combinaties te bekijken.

Makelaarstarieven opvragen

Word je ook wel eens overvallen door verborgen kosten? Bij Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit voorkomt verrassingen en helpt je besparen op makelaarskosten.

Woningverkoop voorbereiden

Huis Verkopen is jouw gereedschapskist bij het voorbereiden van de woningverkoop. Van een energielabel tot woningstyling, alles is eenvoudig te regelen via het platform. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Makelaarsstatistieken

Bijna niets is zo belangrijk als het kiezen van de juiste makelaar. Met inzicht in makelaarsstatistieken via Huis Verkopen maak je een gefundeerde keuze. Ook daarbij helpen we je graag bij Huis Verkopen.

Appartement verkopen in Dordrecht

Een appartement verkopen in Dordrecht verschilt in enkele opzichten van het verkopen van een woonhuis. Het prijskaartje van je appartement wordt mede bepaald door de maandelijkse kosten van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is dus van groot belang om deze kosten inzichtelijk te hebben en je hierop voor te bereiden. Daarnaast speelt ook de staat van het appartementencomplex een belangrijke rol in de waardebepaling.

Je wilt natuurlijk de beste prijs voor je appartement krijgen, maar zorg ervoor dat de prijs realistisch blijft. Vragen om een onrealistisch hoge prijs kan potentiële kopers wegjagen. Laat ook altijd een controlerapport opmaken over het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en de staat van het appartementencomplex. Dit rapport geeft potentiele kopers een beter inzicht en kan zo de verkoop bevorderen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dordrecht

Het vaststellen van de juiste prijs hangt af van meerdere factoren, zoals de huidige woningmarkt en de staat van je huis. Een realistische manier om dit te doen, is door een waardebepaling aan te vragen bij een lokale makelaar in Dordrecht. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat de marktwaarde van je huis is.

Het vinden van de beste makelaar voor het verkopen van je huis in Dordrecht kan best een uitdaging zijn. Er zijn veel makelaars met verschillende tarieven en services. Een goede manier is om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool om de juiste makelaar te vinden die bij jouw behoeften past.

Bij de verkoop van je huis in Dordrecht ben je verplicht om informatie te verstrekken over de werkelijke staat van de woning. Ook moet je een geldig energielabel kunnen overhandigen aan de koper. Onjuiste of onvolledige informatie kan leiden tot juridische problemen na de verkoop.

Een goede voorbereiding kan het verschil maken bij het verkopen van je huis. Daarom adviseren wij je om ons stappenplan te volgen. Dit helpt je om je huis in Dordrecht succesvol te verkopen, waarbij je alle belangrijke aspecten van het verkoopproces in overweging neemt.

De beste aanpak hangt af van jouw specifieke situatie en het huis dat je wilt verkopen. Het is echter altijd gunstig om een verkoopstrategie te hebben. Met de hulp van een lokale makelaar en de informatie op ons verkoopadvies platform, kun je de beste manier bepalen om je huis in Dordrecht te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen