Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heerlen

Op zoek naar informatie over het verkopen van je huis in Heerlen? Hier vind je relevante vastgoedcijfers en up-to-date statistieken van de lokale woningmarkt. Ontdek onder andere de laatste trend in vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heerlen

De gemiddelde verkoopprijs in Heerlen is in de laatste 3 maanden € 277.048 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 302.995 euro. In de context van de regionale vastgoedmarkt, zijn deze cijfers nuttig om de algemene marktbewegingen te begrijpen. Wat je hieruit kan opmaken, is dat het een gunstige tijd kan zijn om je huis te verkopen in Heerlen. Onder deze paragraaf vind je een grafiek die deze gegevens visueel vertegenwoordigt:

Huizenprijzen in Heerlen

Afgelopen 3 maanden

€ 100.000
€ 226.000
€ 353.000

In de onderstaande grafiek krijg je een compleet overzicht van de recente woningmarktcijfers in Heerlen. Hierin worden de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden helder weergegeven. Dit geeft je een inzichtelijke blik op de actuele stand van zaken wat betreft de prijzen per vierkante meter in deze regio:

Huizenprijzen in Heerlen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.400
€ 2.600

Prijsontwikkeling Heerlen laatste 12 maanden

De ontwikkeling van huizenprijzen in Heerlen kan veel inzicht geven over de bewegingen in de vastgoedmarkt. Hoe deze ontwikkeling er precies uitziet, wordt getoond in de onderstaande grafiek:

Zoals te zien in de grafiek, bedroeg de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Heerlen afgelopen maand € 277.048 euro. Dit cijfer vormt een belangrijk onderdeel van de tendens in de vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Heerlen waard?

Als je overweegt je woning in Heerlen te verkopen, is het natuurlijk belangrijk om een inschatting te hebben van de verkoopopbrengst. Deze verkoopwaarde hangt sterk af van de huidige toestand op de woningmarkt, en kan je een indicatie geven of het de goede tijd is om te verkopen of niet.

Denk je aan het verkopen van je woning en wil je weten waar je aan toe bent? Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling door een makelaar kan in dat geval een slimme zet zijn. Je streeft er tenslotte naar om de maximale prijs voor je huis te behalen, en een deskundige inschatting van de woningwaarde kan je daarbij helpen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat er een professionele taxatie van je huis wordt gedaan. Dit is een goed uitgangspunt, maar het kan ook voordelig zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten uitvoeren. De geschatte waarde kan namelijk per makelaar verschillen, en door meerdere taxaties aan te vragen kun je een breder beeld krijgen van de potentiële verkoopwaarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel woningmarktcijfers over het algemeen landelijke trends volgen, zijn regionale en lokale verschillen zeker aanwezig. De prijzen van huizen in en rondom Heerlen kunnen bijvoorbeeld sterk variëren.

Om een correct marktbeeld te krijgen is het daarom belangrijk om ook de huizenprijzen in andere gemeenten in ogenschouw te nemen. Onderstaande grafieken geven hiervan een duidelijk overzicht:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Heerlen

Op HuisVerkopen.nl begrijpen we dat makelaars in Heerlen en de omgeving niet op dezelfde manier presteren. Door rekening te houden met verschillende statistieken, zoals verkooptijd en verkoopprijs, helpen wij jou bij het maken van een geïnformeerde beslissing over welke makelaar het beste bij je past.

Er zit veel meerwaarde in het kiezen van een geschikte makelaar. Een makelaar die goed presteert, verkoopt doorgaans sneller en tegen een hogere prijs. Zo kan je het meeste halen uit de verkoop van je woning in Heerlen en omgeving.

Vergelijk makelaars in Heerlen Of lees meer over makelaars in Heerlen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heerlen

De courtages van makelaars in Heerlen kunnen behoorlijk variëren. Gemiddeld ligt de courtage in Heerlen op 1,20%. Dat houdt in dat je ongeveer dit percentage van jouw verkoopprijs als courtage betaalt aan de makelaar. Een hoger of lager percentage zegt niets over de kwaliteit van de makelaar. Het is dus zeker niet het enige waar je op moet letten wanneer je een makelaar kiest.

Vind je het lastig om een goede beslissing te maken? Dan kan het zinvol zijn om je te verdiepen in de kosten van het verkopen van je huis. Verkopen brengt namelijk meer kosten met zich mee dan alleen de makelaarscourtage. Daarnaast is het belangrijk dat de makelaar goed aansluit bij jouw situatie en wensen, zeker wanneer het om jouw waardevolle woning gaat. Zelfs als je wat meer courtage moet betalen, kan een goede makelaar de moeite waard zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heerlen

Heerlen telt 16707 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende doeleinden hebben: ze kunnen dienen als jouw hoofdverblijf, een investeringsobject zijn met oog op verhuur, of misschien ben je op zoek naar een tweede huis. Het is essentieel om helder te hebben welk doel de woning voor jou vervult, zodat je de juiste strategie kan bepalen bij de verkoop van jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Heerlen

In Heerlen zijn er in het afgelopen jaar een flink aantal woningen de markt op gegaan, maar wat nog interessanter is, is het aantal transacties dat heeft plaatsgevonden. Met 634 verkochte woningen in de afgelopen 12 maanden, krijg je een helder beeld van de activiteit op de woningmarkt van Heerlen. De onderstaande grafiek toont deze informatie gedetailleerd:

Ben je van plan jouw huis in Heerlen te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in Heerlen is niet iets wat je elke dag doet. Het is een belangrijk proces waarbij je op talloze zaken moet letten. De vaststelling van de vraagprijs, het regelen van een energielabel, het uitkiezen van een betrouwbare makelaar, het laten maken van professionele foto's voor de presentatie van jouw huis; dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan het uiteindelijke verkoopresultaat. Het doel? Het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs.

Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw huis, is het raadzaam om een logisch stappenplan te volgen. Gelukkig hebben we een helder en handig stappenplan ontwikkeld dat je op onze website kunt vinden. Het stappenplan geeft een duidelijke richting aan wat je allemaal moet regelen bij de verkoop van je woning in Heerlen. Het geeft je houvast en zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Laat je niet overdonderen door de hectische huizenmarkt. Onze website is er om het verkoopproces voor jou inzichtelijk te maken. Met de woningcijfers in Heerlen, die met grote accuratesse zijn samengesteld, bieden we relevante houvast. Deze cijfers worden onophoudelijk bijgewerkt zodat je altijd over de meest recente informatie beschikt. Blijf ze dus zeker in de gaten houden, zodat je jouw kans kunt pakken in de constant veranderende huizenmarkt.

Eenvoudig met Huis Verkopen

Huis Verkopen werkt als een digitale makelaar aan jouw zijde. Of je nu de verkoop van jouw huis wil voorbereiden of een goede makelaar zoekt, onze aanpak maakt de stappen overzichtelijk en begrijpelijk. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze waardebepaling tool of vergelijk makelaarstarieven, zodat je kosten bewust in de hand houdt. En met onze veelomvattende stappenplan weet je zeker dat je niets mist gedurende het verkoopproces. Voor alles wat erbij komt kijken, van een energielabel tot de beste prijs, Huis Verkopen helpt je alles efficiënt en slim te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen