Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Voerendaal

In Voerendaal is de huizenmarkt een interessant speelveld. Als je jouw huis wilt verkopen, dan is het zinvol om de statistieken van de huidige markt, zoals de gemiddelde verkoopprijs in juni 2024 en het aantal recente transacties, goed in de gaten te houden. Hier vind je handige data en getallen die je kunnen helpen bij je verkoopbeslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Voerendaal

De gemiddelde verkoopprijs in Voerendaal is in de laatste 3 maanden € 347.725 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 422.760 euro. Deze waarden geven een indicatief beeld van de huidige woningmarkt in Voerendaal. Voor meer visuele inzicht, bekijk de onderstaande grafiek die de fluctuaties in de verkoopprijzen en vraagprijzen van de afgelopen 3 maanden laat zien:

Huizenprijzen in Voerendaal

Afgelopen 3 maanden

€ 56.000
€ 264.000
€ 473.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Voerendaal, is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten de prijs per vierkante meter. Deze factor kan je een goed inzicht geven in de daadwerkelijke waarde van een woning en kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Voerendaal is € 2.584. Let ook goed op de verschillen tussen de verkoopprijs en vraagprijs per m2 die de volgende grafiek zal laten zien:

Huizenprijzen in Voerendaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.200
€ 3.100

Prijsontwikkeling Voerendaal laatste 12 maanden

De woningmarkt in Voerendaal heeft de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. De prijzen voor huizen zijn in beweging en beleefden in de laatste maand een gemiddelde verkoopprijs van € 347.725 euro. Hier is zonder verdere aannames over richting of opvallendheden de onderstaande grafiek van deze ontwikkeling:

Wat is mijn woning in Voerendaal waard?

De waarde van jouw woning in Voerendaal wordt bepaald door verschillende elementen. De locatie, het woonoppervlak en de staat van onderhoud spelen bijvoorbeeld een grote rol. Een woning in een populaire wijk met veel groen en goede scholen in de buurt zal naar alle waarschijnlijkheid meer waard zijn dan een vergelijkbaar huis in een minder populaire buurt. Dit verklaart waarom de waarde van twee schijnbaar identieke huizen toch flink kan verschillen.

Als je precies wilt weten wat je huis waard is, dan kun je het beste een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Het geeft je een goed startpunt als je overweegt je huis te verkopen, maar ook als je eerst een helder beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je woning. Met deze informatie kun je beter beslissen of dit het juiste moment is om je woning te verkopen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij jou thuis. Deze professional brengt de huidige marktwaarde van jouw woning in kaart, gebaseerd op onder andere de eerder genoemde elementen en vergelijkbare woningen in Voerendaal. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van de waarde van je huis. Een gratis waardebepaling is een efficiënte manier om inzicht te krijgen in de potentiële aantrekkelijkheid van je woning op de vastgoedmarkt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een gegeven dat de huizenprijzen per plaats kunnen variëren. Als je jouw blik richt op Voerendaal, merk je op dat de huizenprijzen hier niet exact hetzelfde zijn als die in omliggende gebieden. Deze uiteenlopende prijzen bieden kansen voor strategische aankopen, mits je jouw onderzoek goed doet en op de hoogte blijft van de lokale huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Voerendaal

Op HuisVerkopen.nl krijgen we een duidelijk en up-to-date inzicht in het veld van verkoopmakelaars in Voerendaal. We volgen en analyseren de prestaties van verschillende makelaars. Hierbij letten we op zaken zoals de snelheid van woningverkoop, de verkoopprijs en het totale aantal verkochte woningen. Onze missie? Het helpen van jou om de meest passende makelaar te vinden.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars in Voerendaal kunnen verschillen in hun werkwijze, ervaring en verkoopresultaten. Door de verkoopresultaten van makelaars naast elkaar te leggen, krijg jij een overzicht van wie de beste keuze kan zijn bij het verkopen van jouw woning. Zo neemt niet alleen de kans op een succesvolle verkoop toe, het kan bovendien bijdragen aan een hogere verkoopprijs!

Vergelijk makelaars in Voerendaal Of lees meer over makelaars in Voerendaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Voerendaal

Weet je dat courtages niet overal dezelfde zijn? Laten we eens kijken naar Voerendaal. Het gemiddelde tarief van een makelaar in Voerendaal is 1,08% van de verkoopprijs. Voor een huis met een gemiddelde verkoopprijs van € 347.725, betekent dit dat je rekening moet houden met makelaarskosten van zo'n € 3.755. Dat is best een bedrag, hè?

Je wilt natuurlijk waar voor je geld. Dat betekent dat je niet alleen naar de courtage moet kijken, maar ook naar wat de makelaar voor dat bedrag doet. Een lagere courtage kan interessant lijken, maar als de makelaar er weinig voor doet, ben je uiteindelijk misschien zelfs duurder uit. Wil je een goed beeld krijgen van de tarieven van makelaars in Voerendaal? Je kunt de actuele tarieven opvragen om te vergelijken wat diverse makelaars voor je kunnen betekenen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Voerendaal

In Voerendaal zie je dat het merendeel van de woningen in het bezit zijn van de bewoners zelf, oftewel het zijn koopwoningen. Het exacte aantal koopwoningen bedraagt 2624. Toch is er ook een verscheidenheid aan andere soorten woningen, van sociale huurwoningen tot huizen met een andere specifieke bestemming. Hiermee biedt Voerendaal een gevarieerd woonlandschap dat voorziet in verschillende woonbehoeften.

Aantal verkochte woningen in Voerendaal

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Voerendaal diverse woningtransacties voorgedaan. Als woningen op de markt kwamen (ook wel 'aanmeldingen' genoemd), duurde het soms een tijdje voordat ze verkocht waren. Dit omdat het kan gebeuren dat de verkoop langer dan een maand duurt. Bekijk het exacte aantal verkochte woningen in Voerendaal middels de tag 57 in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Voerendaal te verkopen?

Ben je eraan toe om jouw huis in Voerendaal te verkopen? Het verkopen van een huis kan een behoorlijk complex proces zijn met een boel regelwerk. Huis Verkopen biedt een praktisch, op maat gemaakt stappenplan dat je helpt om elke stap zo zorgvuldig mogelijk te regelen.

Elk detail telt als het om huisverkoop gaat. Niet alleen is een goede makelaar sleutel in dit proces, maar ook het zorgvuldig aanpakken van elk aspect van de verkoop. Het stappenplan van Huis Verkopen biedt hierin een betrouwbare handleiding, met onder andere advies over het regelen van een energielabel en het kiezen van eventueel een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Let op, de huizenprijzen in Voerendaal zijn continu in beweging. Op deze pagina blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Hier volgen we de prijsontwikkeling nauwgezet, van vraagprijzen tot verkoopprijzen, transacties, nieuwe aanmeldingen en meer. Alles wordt up-to-date gehouden en biedt de benodigde informatie die woningverkopers zoals jezelf nodig hebben.

Voordelen van Huis Verkopen bij de woningverkoop

Wanneer je overweegt je huis te verkopen, kan HuisVerkopen.nl je op verschillende manieren bijstaan. Met behulp van onze handige hulpmiddelen zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kies je gemakkelijk de beste lokale makelaar in Voerendaal. Maar dat is niet alles. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen om te besparen, een helder stappenplan raadplegen voor de verkoop of makkelijk energielabel aanvragen. Met Huis Verkopen zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet en krijg je de beste deal bij alle lokale specialisten in Voerendaal.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen