Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tiel

Wil je je huis verkopen in Tiel? Op deze pagina vind je een schat aan relevante statistieken en vastgoedcijfers die je helpen om een goed onderbouwde verkoopbeslissing te maken. Gedetailleerde informatie over de actuele woningprijzen, gevraagde bedragen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal transacties in Tiel tot juni 2024 toe, zijn hier te vinden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tiel

De gemiddelde verkoopprijs in Tiel is in de laatste 3 maanden € 399.091 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 411.579 euro. Hiermee geeft deze informatie een indicatie van de huidige stand van zaken binnen de woningmarkt van Tiel. Onderstaande grafiek voorziet je van inzicht in de ontwikkeling van deze prijzen in de afgelopen kwartalen:

Huizenprijzen in Tiel

Afgelopen 3 maanden

€ 253.000
€ 357.000
€ 462.000

De onderstaande grafiek laat de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 zien in Tiel over de afgelopen 3 maanden. Hiermee krijg je als lezer een duidelijk beeld van de prijzen die momenteel voor een vierkante meter worden gevraagd én geboden in Tiel. HuisVerkopen.nl biedt regelmatig bijgewerkte gegevens om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de markt:

Huizenprijzen in Tiel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Tiel laatste 12 maanden

In de huizenmarkt van Tiel hebben we de afgelopen 12 maanden veranderingen waargenomen. De variaties blijken uit de evolutie van de gemiddelde verkoopprijs, die vorige maand overigens € 399.091 bedroeg.

Hoewel de fluctuaties opvallend kunnen zijn, zien we gelijkaardige patronen in de landelijke cijfers. We nodigen je uit om in de onderstaande grafiek de prijsbewegingen in Tiel zelf eens onder de loep te nemen:

Wat is mijn woning in Tiel waard?

Het berekenen van de waarde van je huis in Tiel is geen eenvoudige taak. Het komt namelijk neer op een combinatie van factoren zoals het soort huis, de grootte, de staat van onderhoud en de huidige stand van de markt. Elk van deze elementen speelt een belangrijke rol in hoeveel je huis uiteindelijk waard is.

Ben je nieuwsgierig naar de specifieke waarde van je huis in Tiel? De zekerheid van zo'n getal kan handig zijn als je overweegt te verkopen. De meest nauwkeurige manier om dit te weten te komen is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft een realistisch beeld van de prijs waarvoor jouw woning mogelijk verkocht kan worden. De makelaar kijkt naar vergelijkbare woningen en houdt rekening met de specifieke kenmerken van jouw woning. Let op, dit is niet hetzelfde als een taxatie. Al met al, een gratis waardebepaling door een makelaar kan je helpen om een gefundeerde beslissing te nemen over het wel of niet verkopen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je in de huizenmarkt duikt, zul je al snel merken dat er een opmerkelijke variatie in prijs per plaats te vinden is. De waarde van een huis hangt onder andere af van zijn locatie en zo kan het zijn dat de huizenprijzen in Tiel kenmerkende verschillen vertonen in vergelijking met de prijzen van huizen in naburige plaatsen. Het begrijpen van deze lokale verschillen in huizenprijzen is van groot belang. Deze inzichten kunnen je helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing bij het kopen of verkopen van een woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.300.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 9.000

Best presterende makelaar in Tiel

Heb je je wel eens afgevraagd wat een makelaar in Tiel onderscheidt van de rest? Je bent niet de enige. Makelaars in Tiel variëren op verschillende manieren, zoals hun kennis van de lokale markt, communicatieve vaardigheden, of de aanpak die zij hanteren bij de verkoop van je huis.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een grote impact hebben op de verkoop van je huis. Een goede makelaar kan onder andere je zorgen verminderen, zorgen voor een hogere verkoopprijs of je huis sneller verkopen. Makelaars vergelijken kan je helpen bij het vinden van de perfecte match voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Tiel Of lees meer over makelaars in Tiel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tiel

Bij de verkoop van je woning krijg je te maken met courtages. Dit zijn de kosten die een makelaar rekent voor zijn diensten. In Tiel ligt het gemiddelde tarief van een makelaar op 1,09% van de verkoopprijs. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 399.091 betekent dat dus een courtage van € 4.350.

Als je jouw huis op de markt wilt zetten, is het goed om te weten waar je op moet letten. Naast courtages rekenen makelaars namelijk ook opstartkosten om je woning in de verkoop te plaatsen. Deze kosten verschillen per makelaar, dus zorg dat je hier goed naar informeert. Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar de service die de makelaar aanbiedt, want niet altijd betekent een hogere prijs een betere service.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tiel

In Tiel zijn in totaal 9802 koopwoningen. Hiervan staat slechts een klein percentage continu op de markt, wat een schaarste aan koopwoningen creëert. Voor jou als woningverkoper is dit voordelig: de vraag overtreft het aanbod, wat de verkoopkansen van jouw woning vergroot en eventueel een gunstig effect op de verkoopprijs kan hebben.

Aantal verkochte woningen in Tiel

In het afgelopen jaar hebben we in Tiel een bepaald aantal huisverkopen gezien. Hierbij moet onderscheid worden gemaakt tussen aanmeldingen, huizen die de verkoop ingaan, en transacties, de daadwerkelijke verkopen. Het totaal aantal verkochte woningen in Tiel is 413. In de onderstaande grafiek wordt dit nader uitgelicht:

Ben je van plan jouw huis in Tiel te verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis in Tiel zijn er talloze aspecten om rekening mee te houden. Het proces begint met het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar om de verkoopprijs van je woning in te schatten. En vergeet het aanvragen van een energielabel niet, dit is verplicht bij de verkoop van een huis. Ook is het raadzaam om een goede makelaar in te schakelen die je kan begeleiden bij het hele verkoopproces.

Om de verkoop van jouw woning in Tiel goed aan te pakken, is het eens serieus kijken naar een stappenplan voor de verkoop van je huis een uitstekend idee. Het nemen van de juiste stappen in de juiste volgorde kan ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en kan bijdragen aan het sneller verkopen van je woning. Met een goed voorbereid plan behoud je een goed overzicht en voorkom je dat je belangrijke onderdelen van het verkooptraject over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Tiel zijn continu onderhevig aan veranderingen. Alles omtrent vraag en aanbod, de gemiddelde verkoopprijs en de tijd dat een huis in de verkoop staat wordt hier regelmatig geactualiseerd. Met deze gegevens wordt het een stuk eenvoudiger om de ontwikkelingen op de woningmarkt te volgen. Je krijgt een betere indruk van de kans dat je huis binnen een bepaalde periode verkocht wordt en wat je ongeveer voor jouw woning kunt vragen. Hiermee kun je beter inschatten wat een goede verkoopstrategie zou kunnen zijn voor jouw huis.

Handige tools en aanvullende diensten bij Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt verschillende hulpmiddelen en services die je kunt gebruiken bij de voorbereiding en het regelen van de verkoop van je woning. Je kunt hier bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Tiel te vinden voor jouw situatie. Verder kun je hier ook makelaarstarieven opvragen om op makelaarskosten te kunnen besparen. Het stappenplan helpt je om geen enkel belangrijk detail over het hoofd te zien bij de verkoop van je woning. Alles wordt je zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zodat jij je volledig kunt richten op het regelen van de verkoop van jouw huis in Tiel.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen