Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Culemborg

Als je overweegt je huis in Culemborg te verkopen, is kennis van de lokale huizenmarkt onmisbaar. Het kennen van actuele woning- en verkoopprijzen, evenals het aantal transacties, helpt je bij het bepalen van een realistische verkoopprijs. Vooral de huidige m2-prijs in Culemborg is van groot belang.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Culemborg

De gemiddelde verkoopprijs in Culemborg is in de laatste 3 maanden € 496.446 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 475.033 euro. Zie onderstaande grafiek voor een overzicht van de huizenprijzen in Culemborg, die de actuele waarden duidelijk weergeeft. Je kan de ontwikkeling van deze prijzen over de afgelopen 3 maanden goed volgen en dus een idee krijgen van de huidige marktsituatie in Culemborg:

Huizenprijzen in Culemborg

Afgelopen 3 maanden

€ 308.000
€ 427.000
€ 546.000

Als je een huis wilt verkopen of kopen in Culemborg, is een van de handigste indicatoren de gemiddelde kosten per vierkante meter. Deze waarde geeft een eerlijker beeld van de prijs van een woning dan simpelweg naar het totale prijskaartje te kijken. Zo kan een groter huis met een lage prijs per vierkante meter een betere deal zijn dan een kleiner huis met een hogere prijs per vierkante meter. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Culemborg is € 4.101. Hieronder vind je de woningmarktcijfers met de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 over de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Culemborg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.700
€ 4.200

Prijsontwikkeling Culemborg laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Culemborg verschillende bewegingen laten zien. Met een vloeiend verloop weerspiegelen ze de veranderingen op de vastgoedmarkt gedurende deze periode.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de exacte cijfers: de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Culemborg afgelopen maand was € 496.446. Hieronder volgt de gedetailleerde grafiek die de prijsontwikkeling van huizenprijzen gedurende de afgelopen 12 maanden laat zien:

Wat is mijn woning in Culemborg waard?

Als je overweegt om je woning in Culemborg te koop te zetten, is de potentiële opbrengst vaak een doorslaggevende factor. De huidige waarde van je huis is geen vaststaand gegeven, deze verandert doorlopend met de fluctuaties in de woningmarkt.

Zit je te denken aan een verkoop van je eigendom? Het kan verstandig zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten, en helpt je een geïnformeerde beslissing te nemen.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar die de markt en de prijzen in jouw regio kent. Het kan echter nuttig zijn om verschillende makelaars om een waardebepaling te vragen, aangezien de geschatte waarde kan variëren. Je hebt de mogelijkheid om bij het aanvragen van een waardebepaling meerdere makelaars om hun mening te vragen. De waardebepaling is een belangrijk instrument in je besluitvorming.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De verschillen in vastgoedcijfers kunnen per plaats sterk variëren, dat is waarschijnlijk geen verrassing voor je. Het huidige marktbeeld wordt duidelijker als je niet alleen naar Culemborg kijkt, maar ook inzoomt op de omliggende regio's.

De prijzen van huizen variëren aanzienlijk, zelfs in een relatief kleine straal rondom Culemborg. Door je blik te verbreden, krijg je een volledigere indruk van de huidige stand van woningmarktzaken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.300.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 9.000

Best presterende makelaar in Culemborg

Als je jouw huis wilt verkopen in Culemborg, wil je natuurlijk de best presterende makelaar inschakelen. Er zijn diverse makelaars in Culemborg die beter uitblinken dan anderen op verschillende aspecten. Denk hierbij aan verkooptijden, prijsniveau van verkochte huizen en beoordeling van verkopers. Dus hou rekening met deze punten bij het selecteren van een makelaar.

Het kiezen van een kwalitatieve makelaar in Culemborg is erg belangrijk voor de verkoop van je huis. Het draagt bij aan een snelle verkoop en meer rendement. Dus voor het vinden van een goed presterende makelaar in Culemborg kun je terecht op de pagina, waar je makelaars kunt vergelijken. Houd in gedachten dat makelaarstarieven kunnen verschillen, dus vergeet niet om dit aspect ook mee te nemen in je vergelijking.

Vergelijk makelaars in Culemborg Of lees meer over makelaars in Culemborg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Culemborg

Wanneer je overweegt jouw woning in Culemborg te verkopen, is het goed om te weten hoeveel dit je gaat kosten. De kosten die een makelaar rekent voor de verkoop van een woning, noemen we courtage. De courtage van makelaars in Culemborg is gemiddeld 1,14%, wat ongeveer neerkomt op € 5.659 als we uitgaan van de gemiddelde verkoopprijs in Culemborg van € 496.446. Maar let op: courtages kunnen tussen makelaars sterk verschillen.

Natuurlijk wil je bij de verkoop van jouw woning niet te veel betalen aan de makelaar. Daarom is het zinvol om te kijken naar de kosten en te vergelijken welke makelaar de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Via deze tool kun je makkelijk de tarieven van diverse makelaars in Culemborg opvragen. Hou er rekening mee dat de meeste makelaars ook opstartkosten rekenen om jouw woning in de verkoop te plaatsen. Deze kosten komen bovenop de courtage.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Culemborg

In Culemborg bevinden zich momenteel 8267 koopwoningen. Deze kunnen verschillende bestemmingen hebben, denk aan permanente bewoning, tijdelijke bewoning of bijvoorbeeld als investering voor de verhuur. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen, zal je de verkoop van jouw woning wellicht anders aanpakken. Het is dus belangrijk om te overwegen welke bestemming het best past bij jouw woning en de specifieke voordelen die het biedt aan toekomstige kopers.

Aantal verkochte woningen in Culemborg

In de afgelopen twaalf maanden hebben woningbezitters in Culemborg hun huizen te koop gezet en zijn er veel verhandeld. De hoeveelheid transacties heeft geresulteerd in een totaal van 264 verkochte woningen. Hieronder volgt een grafiek met de exacte cijfers van aanmeldingen en voltooide transacties:

Ben je van plan jouw huis in Culemborg te verkopen?

Als je op het punt staat om je huis in Culemborg te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Denk aan zaken als het verkrijgen van een geldig energielabel, het vinden van de juiste makelaar en wellicht het inschakelen van een verhuisbedrijf. Daarnaast is prijsbepaling en aantrekkelijke presentatie van jouw woning ook van belang.

Een gestructureerde aanpak kan veel verschil maken bij de verkoop van je huis. Het is daarom aan te raden om te werken volgens een stappenplan. Zo zorg je ervoor dat alle belangrijke zaken worden afgehandeld en geen essentiële stappen worden overgeslagen op weg naar een succesvolle verkoop van jouw woning in Culemborg.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen.nl houden we continu de vinger aan de pols van de Culemborgse woningmarkt. Variabele factoren zoals vraag en aanbod, prijsontwikkelingen en trends voeden de woningmarktcijfers in Culemborg. Deze getallen reflecteren de actuele situatie en worden regelmatig bijgewerkt. Door bij te blijven met deze laatste cijfers, heb je niet alleen inzicht in de vastgoedmarkt, maar kun je ook beter geïnformeerde beslissingen nemen over de verkoop van je woning.

Doe-het-zelf verkoop met Huis Verkopen

Aan de slag met Huis Verkopen betekent dat je vertrouwt op een platform dat ontworpen is om te helpen bij elke stap van het verkoopproces. Het start bijvoorbeeld met de gratis waardebepaling die je eenvoudig online kunt aanvragen. Ook het vinden van de beste makelaar in Culemborg is zo gedaan, door de makelaarsvergelijkingstool te gebruiken. Ook geeft de website inzage in lokale makelaarstarieven en andere kostenposten. Zo houd je zicht op alle kosten die komen kijken bij de verkoop. Checklists en stappenplannen helpen je georganiseerd te blijven en geen enkel detail te missen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen