Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Buren

Je wordt meegenomen in de actuele wereld van de huizenmarkt in Buren. Hier bieden wij je inzicht in relevante vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Buren. De informatie is altijd bijgewerkt naar de stand van zaken in juni 2024 en wordt continu geüpdatet om je optimaal te informeren bij het verkopen van je huis in Buren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Buren

De gemiddelde verkoopprijs in Buren is in de laatste 3 maanden € 461.093 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 543.481 euro. Inzicht in deze prijzen kan zowel voor kopers als verkopers belangrijk zijn, aangezien ze duidelijkheid geven over de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Buren. Hieronder maakt een grafiek het mogelijk om evoluties en trends snel te zien:

Huizenprijzen in Buren

Afgelopen 3 maanden

€ 152.000
€ 373.000
€ 593.000

Bij de woningprijzen speelt de waarde per vierkante meter een significante rol, zeker in een plaats als Buren. Een eenvoudige manier om een inschatting te maken van de mogelijke opbrengst bij huisverkoop, is door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Buren. Hieronder vind je een visuele weergave van de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Buren:

Huizenprijzen in Buren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Buren laatste 12 maanden

De woningmarkt in Buren is onderhevig aan veranderingen. In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in deze gemeente absoluut in beweging geweest, maar zonder een specifieke trend te duiden.

Wanneer je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, dan is dit bedrag € 461.093. Laat je inspireren door de onderstaande grafiek waarin de veranderlijke verkoopprijzen in Buren van de afgelopen 12 maanden worden weergegeven:

Wat is mijn woning in Buren waard?

De waarde van jouw huis in Buren is van een aantal factoren afhankelijk. Zo spelen het type woning, het oppervlak en de huidige staat van de woning allen een bepalende rol in de waardebepaling. Daarnaast is de situatie in de vastgoedmarkt ook een factor die meetelt in wat jouw huis waard is.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis in Buren? Het beste wat je kunt doen is een gratis waardebepaling door een makelaar laten uitvoeren. Zo krijg je duidelijkheid over de exacte waarde en kun je gemakkelijker beslissen of je jouw woning wilt verkopen. Een gratis waardebepaling kun je eenvoudig aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt een nauwkeurig beeld van de woningwaarde. De makelaar kijkt bij de waardebepaling naar alle relevante aspecten van de woning. Zo biedt een waardebepaling gedetailleerd overzicht en geeft daarmee een transparant beeld van de huiswaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te merken dat de verkoopprijzen van huizen in elke plaats unieke patronen volgen. En Buren is geen uitzondering op deze regel. Hoewel het prijspatroon zich kan onderscheiden van de omliggende gemeenschappen, gedraagt de woningmarkt in Buren zich op haar eigen specifieke manier. Dit benadrukt de complexiteit en individualiteit van lokale huizenmarkten en de factoren die de prijzen beïnvloeden kunnen net zo gevarieerd zijn als de plaatsen zelf.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.300.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 9.000

Best presterende makelaar in Buren

Welke makelaar ga je kiezen als je jouw huis in Buren wilt verkopen? Dit is geen gemakkelijke keuze, aangezien de makelaars in jouw regio op verschillende manieren van elkaar verschillen. Hoewel sommige makelaars zich focussen op communicatieve vaardigheden, hebben anderen misschien een diepgaand inzicht in de vastgoedmarkt van Buren. Daarnaast kan hun ervaring variëren, net als de ervaringen van klanten die in het verleden met deze makelaars hebben samengewerkt.

Je moet weten dat het selecteren van een goede makelaar een groot verschil kan maken. Een bekwame verkoopmakelaar kan bijvoorbeeld de beste prijs voor jouw huis bedingen, met succes onderhandelen met potentiële kopers of je serveren door hun netwerk in Buren. Daarom is het raadzaam om je opties te vergelijken. Op deze manier kan je de kenmerken van verschillende makelaars naast elkaar leggen en de makelaar kiezen die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Buren Of lees meer over makelaars in Buren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Buren

Bij de overweging om jouw woning in Buren te verkopen, is het belangrijk om je te realiseren dat de gemiddelde courtage die makelaars rekenen in dit gebied gelijk staat aan 1,15% van de verkoopprijs. In concrete cijfers betekent dit dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 461.093 aan deze courtage al snel € 5.303 kwijt bent. Zorg er dus voor dat je weet welke courtagepercentages er in Buren gehanteerd worden.

Terwijl je jouw zoektocht naar de perfecte makelaar begint, lijkt het handig om niet meteen voor de makelaar te gaan die de laagste courtage biedt. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om op deze manier kosten te besparen, mag de kwaliteit van de dienstverlening niet uit het oog worden verloren. Kijk dus verder dan alleen de courtage en let ook op factoren zoals inzet, marktkennis, en communicatie. Deze aspecten kunnen van grote invloed zijn op de uiteindelijke verkoopprestatie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Buren

In Buren zijn er in totaal 816 koopwoningen. Merk echter op dat slechts een klein deel hiervan tegelijkertijd in de verkoop staat. Dit maakt dat er sprake is van schaarste; iets wat in jouw voordeel kan werken als woningverkoper. Door het beperkte aanbod kunnen de prijzen stijgen, waardoor je mogelijk meer voor je woning kunt vragen dan je in eerste instantie had verwacht.

Aantal verkochte woningen in Buren

In de afgelopen 12 maanden hebben we een verscheidenheid aan aanmeldingen en transacties gezien in Buren. Woningen worden te koop gezet en vervolgens vinden er transacties plaats. Het totale aantal verkochte woningen in deze periode is 25:

Ben je van plan jouw huis in Buren te verkopen?

Het verkopen van je huis in Buren kan soms voelen als het beklimmen van een steile berg. Er zijn allerlei zaken die je moet regelen, van het verkrijgen van een energielabel tot het kiezen van de juiste makelaar en wellicht ook een verhuisbedrijf. Daarnaast wordt de markt steeds competitiever en het juist positioneren van je woning kan knap lastig zijn.

Maar geen paniek, er zijn manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een belangrijke eerste stap is het krijgen van een duidelijk overzicht van alles wat er moet gebeuren. Voor die doel kun je de gedetailleerde instructies op het specifieke stappenplan voor jouw situatie raadplegen. Door van tevoren een plan te maken en je stappen zorgvuldig te plannen, kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en verloopt de verkoop van je woning in Buren soepeler.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Buren is de situatie op de woningmarkt nooit hetzelfde. De woningmarktcijfers die je op deze pagina vindt, worden continu bijgewerkt om je zo nauwkeurig mogelijke informatie te bieden. Deze actualiteit helpt je om beslissingen te nemen op basis van de meest recente trends en ontwikkelingen. Zo begrijp je de huidige waarde van jouw eigendom beter, wat zeer waardevol is voor verkoopplannen.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor jou betekenen?

Op HuisVerkopen.nl kun je tools en diensten vinden die je ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van jouw woning. Handige hulpmiddelen, zoals een gratis waardebepaling en de optie om makelaars in Buren te vergelijken, helpen je een goed geïnformeerde keuze te maken. Maar daar stopt het niet! Je hebt namelijk toegang tot zaken zoals een energielabel aanvraag, een stappenplan en nog veel meer. Hiermee zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd en voorbereid de verkoop van je woning in Buren realiseert.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen