Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Buren

Op zoek naar de perfecte verkoopmakelaar in Buren? Op deze pagina ga je ontdekken welke makelaar het beste bij jouw wensen aansluit. We bieden verschillende manieren aan om de makelaars te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Over makelaars in Buren

Het voorbereiden van de verkoop van jouw woning in Buren is een proces waarbij meerdere belangrijke stappen ondernomen moeten worden. De selectie van een competente makelaar is een essentiële stap in dit proces. Er zijn echter tal van andere stappen die jou te wachten staan. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van je woning op bezichtigingen, het bepalen van de vraagprijs, en het organiseren van de contractuele zaken. Een gedetailleerd overzicht van alle vereiste stappen, vind je in dit handig stappenplan voor de verkoop van jouw woning.

Ons platform is ontworpen om je te helpen de meest geschikte verkoopmakelaar in Buren te vinden. Wij nemen hierbij alle relevante factoren in acht. Onder andere de reputatie van de makelaar, het succespercentage en de communicatiestijl worden zorgvuldig geëvalueerd. Ons doel is om jou bij te staan in deze belangrijke fase, zodat je op een vlotte en succesvolle verkoop kunt rekenen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.066
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.932
Besparing (gem.)
€ 1.145

Actueel

 • Overweeg je om jouw huis te verkopen? Houd dan rekening met de gemiddelde courtage van makelaars in Buren. Deze bedraagt momenteel 1,15% van de verkoopprijs.
 • Benieuwd naar de actuele huizenprijzen in Buren? De gemiddelde verkoopprijs is nu € 440.481. Interessanter nog is de gemiddelde prijs per m2, die nu op € 4.312 ligt. Bekijk meer uitgebreide gegevens over de huizenprijzen in Buren.
 • Tenslotte is het goed om te weten dat de gemiddelde kosten die makelaars in Buren in rekening brengen nu € 5.066 bedragen. Het loont dan ook zeker om de tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Makelaars in de omgeving van Buren

In Buren zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Buren gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Buren verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Buren Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Buren?

Een makelaar in Buren rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 440.481 in Buren komt dit neer op € 5.066 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage is geen willekeurig aantal, maar een strategische keuze. Het functioneert namelijk als een stimulans voor de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de inkomsten voor de makelaar.

Let op: de courtages van makelaars in Buren verschillen gemiddeld 0,52%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.145 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Buren. Het vergelijken van verscheidene makelaars in jouw regio is een effectieve manier om je voor te bereiden op de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Buren

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Buren

Bij de verkoop van jouw woning rekenen de meeste makelaars in Buren opstartkosten. Opstartkosten zijn bedragen die je vooraf betaalt voor diensten die de makelaar levert voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt komt. Denk aan het maken van foto’s, de aanmelding op huizensites zoals Funda, het opstellen van een verkoopplan en meer.

De hoogte van deze opstartkosten varieert per makelaar en hangt af van de diensten die zij aanbieden. Soms zijn deze kosten al in de courtage opgenomen, maar het kan ook zijn dat je deze kosten apart betaalt. Het is daarom aan te raden om hier goed op te letten bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je woning in Buren.

Intrekkingskosten van makelaars in Buren

Samenwerken met een makelaar in Buren betekent vaak dat je te maken krijgt met zogeheten intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt wanneer jij als verkoper besluit de verkoop van jouw woning te stoppen voor het officiële einde. De makelaar heeft immers al tijd en moeite geïnvesteerd om de woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Wanneer kunnen intrekkingskosten zoal van toepassing zijn? Een voorbeeld is wanneer je tijdens het verkoopproces van gedachten verandert en besluit jouw woning toch niet te willen verkopen. Ook bij voortijdige verkoop via een andere makelaar of aan een familielid, vriend of bekende kunnen deze kosten in rekening gebracht worden. Het is daarom altijd belangrijk om bij het inschakelen van een makelaar goede afspraken te maken over eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Buren met een vast tarief

Als je een makelaar inhuurt, kun je kiezen tussen een courtage of een vast tarief. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs, terwijl je bij een vast tarief vooraf een afgesproken bedrag betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je huis. In Buren hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Een belangrijk voordeel van een vast tarief is dat je vooraf precies weet wat de kosten zullen zijn. Echter, bij een lage verkoopprijs kan een vast tarief relatief duur uitvallen. Aan de andere kant, als je woning flink boven de verwachte prijs wordt verkocht, dan is een makelaar met een vast tarief vaak een stuk voordeliger.

Tip: Om zeker te zijn dat je de juiste makelaar voor jouw situatie kiest, is het slim om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de aanpak, de ervaring en de kosten van verschillende makelaars. Dit helpt je bij het kiezen van de makelaar die het beste bij jouw woning en jouw wensen past.

4 feitjes over makelaars in Buren

 • Makelaars in Buren weten doorgaans hoe ze snel actie kunnen ondernemen. Met hun hulp worden huizen in deze regio gemiddeld 30% sneller verkocht dan wanneer je zonder een makelaar te werk gaat.
 • Als het op waardeschattingen aankomt, zit er soms een flinke variatie tussen de inschattingen van verschillende verkoopmakelaars in Buren. Zo kan het zijn dat er tot wel €40.000 verschil tussen de verschillende schattingen zit. Daarom is het nooit verkeerd om een waardebepaling aan te vragen.
 • Een merendeel van de makelaars in Buren werkt op basis van courtage. Dit is wat de meeste woningverkopers ook prefereren, omdat zij op deze manier pas betalen als de woning daadwerkelijk verkocht is.
 • Het is niet ongebruikelijk dat potentiële verkopers in Buren verschillende makelaars thuis uitnodigen om tot een goede keuze te komen. Gemiddeld worden er 3 makelaars uitgenodigd voor een oriëntatiegesprek. Dit kan gemakkelijk geregeld worden via een vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Buren op?

Het selecteren van de juiste makelaar in Buren voor de verkoop van je woning draait vooral om wat de makelaar je oplevert, niet om wat hij kost. Een kwaliteitsmakelaar kan meer winst genereren bij de verkoop van je huis dan de kosten die je zou kunnen besparen met een goedkopere makelaar.

Laten we eens kijken waar je op moet letten bij de beste makelaars in Buren:

 • Statistieken uit onze database tonen aan dat de meest vaardige makelaars in Buren woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit wordt veelal gerealiseerd door een effectieve verkoopstrategie.
 • Daarnaast blijkt ook dat topmakelaars in Buren woningen verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag dan andere makelaars. Het verschil in verkoopprijs is gemiddeld € 12.546. Dit feit onderstreept het belang van een goede makelaar: ze betalen zichzelf uiteindelijk terug in de opbrengst van je verkoop.

De beste makelaar in Buren vinden

De beste makelaar in Buren is degene die jouw woning verkoopt voor de hoogst mogelijke prijs. Maar het is niet alleen de prijs die telt, ook de manier waarop de verkoop wordt aangepakt is van belang. Een goede makelaar werkt met een gedegen verkoopstrategie, begrijpt je situatie en speelt in op je specifieke wensen.

Het vergelijken van makelaars is een effectieve methode om te ontdekken welke makelaar het beste bij je past. Door jouw adres en wensen in te voeren, krijg je een overzicht van de meest geschikte makelaars. Deze zullen je vervolgens informeren over hun tarieven en verkoopstrategieën, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Buren?

Op zoek naar een makelaar in Buren voor de verkoop van je huis? Hier zijn vijf belangrijke aandachtspunten:

Ervaring in de regio

Kies altijd voor een makelaar met veel ervaring in Buren. Dit betekent dat de makelaar de lokale markt kent en jouw huis tegen de best mogelijke prijs kan verkopen.

Communicatie

Het is belangrijk dat de makelaar open en transparant communiceert. Je moet je prettig voelen bij de communicatiestijl van de makelaar en je moet altijd op de hoogte worden gehouden van de voortgang.

Kosten

Informeer bij de makelaar naar de kosten voor hun diensten. Deze kunnen variëren, maar gemiddeld rekent een makelaar in Buren een courtage van 1,15% van de verkoopprijs.

Marketingstrategie

Je wilt natuurlijk dat je huis zo snel mogelijk verkoopt. Vraag daarom naar de marketingstrategie van de makelaar. Een goede makelaar heeft een duidelijk plan om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Kritische blik

Een goede makelaar kan jouw woning door de ogen van een potentiële koper bekijken. Een frisse, kritische blik kan helpen om de verkoop van je huis te versnellen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-verkoopmakelaar in Buren kan een essentiële bondgenoot zijn bij de verkoop van jouw huis. Deze makelaars zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland.

Natuurlijk zijn er naast de NVM ook andere belangenverenigingen zoals de Vereniging Bemiddeling Onroerend goed (VBO) en VastgoedPRO. Dus ook als je op zoek bent naar een VBO- of VastgoedPRO-verkoopmakelaar in Buren, heb je ruime keuze.

Weetje: Ondanks dat alle NVM-makelaars dezelfde branchevereisten hebben, varieert hun niveau van expertise aanzienlijk. Daarom is het altijd verstandig om een grondige vergelijking te maken voordat je een makelaar kiest.

Wat doet een makelaar in Buren?

Als je jouw huis in Buren wilt verkopen, kan een makelaar een grote hulp zijn. Een makelaar neemt veel taken van je over zodat je meer tijd hebt voor andere zaken.

Voordat jouw woning te koop wordt aangeboden, voert je makelaar een uitgebreid marktonderzoek uit. Daarnaast speelt de makelaar een cruciale rol in de onderhandelingen met potentiële kopers.

 • Inspecteert je woning grondig
 • Voert een marktanalyse uit voor een correcte prijsbepaling
 • Adverteert je woning op geschikte platformen
 • Leidt bezichtigingen van je woning
 • Neemt deel aan de onderhandelingen en sluiting van de verkoop

Waarom een makelaar in Buren inschakelen?

Als je jouw huis wilt verkopen, kan een makelaar uit Buren je hier perfect bij helpen. Terwijl je je focust op jouw toekomstige thuis, regelt de makelaar alle zaken rondom de verkoop. Een makelaar is een professional met kennis van de lokale huizenmarkt en kan door deze kennis het juiste verkoopplan opstellen. Een goede makelaar kan het verschil maken en ervoor zorgen dat het verkoopbedrag van jouw woning zo hoog mogelijk wordt.

Opstellen van verkoopplan en woningwaardering

In de eerste stap zal de makelaar een verkoopplan opstellen. Hierbij neemt hij de woningwaardering mee, een essentieel onderdeel om de juiste verkoopstrategie te bepalen. Door te weten wat jouw woning waard is, kan de makelaar realistische doelen stellen en werken aan het behalen van een zo hoog mogelijk verkoopbedrag.

Verkoopklaar maken van de woning

De makelaar zal vervolgens adviezen geven om jouw woning verkoopklaar te maken. Dit zorgt voor de beste presentatie van jouw woning aan potentiële kopers. Kleine aanpassingen in meubilering en verlichting kunnen al een groot verschil betekenen.

Marketing en bezichtigingen

Het aanmaken van een aantrekkelijke vastgoedadvertentie in combinatie met social media en andere verkoopplatforms zorgen voor het vinden van de juiste koper. De makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen om zo de voordelen van jouw woning extra te benadrukken.

Afronding verkoopproces

Tenslotte is er de afronding: de onderhandeling over de verkoopprijs, het controleren van de koopovereenkomst en het meegaan naar de notaris. De makelaar zorgt ervoor dat alles volgens afspraak verloopt en dat jij als verkoper het hoogst mogelijke bedrag ontvangt.

Makelaars in Buren vergelijken

Huis Verkopen vereenvoudigt het vinden van de ideale makelaar in Buren. Door het vergelijken van diverse makelaars, worden je wensen gematcht met de beste opties waardoor je tijd en moeite bespaart.

 • Gratis waardebepaling van je woning
 • Vergelijk en ontvang scherpere makelaarstarieven
 • Krijg gedegen verkoopadvies
 • Vind de makelaar die bij jou past

Net als vele anderen vul je simpelweg je adres, voorkeuren en wensen in. Wij koppelen je vervolgens aan de verkoopmakelaars in Buren die het beste bij jouw situatie passen. Deze makelaars geven je diepzinnige inzichten en adviezen, zodat je een goed onderbouwde keuze kan maken. Efficiëntie en effectiviteit staan bij ons voorop.

Vergelijk makelaars in Buren Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Buren

Vergelijk meerdere makelaars uit Buren op hun tarieven, ervaring en services. Jouw keuze zou ook afhangen van jouw specifieke wensen zoals communicatie of specialisme. Lees ook ervaringen van andere verkopers op onze website om een beter beeld te krijgen.

De gemiddelde makelaarskosten in Buren zijn € 5.066. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de exacte diensten die je afneemt.

Ja, in Buren kun je gemiddeld € 1.145 besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Het vergelijken helpt je naast besparen ook de makelaar te vinden die het beste past bij jouw situatie.

In Buren duurt het gemiddeld 33 dagen om een huis te verkopen. Echter, de verkoopsnelheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals de vastgoedmarkt en de vraagprijs.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Buren zijn € 515. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van het dienstenpakket dat je afneemt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen