Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Buren

Overweeg je je huis in Buren te verkopen? Een zorgvuldige voorbereiding en doordachte strategie kunnen een aanzienlijk verschil maken in zowel de snelheid van de verkoop als de uiteindelijke opbrengst. Maak gebruik van professionele hulp om een maximaal resultaat te behalen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Buren

Als je van plan bent om je huis in Buren te verkopen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Daarnaast wil je je woning zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Misschien vraag je je af hoe snel woningen in Buren worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Op deze pagina bieden we cruciale informatie aan om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. De volgende vragen zijn wellicht bij je opgekomen: "Hoe snel worden woningen in Buren eigenlijk verkocht?", "Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst?" en "Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken?" De antwoorden op deze vragen vind je terug in de actuele cijfers over woningverkoop in Buren:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
40 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 383.816
Besparing (gem.)
€ 998

Je huis snel verkopen in Buren

In de pittoreske gemeente Buren worden woningen gemiddeld binnen 34 dagen verkocht. Droom je ervan je huis in deze schilderachtige omgeving nog sneller te verkopen? Hier volgen drie tips om dit proces te versnellen.

 1. Analyseer de markt: ken de woningwaarde en de concurrentie. Vraag hier een waardebepaling door een makelaar aan. Door de prijs realistisch in te stellen, kun je voor snelle interesse zorgen.
 2. Presenteer je huis: een goed gepresenteerd huis kan een geweldige eerste indruk maken. Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is en investeer in professionele foto's. Dit kan een wereld van verschil maken.
 3. Gebruik de kracht van marketing: actieve en effectieve promutie van je huis kan potentiële kopers bereiken. Overweeg je huis te promoten op sociale media of op meerdere online vastgoedplatforms.

Tips in Buren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Buren op?

Als je wilt weten wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Buren is dan heb je nu geluk. Op dit moment ligt die op € 383.816. De uiteindelijke verkoopsom die je voor jouw huis kunt krijgen hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de staat van het huis, de ligging of de vraag en aanbod situatie in de markt op het moment dat je jouw huis verkoopt.

Als we de verkoopprijzen in Buren verder ontleden en kijken naar de gemiddelde prijs per m2, dan zien we dat deze momenteel ligt op € 3.927. Het is goed om te weten dat de huizenprijzen continue in beweging zijn en sterk kunnen fluctueren. Een goede makelaar kan je adviseren over het juiste moment om jouw huis in de verkoop te zetten en je bijstaan bij deze belangrijke stap.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Buren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.800
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Buren bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Buren.

Tips om je woning te verkopen in Buren

Het verkopen van een huis is geen eenvoudig proces, maar met een goede strategie en de juiste tips kan het een stuk soepeler en kosteneffectiever verlopen. Hier zijn enkele nuttige tips speciaal voor het verkopen van je huis in Buren.

 • Marktkennis: Doe grondig onderzoek naar de onroerend goedmarkt in Buren. Vergelijk de prijzen en wees realistisch bij het bepalen van de vraagprijs. Overprijs je huis niet, dit kan potentiële kopers afschrikken.
 • Onderhoud: Voer de nodige reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit voor je je huis te koop aanbiedt. Een goed onderhouden huis oogt aantrekkelijker en kan je helpen een betere verkoopprijs te krijgen, terwijl het kosten voor later voorkomt.
 • Fotografie: Professionele foto's maken een groot verschil bij de eerste indruk die potentiële kopers krijgen van je huis. Investeer in goede fotografie, maar overspendeer niet - zelfs met een smartphone kun je mooie plaatjes schieten.
 • Promotie: Maak gebruik van gratis of goedkope kanalen om je huis te promoten. Denk aan social media, gratis lokale advertentiesites of mond-tot-mond reclame.

Ontdek jouw stappenplan in Buren:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Gratis en interactief: volg je eigen voorkeuren
 • Voorkomt het overslaan van essentiële stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Buren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Buren kost je als verkoper gemiddeld € 6.102. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Buren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 383.816) € 4.414
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.102

Kosten van makelaars in Buren

Als je een huis in Buren wilt verkopen, heb je vaak te maken met de kosten van een makelaar, ook wel courtage genoemd. De hoogte van deze courtage? Dat geldt vaak als een vast percentage van de verkoopprijs en in Buren ligt dit gemiddeld op 1,15%.

Je vraagt je misschien af hoe je deze kosten kunt verlagen. Een tip: door offertes op te vragen en de makelaar thuis langs te laten komen, krijg je vaak een scherpere prijs. Op de website van huisverkopen.nl kun je handig en snel tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Buren.

Lees meer over makelaars in Buren.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, wil je ervoor zorgen dat deze er tiptop uitziet. Dit betekent dat eventuele achterstallige onderhoudsklussen gedaan moeten worden. Denk hierbij aan het herstellen van een lekkende kraan of het schilderen van de buitenkant van het huis.

Het is een investering die uiteindelijk kan leiden tot een hogere verkoopprijs. Bovendien kan het nalaten van bepaalde reparaties leiden tot lagere biedingen, omdat de potentiële koper de kosten voor het onderhoud meeneemt in zijn of haar bod.

Energielabel

Het is verplicht om bij de verkoop van je woning een definitief energielabel te hebben. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. Zonder dit label krijg je een boete van de overheid.

Het aanvragen van dit energielabel kost geld. Hoeveel dit precies is, hangt van meerdere factoren af. In ieder geval is dit een kostenpost om rekening mee te houden wanneer je jouw woning gaat verkopen.

Notariskosten

Als verkoper van een huis ben je meestal verantwoordelijk voor de notariskosten van de verkoopakte. In deze akte wordt de overdracht van de woning officieel gemaakt. Het tarief varieert sterk; het is dus zinvol om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken.

Alhoewel de koper de kosten voor de leveringsakte betaalt en de hypotheekakte (als de koper een hypotheek afsluit), worden de notariskosten van de verkoopakte dus vaak door de verkoper betaald. Het is een essentieel onderdeel van het verkoopproces, waar je als verkoper rekening mee moet houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Buren?

Overweeg je jouw woning in Buren te verkopen, maar twijfel je over het juiste moment? Volgens veel experts is april 2024 een uitstekende periode om je huis in de verkoop te zetten. Hoewel het nooit met zekerheid te zeggen is wat de huizenmarkt in de toekomst gaat doen, wordt deze periode gekenmerkt door een hoge dynamiek in de woningmarkt.

Vraag je je af hoe je jouw huis het beste kunt verkopen in deze tijd? Een professionele makelaar kan je helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning en kunnen je vanuit hun ervaring adviseren bij de verkoop van je huis. Laat je dus zeker informeren en adviseren door een makelaar uit Buren om optimaal te profiteren van de huidige marktsituatie.

Vergelijk makelaars in Buren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een belangrijke stap, mogelijk een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Verkoop je je woning vaker? Waarschijnlijk niet. Daarom wil je dit proces zo effectief en soepel mogelijk laten verlopen. Huis Verkopen biedt jou een overzichtelijk en eenvoudig te volgen stappenplan. Dit stappenplan helpt je in alle fasen van het verkoopproces, van de voorbereiding tot aan de overdracht.

Statistieken bijhouden van alle makelaars

Dankzij uitgebreide statistieken van makelaars in Buren helpt Huis Verkopen je bij het vergelijken van lokale makelaars. Je kunt makelaars vergelijken op diverse prestaties zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Zo vind je eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen met ons stappenplan

Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken via ons stappenplan, kun je flink besparen op kosten. Zo verminder je niet alleen je makelaarskosten, maar ook de andere kosten verbonden aan de verkoop van je woning.

100% onafhankelijkheid garanderen

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. We doorzien en bestrijden misinformatie in de markt en behartigen uitsluitend de belangen van verkopers zoals jij.

Gemakkelijk het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Buren

Het verkopen van je huis wordt versneld door goede marketing, aantrekkelijke presentatie en de juiste prijs. Overweeg ook professionele hulp van een goede makelaar. Lees voor meer tips om je woning snel te verkopen de informatie op deze pagina.

De verkoopkosten hangen af van verschillende factoren, bijvoorbeeld makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten van de verkoop van een huis, bezoek je deze website.

Voor een accurate waardebepaling van je woning kan je een taxatie laten doen door een gecertificeerde taxateur. Daarnaast kan online onderzoek en de hulp van een makelaar inzicht geven in de woningwaarde. Voor meer informatie over woningwaarde, klik dan hier.

Het verkopen van je huis omvat verschillende stappen, waaronder het laten taxeren van je huis, het vinden van een makelaar, het prepareren van je huis voor bezichtigingen en het afhandelen van de verkoopdocumentatie. Voor een handig stappenplan voor de verkoop van je huis in Buren, bezoek je deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen