Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Houten

Als je van plan bent je huis in Houten te verkopen, ben je op de juiste plek bij HuisVerkopen.nl. Wij bieden je een uitgebreide set aan hulpmiddelen en informatie om je verkoopproces zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Bereid je voor op een vlotte, zorgeloze verkoop met onze begeleiding.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Houten

Als woningverkoper in Houten heb je diverse doelen voor ogen wanneer je je huis in de verkoop zet. Misschien wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren, of juist focus je op een snelle verkoop om verder te gaan met je nieuwe woonplannen. Om dit soepel te laten verlopen is belangrijk om detail te niet over het hoofd te zien: van zorgvuldige woningtaxatie, onderhandelingen met potentiële kopers tot het correct opstellen van het verkoopcontract.

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de actuele situatie op de woningmarkt in Houten. Hoe snel worden woningen gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Deze antwoorden kunnen enorm nuttig zijn voor jouw verkoopproces. Om hierop nog meer inzicht te krijgen, kun je op de pagina gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Houten:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 561.793
Besparing (gem.)
€ 1.376

Je huis snel verkopen in Houten

Als je van plan bent om je woning in Houten te verkopen, is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkooptijd van een woning in deze regio 38 dagen is. Met de juiste strategie kun je dit mogelijk versnellen. Hier zijn enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

 1. Zoek een goede makelaar. De keuze van een makelaar heeft vaak een grote impact op de snelheid van de verkoop. Kies voor een makelaar die ervaring heeft met de Houtense markt. Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun diensten, kosten en ervaring via onze handige tool.
 2. Realistische vraagprijs stellen. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs bittere gevoelens kan achterlaten. Doe een aanvraag voor een waardebepaling door een makelaar voor een geschikte vraagprijs.
 3. Persoonlijke items verminderen. Door minder persoonlijke items in je huis te laten zien, kunnen potentiële kopers zichzelf beter in de woning visualiseren. Denk aan het wegbergen van foto's en het minimaliseren van kinderspeelgoed. Check onze tips voor meer advies.

Tips in Houten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Houten op?

In Houten ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond de € 561.793 euro. Dit is echter een gemiddelde en de precieze opbrengst bij de verkoop van jouw woning kan van verschillende factoren afhangen. Zo kan de staat van de woning, de locatie binnen Houten en de woninggrootte bijvoorbeeld invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we puur naar de vierkante meters van het woonoppervlak kijken, dan ligt de gemiddelde prijs per m2 in Houten momenteel op € 4.856 euro. Echter, deze berekening geeft niet altijd een volledig beeld. Zo wordt bij de berekening van de prijs per m2 de tuin of externe bergruimtes vaak niet meegenomen. Ook factoren als de afwerking en de ligging van het huis kunnen zorgen voor een hogere verkoopprijs, dan je op basis van de gemiddelde prijs per m2 zou verwachten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Houten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.600
€ 5.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Houten bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Houten.

Feitjes over Houten

 • Houten is twee keer uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland.
 • Het beschikt over de grootste appelboomgaard van West-Europa.
 • De plaats heeft een uniek stervormig wegenpatroon met fietsstraten.

Tips om je woning te verkopen in Houten

Het verkopen van je huis in Houten kan een veelomvattende taak lijken, maar met de juiste aanpak en strategie kan je een succesvolle verkoop realiseren. De volgende tips kunnen je daarbij aanmerkelijk helpen en een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat. Hier zijn enkele effectieve verkoopstrategieën die je kan toepassen.

 • Presenteer je huis op een uitnodigende manier. Zorg dat het huis schoon en opgeruimd is en houd de inrichting neutraal zodat potentiële kopers zichzelf hier gemakkelijk zien wonen.
 • Werk alle onderhoudskwesties af. Kleine reparaties doen wonderen voor de algemene indruk van je huis.
 • Zorg voor goede belichting. Dit maakt kamers groter en aantrekkelijker. Vervang donkere gordijnen door lichtere en zorg dat alle lampen werken.
 • Optimaliseer de buitenruimte. Een goed onderhouden tuin kan het huis meer aantrekkingskracht geven.
 • In de huidige markt is online zichtbaarheid cruciaal. Besteed aandacht aan fotografie en vermeld alle positieve kenmerken van je huis en de buurt.

Ontdek jouw stappenplan in Houten:

 • Het stappenplan biedt inzicht in verkoopproces
 • Je ziet meteen wat jouw woning nog nodig heeft
 • Het stappenplan bevordert het regelen van de verkoop
 • Met het stappenplan bespaar je mogelijk duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Houten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Houten kost je als verkoper gemiddeld € 7.608. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Houten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 561.793) € 6.180
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.608

Kosten van makelaars in Houten

Als je van plan bent om je huis in Houten te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van een makelaar 1,10% is. Dit percentage is van de verkoopprijs van je huis. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Houten is € 561.793, wat betekent dat je gemiddeld € 6.180 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Bedenk echter dat een makelaarstarief altijd een voorstel is. De courtage is soms nog onderhandelbaar. Je zou dus verschillende makelaars kunnen vergelijken en onderhandelen om tot een passend tarief te komen. De meerwaarde van een goede makelaar kan je helpen om uiteindelijk het beste resultaat voor je woning te behalen.

Lees meer over makelaars in Houten.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten bij verkoop

De verkoop van een woning brengt verschillende kosten met zich mee. Naast de kosten voor de makelaar, zijn er bijvoorbeeld ook kosten voor de notaris en voor marketing. Een goed overzicht van al deze kosten is essentieel om te voorkomen dat je voor financiële verrassingen komt te staan.

Het is belangrijk om te beseffen dat de kosten bij de verkoop van een woning behoorlijk kunnen oplopen. Door goed zicht te houden op de diverse kosten, voorkom je dat de opbrengst van je woning lager uitvalt dan je had verwacht.

Notariskosten

Een kostenpost die veel mensen vergeten bij de verkoop van hun woning, zijn de notariskosten. Ook al betaalt de koper de akte van levering, als verkoper heb je mogelijk nog wel andere notariskosten zoals voor de aflossing van je hypotheek.

Dus let goed op, want deze kosten kunnen behoorlijk variëren. Het is daarom aan te raden om verschillende notaristarieven te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn vaak een onderdeel van de makelaarskosten en kunnen oplopen afhankelijk van de gekozen verkoopstrategie. Denk hierbij aan professionele fotografie, plattegronden, videografie, online promotie op woningwebsites en social media platforms.

Dit zijn onmisbare kosten om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Vergelijk echter wel de makelaarstarieven zodat je nooit te veel betaalt voor de marketing van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Houten?

Overweeg je om in deze periode waarin we ons nu bevinden jouw huis in Houten te verkopen? Dan kan de vraag bij je opkomen: is dit het juiste moment? Hoewel we geen voorspellingen doen over stijgende woningprijzen, kunnen we wel zeggen dat een verkoop in de huidige periode, juni 2024, volop kansen biedt.

Het selecteren van de juiste makelaar speelt hierin een grote rol. Het is daarom aan te raden om makelaars goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Een hulpmiddel hierbij is onze pagina waar je makelaars kunt vergelijken. Zo ben je optimaal voorbereid en klaar om jouw huis op de markt te brengen!

Vergelijk makelaars in Houten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met de hulp van Huis Verkopen is de verkoop van je huis in Houten een fluitje van een cent. Ons platform bevat een handig, op maat gemaakt stappenplan dat je stap-voor-stap leidt door de hele verkoop, zodat je niets over het hoofd ziet en volledig voorbereid bent op de verkoop van jouw woning. Wij helpen je met het voorkomen van veelvoorkomende fouten en het plannen van elke stap in het proces, waardoor de verkoop sneller en soepeler verloopt.

Gratis waardebepaling en vergelijken van makelaars

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot een aantal ontzettend handige tools. Zo heb je niet alleen de mogelijkheid om een gratis waardebepaling te krijgen, je kunt ook makelaars vergelijken, om zo de beste makelaar in Houten voor de verkoop van jouw woning te vinden.

Onderhandelen over tarieven

Onze platform kenmerkt zich ook door een unieke optie om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor kun je potentieel veel besparen op makelaarskosten en ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt, zonder compromissen te sluiten op kwaliteit en efficiëntie.

Onafhankelijk en gratis te gebruiken

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform dat volledig gratis is te gebruiken. Ons belangrijkste doel is jou helpen bij de verkoop van je woning. Ons platform brengt betrouwbaarheid en gemak, zonder verborgen kosten.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Naast de bovenstaande voordelen, biedt Huis Verkopen ook veel data over makelaars. Hierdoor krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars in Houten, waardoor je zeker de beste keuze maakt.

Appartement verkopen in Houten

Het verkopen van een appartement in Houten is een iets ander proces dan het verkopen van een woonhuis, vooral door de betrokkenheid van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Je wilt zeker zijn dat alle noodzakelijke documenten in orde zijn, zoals jouw eigendomsbewijs, en dat de informatie over de maandelijkse VvE bijdrage en het reservefonds duidelijk is. Een goed stappenplan zoals aangeboden door HuisVerkopen.nl komt hierbij zeker van pas, om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de woningmarkt in Houten. Doe onderzoek naar gelijksoortige appartementen die recent zijn verkocht in jouw omgeving, om een goed beeld te krijgen van de marktwaarde. De taxatie en het opstellen van een aantrekkelijke omschrijving zijn aspecten waar HuisVerkopen.nl je uitstekend bij kan begeleiden. Zo ben je goed voorbereid om de beste prijs voor je appartement te krijgen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Houten

Om je huis in Houten te verkopen heb je allerlei documenten nodig. Denk aan de eigendomsakte, maar ook aan relevante contracten. Op HuisVerkopen.nl vind je een overzicht van alle noodzakelijke documenten voor de verkoop van je huis.

Het kiezen van de juiste makelaar is natuurlijk persoonlijk. Toch biedt HuisVerkopen.nl je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, op basis van tarief, service en ervaring in Houten.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een snelle verkoop van je huis in Houten. Werk bijvoorbeeld aan een goede online presentatie en organiseer open huizen. Op de HuisVerkopen.nl pagina vind je hier tips over.

De kosten voor het verkopen van een huis in Houten kunnen variëren. Dit hangt onder andere af van de makelaar die je kiest. Op HuisVerkopen.nl vind je meer informatie over de mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen