Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Houten

Wil je jouw woning in Houten verkopen en zoek je een degelijke makelaar? Via Huis Verkopen kan dat vlot en eenvoudig. Zij helpen je de meest geschikte makelaar in Houten te vinden, gebaseerd op jouw specifieke wensen en behoeften.

Over makelaars in Houten

Makelaars in Houten verschillen niet alleen op basis van werkwijze, kosten en verkoopresultaten, maar ook door hun ervaring, kennis van de lokale markt en mate van persoonlijke aandacht voor klanten. Het is essentieel om te beseffen dat de keuze voor een makelaar erg persoonlijk kan zijn. Wat voor de ene verkoper werkt, is niet noodzakelijk de beste keuze voor de ander. Daarom is het vergelijken van makelaars een belangrijke stap in het verkoopproces van jouw huis. Op huisverkopen.nl vind je eenvoudig een makelaar die goed presteert in Houten en die passend is voor jouw situatie.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de beste makelaars in Houten kosten, welk onderhandelingsresultaat zij behalen en hoeveel je potentieel kunt besparen door makelaars te vergelijken. En terecht, want dat zijn cruciale factoren in jouw besluitvorming. Ook zou je benieuwd kunnen zijn naar hoe snel deze makelaars jouw huis verkopen, welke marketingstrategieën zij gebruiken, en hoe tevreden voorgaande klanten zijn over hun dienstverlening. Hieronder vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Houten:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.180
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.995
Besparing (gem.)
€ 1.376

Actueel

 • Als je de stap naar het verkopen van je woning in Houten overweegt, is het goed om te realiseren dat de gemiddelde courtage bij een makelaar zo rond de 1,10% ligt.
 • Voordat je besluit te verkopen, is het handig om de huidige markt goed in de gaten te houden. De gemiddelde verkoopprijs in Houten ligt momenteel op € 561.793, terwijl je per vierkante meter ongeveer € 5.142 kunt verwachten. Je kunt altijd de meest recente huizenprijzen in Houten raadplegen om een beter beeld te krijgen.
 • Vergeet niet dat de tarieven van makelaars continu in beweging zijn. Het vergelijken van makelaarstarieven in Houten kan daarom interessant zijn. Gemiddeld kan dit je zelfs een besparing van € 1.376 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Houten

In Houten tref je een breed aanbod aan makelaars, klaar om je te ondersteunen bij het verkopen van jouw woning. Het is echter niet verstandig om zomaar de eerste de beste makelaar te selecteren die je tegenkomt. Het is verstandig om vooraf een vergelijking te maken tussen de makelaars in Houten, let daarbij op zaken als ervaring, verkoopstrategie, courtage en klantbeoordelingen.

Logo Brecheisen Makelaars Houten B.V.

Brecheisen Makelaars Houten BV

Brecheisen Makelaars Houten is een innovatief en accuraat makelaarskantoor met een persoonlijke benadering. Met activiteiten variërend van woningmakelaardij tot nieuwbouw en financieel advies, bieden ze jou een totaalpakket. De persoonlijke benadering zorgt voor een goede begeleiding tijdens de bezichtigingen en contact na de bezichtiging voor een optimale dienstverlening. Als een van de grootste makelaarskantoren van Nederland staan ze bekend om hun deskundigheid en motivatie om het beste resultaat voor je te bereiken.
Logo De Keizer makelaars Houten

De Keizer makelaars Houten

Bij De Keizer Makelaars Houten draait alles om jou. Of je nu een huis wil verkopen, kopen, taxeren of financieel advies zoekt, het team staat vanuit meerdere vestigingen in Midden-Nederland voor je klaar. Met specialismes in onder meer woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw ben je verzekerd van een aankoop- of verkooptraject dat 100% op jouw wensen is afgestemd. Met hun nuchtere blik, lokale kennis en persoonlijke benadering is dit makelaarskantoor jouw sleutel tot succes op de woningmarkt.
Logo De Koning makelaars (ERA)

De Koning makelaars (ERA)

De Koning makelaars, aangesloten bij ERA en de NVM, maakt met plezier jouw woondromen waar. Zij bieden diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met gespecialiseerde nieuwbouwmakelaars en een uitstekende beoordeling van 9 op Funda, staan ze klaar om je te begeleiden in Alphen aan den Rijn, De Meern, Gouda, Houten, Nieuwkoop en Woerden. Voor een persoonlijke kennismaking ben je welkom in Houten op Onderdoor 3.
Logo Hiele & Dalsem Makelaardij

Hiele & Dalsem Makelaardij

Hiele & Dalsem Makelaardij is jouw ervaren partner voor het aan- of verkopen van jouw woning. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden zij diensten van woningstyling tot taxaties, ook volgens NWWI-standaard. Ze zijn lid van de NVM en hebben ruime ervaring in nieuwbouwprojecten. Ze hebben het afgelopen jaar 113 huizen verkocht en 29 aangekocht. Met een vierkoppig team staan zij klaar om jou te begeleiden bij dit spannende proces.
Logo Huis & Hart Makelaars

Huis & Hart Makelaars

Bij Huis & Hart Makelaars heb je te maken met makelaarsspecialisten die bovenal zorgen voor verbinding. Zij helpen je ware wensen naar boven te brengen tijdens de aankoop of verkoop van een huis. Huis & Hart Makelaars staat garant voor ervaring, transparantie, focus en empathie. Deze makelaar is er voor je met verkoop, taxaties, verhuur en financieel advies. Door hun lidmaatschap van NVM ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.
Logo Reinerie Garantiemakelaars Houten

Reinerie Garantiemakelaars Houten

Reinerie Garantiemakelaars Houten, actief in de Houtense regio voor meer dan 25 jaar, is jouw betrouwbare partner in bemiddeling bij aan- en verkoop van eengezinswoningen. Het kantoor biedt ook taxaties volgens NWWI normen aan, onderstreept door hun NVM-lidmaatschap. De kwaliteitsgerichte service komt tot uiting in hun vijf unieke garanties, inclusief 24-uurs bereikbaarheid en gelegenheid voor bezichtigingen buiten kantoortijden. Met specialismen in woningstyling en woningfotografie, is jouw droomhuis zo gevonden.

Makelaardij Nederland

Makelaardij Nederland is een betrouwbare speler op de markt zonder aansluiting bij een branchevereniging. De focus ligt op kwaliteit en professionaliteit, met als doel zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw wensen. Dit maakt Makelaardij Nederland de ideale keuze als je makelaarsdiensten zoekt die op maat gesneden zijn met een waarborg voor deskundigheid. Ze staan om deze reden sterk bij de complexe processen rondom woningaankoop.

MOOI WONEN Makelaars

MOOI WONEN Makelaars is een gekwalificeerd makelaarskantoor dat gevestigd is op Kokermolen 6 in Houten. Dit professionele kantoor is lid van de branchevereniging Vastgoedpro en beschikt over diverse certificaten. MOOI WONEN Makelaars kenmerkt zich door haar integriteit en betrouwbaarheid. Door het kiezen voor deze makelaar, kies je voor zekerheid en kwaliteit in de woningmarkt.

Let op: het zou kunnen dat de makelaar die het best bij jou past niet in het bovenstaande overzicht staat. Er zijn namelijk nog veel meer verkoopmakelaars actief in Houten. Besteed dus aandacht aan een goede vergelijking, zodat je kunt ontdekken welke makelaar het meest geschikt is voor jouw situatie. Bij Huis Verkopen nemen we alle Houtense makelaars mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Houten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Houten?

De meeste makelaars stemmen hun courtage af op de specifieke woning en de woningwaarde. Dit betekent dat de kosten voor de inzet van een makelaar kunnen variëren van huis tot huis. Het is dan ook raadzaam om te informeren naar de tarieven voordat je een makelaar kiest. De makelaar heeft kennis van de lokale markt en zal een reëel en marktconform tarief hanteren, afgestemd op de waarde van de woning.

Let op: de courtages van makelaars in Houten verschillen gemiddeld 0,49%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.376 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Houten. Het is goed om weten dat het vergelijken van makelaars kosteloos en zonder enige verplichting is.

Kosten van makelaars in Houten

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Houten

Als je een huis wilt verkopen in Houten, is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Deze kosten zijn bedoeld voor de voorbereidende werkzaamheden die de makelaar moet uitvoeren voordat jouw huis op de markt gebracht wordt. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het opstellen van een gedetailleerde woningomschrijving en het bepalen van de vraagprijs. Gemiddeld ligt het tarief voor deze opstartkosten in Houten op € 515. Dit kunnen weer belangrijke gegevens zijn om mee te nemen in je overweging voor de juiste makelaar.

In het kiezen van een makelaar is het ook handig om een helder overzicht te hebben van wat je precies gaat betalen. Naast de hoogte van de opstartkosten, kunnen ook bijvoorbeeld courtagekosten een rol spelen in je keuze. Hoe kom je aan deze informatie? Je kunt gemakkelijk en gratis de tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Dit geeft je inzicht in de kostenstructuur en helpt je bij het maken van een gefundeerde keuze voor de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Intrekkingskosten van makelaars in Houten

Wanneer je in Houten besluit om je woning uit de verkoop te halen, houd dan rekening met eventuele intrekkingskosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten om hun geïnvesteerde tijd en moeite in de verkoop van jouw woning te compenseren. Het kan gebeuren dat het proces van woningverkoop vertraagt of stagneert, of je kunt onverwacht het besluit nemen om van verhuizing af te zien. In deze gevallen is het goed om bewust te zijn van mogelijke intrekkingskosten.

Intrekkingskosten worden doorgaans berekend op basis van de tijd en moeite die de makelaar in jouw woning heeft gestoken. Dit varieert per makelaar en hangt ook af van de verkoopstrategie en al gemaakte kosten. In Houten liggen de gemiddelde intrekkingskosten op € 500. Het is slim om dit in acht te nemen en eventueel te bespreken met jouw makelaar voordat je jouw woning uit de verkoop haalt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Houten met een vast tarief

Ook in Houten zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als grote voordeel dat je vooraf duidelijkheid hebt over de kosten: ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis, weet je al hoeveel je aan de makelaar moet betalen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief komt echter ook met een risico. Stel, jouw huis wordt verkocht voor een bedrag dat aanzienlijk lager is dan gehoopt. Laten we zeggen, 200.000 euro. Bij een courtage van 1,2% was jouw bijdrage aan de makelaar 2.400 euro geweest. Met een vast tarief van, noemen we maar wat, rond de 3.500 euro, betaal je in dit scenario dus meer dan wanneer je had gekozen voor een courtage.

Tip: Laat je niet direct verleiden door het idee van een vast tarief. Weeg altijd jouw opties af. Is er een grote kans dat jouw woning voor een hoge prijs verkocht kan worden? Dan kan een courtage juist voordeliger uitpakken. Het is dus belangrijk dat je deze keuze goed overdenkt en laat adviseren door professionals.

4 feitjes over makelaars in Houten

 • In Houten kiest een flink deel van de verkopers, maar liefst 94%, voor het gemak en persoonlijke service van een traditionele makelaar boven een online dienst.
 • Mensen die hun woning verkopen met professionele hulp van een makelaar in Houten zien 20% meer winst op de verkoopprijs, in vergelijking met doe-het-zelvers.
 • Het inschakelen van een makelaar in Houten kan leiden tot een snellere verkoop. Huizen verkopen hier gemiddeld 30% sneller wanneer een makelaar betrokken is.
 • In Houten richten verkopers zich minder op kosten en meer op resultaat. De beste verkoopresultaten zijn belangrijker dan het kiezen van de goedkoopste makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Houten op?

Het selecteren van de juiste makelaar in Houten kan een enorm verschil maken bij de verkoop van je huis. Een makelaar die buitengewoon goed presteert, biedt aanzienlijk meer voordelen dan je doorsnee makelaar, en kan je helpen om je huis sneller te verkopen en een hogere prijs te krijgen.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Houten? Let op de volgende indicatoren:

 • € 16.687. Dit is het gemiddelde extra bedrag dat de beste makelaars in Houten boven de verwachte verkoopprijs weten te behalen, volgens onze meest recente, onafhankelijke statistieken. Dit hogere bedrag is een duidelijk teken van hun effectiviteit en expertise.
 • Een snellere verkoop. Concreet zien we in onze data dat de snelste makelaars in Houten huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit toont aan dat ze een grondig inzicht hebben in de lokale markt en constructieve relaties opbouwen met potentiële kopers.

De beste makelaar in Houten vinden

Wat vind je echt belangrijk bij een makelaar? De tarieven, de verkoopstrategie, de wijze waarop de waarde van je woning wordt ingeschat? Het is goed om te weten dat deze facetten sterk kunnen variëren tussen verschillende makelaars.

Het kiezen van de juiste makelaar is een van de meest essentiële stappen in het verkoopproces van je huis. We helpen je graag bij het maken van deze vergelijking zodat je de best passende makelaar voor je situatie vindt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Houten?

Bij de verkoop van je huis in Houten kan een goede makelaar essentieel zijn. Hieronder volgen vijf aandachtspunten bij het selecteren van de juiste makelaar:

Ervaring in Houten

Een makelaar met ervaring in Houten kan je een voordeel geven. Hij kent de lokale huizenmarkt en kan deze kennis gebruiken om jouw huis beter te verkopen.

Vergelijk kosten

Verschillende makelaars rekenen uiteenlopende tarieven. Het is slim om verschillende offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Reviews en referenties

Recensies en referenties van vorige klanten kunnen een goed beeld geven van de te verwachten service. Deze zijn vaak online te vinden.

Aanpak van de verkoop

Bespreek hoe de makelaar van plan is jouw huis te verkopen. Een gedetailleerd stappenplan laat zien dat de makelaar goed georganiseerd en deskundig is.

Chemie

Ook al is het zakelijk, je moet op dezelfde golflengte zitten met je makelaar. De verkoop van je huis kan tenslotte een emotioneel proces zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Houten fungeert als kundige gids tijdens het complexe verkoopproces van je huis. Ze hebben lokale kennis, bieden persoonlijke begeleiding en onderhandelen namens jou om een optimale verkoopprijs te realiseren.

Daarnaast zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars die over vergelijkbare expertise beschikken. Betrouwbare begeleiding, kennis van de huidige marktsituatie en deskundige advisering zijn kernpunten waarop je kunt rekenen bij elk van deze makelaarsorganisaties.

Wat doet een makelaar in Houten?

Een makelaar in Houten biedt een scala aan diensten gericht op de succesvolle verkoop van jouw huis. Hij zorgt voor de perfecte presentatie, doelgerichte marketing en professionele marktkennis.

Vanaf het moment dat je besluit om jouw huis te verkopen, onderhandelt de makelaar met potentiële kopers, maakt de koopovereenkomst op en begeleidt je ook na het tekenen van de koopovereenkomst. Het is een verkoopproces waarbij elke stap zorgvuldig wordt begeleid.

 • Ontzorgt je tijdens het verkoopproces
 • Heeft kennis van de lokale huizenmarkt
 • Zorgt voor een accurate prijsstelling
 • Regelt bezichtigingen en open huizen
 • Helpt bij het onderhandelen van de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Houten inschakelen?

Als je de verkoop van jouw woning in Houten overlaat aan een verkoopmakelaar, zijn er verschillende stappen die hij zal nemen. Het kan best een complex proces zijn, dus laten we stap voor stap bekijken hoe een verkoopmakelaar dit probleemloos voor je regelt.

Stap 1: Waardebepaling en verkoopstrategie

Eerst zal de verkoopmakelaar een waardebepaling van jouw huis uitvoeren. Gebaseerd op deze waardebepaling en de huidige woningmarkt in Houten, stelt hij een passende verkoopstrategie op.

Stap 2: Verkooppresentatie

De volgende fase is het voorbereiden van de verkooppresentatie. De verkoopmakelaar regelt professionele foto's, schrijft een aantrekkelijke omschrijving en verzorgt eventueel een plattegrond van jouw woning.

Stap 3: Bezichtigingen

De verkoopmakelaar neemt de bezichtigingen voor zijn rekening. Hij zorgt ervoor dat potentiële kopers jouw woning op een prettige manier kunnen bezichtigen, rekening houdend met jouw persoonlijke situatie.

Stap 4: Koopovereenkomst en overdracht

Als een bod is geaccepteerd, stelt de verkoopmakelaar de koopovereenkomst op. Hij bewaakt de termijnen, begeleidt je bij het ondertekenen en handelt ook de juridische afwikkeling van de verkoop tot aan de overdracht bij de notaris af.

Informatie over Houten

Houten, gelegen in de provincie Utrecht, wordt gekenmerkt door water, groen en ruimte. Met een rijke geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinse tijd, heeft Houten een unieke charme.

Houten biedt een goede balans tussen stad en platteland. Er zijn uitstekende voorzieningen, zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten. Het treinstation verbindt je snel met andere steden.

Architecturaal valt Houten op door de mix van moderne en historische gebouwen. Dit maakt het stadsbeeld divers en interessant. De recreatieve mogelijkheden zijn bijna eindeloos, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de stad.

Weetje: De woningmarkt in Houten is constant in beweging. Zo zijn de huizenprijzen de laatste jaren gestegen. Wil je meer weten over de actuele stand van zaken? Je vindt het op de woningmarkt in Houten.

Makelaars in Houten vergelijken

Wil je makelaars in Houten met elkaar vergelijken? Dat is begrijpelijk, want makelaars verschillen aanzienlijk qua dienstverlening, kosten en verkoopopbrengst. Huis Verkopen maakt dit makkelijker voor je.

 • Snelheid van verkoop
 • Verkoopopbrengst van woningen
 • Kosten van de makelaars
 • Ervaren en succesvolle verkoopmakelaars

Vergelijken via Huis Verkopen geeft je niet alleen inzicht in de prestaties van makelaars, maar kan je ook geld besparen. Bovendien krijg je een volledig beeld van je mogelijkheden, gebaseerd op jouw specifieke woning en wensen.

Vergelijk makelaars in Houten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Houten

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Houten zijn € 515. Je kunt voor meer informatie tarieven opvragen bij lokale makelaars.

Het is handig om diverse makelaars in Houten te vergelijken. Via deze link vind je meer informatie over het vinden van een goede makelaar.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Houten is 1,10%. Kopieer de volgende link naar je browser voor een diepere uitleg: huisverkopen.nl/kosten

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Houten is 38 dagen. Hier vind je meer over het snel verkopen van je woning.

Je kunt gemiddeld € 1.376 besparen op makelaarskosten door te vergelijken in Houten. Bekijk hier hoe je makelaars in Houten kunt vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen