Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Vianen

Als je van plan bent je huis in Vianen te verkopen, wil je absoluut de beste makelaar inschakelen. Deze pagina biedt alle informatie die je nodig hebt om de meest geschikte makelaar te selecteren. Hier vind je een overzicht van makelaars in Vianen, hun diensten, tarieven en klantbeoordelingen.

Over makelaars in Vianen

Wij volgen alle makelaars in Vianen op de voet. We houden alle details bij zoals hun werkervaring, beoordelingen van klanten, tarieven en de snelheid waarmee ze huizen verkopen. Door deze makelaars te vergelijken, bieden we jou de kans om een weloverwogen beslissing te nemen. Niet alleen kan dit kosten besparen, maar het kan ook helpen bij het vinden van de makelaar die het beste bij jou en je woning past.

Ben je benieuwd naar welke makelaar de hoogste verkoopprijzen realiseert? Vraag je je af welke makelaar je woning het snelst zou kunnen verkopen? Misschien wil je weten wie de meest betrouwbare makelaar in Vianen is, gebaseerd op echte klantbeoordelingen? Al deze informatie hebben we voor je verzameld en nog veel meer. Het is tijd om je te verdiepen in de wereld van makelaars in Vianen zodat je de juiste keuze kunt maken bij het verkopen van je mogelijke woning.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.571
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.320
Besparing (gem.)
€ 1.060

Actueel

 • Overweeg je om je huis te verkopen in Vianen? Het is dan goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Vianen op dit moment 1,13% is per verkochte woning. Verkopers betalen dit bedrag aan hun makelaar na de succesvolle verkoop.
 • Wil je een beeld krijgen van de huidige woningmarkt in Vianen? Dan zijn de actuele huizenprijzen interessant. De gemiddelde verkoopprijs is er nu € 492.980 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 3.976. Informatie over dit onderwerp kun je vinden op de woningmarkt pagina.
 • Voordat je een verkoopmakelaar inschakelt, is het verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Momenteel ligt het gemiddelde tarief van een makelaar in Vianen rond de € 5.571. Door te vergelijken krijg je een beter beeld van de kosten en kun je de makelaar kiezen die het beste bij je past.

Uitgelichte makelaars in Vianen

In Vianen tref je een aanzienlijke keuze aan professionele makelaars die expert zijn in de verkoop van woningen. Direct hierna vind je een overzicht van diverse verkoopmakelaars die actief zijn in Vianen. Het is zeer aan te bevelen om deze makelaars met elkaar te vergelijken, omdat je hiermee inzicht krijgt in de variaties in hun dienstverlening, tarieven en werkwijzen.

Logo APRIL makelaars Vianen

APRIL makelaars Vianen

APRIL makelaars Vianen is al 10 jaar jouw partner in vastgoed, met een aanpak die transparant, efficiënt en persoonlijk is. Met een deskundig team, aangesloten bij NVM, bieden ze verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Ze leggen de nadruk op een heldere communicatie en hebben expertise in herbestemming, monumenten en nieuwbouw. Bij het maken van grote financiële beslissingen, zoals het kopen van een huis, staan zij klaar om je te helpen.
Logo De Keizer Smit makelaarshuys

De Keizer Smit makelaarshuys

Bij De Keizer Smit makelaarshuys ben je aan het juiste adres voor een professionele en realistische begeleiding in de woningmarkt. Met hun kennis, contacten en inzet bieden ze diverse diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Ze hebben vestigingen door Midden-Nederland en blijven nuchter terwijl jij verliefd wordt op huizen. Met een gemiddelde beoordeling van 9.2 op Funda, hebben ze zich bewezen als een betrokken en effectieve makelaar.
Logo Van der Werf Makelaars

Van der Werf Makelaars

Als je op zoek bent naar integere en doeltreffende begeleiding bij de verkoop of aankoop van je woning, dan is Van der Werf Makelaars een sterke keuze. Met jarenlange ervaring en een actief team van vier medewerkers, blinkt dit makelaarskantoor uit in zowel de verkoop als de aankoop van woningen in Vianen en omstreken. Of je nu een nieuwbouwwoning, een monument, een bedrijfsruimte of winkel hebt, Van der Werf Makelaars levert uitstekende service.
Logo Via Makelaardij en Hypotheken

Via Makelaardij en Hypotheken

Bij Via Makelaardij en Hypotheken kan je rekenen op gedegen kennis en een enthousiast team dat zich inzet voor jouw maximale resultaat. Met diensten variërend van verkoop, aankoop, verhuur, taxaties tot financieel advies, komen ze tegemoet aan al jouw woonwensen. Gevestigd aan het Klooster 2 te Vianen, bieden ze professionele begeleiding in het proces en staan jouw belangen voorop.

Vrijstad Vastgoed

Vrijstad Vastgoed is een actieve makelaar zonder branchevereniging, die het afgelopen jaar 3 woningen verkocht en nog eens 3 in verkoop heeft. Ze staan met hun diensten voor je klaar om je woning te verkopen of te koop aan te bieden. Je kunt dus rekenen op hun ervaring en kennis in de markt.

Let op: Ook al heb je net een uitgebreid overzicht gezien, er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Vianen dan we hebben getoond. De meest geschikte makelaar voor jou, die perfect aansluit bij jouw woning en situatie, staat wellicht niet in ons lijstje. Daarom is het slim om alle makelaars in Vianen te vergelijken bij Huis Verkopen. Zo vind je de beste match voor jou.

Vergelijk makelaars in Vianen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Vianen?

Een makelaar in Vianen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 492.980 in Vianen komt dit neer op € 5.571 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage is niet alleen een vergoeding voor de diensten van de makelaar, maar dient ook als prikkel voor de makelaar om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Vianen 0,43% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.060 besparen door makelaars te vergelijken. Het uitzoeken en vergelijken van verschillende makelaars is dan ook een waardevolle eerste stap in de voorbereiding van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Vianen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Vianen

Wist je dat de meeste makelaars in Vianen opstartkosten in rekening brengen wanneer ze de verkoop van jouw huis op zich nemen? Deze opstartkosten zijn een soort initiële vergoeding die makelaars vragen voor het voorbereidende werk rondom de verkoop van je woning. Dit omvat onder andere kosten voor de opmaak van de verkoopbrochure, het plaatsen van je huis op diverse huizensites en bij het Kadaster en het verzorgen van professionele fotografie voor jouw huis.

De bedragen kunnen variëren, maar de gemiddelde opstartkosten liggen in Vianen rond de € 515. Natuurlijk variëren deze bedragen van makelaar tot makelaar en is het verstandig om dit aspect goed te onderzoeken bij het selecteren van een makelaar. Voor een helder overzicht van de tarieven van verschillende makelaars in Vianen, kun je gemakkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij het verkopen van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Vianen

Als je een woning in Vianen wilt verkopen, is het belangrijk om te weten hoe de lokale woningmarkt functioneert. Daar hoort bij dat je rekening kunt houden met mogelijke kosten. Een van die kostenposten die verrassend kan zijn, zijn de intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in rekening brengen als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten zijn een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop heeft gestoken. Stel je voor, je hebt besloten de verkoop van je huis stop te zetten omdat je om persoonlijke redenen besluit toch in het huis te blijven wonen. Of, je vindt dat het verkoopproces niet snel genoeg gaat en besluit van makelaar te veranderen. In deze gevallen kunnen intrekkingskosten aangerekend worden om het werk te dekken dat de makelaar reeds heeft verricht.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Vianen met een vast tarief

In Vianen zijn er diverse makelaars die met een vast tarief werken. Dit heeft het voordeel dat je vanaf het begin precies weet welke kosten je kunt verwachten. Geen percentage van de verkoopprijs, maar een duidelijk bedrag. Het gemiddelde vaste tarief dat hiervoor wordt gehanteerd is € 3.250 (update: mei 2024).

Hoewel een vast tarief bij makelaars in eerste instantie aantrekkelijk kan lijken, zijn er ook nadelen. Stel je voor dat jouw woning uiteindelijk voor een veel hoger bedrag wordt verkocht dan verwacht. Dan betaal je in verhouding veel minder aan courtage dan aan een vast tarief. Bij een verkoopprijs van bijvoorbeeld 300.000 euro, betaal je bij een courtage van 1% maar 3.000 euro. Dat kan dus voordeliger uitpakken dan het gemiddelde vaste tarief.

Tip: Kijk niet alleen naar de prijs van de diensten van de makelaar, maar ook naar wat voor dienstverlening je krijgt voor dat bedrag. Misschien biedt een makelaar met een hoger tarief wel een betere service en is dat het extra geld waard. Het is altijd een afweging tussen prijs en kwaliteit.

4 feitjes over makelaars in Vianen

 • Met de hulp van een makelaar in Vianen verkopen woningen gemiddeld 13% winstgevender dan wanneer je zelf de verkoop regelt.
 • De manier waarop verkoopmakelaars in Vianen de waarde van huizen inschatten kan flink variëren; verschillen kunnen oplopen tot wel €32.000. Voor een accurate inschatting kun je een waardebepaling aanvragen.
 • De gemiddelde courtage van een makelaar in Vianen bedraagt 1,13% van de totale verkoopprijs.
 • Voordat zij een makelaar selecteren, nodigen de meeste huiseigenaren in Vianen gemiddeld 3 verschillende makelaars uit. Overweeg ook om via dit formulier makelaars uit te nodigen.

Wat levert de beste makelaar in Vianen op?

Het selecteren van een makelaar om je huis in Vianen te verkopen gaat verder dan alleen het vergelijken van tarieven. Het echte onderscheid wordt gemaakt in wat de makelaar oplevert, niet noodzakelijkerwijs wat de makelaar kost. Een sterke makelaar kan namelijk een hogere opbrengst bij de verkoop van je woning realiseren dan wat je met een voordelige makelaar aan tarieven bespaart.

Maar hoe onderscheid je nou de beste makelaars in Vianen?:

 • Voorop staat dat onze data laat zien dat topmakelaars in Vianen woningen doorgaans voor een bedrag ver boven de oorspronkelijk verwachte verkoopprijs verkopen. Gemiddeld weten deze makelaars woningen te verkopen voor een bedrag van € 15.428 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Bovendien tonen onze statistieken aan dat de efficiëntste makelaars in Vianen woningen gemiddeld zo'n 15 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars in de stad.

De beste makelaar in Vianen vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Verschillen in expertise, werkwijze en kosten kunnen jouw keuze bepalen. Zo kan de ene makelaar gespecialiseerd zijn in karakteristieke woningen, terwijl de ander vooral veel ervaring heeft met nieuwbouwhuizen.

Het kiezen van de juiste makelaar leidt tot een gunstiger verkoopresultaat. Daarom wil je een makelaar die past bij jouw verkoopwensen en -situatie. Door de makelaars in Vianen te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Vianen?

Als je overweegt je huis in Vianen te verkopen, volg dan de volgende vijf punten om de perfecte makelaar te kiezen:

Ervaring in Vianen

Kies een makelaar met ervaring in de Vianese huizenmarkt. Zij kennen de lokale marktomstandigheden beter en zullen je huis daarom waarschijnlijk sneller verkopen.

Kostenstructuur

Let op de kostenstructuur van de makelaar. Verschillende makelaars hanteren verschillende prijsmodellen. Zoek een makelaar die transparant is over zijn tarieven.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Jouw makelaar moet in staat zijn om je op de hoogte te houden van het verkoopproces en al je vragen volledig beantwoorden.

Verkoopstrategie

Je wil een makelaar die een effectieve verkoopstrategie op maat voor jouw huis kan ontwikkelen. Vraag hoe zij jouw woning in de markt gaan zetten.

Referenties

Tot slot, controleer de referenties van de makelaar. Tevreden klanten geven vaak een goed beeld van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-verkoopmakelaar in Vianen kan je ondersteuning bieden bij het verkoopproces van jouw woning. Ze kennen de lokale huizenmarkt goed, waardoor ze in staat zijn om met hun expertise realistische prijzen vast te stellen en onderhandelingen te voeren.

Het kan echter nadelig uitpakken als je kiest voor een makelaar die niet bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO is aangesloten. Dergelijke verenigingen vereisen namelijk dat hun makelaars zich houden aan bepaalde gedragsregels en kwaliteitsstandaarden. Deze waarborgen kunnen bij een niet-aangesloten makelaar vervallen.

Wat doet een makelaar in Vianen?

De meeste mensen die hun huis willen verkopen, schakelen een makelaar in. Makelaars kennen de lokale Vianense huizenmarkt als geen ander en hebben de ervaring en kennis om ervoor te zorgen dat je huis succesvol wordt verkocht.

Hoe gaat dat in zijn werk? Laten we eens kijken naar de vijf hoofdtaken die een Vianense makelaar doet bij de verkoop van je huis:

 • Waarde bepalen: De makelaar bepaalt de waarde van het huis op basis van onder andere ligging, staat van het gebouw, en vraag en aanbod op de markt.
 • Verkoopplan opstellen: De makelaar maakt een strategisch plan om je huis zo goed mogelijk in de markt te zetten.
 • Bezichtigingen organiseren: Jouw makelaar plant en leidt de bezichtigingen, zodat potentiële kopers het huis goed kunnen bekijken.
 • Onderhandelen over de prijs: Na de bezichtigingen zoekt de makelaar naar kopers en voert hij de onderhandelingen om de hoogst mogelijke prijs te krijgen.
 • Afhandeling van de verkoop: De makelaar zorgt voor de juiste juridische en administratieve afhandeling van de verkoop, zoals de overeenkomst van koop en de eigendomsoverdracht bij de notaris.

Waarom een makelaar in Vianen inschakelen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Vianen, dan kan een professional aan je zijde het proces aanzienlijk vergemakkelijken. Een makelaar in Vianen beschikt over lokale kennis, ervaring en een breed netwerk, wat de verkoop van je woning efficiënter en mogelijk zelfs winstgevender kan maken. Een goede makelaar neemt je veel werk uit handen, van het op de foto zetten van je huis tot het onderhandelen over de prijs en het afhandelen van het papierwerk.

Marktkennis is koning

Het inschakelen van een lokale makelaar heeft als grootste voordeel dat deze op de hoogte is van de lokale marktontwikkelingen. Een makelaar weet wat vergelijkbare woningen in jouw omgeving waard zijn en kan op basis hiervan een competitieve vraagprijs voor je woning vaststellen.

Bespaar tijd en energie

Het verkopen van een huis is een tijdrovend proces. Door je woningverkoop aan een makelaar over te laten, kan je kostbare tijd en energie besparen. De makelaar zal de bezichtigingen coördineren, leads volgen, en het papierwerk regelen.

Netwerken en onderhandelen

Een ander voordeel van het inschakelen van een makelaar is zijn uitgebreide netwerk. Hij kan potentiële kopers aantrekken die je zelf niet zou kunnen bereiken. Bovendien heeft de makelaar ervaring in onderhandelingstechnieken, wat voor een hogere verkoopprijs kan zorgen.

Probleemloze transacties

Tenslotte kan een makelaar je helpen hindernissen te overbruggen die je misschien zelf over het hoofd zou zien. Zaken zoals de juiste documenten in orde maken, deposito's veilig houden en naleving van lokale vastgoedvoorschriften, worden door een makelaar deskundig afgehandeld.

Makelaars in Vianen vergelijken

Ben je op zoek naar een manier om makelaars in Vianen te vergelijken zonder hoofdpijn? Met Huis Verkopen vergelijk je ze uitgebreid op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • 100% objectief en onafhankelijk
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Vind de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken

Voor maximale verkoopprijs of spoedige verkoop, Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om makelaars met elkaar te vergelijken. Zo ontdek je welke makelaar in Vianen het beste past bij jouw wensen en woonsituatie.

Vergelijk makelaars in Vianen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Vianen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Vianen zijn € 515. Deze kosten kunnen verschillen per makelaar. Je kunt deze tarieven opvragen bij lokale makelaars.

Kijk vooral naar de gemiddelde verkoopsnelheid, deze is in Vianen 52 dagen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de makelaarskosten. Dit doe je eenvoudig door makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Vianen is 52 dagen. De exacte tijd hangt af van factoren als vraag, aanbod, lokatie en staat van het huis.

De gemiddelde makelaarskosten in Vianen zijn € 5.571. Het is aan te raden om ook de kosten van verschillende makelaars te vergelijken.

Je kunt gemiddeld € 1.060 besparen door makelaars in Vianen te vergelijken. Deze vergelijking kun je op de website van Huis Verkopen doen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen