Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bilthoven

Het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je woning in Bilthoven is een belangrijke stap. Je wilt immers de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Kijk daarom naar de ervaring, de kennis van de lokale markt en het succespercentage van de makelaar.

Over makelaars in Bilthoven

Als je van plan bent je huis in Bilthoven te verkopen, zijn er een aantal aspecten om over na te denken tijdens het selecteren van een makelaar. Denk bijvoorbeeld aan ervaring en kennis van de lokale huizenmarkt. Het kan ook belangrijk zijn om na te gaan of de makelaar gespecialiseerd is in jouw type woning en een realistische verkoopprijs kan adviseren. Ook de communicatiestijl en beschikbaarheid van de makelaar kunnen essentieel zijn voor een soepele verkoop van je huis.

Vast wel vragen zich aan je opdringen als: welke makelaar heeft de snelste verkoopduur? Of wie kan de hoogste verkoopprijs realiseren? Je vraagt je vast ook af hoe je de perfecte match met een makelaar vindt. Gelukkig is er een handige tool op huisverkopen.nl die je hierbij kan ondersteunen. Makelaars vergelijken op basis van jouw specifieke wensen en behoeften is zeker zinvol; zo weet je zeker dat je de beste makelaar voor jouw situatie kiest.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.438
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 25.955
Besparing (gem.)
€ 2.233

Actueel

 • Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Bilthoven op dit moment 1,12% is. Deze informatie is uiterst relevant bij het overwegen om je woning te verkopen en houdt rekening met de meeste recente gegevens (waaronder die van mei 2024).
 • Daarnaast weerspiegelen de huidige huizenprijzen in Bilthoven de gemiddelde verkoopprijs per m2, die op dit moment € 5.271 is. Een overzicht van deze gegevens en andere relevante woningmarktcijfers van Bilthoven kun je vinden op deze woningmarktpagina.

Uitgelichte makelaars in Bilthoven

Bilthoven biedt een reeks makelaars die de focus leggen op de verkoop van vastgoed. Na deze tekst volgt er een overzicht met diverse verkoopmakelaars in deze stad, om je een beter idee te geven van de mogelijkheden. Door verschillende makelaars te vergelijken, krijg je zicht op de verscheidenheid in aanpak, expertise en tarieven die men hanteert.

Logo BOON MAKELAARS

BOON MAKELAARS

Bij Boon Makelaars ervaar je de kracht van een kleinschalig team met meer dan 70 jaar ervaring in de vastgoedsector. Deze makelaar in Bilthoven, lid van NVM, legt de focus op persoonlijke begeleiding bij verkoop, verhuur, aankoop en aanhuur van allerlei soorten onroerend goed. Of het nu gaat om bedrijfsruimtes, kantoren of winkels, je krijgt gedegen advies. De positieve beoordeling op Funda en tevredenheid van klanten getuigen van hun marktkennis en klantgerichte aanpak.
Logo BURGERSDIJK MAKELAARS BILTHOVEN

BURGERSDIJK MAKELAARS BILTHOVEN

Bij Burgersdijk Makelaars Bilthoven is de betrokkenheid buitengewoon. Met vijf vestigingen en jarenlange ervaring sinds 1957, hebben zij een betrouwbare kennis en visie op woning- en bedrijfsmakelaardij. Ze besteden veel aandacht aan het optimaal presenteren van hun aanbod en hebben een groot regionaal netwerk. Vertrouwen, creativiteit en activiteit vormen hun sleutelwoorden. Ze zijn specialisten in bedrijfsruimte, nieuwbouw en recreatie. Jouw belangen staan altijd voorop en ze zullen je met zorg en toewijding ondersteunen in het makelaarsproces.
Logo Nijland Makelaars Bilthoven

Nijland Makelaars Bilthoven

Bij Nijland Makelaars Bilthoven staat de gedachte 'Voel je thuis' centraal. Met hun ervaring van meer dan 70 jaar bieden ze, naast Nederlands en Engels, service in kopen, verkopen, huren, taxeren en financieel advies. Met zeven kantoren in de regio Utrechtse Heuvelrug en aandacht voor persoonlijke behoeften van cliënten, gecombineerd met hun kennis en actieve benadering, maakt je ervaring als klant waardig. Van woningfotografie tot expat-services, kies voor hun doelgerichte aanpak en professionaliteit.
Logo RUYSSENAARS MAKELAARS

RUYSSENAARS MAKELAARS

Bij Ruyssenaars Makelaars ben je aan het juiste adres voor alle facetten van het makelaarsvak. Dit makelaarskantoor in het centrum van Bilthoven heeft vier medewerkers, biedt diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, en is lid van Branchevereniging NVM. Het team begeleidt je bij alle emoties rondom het kopen of verkopen van je huis, terwijl ze het realisme niet uit het oog verliezen.
Logo WVO Makelaarsgroep | Qualis

WVO Makelaarsgroep | Qualis

Bij WVO Makelaarsgroep | Qualis ligt de focus op flexibele en snelle service met een persoonlijke tint. Ze hebben meer dan 80 jaar ervaring in Midden Nederland en bezitten diepgaande lokale kennis. Deze gecertificeerde makelaar gaat voor vakmanschap en enthousiasme bij de verkoop of aankoop van woningen, taxaties en (ver)huur. Naast het reguliere woningaanbod, zijn ze betrokken bij nieuwbouwprojecten en verzorgen ze commercieel vastgoed. Je kunt ze vinden in Utrecht, Zeist en Bilthoven.

BROEKMAN & CALIS MAKELAARS

Broekman & Calis Makelaars zijn gevestigd in Bilthoven. Ze hebben een ruime ervaring met een breed aanbod: van woningen en appartementen tot landelijk en bedrijfsmatig vastgoed. Ze blinken uit in woningstyling en -fotografie, beleggen, nieuwbouw en buitenlands vastgoed. Het team is gedreven en enthousiast met een eigentijdse aanpak. Ze staan bekend om hun vaardigheid in advies en begeleiding en ze worden ondersteund door de VBO branchevereniging.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Bilthoven dan degenen die je al hebt gezien. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Bilthoven mee in onze vergelijking. Wie weet is de meest geschikte makelaar voor jouw situatie nog niet naar voren gekomen. Ontdek het door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Bilthoven Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bilthoven?

Een makelaar in Bilthoven rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 842.692 in Bilthoven komt dit neer op € 9.438 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage is direct verbonden met de waarde van de woning. Dit betekent dat hoe hoger de woningwaarde is, hoe meer de makelaarskosten zullen zijn. De meeste makelaars in Bilthoven stemmen hun courtage af op deze waarde en de kenmerken van de woning.

Let op: de courtages van makelaars in Bilthoven verschillen gemiddeld 0,53%. Hierdoor kun je gemiddeld € 2.233 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Bilthoven. Het is dus zeer verstandig om deze vergelijking te maken, en bovendien kost het niets en ben je tot niets verplicht.

Kosten van makelaars in Bilthoven

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.500
€ 9.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bilthoven

Bij het verkopen van een woning in Bilthoven kun je te maken krijgen met zogenaamde opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt nog voordat jouw huis daadwerkelijk verkocht is. Ze kunnen verschillende zaken omvatten, zoals het nemen van professionele foto's van de woning, het maken van een presentatie- en verkoop-plan, en soms zelfs kosten voor het plaatsen van de woonadvertentie op bepaalde woningsites.

Niet alle makelaars rekenen deze opstartkosten, of de hoogte ervan kan variëren van makelaar tot makelaar. Wil je hier een duidelijker beeld van hebben en ben je geïnteresseerd in wat de specifieke kosten zijn voor jouw woning in Bilthoven? Je kan gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je een geïnformeerde keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Bilthoven

Als je in Bilthoven je woning verkoopt, kan je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars mogelijk in rekening brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze vergoeding is met name bedoeld om de gemaakte kosten aan marketing en promotie te dekken. Het kan dus voorkomen dat als je besluit de woning niet meer te verkopen, je toch met een kostenpost blijft zitten.

Stel je voor, je hebt een aantrekkelijk bod gekregen van een familievriend die graag in jouw woning wil intrekken. Het voelt logisch en vertrouwd om aan hem te verkopen. Je hebt al de nodige tijd en energie gestoken in de verkoop met de hulp van een makelaar. Als je plots stopt, zal de makelaar vergoeding vragen voor het geleverde werk. Dit zijn de zogenaamde intrekkingskosten. Het is dus slim om van tevoren goed na te denken over de zekerheid van jouw verkoopplannen, om dergelijke kosten te vermijden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bilthoven met een vast tarief

Er zijn in Bilthoven makelaars die werken met een vast tarief. Dit brengt een groot voordeel met zich mee: je weet van tevoren precies wat je aan de makelaar betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Aan de andere kant kan een vast tarief een nadeel zijn. Zelfs wanneer een huis in Bilthoven voor een lage prijs wordt verkocht, betaal je nog steeds het volledige bedrag. Stel, je verkoopt je huis voor €200.000. Als een makelaar dan een courtage van 1,5% vraagt, betaal je €3000. Bij het vaste tarief van tussen de €3000 en €3500, betaal je in dit geval mogelijk dus meer.

Tip: Ga voor het kiezen van een makelaar goed na welk tarief gunstig is in jouw situatie. Houd rekening met de geschatte verkoopprijs van jouw woning: bij een hoge verkoopprijs kan een vast tarief voordeliger zijn, maar bij een lage verkoopprijs is het mogelijk verstandiger om voor een courtagetarief te gaan.

4 feitjes over makelaars in Bilthoven

 • Een huis in Bilthoven wordt gemiddeld maar liefst 5% winstgevender verkocht als er een makelaar wordt ingeschakeld. Een professionele tussenpersoon lijkt dus een voordelige keuze.
 • De ingeschatte waarde van woningen in Bilthoven door verkoopmakelaars kan sterk variëren. In sommige gevallen kan dit verschil zelfs oplopen tot een significant bedrag als €25.000. Wil je een meer accurate schatting? Overweeg dan eens een gratis waardebepaling aan te vragen.
 • Als je in Bilthoven een makelaar wilt inschakelen moet je rekening houden met de courtage. Gemiddeld rekenen makelaars hier een vergoeding van 1,12% procent van de verkoopprijs van de woning.
 • Het is gebruikelijk in Bilthoven om meerdere makelaars persoonlijk te ontmoeten voordat er een uiteindelijke keuze wordt gemaakt. De meeste huizenverkopers nodigen gemiddeld 3 makelaars uit. Je kan via deze vrijblijvende vergelijking makelaars uit Bilthoven uitnodigen.

Wat levert de beste makelaar in Bilthoven op?

Wat een makelaar in Bilthoven presteert is vaak belangrijker dan wat de makelaar kost. Immers, een kwalitatieve makelaar kan bij verkoop meer financiële winst opleveren dan wat je eventueel aan kosten kan besparen met een minder ervaren makelaar.

Maar hoe scheid je de beste makelaars van de rest in Bilthoven? Let op het volgende:

 • Het verkoopbedrag. De beste makelaars in Bilthoven verkopen woningen gemiddeld voor een bedrag dat € 21.610 hoger ligt dan andere makelaars in dezelfde regio. Dit geeft aan dat deze makelaars uitstekende onderhandelingsvaardigheden hebben en het maximale uit de verkoop weten te halen.
 • Snelheid van verkoop. Volgens onze statistieken, verkopen de meest efficiënte makelaars in Bilthoven woningen gemiddeld 16 dagen sneller dan andere makelaars. Deze makelaars zijn actief bezig met de verkoop en hebben hierdoor vaak een betere verkoopsnelheid

De beste makelaar in Bilthoven vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Bilthoven? De beste keuze is de makelaar die je woning voor de maximale prijs kan verkopen. Hiervoor dien je de juiste persoon te vinden die jouw belangen optimaal behartigt en jouw situatie perfect begrijpt.

Om de makelaar te vinden die bij je past, is een grondige vergelijking noodzakelijk. Dankzij onze vergelijkingstool ontdek je welke makelaars het beste inspelen op jouw situatie, wensen en de verkoopkansen van jouw woning.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bilthoven?

Als je van plan bent je huis te verkopen in Bilthoven, zijn er verschillende aandachtspunten om de meest geschikte makelaar te vinden. Denk aan het volgende:

Kennis van de lokale markt

Jouw makelaar moet kennis hebben van de lokale vastgoedmarkt. Omring je met experts die specifieke informatie kunnen bieden over markttrends en prijzen in Bilthoven.

Communicatie en beschikbaarheid

Bij de verkoop van je huis wil je zeker zijn dat je makelaar bereikbaar is. Let op de communicatievaardigheden van de makelaar en hun bereidheid om vragen te beantwoorden.

Vergelijken van tarieven

Niet alle makelaarstarieven zijn gelijk. Het is zinvol om te vergelijken wat verschillende makelaars in rekening brengen bij de verkoop van een huis.

Gemiddelde verkoopprijs

De beste makelaars in Bilthoven verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs dan andere makelaars. Ze kunnen je een extra € 21.610 opleveren.

Naleving van regelgeving

Je makelaar moet alle relevante wet- en regelgeving naleven bij de verkoop van je huis. Zorg ervoor dat hun processen en procedures ethisch en boven boord zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Bilthoven zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief die je kunnen bijstaan bij de verkoop van je huis. De kennis en expertise van deze makelaars kan ervoor zorgen dat je pand op een efficiënte en voordelige manier wordt verkocht.

Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de VBO of VastgoedPRO. Deze brancheverenigingen waarborgen bepaalde standaarden in de vastgoedwereld, zodat je zeker weet dat je te maken hebt met een betrouwbare partij.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar in Nederland een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zichzelf makelaar mag noemen, ongeacht zijn of haar kwalificaties. Om deze reden is het verstandig om een makelaar te kiezen die is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Hiermee heb je een extra zekerheid dat de makelaar voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen.

Wat doet een makelaar in Bilthoven?

Veel mensen die hun woning in Bilthoven willen verkopen, kiezen ervoor een makelaar in de arm te nemen. De taak van de makelaar is om jou te assisteren met de verkoop van je woning. Ze zorgen dat alles op de juiste manier wordt afgehandeld en bieden gedurende het hele proces ondersteuning.

In het volgende overzicht geven we aan wat de hoofdtaken zijn van een verkoopmakelaar in Bilthoven. Dit helpt je om beter te begrijpen waarvoor je een makelaar inschakelt.

 • Waarde van je woning bepalen
 • Verkoopstrategie opstellen
 • Bezichtigingen organiseren en coördineren
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Contractuele zaken afhandelen

Waarom een makelaar in Bilthoven inschakelen?

Als je jouw woning in Bilthoven wilt verkopen en een makelaar inschakelt, dan volgt deze een aantal stappen om het verkoopproces vlekkeloos te laten verlopen. Hier volgen de belangrijkste stappen die de makelaar neemt wanneer hij de verkoop van jouw huis op zich neemt.

Opname en waardebepaling

De makelaar start met een bezichtiging van jouw huis. Hij observeert de staat van het pand, neemt de indeling in zich op en registreert eventuele bijzonderheden. Op basis hiervan zal de makelaar, in combinatie met zijn kennis van de vastgoedmarkt in Bilthoven, een realistische waardebepaling van jouw woning maken.

Promotie van de woning

Na de waardebepaling zal de makelaar samen met jou een strategisch verkoopplan opstellen. Fotografie speelt hierin een belangrijke rol, waarmee je woning optimaal wordt gepresenteerd in de advertenties. Ook het opstellen van een aantrekkelijke objectomschrijving en de online promotie worden hierin meegenomen.

Bezichtigingen

De bezichtigingen vormen een zeer belangrijk onderdeel in het verkoopproces. De makelaar plant deze in en begeleidt potentiële kopers door jouw woning. Hij zorgt dat alle sterke punten van jouw huis goed naar voren komen en beantwoordt eventuele vragen van de geïnteresseerden.

Onderhandeling en verkoop

Zodra er interesse is in jouw woning, onderneemt de makelaar actie. Hij voert de onderhandelingen met de potentiële kopers en zorgt ervoor dat de uiteindelijke koopovereenkomst volledig naar jouw wensen is opgesteld, waarna de succesvolle verkoop van jouw huis in Bilthoven een feit is.

Informatie over Bilthoven

Bilthoven is een dorp in de provincie Utrecht, bekend om zijn groene karakter en levendige gemeenschap. Bilthoven is een aantrekkelijke plek om te wonen, met een hoogwaardige levensstandaard.

Het culturele erfgoed van het dorp is rijk en divers, bestaande uit tal van monumenten, musea en historische gebouwen. Bilthoven is ook onderdeel van de gemeente De Bilt, wat zorgt voor een sterke lokale economie.

Met een verscheidenheid aan scholen, recreatieve faciliteiten en andere voorzieningen biedt Bilthoven een uitstekende omgeving voor gezinnen en individuen van alle leeftijden.

Weetje: De huizenmarkt in Bilthoven is niet statisch, er is altijd wel beweging in de prijzen en de vraag blijft hoog. Dit maakt het onderwerp van de woningmarkt continu interessant.

Makelaars in Bilthoven vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Bilthoven? Via Huis Verkopen vergelijk je gemakkelijk lokale makelaars op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jou.

 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Gratis en vrijblijvend verkoopadvies

Het vinden van de perfecte makelaar is nog nooit zo eenvoudig geweest. Op basis van jouw woning en wensen koppelt Huis Verkopen je aan de meest geschikte makelaars in Bilthoven. Het is snel, simpel en geheel kosteloos. Zo wordt jouw huisverkoop een fluitje van een cent.

Vergelijk makelaars in Bilthoven Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bilthoven

De gemiddelde makelaarskosten in Bilthoven zijn € 9.438. Door te vergelijken, kan je gemiddeld € 2.233 besparen. Bekijk hier de tarieven.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Bilthoven is 57 dagen. Tips om je huis sneller te verkopen vind je op deze pagina.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Bilthoven zijn € 515. Door een vergelijking te maken, kan je op deze kosten besparen.

Makelaars in Bilthoven vragen gemiddeld 1,12% courtage. Nog niet zeker welke makelaar het beste bij je past? Vergelijk hier makelaars.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bilthoven is € 842.692. Voor een persoonlijke waardebepaling, kan je hier terecht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen