Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bilthoven

In de rustige en groene omgeving van Bilthoven kan de verkoop van je huis een spannend proces zijn. Met fluctuerende huizenprijzen en een wisselende vraag, zijn betrouwbare vastgoedcijfers een must. Inzicht in de actuele marktcijfers kan je helpen om een optimale verkoopprijs te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bilthoven

"De gemiddelde verkoopprijs in Bilthoven is in de laatste 3 maanden € 842.692 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 837.454 euro." Om je een nog beter beeld te geven van de ontwikkelingen, vind je direct onder deze tekst de actuele grafiek met verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Bilthoven

Afgelopen 3 maanden

€ 709.000
€ 801.000
€ 893.000

Bij het bepalen van de waarde van een huis zijn de prijzen per vierkante meter in Bilthoven vaak een betrouwbare graadmeter. Om een grove schatting te maken van de verkoopprijs van jouw woning, kun je het totale aantal vierkante meters van je huis vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per m2 in dit gebied. Zo krijg je een algemene indruk van wat jouw verkoopervaring kan brengen. Deze onderstaande grafiek toont de actuele verkoop- en vraagprijzen per m2 in Bilthoven over de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Bilthoven per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.700
€ 5.100
€ 5.500

Prijsontwikkeling Bilthoven laatste 12 maanden

In de wereld van vastgoed zijn trends belangrijk om te begrijpen. Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Bilthoven, biedt dit een lens waardoor je een beweging in de markt kunt zien.

De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, een duidelijke indicatie van de recente marktactiviteit, was € 842.692. Hier zijn de bijbehorende marktcijfers die dit beeld verder illustreren:

Wat is mijn woning in Bilthoven waard?

Wanneer je nadenkt over het verkopen van je huis in Bilthoven, speelt de potentiële opbrengst een grote rol. Het begrijpen van wat je huis zou kunnen opleveren in de huidige huizenmarkt is vaak doorslaggevend in je overweging om al dan niet te verkopen.

Overweeg je de verkoop van je woning? Het kan dan een slim idee zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit geeft je inzicht in de mogelijke verkoopprijs en helpt je een weloverwogen beslissing te nemen.

Een gratis waardebepaling werkt eenvoudig. Een makelaar komt jouw huis bekijken en stelt op basis van diverse factoren een verkoopwaarde vast. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten uitvoeren, omdat de uiteindelijke schatting kan variëren per makelaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Marktbewegingen hebben invloed op de prijzen van vastgoed. Het is interessant te merken dat ieder gebied zijn eigen prijsveranderingen kent. Dit is zeker merkbaar wanneer je de huizenprijzen van Bilthoven vergelijkt met die van nabijgelegen plaatsen, hier is enige variatie merkbaar. Het is dus altijd goed om je te herinneren dat de woningmarkt niet uniform is en dat de waarden van huizen aanzienlijk kunnen variëren, zelfs binnen een klein geografisch gebied.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Bilthoven

Als je jouw huis in Bilthoven wilt verkopen, dan wil je natuurlijk de best presterende makelaar inschakelen. In deze regio zijn er diverse makelaars die op verschillende vlakken beter presteren dan hun concurrenten. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van verkoop, de realisatie van de vraagprijs of de klantenservice. Dit kan grote invloed hebben op jouw verkoopproces en het uiteindelijke resultaat.

Daarom is het kiezen van de juiste makelaar in Bilthoven zo belangrijk. De juiste makelaar kan zorgen voor een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop. Maar hoe weet je welke makelaar de beste is? Op onze website kun je makelaars vergelijken om zo de beste match voor jouw situatie te vinden.

Vergelijk makelaars in Bilthoven Of lees meer over makelaars in Bilthoven

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bilthoven

Gemiddelde courtages liggen bij makelaars vaak rond een bepaald percentage, in Bilthoven is dit doorgaans 1,12%. Dit houdt in dat bij de verkoop van een gemiddeld huis in Bilthoven met een waarde van € 842.692 je moet rekenen op kosten rond de € 9.438. Dit lijkt misschien veel, maar een goede makelaar kan het verschil maken in de snelheid en de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je huis zijn verscheidene aspecten van belang. Naast de courtage kan je ook kijken naar de te volgen verkoopstrategie en de communicatie van de makelaar. Voor een goede balans tussen prijs en kwaliteit kan je gebruik maken van de optie om de makelaars in Bilthoven te vergelijken. Op basis van je eigen voorkeuren selecteert de tool de meest geschikte makelaars die je helpen in jouw zoektocht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bilthoven

Mocht je je afvragen hoe de verdeling tussen koop- en huurwoningen in Bilthoven ligt, dan zul je het interessant vinden om te weten dat, ondanks dat er een deel van de huizen als sociale huurwoning wordt gepresenteerd, koopwoningen de overhand hebben. In feite vormen deze de meerderheid in Bilthoven. Volgens de meest recente gegevens zijn er maar liefst 6048 koopwoningen in dit levendige gebied.

Aantal verkochte woningen in Bilthoven

In het afgelopen jaar is er in Bilthoven een fluctuatie te zien in de woningmarkt. De aanmeldingen, dat wil zeggen, de huizen die in de verkoop zijn gezet, tonen een verloop dat je in de onderstaande grafiek kunt zien. Daarnaast zie je het getal 208, wat staat voor het precieze aantal transacties, oftewel de woningen die daadwerkelijk verkocht zijn in deze periode:

Ben je van plan jouw huis in Bilthoven te verkopen?

Bij de verkoop van je huis in Bilthoven komt er heel wat om de hoek kijken. Je moet aan tal van zaken denken, zoals het op orde hebben van officiële documentatie, het bepalen van een realistische vraagprijs en het aantrekkelijk presenteren van jouw woning. Ook moet de noodzakelijke informatie over energiezuinigheid, in de vorm van een energielabel, beschikbaar zijn voor potentiële kopers.

Er is zoveel om aan te denken dat het gemakkelijk kan zijn om iets te vergeten. Daarom kan een uitgebreid stappenplan je enorm helpen. Op die manier houd je overzicht en weet je zeker dat je niets mist bij het regelen van de verkoop van je huis in Bilthoven. Ook kun je hierin terugvinden welke stappen je moet ondernemen om een geschikte makelaar te kiezen of zelfs het inschakelen van een verhuisbedrijf, als dat nodig is.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Bilthoven veranderen voortdurend, om die reden zorgen wij ervoor dat de informatie hierover steeds up-to-date blijft. Deze pagina is dus de perfecte plek om de recente cijfers te raadplegen. Het volgen van deze marktcijfers biedt een klare kijk op de lokale woningmarkt, wat enorm nuttig is om je een idee te geven over de mogelijke waarde van je woning en de mate van interesse van eventuele kopers.

De voordelen van Huis Verkopen

Huis Verkopen heeft diverse nuttige tools die je helpen bij de voorbereiding van de verkoop van je woning. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling uitvoeren of makelaars vergelijken om de beste makelaar in Bilthoven te vinden. Het online platform biedt ook een handig stappenplan voor de verkoop van je woning, zodat je geen enkele stap overslaat. Daarnaast kun je via de website makkelijk aanvullende diensten regelen zoals een energielabel, waardoor je optimaal voorbereid bent op de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen