Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Groenekan

De woningmarkt in Groenekan kent zijn eigen unieke kenmerken. Het verkopen van je huis kan een intensief traject zijn, waarbij kennis over de lokale marktomstandigheden je kan helpen een optimale verkoopprijs te bereiken. Inzicht in vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen draagt bij aan een succesvolle huisverkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Groenekan

In de charmante plaats Groenekan liggen de prijzen als volgt: de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden is € 770.833 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 686.000 euro. Deze cijfers geven een indicatie van de huidige markt in Groenekan. Wil je meer inzicht in hoe deze prijzen zich ontwikkelen? Bekijk dan de onderstaande grafiek die deze trends helder in beeld brengt:

Huizenprijzen in Groenekan

Afgelopen 3 maanden

€ 371.000
€ 596.000
€ 821.000

Het is behoorlijk inzichtvol om de waarde van een woning af te zetten tegen het aantal vierkante meters, vooral als het gaat om een unieke plaats als Groenekan. Omdat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter hier momenteel € 5.550 is, biedt dit perspectief t.o.v. andere gebieden. Dit beeld kan bijdragen aan je beslissing om een huis te kopen of om jouw huis te verkopen. Kijk mee naar de prijsontwikkelingen in de komende grafiek:

Huizenprijzen in Groenekan per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.900
€ 5.400
€ 5.800

Prijsontwikkeling Groenekan laatste 12 maanden

In de afgelopen twaalf maanden is er veel beweging geweest in de woningprijzen in Groenekan. Opvallendheden laten we in het midden, maar we kunnen wel delen dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 770.833 euro was. Kijk naar de onderstaande grafiek voor meer gedetailleerde marktcijfers:

Wat is mijn woning in Groenekan waard?

De waarde van jouw woning in Groenekan hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld, de ligging, de staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt spelen een grote rol bij het bepalen van de waarde. Ook de trends op de huizenmarkt hebben een flinke invloed.

Wil je weten hoeveel je woning precies waard is? Voor de beste schatting adviseren wij een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar te laten uitvoeren. Zo krijg je een duidelijker beeld van de waarde van je huis, of je nu van plan bent om te verkopen of gewoon beter geïnformeerd wilt zijn. Dit kan eenvoudig door een waardebepaling aan te vragen.

Onthoud, een gratis waardebepaling is een vrijblijvend bezoek van een makelaar bij jouw woning. Zij kennen de woningmarkt als geen ander, en kunnen daarom een nauwkeurige en betrouwbare waardebepaling doen. Vooral omdat dit gratis is, is het de investering van je tijd meer dan waard!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de woningmarkt sterk varieert van plaats tot plaats. Neem een plek als Groenekan: de huizenprijzen daar laten een ander stramien zien dan in omliggende regio's. Door dit variërende landschap is het nuttig om een scherp oog te hebben voor lokale realiteiten en verschillen.

Het is daarom belangrijk dat je het lokale marktbeeld in de gaten houdt. Een goed overzicht van de fluctuerende huizenprijzen in naastgelegen gemeenten schept namelijk een helder beeld van de huidige situatie. Maar kijk zelf mee middels de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Groenekan

Niet alle makelaars in Groenekan presteren hetzelfde, dat zie je direct als je onze verzamelde data en statistieken bekijkt. Binnen de wijde wereld van de woningmarkt in Groenekan, zien we verschillen in de snelheid waarmee woningen verkocht worden, de opbrengsten van woningen en de hoeveelheid woningen die makelaars verkopen. Omdat klantbelevingen ook onderling verschillen, gebruiken wij alle verzamelde informatie om je te helpen de meest geschikte makelaar te vinden.

Als je de juiste makelaar kiest naar aanleiding van onze vergelijkingsmethode, kan dit in jouw voordeel werken. Makelaars met een snelle verkoopsnelheid en succesvollere verkoopprijzen kunnen ervoor zorgen dat je woning niet alleen snel, maar ook voor het beste bedrag verkocht wordt. Door onze data te gebruiken, heb je de mogelijkheid om de beste match te vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Vergelijk makelaars in Groenekan Of lees meer over makelaars in Groenekan

Gemiddelde tarieven van makelaars in Groenekan

De courtages in Groenekan kunnen nogal variëren. Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage hier 1,11% is. Dit betekent dat als je een woning verkoopt tegen de gemiddelde verkoopprijs van € 770.833, het je € 8.556 aan makelaarskosten kost. Indien dit overeenkomt met wat jij uit wilt geven, kun je overwegen om het verkoopproces bij een makelaar neer te leggen.

Het is echter ook van belang om te kijken wat je hiervoor krijgt. Niet alle makelaars leveren dezelfde diensten voor deze prijs. Daarbij is de courtage niet het enige waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis. Het is daarom raadzaam om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een goed beeld van wat verschillende makelaars jou kunnen bieden en kun je de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning in Groenekan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Groenekan

In Groenekan bevinden zich in totaal 639 koopwoningen. Elk van deze woningen kan een verschillende bestemming hebben. Zo kunnen ze dienen als hoofdverblijf, maar ook als tweede woning of als verhuurobject. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij de verkoop van jouw woning, omdat de bestemming van invloed kan zijn op de waarde en potentieel marktbereik van het huis.

Aantal verkochte woningen in Groenekan

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Groenekan aanzienlijke activiteit getoond. Uit de gegevens blijkt een duidelijk beeld van de woningaanmeldingen en de daadwerkelijke verkooptransacties. In totaal zijn er 19 woningen verkocht. Deze informatie kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de lokale woningmarkt in het kader van jouw toekomstige verkoopplannen:

Ben je van plan jouw huis in Groenekan te verkopen?

Eén uitdaging bij het verkopen van je woning in Groenekan is het onder de aandacht brengen van je huis bij potentiële kopers. Ondanks dat Groenekan een fraai dorp is, kan het de verdiende aandacht missen door de concurrentie van omliggende steden als Utrecht. Daarbij komt ook het regelen van alle documentatie kijken, denk aan een energielabel of een bouwkundige keuring. Informeer jezelf goed om onverwachte problemen te voorkomen.

Een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden is het inschakelen van een lokale makelaar die bekend is met de markt in Groenekan. Deze kan je ondersteunen bij het promoten van je huis en het regelen van de benodigde documenten. Daarnaast is het handig om je woning verkoop-klaar te maken. Geef je huis een frisse uitstraling en zorg dat eventuele reparaties uitgevoerd zijn. Wil je meer hulp en informatie hierover? Raadpleeg ons stappenplan om je woning succesvol in Groenekan te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het platform Huis Verkopen doen wij er alles aan om je te voorzien van de meest actuele en relevante informatie over de huizenmarkt in Groenekan. We analyseren, verzamelen en leggen de vastgoedcijfers met zorg vast, zodat jij een duidelijk beeld krijgt van de huidige woningwaarden en trends binnen deze regio. We raden je aan om deze wooninformatie regelmatig te raadplegen, zodat jij altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en het beste moment kunt vinden om jouw woning te verkopen.

Handige tools en diensten voor het verkopen van je woning

Huis Verkopen is meer dan slechts een informatieplatform. We bieden bewoners die hun huis willen verkopen een breed scala aan handige tools en diensten om het proces te vergemakkelijken. Zo kun je via Huis Verkopen eenvoudig een waardebepaling door een makelaar aanvragen of makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Groenekan te vinden. Ook kun je gemakkelijk makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op de kosten van het verkoopproces. En met ons functionele stappenplan voor de verkoop van je woning vergeet je geen enkel belangrijk onderdeel van de verkoop. Huis Verkopen biedt een eenvoudig en overzichtelijk platform om op een moderne manier je huis te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen