Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Deventer

Bij het verkopen van je huis in Deventer wil je alle nodige informatie paraat hebben. Zoek je naar de laatste trends in woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties? Verken dan de vastgoedcijfers op deze pagina. Het is een sterke voorbereiding op je verkoop!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Deventer

De gemiddelde verkoopprijs in Deventer is in de laatste 3 maanden € 398.192 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 391.997 euro. In de de grafiek hieronder wordt dit visueel weergegeven. Het verschil tussen deze prijzen geeft je inzicht in de korting die je als koper mogelijk zou kunnen bedingen. Let echter op dat elke koop uniek is:

Huizenprijzen in Deventer

Afgelopen 3 maanden

€ 261.000
€ 355.000
€ 448.000

Het krijgen van een realistisch beeld van de woningmarkt in Deventer kan lastig zijn. Echter, met een simpele berekening wordt dit een stuk overzichtelijker. Raadpleeg de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Deventer en vermenigvuldig dit getal met het aantal vierkante meters van je woning. Zo verkrijg je een schatting van de waarde van jouw huis. Let op: de vraagprijs en verkoopprijs per m2 kunnen verschillen. Voor een actueel overzicht van deze prijzen, raadpleeg de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Deventer per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.700

Prijsontwikkeling Deventer laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizen in Deventer kan een indicatie geven over de bewegingen in de woningmarkt. Het geeft inzicht zonder dat er een specifieke trend wordt opgemerkt of voorspeld.

Met een gemiddelde verkoopprijs van € 398.192 in de afgelopen maand, reflecteert Deventer een beeld dat in lijn ligt met het landelijk gemiddelde. De volgende grafiek visualiseert deze ontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Deventer waard?

Factoren zoals marktontwikkelingen, aanbod en vraag, en verbeteringen aan jouw huis, zorgen ervoor dat de waarde van jouw woning in Deventer altijd in beweging is. Omdat de economie en de huizenmarkt fluctueren, zijn veranderingen in woningwaarde vrijwel onvermijdelijk. Dit maakt het voor jou als huiseigenaar belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de huidige waarde van je woning.

Om van deze veranderende woningwaarde niet je grootste onbekende te maken, is het wijs om regelmatig een actueel inzicht te verkrijgen. Dit helpt je bij financiële beslissingen rondom je huis, zoals bij een mogelijke verkoop of hypotheekoverwegingen. Een uitstekende manier om dit inzicht te krijgen, is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een gecertificeerde makelaar.

Een makelaar komt bij jou aan huis om de waardebepaling uit te voeren. Tijdens deze afspraak wordt er gekeken naar de huidige staat van je woning, waarbij de makelaar rekening houdt met zaken als de grootte, het onderhoud en eventuele verbouwingen. De praktische aanpak en korte tijdsinvestering maken dit tot een handige methode voor een gedetailleerde waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Vanuit marktcijfers is het duidelijk dat de prijs van een huis niet op elke locatie hetzelfde is. Dus als je denkt aan een stad als Deventer, zul je merken dat de vastgoedwaarde daar licht afwijkt van die in aangrenzende steden. Dit komt door diverse factoren zoals de economische groei, infrastructuur en faciliteiten die de stad biedt. Dus bij het overwegen van jouw volgende vastgoedinvestering, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale huizenmarkt om een gefundeerde beslissing te nemen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Deventer

Op het platform Huis Verkopen houden we de prestaties van alle makelaars in Deventer zorgvuldig bij. We analyseren de snelheid waarmee een woning wordt verkocht, de gemiddelde verkoopprijs die een makelaar weet te behalen en het aantal woningen dat een makelaar verkoopt. Het is een grondige aanpak die je helpt om een makelaar te vinden die perfect past bij jouw specifieke verkoopdoelen.

Door de gegevens die we uit onze analyses halen, kun je optimaal profiteren van de kennis die we over de makelaars hebben. Het kwaliteitsverschil tussen makelaars kan resulteren in een potentieel hogere verkoopprijs van jouw woning. Door de best presterende makelaar te selecteren, maak je de beste beslissing voor de verkoop van je huis in Deventer.

Vergelijk makelaars in Deventer Of lees meer over makelaars in Deventer

Gemiddelde tarieven van makelaars in Deventer

Het kan je misschien verbazen, maar courtages kunnen sterk uiteenlopen tussen verschillende makelaars in Deventer. In deze stad hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopprijs. Stel je voor: bij de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Deventer van € 398.192, kan zelfs een klein percentueel verschil al snel honderden euro's betekenen. Door kosten te vergelijken, kun je flink besparen.

Het is belangrijk dat je goed let op de aanpak van de makelaar, de vraagprijs die de makelaar stelt en de courtage die de makelaar vraagt voordat je een keuze maakt. Het is dan ook een slim idee om de tarieven bij meerdere makelaars op te vragen. Dit geeft je een helder beeld van de verschillende tarieven die verkoopmakelaars in Deventer hanteren en helpt je bij het maken van een goede, geïnformeerde keuze. Bovendien kun je hierdoor mogelijk aanzienlijk besparen op de verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Deventer

In Deventer bestaat het grootste deel van de woningvoorraad uit koopwoningen, preciezer gezegd: 20017 in totaal. Natuurlijk biedt Deventer ook andere soorten woningen. Zo kan je jouw toevlucht zoeken in de sociale huursector of misschien past een woning met een andere woonbestemming beter bij jouw situatie. Met deze diversiteit in het woonlandschap, heb je in Deventer verschillende opties om jouw woonwensen te vervullen.

Aantal verkochte woningen in Deventer

In de afgelopen 12 maanden zijn veel woningen te koop gezet en verkocht in Deventer. Het totale aantal verkochte woningen, oftewel het aantal transacties, is 904. Hier volgt een grafiek die het aantal maandelijkse aanmeldingen en transacties inzichtelijk maakt:

Ben je van plan jouw huis in Deventer te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Deventer komen allerlei zaken kijken. Zo is het van belang om te starten met een correcte waardebepaling door een makelaar, en vraagt het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie aandacht. Vergeet ook niet je energielabel te regelen, en te bedenken wat de kosten zullen zijn van de verkoop van je woning. De impact van een goede verkoopmakelaar kan niet worden onderschat in dit proces.

Het is wellicht veel om tegelijkertijd te regelen, maar gelukkig kan een handig stappenplan voor de verkoop je helpen om alles overzichtelijk te houden. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets vergeet en geeft je inzicht in de volgorde van de acties die je dient te ondernemen. Op die manier kun je georganiseerd en gestructureerd aan de slag met de verkoop van je huis in Deventer.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als woningverkoper in Deventer houd je ongetwijfeld de huizenprijzen in de gaten. Deze zijn continu in beweging en op deze pagina houden we de ontwikkeling nauwlettend voor je bij. Vraagprijzen, verkoopprijzen en transacties, net als nieuwe aanmeldingen, we houden alles up-to-date, zodat je steeds de meest actuele informatie tot je beschikking hebt.

Huis verkopen? Maak het jezelf makkelijk met HuisVerkopen.nl

Vraag je je af hoe je de verkoop van je woning het beste kunt regelen? Op HuisVerkopen.nl zijn we er om je hierbij te helpen. Van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaars wordt je ontzorgd. Je kunt zelfs makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op de kosten. Het handige stappenplan laat zien wat er allemaal moet worden geregeld voor de verkoop van je woning. Ook aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling regel je eenvoudig via HuisVerkopen.nl. Maak het jezelf makkelijk en regel de verkoop van je huis op een moderne, onafhankelijke manier via HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen