Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dieren

In mei 2024 is de huizenmarkt in Dieren volop in beweging. Je vindt hier relevante data over de lokale woningmarkt, zoals gemiddelde woningprijzen, doorsnee vraagprijzen, recente verkoopprijzen en het aantal woningtransacties. Deze handige vastgoedcijfers helpen je bij het maken van geïnformeerde beslissingen als je overweegt je woning in Dieren te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dieren

De gemiddelde verkoopprijs in Dieren is in de laatste 3 maanden € 388.283 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 345.645 euro. Dit verschil tussen vraagprijzen en verkoopprijzen illustreert het huidige klimaat van de huizenmarkt. Onderstaand vind je een grafiek die de verandering van deze prijzen van de afgelopen 3 maanden visualiseert:

Huizenprijzen in Dieren

Afgelopen 3 maanden

€ 129.000
€ 284.000
€ 438.000

Bij het bepalen van de waarde van je woning is het kijken naar de prijs per vierkante meter in Dieren een onmisbare stap. Met behulp van marktcijfers kan je de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Dieren vaststellen. Bereken een schatting van jouw verkoopprijs door de vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met deze gemiddelde prijs. Bekijk de actuele verkoop- en vraagprijzen per m2 in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Dieren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.300
€ 3.500

Prijsontwikkeling Dieren laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden heeft de huizenmarkt in Dieren een bewogen jaar achter de rug. Gedurende dit jaar werden huizen verkocht tegen verschillende prijzen, steeds met variaties per maand. Deze variaties zullen duidelijk worden doordat de onderstaande grafiek de woningprijzen van het afgelopen jaar visualiseert. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 388.283:

Wat is mijn woning in Dieren waard?

De waarde van jouw woning in Dieren staat niet vast, deze fluctueert door verschillende factoren zoals de huidige staat van de woning, de ontwikkelingen op de woningmarkt en de vraag en aanbod in Dieren. De invloed van al deze factoren maakt dat de woningwaarde niet statisch, maar een doorlopend veranderend gegeven is.

Het is verstandig om helder zicht te hebben op de huidige waarde van je woning, aangezien dit je inzicht geeft in je financiële positie en je helpt bij het maken van toekomstige vastgoedbeslissingen. Een manier om een actueel en precies beeld te krijgen van je woningwaarde, is middels een gratis waardebepaling uitgevoerd door een professionele makelaar.

Sommige mensen vrezen voor het ongemak van een waardebepaling aan huis, maar dit neemt in werkelijkheid slechts een klein deel van je tijd in beslag en is heel eenvoudig te regelen. De makelaar komt naar je woning, neemt de details op en geeft vervolgens een nauwkeurige waardevaststelling. Dit is niet alleen handig, maar ook een stuk efficiënter dan zelf proberen de waarde te bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is divers en complex, waarbij prijsprognoses sterk variëren van plaats tot plaats. Ook nabijgelegen steden of dorpen kunnen een heel ander beeld geven dan wat je in Dieren ziet.

Het kijken naar prijsontwikkelingen in vergelijkbare gemeenten kan een vollediger overzicht geven van de vastgoedsituatie. Bekijk de onderstaande grafieken voor een vergelijking van gemiddelde verkoopprijzen in Dieren en omliggende plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Dieren

Bij HuisVerkopen.nl hebben we inzicht in de prestaties van diverse makelaars in Dieren. We houden statistieken bij, zoals de gemiddelde verkoopsnelheid en verkoopprijs, het aantal verkochte woningen, en de algemene prestaties. Deze gegevens helpen je bij het vergelijken en kiezen van een makelaar die bij je past.

De keuze voor een makelaar mag dan persoonlijk zijn, een goed presterende makelaar kan de uitkomst van je verkoop sterk beïnvloeden. Zo kan de juiste keuze zorgen voor een hogere verkoopprijs, snellere verkoop of beide. Daarom is het belangrijk een makelaar te selecteren op basis van bewezen resultaten en niet alleen op basis van persoonlijke voorkeur.

Vergelijk makelaars in Dieren Of lees meer over makelaars in Dieren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dieren

De hoogte van courtages kan behoorlijk variëren per makelaar en is onderwerp van onderhandeling. Het gemiddelde tarief van makelaars in Dieren ligt op 1,13% van de verkoopprijs. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 388.283, houdt dat in dat de courtage gemiddeld neerkomt op € 4.388.

Voor je een makelaar kiest, is het raadzaam om dit gemiddelde tarief als referentiepunt te gebruiken. Let daarbij niet alleen op de courtage, maar ook op extra kosten voor bijvoorbeeld fotografie, advertenties of een aanmelding op een woningsite. Feitelijk heeft de hoogte van de courtage weinig invloed als je makelaar een goede verkoopprijs voor jouw woning kan realiseren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dieren

In Dieren bevindt zich een totaal van 3819 koopwoningen. Wat je als mogelijke woningverkoper goed in je achterhoofd moet houden, is dat slechts een klein deel van deze woningen steeds in de verkoop staat. Hierdoor ontstaat er schaarste, wat in jouw voordeel kan werken. Het betekent namelijk dat jouw woning gewilder kan zijn en wellicht sneller verkocht wordt.

Aantal verkochte woningen in Dieren

In de afgelopen 12 maanden hebben zich diverse aanmeldingen van woningen voorgedaan in Dieren. Deze huizen zijn in de verkoop geplaatst en hebben tot verschillende transacties geleid. Het exacte aantal verkochte woningen, weergegeven door 133, illustreert de prestatie van de huizenmarkt in dit tijdsbestek. Bekijk de onderstaande grafiek voor gedetailleerde informatie:

Ben je van plan jouw huis in Dieren te verkopen?

Bij de verkoop van je huis in Dieren komt er een heleboel kijken. Er zijn namelijk tal van aspecten om rekening mee te houden. Zo is het noodzakelijk een waardebepaling door een makelaar aan te vragen en advies in te winnen over de waarde van je woning. Bovendien is een grondige vergelijking van lokale makelaars gewenst om de beste keus te kunnen maken.

Het mag duidelijk zijn dat het verkoopproces door de vele stappen complex kan zijn. Hierdoor zou het enorm van pas komen om een gestructureerd stappenplan te hebben. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je niets over het hoofd ziet in dit proces. Gelukkig biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan dat je kunt volgen voor de verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is een feit dat de woningmarktcijfers in Dieren voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Om bij te blijven, wordt op deze pagina consistent bijgewerkt zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt. Het goed inzicht hebben in deze cijfers kan je helpen bij het nemen van besluiten rondom de verkoop van je woning. Het geeft je een richtlijn voor de verwachte verkoopprijs en de gemiddelde verkoopsnelheid. Kortom, de marktcijfers geven je een voorsprong wanneer je overweegt jouw woning in Dieren te verkopen.

Handige mogelijkheden op Huis Verkopen

De website Huis Verkopen is een betrouwbare assistent in het verkoopproces van je huis. Gebruik bijvoorbeeld onze tool voor het aanvragen van een gratis waardebepaling om een realistisch beeld te krijgen van jouw woningwaarde in Dieren. Daarnaast kun je via het platform eenvoudig makelaars vergelijken en zo de beste makelaar kiezen. Ons platform biedt ook een omvangrijk stappenplan aan, zodat je geen belangrijke procedure in de verkoop van je woning mist. Door de vele diensten die we aanbieden, zorg je ervoor dat je de verkoop van je woning zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen