Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rozendaal

Als je overweegt je huis in Rozendaal te verkopen, is het verstandig de lokale woningmarkt goed te kennen. De vastgoedmarkt in Rozendaal is uniek, met specifieke trends in woningprijzen en transactiesnelheden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele huizenprijzen, om een realistische prijs voor je woning te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rozendaal

In het aantrekkelijke Rozendaal valt de laatste 3 maanden op te merken dat de gemiddelde verkoopprijs € 715.000 euro bedraagt, terwijl de gemiddelde vraagprijs op € 784.944 euro ligt. Deze prijzen geven een indicatie van de huidige stand van de woningmarkt in deze regio. Benieuwd hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld in de afgelopen maanden? Dat laten we je zien in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Rozendaal

Afgelopen 3 maanden

€ 435.000
€ 635.000
€ 835.000

In Rozendaal kan het waardevol zijn om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is. Door deze focus, krijg je een nuanceerder beeld van de woningmarkt dan enkel door naar de totale verkoopprijs te kijken. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt € 4.820. Ontdek in de onderstaande grafiek hoe dit verhoudt tot de vraagprijzen van de afgelopen drie maanden. Het kan een sterke indicatie zijn voor het potentiële succes van je eigen verkoopproces:

Huizenprijzen in Rozendaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 4.900

Prijsontwikkeling Rozendaal laatste 12 maanden

In Rozendaal heeft de huizenmarkt het afgelopen jaar zeker niet stilgestaan. Het gemiddelde verkoopbedrag van vorige maand was € 715.000 euro. Net zoals de rest van Nederland, beweegt ook de huizenmarkt in Rozendaal mee met de landelijke trends. Bekijk hieronder de gedetailleerde prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Rozendaal waard?

De woningwaarde in Rozendaal is een continu veranderende factor. Dit komt door diverse elementen zoals marktontwikkelingen, economische tendensen, en wijzigingen in de buurt. Daarom kan de waarde van jouw woning vandaag anders zijn dan een jaar geleden.

Gezien deze constante verandering, is het belangrijk om een helder beeld te hebben van de huidige waarde van je woning. Dit helpt je namelijk bij het opstellen van een realistische verkoopprijs, mocht je besluiten om jouw woning te verkopen. Gelukkig kun je via deze waardebepaling aanvraagpagina een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Een kosteloze waardebepaling vindt plaats bij jou thuis. Dit maakt het proces niet alleen handig, maar extra nauwkeurig, aangezien de makelaar je woning en zijn bijzonderheden kan zien en beoordelen. Hierdoor is een waardebepaling een relatief eenvoudige manier om de meest actuele waarde van je woning in Rozendaal te kennen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland bespreekt, is het belangrijk te begrijpen dat deze niet gelijkmatig zijn verdeeld. Het is geen geheim dat prijzen aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van de regio. Bijvoorbeeld, in en rond Rozendaal, zal je dit onmiskenbaar opmerken.

Een intelligente blik op de huizenprijzen in de naburige gemeenten kan je een realistischer beeld geven van de huidige stand van de markt. Zie deze nuance in actie met de grafieken hieronder:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rozendaal

Wil je een makelaar in Rozendaal inschakelen om jouw huis te verkopen? Dit is geen eenvoudige beslissing, aangezien makelaars in Rozendaal zich op verschillende manieren onderscheiden. Sommige makelaars zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in bepaalde woningtypen, terwijl anderen juist uitblinken in het snel verkopen van een woning binnen bepaalde wijken.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken voor de verkoop van jouw huis. Een goede makelaar kan bijvoorbeeld invloed hebben op de snelheid van de verkoop, de verkoopprijs en de voorwaarden van de verkoop. Neem dus de tijd om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Rozendaal Of lees meer over makelaars in Rozendaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rozendaal

Courtages van makelaars kunnen flink variëren, ook in Rozendaal. Gemiddeld vragen makelaars hier een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst van de woning. Voor een woning met de gemiddelde verkoopwaarde van € 715.000 betekent dit dat je zo'n € 7.937 aan makelaarscourtage kan verwachten.

Voordat je een makelaar kiest is het verstandig om verschillende makelaars in Rozendaal te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de courtage, maar ook op de diensten en de kwaliteit van de makelaar. Elke woning en elke situatie is uniek en vraagt om een specifieke aanpak. Het is daarom belangrijk te kijken naar welke makelaar het beste past bij jouw situatie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rozendaal

In Rozendaal vind je een mix van verschillende soorten woningen. Echter, het merendeel betreft koopwoningen, waardoor je als potentiele koper veel opties hebt. Weliswaar zijn er ook enige sociale huurwoningen beschikbaar, maar de overhand ligt stevig bij de koopwoningen, met een totaal van 628 stuks in het aanbod.

Aantal verkochte woningen in Rozendaal

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woningverkoop in Rozendaal zich in het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Het aantal aanmeldingen geeft een indicatie van de hoeveelheid te verkopen woningen. Het aantal transacties, aangegeven met 23, toont het daadwerkelijke aantal verkochte woningen. Zie meer details en de maandelijkse verdeling in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Rozendaal te verkopen?

Het verkopen van je huis in Rozendaal kan een complex proces zijn, met veel factoren om rekening mee te houden. Er zijn praktische stappen, zoals het aanvragen van een energielabel en het opvragen van een waardebepaling bij een professional. Even belangrijk is de strategische kant, zoals het vergelijken van makelaars om het potentieel van je huis optimaal te benutten.

Om deze stappen in goede banen te leiden, is een stappenplan een waardevolle tool. De site van HuisVerkopen.nl beschikt over een gedetailleerd stappenplan voor de verkoop van je huis. Dit inclusieve plan helpt je bij het managen van de verkoop van je huis, van de voorbereiding tot het sluiten van de deal. Wanneer je gestructureerd werkt verhoog je de kans op een succesvolle verkoop. Je huis snel verkopen wordt zo een stuk gemakkelijker.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar we de laatste ontwikkelingen in de huizenprijzen in Rozendaal bijhouden. Met real-time updates zorgen we ervoor dat prijsontwikkelingen, vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen te allen tijde actueel zijn. Hierdoor kan je een weloverwogen besluit nemen over het meest geschikte moment om je woning op de markt te brengen.

Vergemakkelijk je verkoopproces met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl voorziet je van tools om je bij te staan in het complexe proces van het verkopen van je huis. Je kan eenvoudigweg een stappenplan bekijken over wat er precies geregeld moet worden. Via de website kan je een vergelijking maken tussen lokale makelaars in Rozendaal en zo de beste deal krijgen. En door het aanvragen van een gratis waardebepaling krijg je een helder inzicht in de waarde van je huis. HuisVerkopen.nl biedt de ondersteuning die je nodig hebt voor een naadloos verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen