Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rheden

Ben je geïnteresseerd in de verkoop van je woning in Rheden en wil je je verdiepen in de laatste trends? Sinds mei 2024 zijn er enkele opvallende ontwikkelingen waar te nemen. Hier vind je een overzicht van de meest actuele en relevante statistieken en cijfers, zoals de gemiddelde woningprijzen, de hoogte van vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal transacties in Rheden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rheden

De gemiddelde verkoopprijs in Rheden is in de laatste 3 maanden € 420.239 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 449.540 euro. Hoewel je bij het verkopen van je huis in Rheden rekening moet houden met deze prijzen, is elk huis uniek en kan je uiteindelijke verkoopprijs afwijken. Voor een impressie van de actuele huizenmarkt in Rheden tonen we hieronder een overzicht van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Rheden

Afgelopen 3 maanden

€ 235.000
€ 367.000
€ 500.000

Als je van plan bent een huis te kopen of te verkopen in Rheden, is het nuttig om te kijken naar de prijs per vierkante meter. Deze variabele geeft je een goed beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. Neem bijvoorbeeld de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, deze is momenteel € 3.632 euro. De onderstaande grafiek met marktcijfers laat de verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Rheden zien van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Rheden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.900

Prijsontwikkeling Rheden laatste 12 maanden

De prijzen van huizen zijn continu in beweging, en Rheden vormt daarop geen uitzondering. Door naar de prijsontwikkeling te kijken krijgen we inzicht in de bewegingen op de markt zonder specifieke trends of opvallendheden te suggereren.

Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rheden op € 420.239. Voor het meest actuele en gedetailleerde overzicht van marktbewegingen in Rheden kun je de onderstaande grafiek bekijken:

Wat is mijn woning in Rheden waard?

Wat een woning in Rheden waard is, hangt af van verschillende factoren. Het soort en de grootte van de woning, de staat waarin deze zich bevindt en de huidige vastgoedmarkt zijn slechts enkele elementen die de waarde bepalen. Bovendien is de locatie van de woning in deze schilderachtige gemeente van grote invloed op de prijs.

Als je nieuwsgierig bent naar wat je woning in Rheden nu precies waard is, is een gratis waardebepaling door een makelaar de perfecte oplossing. Een waardebepaling zorgt voor duidelijkheid, zodat je beter kunt beslissen of en wanneer je je huis wilt verkopen.

Tijdens een gratis waardebepaling bezoekt de makelaar je woning en beoordeelt deze op verschillende punten, zoals staat van onderhoud en ligging. Deze informatie wordt vervolgens gecombineerd met actuele marktgegevens om een betrouwbare schatting van de waarde te geven. Een waardebepaling is echter geen officiële taxatie, maar biedt wel een goede indicatie om je huis in Rheden te kunnen verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De fluctuaties van de woningmarkt zijn lokaal net zo gevarieerd als ons prachtige landschap. Zeker in een omgeving als Rheden, met veel variatie in type gemeenten en woningen, kunnen de cijfers per plek behoorlijk uiteenlopen. Evenzo verschuiven namelijk de huizenprijzen in de gebieden rond deze gemeente significant in vergelijking met Rheden zelf.

Wellicht lijken deze getallen in eerste instantie verwarrend, maar door ook de prijzen in vergelijkbare plaatsen in ogenschouw te nemen, kun je een completer marktbeeld scheppen. Om dit noodzakelijke perspectief te bieden, worden nu de marktbewegingen in Rheden ten opzichte van die in een aantal vergelijkbare plaatsen gepresenteerd:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Rheden

Op het platform Huis Verkopen werken we dagelijks met de meest recente statistieken van makelaars in Rheden en omgeving. Zo zien we welke makelaars bovengemiddelde verkoopprijzen behalen, welke makelaars woningen in recordtijd van de hand doen, en hoeveel woningen iedere makelaar exact verkoopt. Met deze info kun je makelaars in Rheden objectief met elkaar vergelijken.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. Afhankelijk van je makelaar kan je woning sneller verkocht worden of voor een hogere prijs. Daarom kun je op ons platform onafhankelijke vergelijkingen maken om een makelaar te selecteren die bij jouw wensen en verwachtingen past.

Vergelijk makelaars in Rheden Of lees meer over makelaars in Rheden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rheden

Het is vaak verrassend hoe sterk tarieven van makelaars kunnen variëren. In Rheden ligt het gemiddelde courtagepercentage van makelaars meestal rond de 1,09%. Dat klinkt misschien niet als veel, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 420.239 euro, kan dat bedrag snel oplopen. Daarbij kan een makelaar met een iets hoger tarief je misschien wel meer opleveren door een betere verkoopprijs te realiseren. Het is daarom goed om te kijken naar de kwaliteit en service van een makelaar, in plaats van je blind te staren op het tarief.

Als je een huis in Rheden wilt verkopen, bedenk dan dat de juiste makelaar een enorm verschil kan maken. Het draait niet alleen om het laagste tarief, maar ook om de juiste begeleiding, een uitgekiende verkoopstrategie en effectieve promotie van je woning. Daarom adviseren we je om niet zomaar voor de 'goedkoopste' makelaar te gaan. Hier kun je tarieven opvragen bij enkele makelaars in Rheden om een goed beeld te krijgen van hun verkooptarieven. Maar vergeet niet: kwaliteit zou altijd voorop moeten staan!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rheden

In Rheden heb je met koopwoningen niet alleen een plek waar je zelf kunt wonen, maar biedt het je ook de mogelijkheid om te verhuren. Hoewel het totale aantal koopwoningen, welke een 2068 is, aanzienlijk lijkt, is het belangrijk in te zien dat slechts een kleine fractie daarvan beschikbaar is voor aankoop of huur. Dus, terwijl je kijkt naar opties om in Rheden te wonen, neem ook die beperkte beschikbaarheid van koopwoningen in overweging.

Aantal verkochte woningen in Rheden

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Rheden een levendige activiteit laten zien met betrekking tot aanmeldingen en transacties. Aanmeldingen representeert de woningen die in deze periode te koop werden gezet. Ook waren er vele gerealiseerde transacties, specifiek 40 huizen werden verkocht. De verkoopcijfers worden helder verbeeld in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Rheden te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Rheden te verkopen, zijn er heel wat dingen om bij stil te staan tijdens dit proces. Je wilt natuurlijk een goede prijs krijgen voor je woning, maar er zijn ook een hoop andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan regelingen rond je hypotheek, het regelen van een energielabel en het vinden van een betrouwbare makelaar. Het kiezen van een goede makelaar kan een fundamentele invloed hebben op de resultaten van de verkoop van jouw huis, door hun vermogen om te onderhandelen en het verloop van het verkoopproces te stroomlijnen.

Gezien de veelheid aan dingen om te regelen, kan een overzichtelijk stappenplan een nuttige tool zijn. Op https://www.huisverkopen.nl hebben we een stappenplan samengesteld, specifiek gericht op het verkopen van een woning in Rheden. Dit plan biedt een leidraad voor alle stappen die je moet doorlopen, van het kiezen van de juiste makelaar tot het regelen van een verhuisbedrijf. Door dit stappenplan te volgen, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet tijdens het verkoopproces van jouw woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wonen in Rheden betekent in een levende markt verkeren. De woningmarktcijfers in Rheden zijn nooit stil, altijd aan het schuiven en veranderen. Daarom vind je hier steeds actuele data ter inzage. Dit up-to-date houden van deze cijfers speelt een belangrijke rol, omdat ze een accuraat beeld geven van de huizenmarkt in Rheden. Met deze informatie aan jouw zijde, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen omtrent jouw woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je kan helpen met jouw woningverkoop

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, speelt HuisVerkopen.nl een cruciale rol in het proces. Met handige hulpmiddelen, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je gemakkelijk de beste makelaar in Rheden vinden. Hiermee bespaar je op makelaarskosten, door makelaarstarieven op te vragen. Het online platform biedt een gedetailleerd stappenplan dat je helpt om niets over het hoofd te zien en maakt het inzichtelijk welke diensten je nog meer nodig hebt voor de verkoop van jouw huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen