Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Roosendaal

Het verkopen van je huis kan een enorme uitdaging zijn, zeker in een stad als Roosendaal. Door een goed inzicht te hebben in de prijzen per m2, de verkoopprijzen en het aantal woningverkopen van woningen in Roosendaal, maak je slimmere beslissingen. Onze pagina biedt hierover alle relevante statistieken en cijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Roosendaal

De gemiddelde verkoopprijs in Roosendaal is in de laatste 3 maanden € 353.962 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 345.283 euro. Dit geeft aan dat de woningmarkt in Roosendaal zeer actief is. Wanneer de verkoopprijs gemiddeld hoger is dan de vraagprijs, betekent dit dat er over het algemeen flink overboden wordt. Dit is interessant voor de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Roosendaal

Afgelopen 3 maanden

€ 208.000
€ 306.000
€ 404.000

Direct voor je zichtbaar is een grafiek die inzicht geeft in de recente ontwikkelingen rond de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Roosendaal. Deze geeft een helder beeld van de gemiddelde prijzen per vierkante meter over de laatste drie maanden. Daarnaast biedt HuisVerkopen.nl actuele informatie over deze huizenprijzen per m2:

Huizenprijzen in Roosendaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Roosendaal laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Roosendaal fluctuaties doorgemaakt. Wat de impact daarvan exact is, wordt duidelijker bij het bekijken van onze datavisualisatie.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Roosendaal bedroeg afgelopen maand € 353.962 euro. De ontwikkeling hierin komt overeen met de landelijke trends:

Wat is mijn woning in Roosendaal waard?

De waarde van jouw woning in Roosendaal is continu in beweging. Dit komt door factoren zoals de ontwikkelingen op de huizenmarkt, de staat van jouw huis en veranderingen in de buurt. Het is daarom het bestuderen waard hoe deze factoren de waarde van jouw woning beïnvloeden.

Wil je inzicht krijgen in de actuele waarde van je woning? Het is uiterst nuttig om op de hoogte te zijn van de waarde van je huis, vooral als je overweegt om te verkopen. Een oplossing hiervoor is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een professionele makelaar.

Een makelaar verzorgt een gratis waardebepaling doorgaans bij jou aan huis. Dit geeft de mogelijkheid om jouw woonruimte grondig te inspecteren, wat bijdraagt aan een nauwkeurige waardering. Het gemak hiervan is dat je geen extra moeite hoeft te doen; de makelaar komt naar jou toe.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je hebt wellicht gemerkt dat de woningmarktcijfers enigszins variëren op basis van locatie. Dat is het geval, niet alleen voor Roosendaal, maar ook voor de omliggende steden en dorpen. De kosten van woningen zijn zeker niet uniform over deze gebieden.

Om een realistisch overzicht van de huidige huizenmarkt te krijgen, is het daarom belangrijk om ook de verkoopprijzen van omliggende gemeenschappen in ogenschouw te nemen. De onderstaande grafieken geven een helder beeld van hoe de prijzen in Roosendaal zich verhouden tot nabijgelegen locaties:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Roosendaal

Aangezien makelaars in de gehele omgeving van Roosendaal variëren, streven wij ernaar om de feiten duidelijk voor je neer te zetten. Wij vergaren de cijfers van de woningmarkt in Roosendaal en de prestaties van de lokale makelaars. Met deze data kunnen wij bijvoorbeeld analyseren welke makelaars de hoogste gemiddelde verkoopprijzen bepalen, welke makelaars vlot de klus klaren en welke makelaars de meeste huizen verkopen.

Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke beslissing maakt, bieden wij je gedetailleerde vergelijkingen van deze makelaars uit Roosendaal en omgeving. Deze nauwgezette analyses stellen je in staat om een makelaar te kiezen die niet alleen aansluit bij jouw behoeften, maar ook het optimale resultaat zal opleveren bij het verkopen van je huis. Wij zijn er om je in dit proces te begeleiden, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Roosendaal Of lees meer over makelaars in Roosendaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Roosendaal

Als je overweegt jouw huis in Roosendaal te verkopen, let dan op courtages die makelaars hanteren. Deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen per makelaar. Het gemiddelde courtagepercentage in Roosendaal is 1,17%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 353.962 betekent dat een bedrag van € 4.141. Houd hier rekening mee in je budget.

Voordat je een besluit neemt, is het verstandig om tarieven bij verschillende makelaars op te vragen. Zo krijg je een helder beeld van de te verwachten kosten. Maar let op, de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze. Het is vooral belangrijk dat de makelaar aansluit op jouw wensen en behoeften.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Roosendaal

In Roosendaal bevinden zich maar liefst 18566 koopwoningen. Toch zie je dat slechts een klein percentage hiervan daadwerkelijk in de verkoop komt. Voor jou als mogelijke woningverkoper betekent dit, dat er sprake is van een flinke schaarste op de markt. Jouw huis in de verkoop brengen kan dus de perfecte gelegenheid zijn om hiervan te profiteren.

Aantal verkochte woningen in Roosendaal

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel woningen verkocht in Roosendaal. Om het precieze aantal weer te geven werd de tag 488 gebruikt. Ook wil je weten hoeveel woningen er te koop werden gezet, de zogeheten aanmeldingen. Deze informatie vind je terug in de volgende grafiek, waarin zowel aanmeldingen als transacties per maand en per jaar zijn uitgezet:

Ben je van plan jouw huis in Roosendaal te verkopen?

Het verkopen van je huis in Roosendaal confronteert je met diverse uitdagingen. Je vraagt je wellicht af hoe je een realistische verkoopprijs bepaalt zonder de concurrentie uit het oog te verliezen. Daarnaast kan het verkrijgen van het verplichte energielabel of het selecteren van een effectieve makelaar complex lijken. Zelfs na bemiddeling door een makelaar kan de uiteindelijke verkoop van je woning, bijvoorbeeld de laatste administratieve stappen en de eventuele inzet van een verhuisbedrijf, nog onverwachte obstakels opleveren.

Maar er zijn oplossingen om deze uitdagingen te managen. Een goede voorbereiding kan helpen het proces soepel en effectief te laten verlopen. Het is bijvoorbeeld verstandig om deskundig advies in te winnen over de vraagprijs evenals de potentiële kopersmarkt in Roosendaal. Daarnaast zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van een stappenplan specifiek gericht op jouw situatie. Dit kan je helpen om een actieplan te maken voor elke fase van de verkoop, zodat geen enkel detail aan je aandacht ontsnapt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom! Op deze plek houden we je continu op de hoogte van de actuele woningmarktcijfers in Roosendaal. Zo weet je altijd hoe de markt erbij ligt. Het voordeel hiervan? Met de juiste kennis over de woningmarkt kun je betere keuzes maken, bijvoorbeeld als je overweegt jouw huis te verkopen. Zo kun je inspelen op de laatste ontwikkelingen en je strategie hierop aanpassen om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Makkelijk je huis verkoop gereed maken met HuisVerkopen.nl

Bij de verkoop van je huis is HuisVerkopen.nl een handige hulp. Je kunt hier eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Roosendaal te vinden. Met de tool om makelaarstarieven op te vragen helpen wij je ook om te besparen op makelaarskosten. Met het duidelijke stappenplan zorgen we dat geen enkele stap voor de verkoop van je huis wordt overgeslagen. Zo wordt het verkoopproces een stuk makkelijker!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen