Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rucphen

Op zoek om je huis te verkopen in Rucphen? HuisVerkopen.nl biedt je altijd de meest actuele woningmarktcijfers. Bekijk de meest recente ontwikkelingen in huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen in Rucphen. Dit helpt je bij het maken van geïnformeerde en strategische beslissingen bij het verkopen van jouw huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rucphen

De gemiddelde verkoopprijs in Rucphen is in de laatste 3 maanden € 555.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 427.333 euro. Hieruit blijkt dat de woningmarkt in Rucphen aardig in lijn ligt met de landelijke trend. Hieronder toont de grafiek meer inzicht in hoe deze prijzen zich de afgelopen periode ontwikkelden. Zowel kopers als verkopers kunnen hiermee hun voordeel doen:

Huizenprijzen in Rucphen

Afgelopen 3 maanden

€ 13.000
€ 309.000
€ 605.000

Het kan bijzonder verhelderend zijn om de waarde per vierkante meter van huizen in Rucphen in kaart te brengen. Dit biedt namelijk waardevolle inzichten in de prijsontwikkelingen in deze regio. Als we inzoomen op de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, zegt dat veel over het huidige klimaat in de woningmarkt. In Rucphen bedraagt deze prijs momenteel € 4.203 euro. Zie hieronder voor een gedetailleerde weergave van deze data:

Huizenprijzen in Rucphen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.500
€ 4.300

Prijsontwikkeling Rucphen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Rucphen een zekere beweging duidelijk gemaakt. Het kent momenten van stijgen en dalen, vergelijkbaar met de landelijke trends.

Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen maand, lag de gemiddelde verkoopprijs op € 555.000 euro. Deze data en meer zijn samengevat in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Rucphen waard?

De waarde van jouw woning in Rucphen is afhankelijk van talrijke invloedsfactoren. Deze omvatten niet alleen de locatie en de grootte van het huis, maar ook de huidige marktomstandigheden en de mate van onderhoud van de woning. Het is belangrijk op te merken dat de woningwaarde door al deze factoren kan fluctueren.

Als je exact wilt weten hoeveel je huis waard is, dan is een gratis waardebepaling een uitstekende optie. Of je nu serieus overweegt je huis te verkopen, of slechts een beeld wilt krijgen van je financiële positie, een professionele waardebepaling kan je hierbij helpen. Het geeft je een goed startpunt om verdere beslissingen te nemen.

Wat maakt een gratis waardebepaling zo aantrekkelijk? Simpelweg het feit dat een makelaar bij je thuis komt en een grondige beoordeling van je huis maakt, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Dit geeft je een gedetailleerd inzicht in de woningwaarde en helpt je te bepalen wat de volgende stap kan zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk te begrijpen dat vastgoedcijfers niet uniform zijn in een regio; huizenprijzen kunnen van plaats tot plaats aanzienlijk variëren. Zelfs binnen een relatief klein geografisch gebied kunnen verschillen aanwezig zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de huizenprijzen in Rucphen niet precies hetzelfde als in naburige steden en dorpen. Deze variaties kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, van kenmerken van het plaatselijke onroerend goed tot economische trends in de regio.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rucphen

In Rucphen varieert de kwaliteit van makelaars sterk. We zien opvallende verschillen in snelheid van verkoop, behaalde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen per makelaar. Dankzij onze uitgebreide statistieken krijg je bij ons inzicht in deze details, wat je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze voor een verkoopmakelaar voor jouw woning.

Door op basis van onze statistieken een geschikte makelaar te selecteren, verhoog je de kans op een snelle en succesvolle verkoop van jouw woning. Niet alleen kan een goede makelaar je helpen om sneller te verkopen, maar ook om een hogere eindprijs te behalen. Dit onderstreept het belang van het zorgvuldig vergelijken van makelaars voordat je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Rucphen Of lees meer over makelaars in Rucphen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rucphen

Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage - het tarief dat een makelaar in rekening brengt - in Rucphen rond de 1,09% ligt. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van jouw huis, die in Rucphen gemiddeld € 555.000 euro bedraagt. Het lijkt wellicht een flink percentage, maar houd er rekening mee dat een goede verkoopmakelaar zijn courtage meer dan waard is door de beste verkoopprijs voor je te realiseren.

Als je een huis wilt verkopen in Rucphen, is het aan te raden om niet alleen naar de courtage te kijken maar ook naar wat een makelaar werkelijk oplevert. Een goedkope makelaar die een lage verkoopprijs realiseert, kan je uiteindelijk meer kosten dan een iets duurdere makelaar die een hogere verkoopprijs bedingt. Het loont dan ook om even de tijd te nemen om de tarieven van verschillende makelaars onder de loep te nemen en te kijken welke makelaar de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rucphen

In het aantrekkelijke Rucphen, kom je zowel sociale huurwoningen tegen, maar voornamelijk koopwoningen. Wanneer je de behoefte voelt om jouw plek in deze gemeenschap op te eisen door de aankoop van een huis, ben je duidelijk niet de enige. Er rust geen geheim op dat een stevig aantal van de woningen hier bestaan uit koopwoningen, om precies te zijn 1507 huizen. Dus, als je op zoek bent naar mogelijkheden om een woning te kopen, is Rucphen een locatie om zeker in overweging te nemen.

Aantal verkochte woningen in Rucphen

In de laatste 12 maanden heeft er in Rucphen veel beweging plaatsgevonden op de woningmarkt. Er zijn veel woningen te koop gezet, maar wat nog interessanter is, is het aantal woningen dat daadwerkelijk de status 'verkocht' heeft bereikt. Dit aantal staat genoteerd onder de tag 31. Kijk verder naar de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de aanmeldingen en transacties per maand en per jaar:

Ben je van plan jouw huis in Rucphen te verkopen?

Er zijn veel zaken om alert op te zijn tijdens de verkoop van je woning in Rucphen. Ieder detail telt, variërend van een gekozen strategie, de juiste makelaar vinden tot aan een nauwkeurige waardebepaling. Handige tips, advies nemen en up-to-date blijven over de ontwikkelingen in de huizenmarkt kunnen je helpen bij het succesvol afronden van de verkoop.

Een goed voorbereide verkoop, georganiseerd volgens een systematische aanpak, kan veel voordelen bieden. Hier komt een stappenplan goed van pas. Het biedt een houvast en structuur, helpt bij het effectief beheren van elk onderdeel van het proces en vermindert de kans op fouten. Met zo'n plan kun je het verkoopproces veel soepeler laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, de betrouwbare online bron voor huiseigenaren die hun woning overwegen te verkopen. Voor jou hebben we hier met veel aandacht een up-to-date en gedetailleerd overzicht samengesteld van de vastgoedprijzen in Rucphen. De getoonde cijfers en statistieken worden voortdurend bijgewerkt en bieden je een helder inzicht in de huidige marktwaarde van woningen binnen deze regio. Zo kun je met onze hulp een weloverwogen beslissing nemen over het beste moment om jouw huis te verkopen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

Met Huis Verkopen wordt het regelen van de verkoop van jouw woning een stuk eenvoudiger. Zo kun je bij ons ook gebruik maken van handige tools, zoals een gratis waardebepaling en een overzicht waarmee je makkelijk makelaars kunt vergelijken. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen. Maar dat is nog niet alles. Je vindt bij ons ook een handig stappenplan dat je helpt bij alle zaken die jij voor jouw woning moet regelen voordat deze verkocht kan worden. Op deze manier proberen wij de verkoop van jouw woning zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen