Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bergen op Zoom

In de huidige periode sterkt de huizenmarkt in Bergen op Zoom. Met de relevante vastgoedcijfers zoals woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties, krijg je een helder beeld over de waarde van je woning. Deze informatie is nuttig voor zowel kopers als verkopers, en wordt veelvuldig door makelaars gebruikt om de juiste strategieën te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bergen op Zoom

De gemiddelde verkoopprijs in Bergen op Zoom is in de laatste 3 maanden € 359.356 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 375.982 euro. Als de vraagprijs hoger ligt, betekent dit dat verkopers doorgaans meer voor hun woning vragen dan uiteindelijk wordt betaald. Bekijk de volgende grafiek om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van deze prijzen in de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Bergen op Zoom

Afgelopen 3 maanden

€ 204.000
€ 315.000
€ 426.000

In de volgende grafiek presenteren we een duidelijk inzicht in de verkoop- en vraagprijzen per m2 in Bergen op Zoom gedurende de afgelopen drie maanden. Het geeft je een direct beeld van het verschil tussen wat men vraagt en uiteindelijk ontvangt bij het verkopen van vastgoed in deze stad. Hier is een visuele weergave van de lokale prijstrends:

Huizenprijzen in Bergen op Zoom per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Bergen op Zoom laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Bergen op Zoom niet stil gestaan. Noch op- of neerwaarts, nog specifieke opmerkelijkheden worden hierbij geïmpliceerd. Zo bereikte de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand een bedrag van € 359.356 euro. De beweging van deze woningprijzen loopt in lijn met het landelijke gemiddelde. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Bergen op Zoom waard?

De waarde van jouw woning in Bergen op Zoom is onderhevig aan een reeks factoren. Denk hierbij aan de staat van het onderhoud, de grootte en indeling van de woning, de locatie en de huidige woningmarkt. Deze factoren bepalen samen de marktwaarde van jouw woning.

Als je de exacte waarde van jouw woning wilt achterhalen, geeft een gratis waardebepaling door een makelaar het helderste inzicht. Deze waardebepaling kan het startpunt vormen voor het eventuele verkoopproces of je een idee geven van de actuele waarde van jouw woning om zo een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Een waardebepaling kan worden aangevraagd via deze link, waarna je gekoppeld wordt aan een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling biedt veel voordelen. De makelaar komt bij je thuis, waardoor je de gelegenheid hebt om specifieke vragen te stellen en de woning in zijn geheel te laten beoordelen. Het grootste voordeel is dat dit geheel kosteloos en vrijblijvend is. Dit maakt de gratis waardebepaling tot een waardevolle eerste stap in het vinden van de daadwerkelijke waarde van jouw woning in Bergen op Zoom.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe sterk de woningmarktcijfers kunnen variëren per plaats. Niet alleen binnen een stad, zoals Bergen op Zoom, maar ook tussen steden die in de omgeving liggen. Huizenprijzen in nabijgelegen gemeenten kunnen sterk afwijken van die in Bergen op Zoom zelf.

Door deze cijfers in kaart te brengen en te vergelijken, kun je overzichtelijke marktbewegingen en trends ontdekken. Zo krijg je een breed en helder beeld van het huidige marktbeeld. Laten we de onderstaand grafieken eens bekijken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Bergen op Zoom

Heb je ooit nagedacht over de verschillen tussen makelaars in Bergen op Zoom? Makelaars variëren in service, specialisaties en prijs. Sommigen hebben bijvoorbeeld voornamelijk lokale kennis, waardoor ze inzicht hebben in specifieke wijkprijzen, anderen richten zich meer op marketing-aspecten zoals professionele fotografie en social media promotie.

De keuze van een goede makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van je huis. Een deskundige makelaar kan onder meer de juiste prijs voor jouw huis bepalen, de beste marketingstrategieën toepassen en onderhandelen met potentiële kopers. Daarom is het van belang om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Vergelijk makelaars in Bergen op Zoom Of lees meer over makelaars in Bergen op Zoom

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bergen op Zoom

Denk eraan dat courtages een flinke hap uit jouw opbrengst kunnen nemen bij de verkoop van jouw huis. In Bergen op Zoom ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar namelijk op 1,15%. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van een huis hier € 359.356 is, kan dat betekenen dat je voor makelaarsdiensten al snel € 4.133 kwijt bent.

Om een zo voordelig mogelijke keuze te maken, is het daarom handig de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de hoogte van de courtage, maar neem ook de verkoopstrategie en aanpak van de makelaar mee in jouw overweging. Zo weet je zeker dat je een goede kandidaat kiest zonder dat het je onnodig veel geld kost.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom vinden we een totaal van koopwoningen. Deze woningen kunnen diverse bestemmingen hebben, zoals residentieel gebruik of een combinatie van wonen en werken. Bij de verkoop van je woning is het belangrijk om de bestemming van je woning helder te hebben, omdat dit invloed kan hebben op bijvoorbeeld de vraagprijs en de koperdoelgroep.

Aantal verkochte woningen in Bergen op Zoom

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Bergen op Zoom verscheidene woningen in de verkoop gezet alsook verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen is terug te vinden onder de tag: 511. Diverse trends en factoren hebben mogelijk bijgedragen aan dit resultaat. Zie voor gedetailleerde cijfers de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Bergen op Zoom te verkopen?

Het verkopen van een huis in Bergen op Zoom kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het aantrekken van een breed scala aan potentiële kopers, het correct prijzen van je woning en het navigeren door alle administratieve aspecten zijn slechts enkele voorbeelden van de uitdagingen die je kunt tegenkomen. Gelukkig is er hulp beschikbaar om deze obstakels gemakkelijker te overwinnen. Door gebruik te maken van ons stappenplan, krijg je een helder beeld van hoe je jouw woning succesvol kunt verkopen.

Daarnaast kan het inschakelen van een lokale makelaar die bekend is met de huizenmarkt in Bergen op Zoom jou aanzienlijk helpen. Een makelaar kan je adviseren over de beste verkoopmethoden, de woningwaardering en potentiële kopers koppeling. Ook het inzetten van professionele fotografie kan je huis meer laten opvallen bij potentiële kopers. Het correct stage-n van je woning kan ook de verkoop bevorderen, door je woning op zijn best te laten zien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Bergen op Zoom staat niet stil en de statistieken die betrekking hebben op de huizenprijzen, verkoopsnelheid etc. hebben de eigenschap om constant te veranderen. Marktcijfers van Bergen op Zoom worden daarom altijd bijgewerkt om je van de meest recente informatie te voorzien. Kennis van de woningmarkt is enorm waardevol als je je huis wilt verkopen, want dit helpt je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, het inschatten van de verkoopsnelheid en bij het ontwikkelen van een effectieve verkoopstrategie.

Extra hulpmiddelen bij de verkoop van je woning

Naast de actuele marktgegevens, biedt HuisVerkopen.nl ook andere tools en informatiebronnen om je te ondersteunen bij de verkoop van jouw woning. Zo kun je hier een accurate waardebepaling van je woning aanvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de huidige marktwaarde. Heb je nog geen geldig energielabel? Geen probleem, via de site kun je eenvoudig een energielabel aanvragen. Verder kun je hier ook uitgebreide informatie vinden over de kosten die komen kijken bij het verkopen van een huis. Met deze waardevolle informatie ben je goed geïnformeerd, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen