Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoogerheide

Op de woningmarkt in Hoogerheide is veel gaande. De lokale verkoopstatistieken en ontwikkeling van huizenprijzen geven duidelijk inzicht in deze beweging. Aan de hand van diverse marktcijfers krijg je een helder beeld van hoe de verkoop van je huis in Hoogerheide werkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoogerheide

De gemiddelde verkoopprijs in Hoogerheide is in de laatste 3 maanden € 394.557 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 417.962 euro. Dit verschil tussen verkoop- en vraagprijs kan een indicatie zijn van de populariteit van woonruimte in dit gebied. Hieronder zie je een visualisatie die de evolutie van deze prijzen in de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Hoogerheide

Afgelopen 3 maanden

€ 223.000
€ 346.000
€ 468.000

De komende grafiek toont een representatief beeld van de ontwikkelingen op de woningmarkt in Hoogerheide. Hierin zie je specifiek de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 over de afgelopen 3 maanden. Het maakt inzichtelijk hoe deze prijzen zich hebben gedragen en welke trends daaruit op te maken zijn:

Huizenprijzen in Hoogerheide per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Hoogerheide laatste 12 maanden

Als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen in Hoogerheide, is het verstandig om een oogje op de lokale woningmarktcijfers te houden. Vooral de ontwikkeling van de huizenprijzen in de laatste 12 maanden is interessant. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was bijvoorbeeld € 394.557 euro. Hier een grafiek die de prijsontwikkeling van de laatste 12 maanden weergeeft:

Wat is mijn woning in Hoogerheide waard?

De waarde van jouw woning in Hoogerheide hangt af van verschillende factoren. Onder andere de locatie, de grootte van het perceel, de staat van onderhoud en de marktontwikkelingen hebben invloed op de uiteindelijke woningwaarde. Uiteraard speelt het woningaanbod in Hoogerheide ook een grote rol in de bepaling van de huiswaarde.

Ben je benieuwd naar de specifieke waarde van jouw huis? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste keuze. Zo'n waardebepaling geeft je een concreet startpunt, of je nu van plan bent om je woning te verkopen, of wanneer je een duidelijk beeld wilt krijgen van de huidige marktwaarde. Je kunt zo'n gratis en vrijblijvende waardebepaling eenvoudig via deze link aanvragen.

Bij zo'n gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de exacte waarde te bepalen. Dit is volledig kosteloos en zorgt voor een objectieve en uitgebreide inschatting van de waarde. Hierdoor krijg je een helder beeld en kun je een gefundeerde keuze maken. Kortom, de waardebepaling door een ervaren makelaar is een belangrijke stap in het proces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is uiteenlopend en de huizenprijzen variëren naargelang de plaats. In dit opzicht is het belangrijk te weten dat Hoogerheides vastgoedmarkt niet geïsoleerd staat, maar de prijzen sterk verschillen vergeleken met omliggende plaatsen.

Een grondige observatie van de woningprijzen in buurgemeenten helpt bij het vormen van een nauwkeurig beeld van de huidige marktsituatie. Vele factoren kunnen lokale prijsschommelingen verklaren, zoals bevolkingsdichtheid, werkgelegenheid en woningaanbod.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hoogerheide

Bij het verkoopproces van je huis in Hoogerheide willen we allemaal de best mogelijke makelaar inzetten. Wat goed is, hangt af van diverse onderdelen. Zo verschillen makelaars in hun verkoopsnelheid, vraagprijs en de kwaliteit van de dienstverlening. We zien dat sommige makelaars in Hoogerheide beter presteren op deze punten dan anderen.

Het selecteren van een sterke makelaar in Hoogerheide is essentieel. Een slimme keuze kan het verschil maken tussen een langdurig verkoopproces of snel een mooi verkoopbedrag krijgen. Het loont om je goed in te lezen en makelaars goed te vergelijken, om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt voor je waardevolle bezit.

Vergelijk makelaars in Hoogerheide Of lees meer over makelaars in Hoogerheide

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoogerheide

De courtage is een belangrijke factor bij de keuze voor een makelaar in Hoogerheide. Gemiddeld gezien kun je een courtage van 1,11% van de verkoopprijs verwachten. Daarbij is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hoogerheide momenteel € 394.557 bedraagt.

Het loont de moeite om vooraf goed de tarieven te vergelijken. In Hoogerheide en omstreken variëren de tarieven van makelaars namelijk behoorlijk. Met deze informatie in je achterhoofd is het handig om op makelaarskosten vergelijken meerdere offertes op te vragen. Je ontvangt dan direct informatie van de betreffende makelaars over hun tarieven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoogerheide

Als je kijkt naar het woninglandschap in Hoogerheide, dan valt het op dat een aanzienlijk deel van de woningen bestempeld kan worden als koopwoningen. Zo heeft 2828 van de woningen deze status. Maar Hoogerheide biedt ook andere soorten woonruimtes, variërend van sociale huurwoningen tot woningen met een unieke bestemming. Dit draagt bij aan de diversiteit van het woningaanbod, waardoor er voor vrijwel elke wens een passende woning te vinden is.

Aantal verkochte woningen in Hoogerheide

In de laatste 12 maanden zijn er in Hoogerheide een flink aantal woningen aangemeld en verkocht. Aanmeldingen betreffen woningen die te koop zijn gezet, terwijl transacties de daadwerkelijk verkochte woningen zijn. De hoeveelheid verkochte woningen is terug te vinden onder de tag 73. Hieronder de grafiek met de exacte aantallen:

Ben je van plan jouw huis in Hoogerheide te verkopen?

Wanneer je van plan bent jouw huis in Hoogerheide te verkopen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee dient te houden. Ten eerste is een goede inschatting van de woningwaarde fundamenteel. Daarnaast speelt de juiste verkoopstrategie een grote rol in het succes van de verkoop. Vergeet niet je huis grondig op te ruimen en te zorgen voor aantrekkelijke foto's, hier, vind je enkele nuttige tips om je hierbij te helpen.

Een goed georganiseerde stappenplan kan je gids zijn bij de verkoop van je woning. Dit kan je helpen om gestructureerd en zonder stress te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van een eerlijke vraagprijs, het opstellen van een boeiende woningpresentatie en de onderhandelingen met potentiële kopers. Het is altijd een goed idee om de hulp in te roepen van een ervaren makelaar, deze kan je begeleiden door het gehele proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Hoogerheide veranderen continue en op deze plek zorgen we er voor dat deze cijfers zo actueel mogelijk zijn. Deze gegevens geven jou inzicht in de vraag en aanbod op de woningmarkt in Hoogerheide en helpen je om een beeld te krijgen van de realistische waarde van je woning in deze specifieke woningmarkt. Bovendien kun je op basis van deze marktinformatie beslissingen maken over de strategie van de verkoop van jouw huis.

Handige tools van HuisVerkopen.nl ondersteunen bij woningverkoop

Huis Verkopen helpt je effectief bij het klaarstomen van de verkoop van je woning. Zo kun je eenvoudig via ons een gratis waardebepaling aanvragen en krijg je de kans om makelaars te vergelijken, zodat je de beste makelaar in Hoogerheide vindt. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen en op deze manier besparen op de makelaarskosten. Het stappenplan op de website maakt inzichtelijk welke zaken je moet regelen voor de verkoop van je woning, waardoor je niets over het hoofd ziet. Bovendien zijn er diverse diensten zoals een energielabel eenvoudig te regelen via het platform.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen