Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Woensdrecht

In juni 2024 blijft de huizenmarkt in Woensdrecht in beweging. De vraag naar woningen is groot en dit heeft betrekking op de verkoopprijzen. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers over Woensdrecht, zodat je weet wat je kunt verwachten als je besluit jouw huis te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Woensdrecht

In Woensdrecht is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 342.500 euro en de gemiddelde vraagprijs ligt rond € 477.000 euro. Dit verschil tussen vraag- en verkoopprijzen kan eventuele onderhandelingsruimte bij een huis verkopen indiceren. De huidige prijsontwikkelingen in de woningmarkt van Woensdrecht worden in de onderstaande grafiek weergegeven:

Huizenprijzen in Woensdrecht

Afgelopen 3 maanden

€ -88.000
€ 220.000
€ 527.000

Geïnteresseerd in de huidige woontrends binnen Woensdrecht? De komende grafiek geeft een helder overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Woensdrecht van de afgelopen 3 maanden. Hierdoor krijg je als lezer een duidelijk beeld van de meest recente ontwikkelingen op de markt:

Huizenprijzen in Woensdrecht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.900
€ 3.500

Prijsontwikkeling Woensdrecht laatste 12 maanden

De vastgoedwereld staat nooit stil en Woensdrecht vormt daar geen uitzondering op. De woningprijzen in deze locatie hebben de afgelopen 12 maanden diverse bewegingen doorgemaakt.

De gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand bedroeg € 342.500. Om een duidelijker beeld te krijgen van de trends in de woningprijzen, verwijzen we u naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Woensdrecht waard?

De waarde van je huis in Woensdrecht is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de ligging van je huis, de grootte van je woning en de huidige staat van het huis spelen een grote rol bij het bepalen van de waarde. Ook kijkt men naar vergelijkbare huizen in de buurt en speelt de huidige huizenmarkt in Woensdrecht een bepalende factor.

Als je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van je huis in Woensdrecht, is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar een goed startpunt. Het kan een waardevolle stap zijn, zowel voor je op het punt staat om je woning te verkopen, als voor wanneer je gewoon een goed beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je huis. Je kunt een waardebepaling gemakkelijk aanvragen via de website, hiervoor kun je naar de waardebepaling-aanvraagpagina gaan.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis, zodat hij of zij een accurate inschatting van de waarde kan maken. Dit kan erg handig zijn als je overweegt om je huis te verkopen, maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar de waardering van je huis. Een gratis waardebepaling door een makelaar, geeft je dus helderheid en inzicht in de mogelijke waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt fluctueren de woningprijzen continu van locatie tot locatie. Deze schommelingen zijn zeer merkbaar wanneer we Woensdrecht vergelijken met nabijgelegen gebieden. Een bredere blik op de huizenprijzen van omliggende gemeenten kan een robuust beeld geven van de huidige markttrends:

Vervolgens kunnen we onderstaande grafieken beschouwen om de situatie beter te begrijpen. Ze verhelderen niet alleen de gemiddelde verkoopprijzen in Woensdrecht, maar ook in vergelijkbare locaties. Hierbij zal duidelijk worden hoe Woensdrecht zich verhoudt tot deze omgevingen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Woensdrecht

Op het gebied van makelaardij draait het allemaal om kennis en ervaring. In Woensdrecht bijvoorbeeld, presteren makelaars anders op basis van hun ervaring, expertise en kennis van de lokale markt. Bij ons platform vinden we het belangrijk om deze verschillen te onderkennen. Door de marktcijfers en prestaties van lokale makelaars bij te houden, bieden wij een meetbaar onderscheid, wat helpt om de juiste makelaar te vinden voor jouw unieke situatie.

De keuze van een makelaar kan een groot verschil maken in het succes van de verkoop van jouw woning. Niet alleen op vlak van snelheid van verkoop, maar ook bij het behalen van een hoger verkoopbedrag. Met de kennis en gegevens die wij op ons platform verzamelen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke makelaar het beste bij jouw behoeften past. Zo haal je het meeste uit de verkoop van je woning. Vind zo de best presterende makelaar die beantwoordt aan jouw verwachtingen.

Vergelijk makelaars in Woensdrecht Of lees meer over makelaars in Woensdrecht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Woensdrecht

Jouw aandacht vestigen op courtages is geen verspilde moeite; het zijn immers kosten waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht. In Woensdrecht bedraagt het gemiddelde tarief van makelaars doorgaans 1,15% van de verkoopprijs van jouw huis. Bovendien, meeste makelaars rekenen ook opstartkosten om je woning in de verkoop te zetten, gemiddeld € 515.

Het is handig om vóór het verkopen van jouw woning, alle mogelijke kosten in kaart te brengen. Zo voorkom je verrassingen en onverwachte uitgaven. Aarzel niet om eventueel je makelaar om een helder kostenoverzicht te vragen. Je kunt ter voorbereiding ook zelf op de kosten van het verkopen duiken. Een kritische blik op potentiële makelaars en hun tarieven kan je goed van pas komen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Woensdrecht

Als je zoekt naar een koopwoning in Woensdrecht, heb je te maken met een specifieke marktsituatie. Koopwoningen worden namelijk niet alleen gekocht om zelf in te wonen, maar ook vaak als investering voor verhuur. Dit betekent dat van het totaal aantal koopwoningen, dat is 456, slechts een klein gedeelte op de markt beschikbaar komt om daadwerkelijk te kopen of te huren. Het kan dus een uitdaging zijn om jouw droomwoning in Woensdrecht te vinden.

Aantal verkochte woningen in Woensdrecht

In Woensdrecht is er in de afgelopen 12 maanden een duidelijke activiteit op de woningmarkt zichtbaar. Er zijn veel aanmeldingen geweest, wat betekent dat er een flinke hoeveelheid woningen in de verkoop is geplaatst. Daarnaast is het aantal voltooide transacties, dus de daadwerkelijk verkochte huizen, hoog. Kijkend naar het daadwerkelijke aantal 11 in het afgelopen jaar, geeft dit een indicatie van de woningactiviteit in Woensdrecht. Om een nog duidelijker beeld te krijgen van deze gegevens, zie je hieronder de grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Woensdrecht te verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis in Woensdrecht komen veel aspecten kijken waar je misschien niet meteen aan denkt. Zo is het strategisch om eerst de actuele woningwaarde vast te stellen en een energielabel aan te vragen voordat je de woning in de markt zet. Bovendien is het zinvol om makelaarstarieven bij lokale makelaars op te vragen, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Het lijkt misschien een hele klus, maar een goed georganiseerd stappenplan kan je ontzettend veel stress en tijd besparen. Op HuisVerkopen.nl vind je een handig stappenplan dat je bijstaat bij elke stap in het verkoopproces, van de voorbereiding tot aan de uiteindelijke overdracht. Het volgen van een duidelijk stappenplan geeft je een helder overzicht en kan je helpen het verkoopproces zo soepel mogelijk te doorlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het online platform Huis Verkopen kun je vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige en actuele informatie met betrekking tot de huizenmarkt in Woensdrecht. Onze vastgoedcijfers worden zorgvuldig samengesteld en continu bijgewerkt, om je de meest recente inzichten te leveren. Zo helpen we je bij het kiezen van het perfecte moment om je woning te koop te zetten.

Eenvoudige woningverkoop dankzij Huis Verkopen

Met handige hulpmiddelen als een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, maakt Huis Verkopen het je eenvoudig de geschikte makelaar in Woensdrecht te vinden. Bovendien is ons stappenplan een handig overzicht dat duidelijk maakt wat er voor jouw specifieke woningverkoop geregeld moet worden. Zo sla je geen enkele stap over en regel je alles wat nodig is voor een succesvolle woningverkoop. Het gebruik van Huis Verkopen is volledig kosteloos en onafhankelijk, om jou als verkoper optimaal te ondersteunen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen