Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Halsteren

Als je overweegt je huis in Halsteren te verkopen, wil je op de hoogte zijn van de huidige situatie op de woningmarkt. De meest recente vastgoedcijfers, die inzicht geven in de gemiddelde vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen in Halsteren, kunnen je hierbij helpen. Maak een geïnformeerde beslissing en breng je verkoopplannen in kaart.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Halsteren

De gemiddelde verkoopprijs in Halsteren is in de laatste 3 maanden € 379.366 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 416.339 euro. Deze data bieden een relevante inkijk in de huidige stand van de huizenmarkt in Halsteren. Ter verdieping en verduidelijking van deze cijfers volgt hieronder een grafiek:

Huizenprijzen in Halsteren

Afgelopen 3 maanden

€ 176.000
€ 321.000
€ 466.000

Weet je wat van groot belang is bij woningprijzen in Halsteren? De waarde per vierkante meter. Neem het aantal vierkante meters van je woning en vermenigvuldig dat met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2. Zo krijg je een globaal idee van hoe een mogelijke verkoop kan uitpakken. Houd de onderstaande grafiek goed in de gaten. Deze toont de verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen drie maanden in Halsteren. Let speciaal op de verschillen tussen de verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Halsteren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.400

Prijsontwikkeling Halsteren laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van woningen in Halsteren is een heldere indicator voor de richting waarin de lokale vastgoedmarkt zich beweegt. Het geeft jou een beeld van het prijsklimaat zonder specifieke uitspraken over trends of uitbijters te doen.

In de afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Halsteren € 379.366 euro. Voor een nauwgezette lezing van deze marktcijfers nodigen wij je uit om de onderstaande grafiek te bezichtigen:

Wat is mijn woning in Halsteren waard?

De financiële waarde van je huis in Halsteren wordt door meerdere factoren beïnvloed. Zo hebben het soort huis, de grote van het huis, de conditie van het huis en de huidige woningmarkt allemaal invloed op de waarde. Om een goed idee te krijgen van wat jouw huis waard zou kunnen zijn, is een waardebepaling een goede eerste stap.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis waard is? Een gratis waardebepaling van een makelaar kan je de nodige duidelijkheid geven. Door een waardebepaling van je huis te laten uitvoeren, krijg je een beter idee van de waarde en kun je beter beslissen of je jouw huis wilt verkopen. Je kunt een gratis waardebepaling van jouw huis aanvragen op onze website via de pagina waardebepaling aanvragen.

Maar hoe werkt zo'n gratis waardebepaling door een makelaar dan? Een waardebepaling van een huis door een makelaar houdt in dat de makelaar op bezoek komt en je huis bekijkt. Op basis van zijn ervaring en marktkennis kan hij een schatting maken van de waarde van je huis. Een waardebepaling is altijd gratis en vrijblijvend, maar biedt wel mogelijk waardevolle inzichten in de huidige waarde van je huis in Halsteren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt geldt dat cijfers flink uiteen kunnen lopen, afhankelijk van de locatie. Zo is er een merkbaar verschil tussen de verkoopprijzen van huizen in Halsteren en de omliggende gebieden.

Het ontdekken van deze verscheidenheid draagt bij aan je begrip van de huidige marktsituatie. Door je blik ook op andere gemeenten te richten, vorm je een genuanceerder beeld van de verkoopprijzen in de regio.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Halsteren

In Halsteren is er geen uniform beeld van makelaarsprestaties. Iedere makelaar heeft aanpakken en specialiteiten die weer anders zijn dan van de concurrent. Ze verschillen op verschillende vlakken, denk hierbij aan de aangeboden verkoopstrategieën, de gemaakte kosten en de opbrengsten die ze realiseren bij de voorgaande verkooptransacties.

In het proces van het kiezen van een geschikte makelaar in Halsteren is het van groot belang dat je jezelf goed oriënteert. Het selecteren van de juiste makelaar kan ervoor zorgen dat je het meeste uit de verkoop haalt. Om te helpen bij deze belangrijke stap, raden we je aan om de makelaars te vergelijken, zodat je een makelaar kiest die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Halsteren Of lees meer over makelaars in Halsteren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Halsteren

De courtage is een sleutelfactor om mee te nemen bij het selecteren van een makelaar. Deze courtage bedraagt in Halsteren gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs. Kijk je naar de gemiddelde verkoopprijs in deze regio, € 379.366, dan zou dat neerkomen op € 4.211. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met dit gemiddelde, kunnen makelaarstarieven sterk variëren. Zo kun je bijvoorbeeld tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Halsteren en omgeving, zodat je deze zelf kunt vergelijken.

Zet niet al je focus op de courtages. Makelaars bieden namelijk meer dan alleen verkoopondersteuning en de tarieven kunnen variëren op basis van deze aanvullende diensten. Sommige makelaars zijn bijvoorbeeld expert in marketing, anderen hebben een groot netwerk van potentiële kopers. Weeg dus naast het courtagepercentage ook deze factoren mee. Hierdoor krijg je een holistisch beeld van de waarde die makelaars bieden voor hun tarief en kun je beter bepalen welke makelaar het beste bij jouw specifieke situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Halsteren

In het pittoreske Halsteren zijn de meeste woningen koopwoningen, hetgeen blijkt uit het aantal van 3891. Dat betekent echter niet dat je geen andere typen woningen zult vinden. Voor diegenen die liever huren, biedt Halsteren ook genoeg mogelijkheden, van sociale huurwoningen tot andere opties. Dus ongeacht je woonwensen, je kunt bijna zeker een thuis vinden dat bij jou past in Halsteren.

Aantal verkochte woningen in Halsteren

In de afgelopen 12 maanden hebben we een bepaald aantal woningen zien verschijnen en verdwijnen op de markt in Halsteren. Dit is te zien aan het aantal nieuwe aanmeldingen en het aantal huizen dat verkocht is, oftewel de transacties. Hoeveel woningen er precies verkocht zijn? Dat zie je terug in de onderstaande grafiek: 100:

Ben je van plan jouw huis in Halsteren te verkopen?

Het verkopen van je huis in Halsteren kan een paar uitdagingen met zich meebrengen die je wellicht niet had verwacht. Zo is het bepalen van de juiste prijs en het vinden van de juiste koper niet altijd even eenvoudig als het lijkt. Bovendien kan de administratieve rompslomp, zoals het regelen van een energielabel, in de weg staan van een snelle verkoop.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het proces te vergemakkelijken. Zo is het inschakelen van een goede makelaar vaak een slimme stap. Een makelaar kent de lokale markt en kan je helpen bij zowel het bepalen van de prijs als het vinden van een koper. Daarnaast kun je op ons stappenplan terugvinden wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw woning in Halsteren en welke stappen je moet volgen om alles goed te regelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, jouw ticket naar een zorgeloze verkoop van je woning. We begrijpen dat jij, als woningeigenaar in Halsteren, op zoek bent naar de meest recente informatie over de lokale huizenmarkt. Hier vind je dan ook woningcijfers van Halsteren die we zorgvuldig voor je hebben verzameld. Deze gegevens worden continu bijgewerkt, zodat je altijd toegang hebt tot de meest actuele stand van zaken. Zo kun je het perfecte verkoopmoment bepalen én de beste deal maken.

Hoe Huis Verkopen jou helpt

Naast het leveren van up-to-date woningcijfers, is Huis Verkopen jouw hulp bij de verkoop van je huis. Dankzij handige tools zoals de mogelijkheid om een waardebepaling van je huis aan te vragen, kun je de juiste vraagprijs vaststellen en weet je waar je aan toe bent. Wil je makelaars vergelijken? Hier is een tool voor. Met onze handige verkoop stappenplan mis je geen enkel punt. Aanvullende diensten zoals woningstyling, het regelen van een verhuizer en het aanvragen van een energielabel helpen je om de gehele verkoop te regelen zonder stress.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen