Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Helmond

Overweeg je jouw huis in Helmond te verkopen? Met de huidige huizenmarkt in mei 2024 is het interessant om de woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in de gaten te houden. Deze statistieken geven je een duidelijk beeld van wat je als verkoper kunt verwachten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Helmond

In Helmond is de gemiddelde verkoopprijs de laatste 3 maanden € 430.715 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 485.277 euro bedraagt. Deze informatie geeft je een helder beeld van de huidige trends op de lokale woningmarkt. Voel je vrij om de onderstaande grafiek te raadplegen voor een duidelijk overzicht van de huizenprijzen in de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Helmond

Afgelopen 3 maanden

€ 187.000
€ 361.000
€ 535.000

Alvorens je in de complexe huizenmarkt duikt, is het beter om enige kennis te hebben van de waarde per vierkante meter, vooral in Helmond. Het geeft niet alleen inzicht in de lokale prijsschommelingen, maar biedt je ook een degelijke basis om huizen met elkaar te vergelijken. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Helmond op € 3.594. Bekijk de onderstaande grafiek voor een volledig overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Helmond van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Helmond per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Helmond laatste 12 maanden

De woningmarkt is constant in beweging en de prijsontwikkeling van huizen in Helmond reflecteert dat. De laatste trend van deze prijsontwikkeling is te zien in een onderstaande grafiek.

De gemiddelde verkoopprijs op de woningmarkt afgelopen maand in Helmond was € 430.715. Maak je maar klaar voor de grafiek, die een overzicht geeft van de recente marktbewegingen:

Wat is mijn woning in Helmond waard?

De waarde van jouw woning in Helmond wordt beïnvloed door diverse factoren. Onder andere zaken als de woningkenmerken, zoals de grootte en het bouwjaar van de woning spelen een rol. Ook de locatie van je huis binnen Helmond, de vraag op de woningmarkt en eventuele omgevingsfactoren hebben invloed op de uiteindelijke woningwaarde.

Als je precies wilt weten wat jouw woning in Helmond waard is, is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar een verstandige keuze. Dit geeft je niet alleen een goed beeld van de exacte waarde van de woning, maar is ook een uitstekend startpunt als je overweegt je huis te verkopen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de website van deze makelaar.

Deze gratis waardebepaling betekent dat een makelaar bij je thuis langskomt om de waarde van je woning in Helmond te beoordelen. Dit geeft je de kans om vragen te stellen en meer te leren over de mogelijke verkoop van jouw woning. Het is belangrijk om te benadrukken dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie. Desalniettemin is het een zeer nuttig instrument om het verkoopproces te starten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huizenprijzen in Helmond begrijpt, is het belangrijk te beseffen dat vastgoedwaarden sterk fluctueren per locatie. Wijzigingen in woningmarktcijfers kunnen verschillen tussen steden en dorpen, zelfs rondom Helmond. Door niet alleen naar Helmond te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten, krijg je een genuanceerder beeld van de markt:

Het grondige inzicht in deze marktbewegingen is onmisbaar voor het goed begrijpen van het actuele landschap van de woningmarkt. Dit kennis geeft je een stevige basis in het bepalen van je eigen richting in deze uitdagende markt. Onderstaande grafieken illustreren de marktprijzen in Helmond in vergelijking met andere vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Helmond

Op zoek naar een makelaar in Helmond om je huis te verkopen? Je zult zien dat makelaars aanzienlijk kunnen variëren, zowel qua dienstverlening, kosten als expertise. Ze kunnen bijvoorbeeld verschillende verkoopstrategieën hanteren, samenwerken met professionele vastgoedfotografen of accent leggen op online marketing.

De keuze voor een geschikte makelaar maakt een groot verschil. Goede makelaars zorgen onder andere voor een realistische taxatie, begeleiden je tijdens bezichtigingen en voeren scherpe onderhandelingen namens jou. Afhankelijk van je wensen en budget is het daarom raadzaam om via deze handige tool verschillende makelaars te bekijken.

Vergelijk makelaars in Helmond Of lees meer over makelaars in Helmond

Gemiddelde tarieven van makelaars in Helmond

De courtage, oftewel de commissie die de makelaar voor zijn diensten vraagt, is vaak aan de hoge kant en kan behoorlijk verschillen per makelaar in Helmond. Momenteel rekenen makelaars gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs voor woningen in Helmond van € 430.715 betekent dit een gemiddeld bedrag van € 4.609.

Als je de makelaarskosten wilt drukken is het daarom verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan eenvoudig door tarieven op te vragen bij makelaars in en om Helmond. Daarnaast is bij het kiezen van een makelaar niet alleen de courtage belangrijk, maar ook de dienstverlening. Kijk dus zeker naar recensies en ervaringen van eerdere verkopers.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Helmond

In Helmond hebben we een totaal van 22700 koopwoningen. Wellicht vraag je je af welke bestemmingen jouw woning kan hebben zodra verkocht. Gelukkig is er een breed scala aan mogelijkheden, van een gezinswoning tot een investeringsobject voor verhuur. Ook kan jouw woning door de nieuwe koper als tweede woning of vakantiehuis worden gebruikt. Het is belangrijk om deze potentie te benadrukken tijdens het verkoopproces, om zo een grotere doelgroep aan te spreken.

Aantal verkochte woningen in Helmond

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Helmond niet stilgestaan. Er werden tal van aanmeldingen gedaan, huizen die in de verkoop zijn geplaatst. Maar ook daadwerkelijke transacties, de succesvolle verkoop van een woning, vonden veelvuldig plaats. Bekijk de precieze cijfers in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Helmond te verkopen?

Voor het verkopen van je huis in Helmond zijn er veel factoren die invloed kunnen hebben op het succes van de verkoop. Denk bijvoorbeeld aan het laten uitvoeren van een juiste waardebepaling door een makelaar, het opstellen van een helder verkoopadvies, het vinden van een goede makelaar en het aanvragen van een energielabel. Het is van belang dat je op de hoogte bent van al de kosten die gepaard gaan met de verkoop en dat je voldoende voorbereidingen treft om je woning op zijn best te presenteren.

Een gedetailleerd stappenplan voor de verkoop kan je helpen om het verkoopproces op een gestructureerde manier te doorlopen. Een dergelijk plan zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen op elk gegeven moment en voorkomt dat je essentiële zaken over het hoofd ziet. Door je goed te organiseren en een helder plan te volgen, kun je stress verminderen, tijd besparen en de kans op succes bij de verkoop van je woning in Helmond vergroten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Helmond zijn continu in beweging. Dit zijn bruikbare statistieken die steeds weer worden bijgewerkt en op deze pagina te raadplegen zijn. Zo wordt het voor jou gemakkelijker om trends in de huizenmarkt te volgen en te zien hoe de woningprijzen zich ontwikkelen. Deze marktdata kan je helpen bij het maken van belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld bij de vraag wanneer en voor welke prijs je het beste jouw huis kunt verkopen.

Hoe HuisVerkopen.nl jou bijstaat in het verkoopproces

HuisVerkopen.nl is er speciaal voor woningeigenaren die hun huisverkoop willen regelen. De website helpt je om gemakkelijk de geschikte makelaar in Helmond te vinden met het aanbod van een gratis waardebepaling en een tool om makelaars te vergelijken. Handig is ook de mogelijkheid om de tarieven van verschillende makelaars op te vragen bij lokale makelaars. Dit kan je helpen flink te besparen op makelaarskosten. Ook biedt HuisVerkopen.nl een gedetailleerd stappenplan aan voor de verkoop van jouw woning, evenals allerlei aanvullende diensten zoals een energielabel aanvragen of het regelen van woningstyling. Daarbij komt nog dat het platform onafhankelijk, gratis en eenvoudig in gebruik is.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen