Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Mierlo

Voel je je overspoeld door de wirwar van gegevens over jouw huis verkopen in Mierlo? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Op deze pagina geven we je heldere en actuele statistieken en vastgoedcijfers. Simpel en duidelijk. Zo krijg je inzicht in onder andere woningprijzen, vraagprijzen en verkoopprijzen in Mierlo, tot en met mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Mierlo

De gemiddelde verkoopprijs in Mierlo is in de laatste 3 maanden € 631.545 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 506.133 euro. Dit duidt op een stabiele en gezonde vastgoedmarkt in deze regio. Om een beter inzicht te krijgen in de trends van de afgelopen maanden, raadpleeg je onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Mierlo

Afgelopen 3 maanden

€ 97.000
€ 389.000
€ 682.000

Bij de koop of verkoop van een woning in Mierlo is één aspect essentieel: de prijs per m2. Zonder deze indicatie krijg je geen realistisch beeld van de waarde van een woning. Deze factor, uitgedrukt in de gemiddelde verkoopprijs per m2, ligt momenteel op € 3.876. In de onderstaande grafiek krijg je een helder beeld van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Mierlo over de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Mierlo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 4.000

Prijsontwikkeling Mierlo laatste 12 maanden

Als je overweegt je huis in Mierlo te verkopen, is het verstandig om een oogje te houden op de prijsontwikkelingen in dit gebied. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was bijvoorbeeld € 631.545. Net als de rest van Nederland fluctueren ook de woningprijzen in Mierlo. Bekijk de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht van de prijsontwikkelingen in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Mierlo waard?

De overweging om je woning in Mierlo te verkopen is vaak afhankelijk van wat het zou opleveren in de huidige woningmarkt. De huizenprijzen fluctueren namelijk continu en dat heeft gevolgen voor de mogelijke verkoopprijs van je huis. Het is dus belangrijk om een indicatie te hebben van de huidige waarde van je woning.

Overweeg je om je huis te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme keuze. Zo'n waardebepaling geeft je een realistisch beeld van wat je woning in de huidige markt kan opleveren. Het biedt inzicht en kan je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Een gratis waardebepaling door een makelaar wordt vastgesteld op basis van diverse factoren zoals de ligging, de huidige staat van het huis en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Het kan raadzaam zijn om een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers per locatie bekijkt, valt op dat deze nogal uiteenlopen. Zelfs in gemeenten rondom Mierlo zien we opvallende verschillen in de huizenprijzen. Het is dus interessant om deze cijfers naast elkaar te leggen.

Met een vergelijking van de huizenprijzen in Mierlo en omliggende gemeenten, krijg je een dieper inzicht in de huidige marktsituatie. Dit kan je helpen te begrijpen hoe de lokale woningmarkt op dit moment in elkaar steekt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Mierlo

Als het gaat om het verkopen van je huis in Mierlo, dan ontdek je al gauw dat de prestaties van makelaars variëren. Er bestaan namelijk verschillen in verkoopsucces, strategieën en niet te vergeten klantervaringen. Aangezien elke makelaar uniek is in zijn of haar aanpak, kan het vinden van de juiste makelaar een uitdaging zijn.

Het selecteren van de juiste makelaar kan een gigantisch verschil maken voor de verkoop van je huis. Voordat je een definitieve keuze maakt, is het verstandig om eerst de opties te vergelijken. Zo help je jezelf om uiteindelijk de beste beslissing te nemen en ben je een stap dichter bij een succesvolle verkoop van je woning in Mierlo.

Vergelijk makelaars in Mierlo Of lees meer over makelaars in Mierlo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Mierlo

Wie zijn huis wil verkopen, komt vaak als eerste de courtages van de verschillende makelaars tegen. In Mierlo ligt het gemiddelde tarief van de makelaar rond de 1,06% van de verkoopprijs, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 631.545 gelijkstaat aan € 6.694. Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten zoals promotiemateriaal of advertenties.

Let bij het kiezen van een makelaar dus niet louter op de prijs. Het is minstens zo belangrijk om te kijken naar wat de makelaar voor jou kan betekenen. En vergeet niet dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste is. Het vakmanschap en de inzet van de makelaar, kunnen ervoor zorgen dat je huis voor een hogere prijs verkocht wordt dan je aanvankelijk had verwacht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Mierlo

In Mierlo zijn er in totaal 3427 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Zo kan je woning een privéwoning zijn, waarin alleen jij en/of je gezin woont. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te (laten) verhuren, wat een constante stroom van inkomsten kan opleveren. Maar je kunt je koopwoning ook omzetten naar een bedrijfspand als je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis wilt starten. Bedenk dus goed wat voor bestemming het beste past bij jouw wensen en situatie voordat je jouw woning in Mierlo te koop zet.

Aantal verkochte woningen in Mierlo

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Mierlo diverse woningtransacties plaatsgevonden. Dit betreft zowel de nieuw aangemelde woningen op de huizenmarkt als de voltooide verkooptransacties. Het aantal voltooide verkopen bedraagt 87. Inzicht in deze cijfers, zoals in de onderstaande grafiek te zien is, geeft ons een beeld van de huizenmarkt in Mierlo:

Ben je van plan jouw huis in Mierlo te verkopen?

Als je je huis in Mierlo wil verkopen, kan dat een hele uitdaging zijn. Je moet bijvoorbeeld een realistische vraagprijs bepalen, de juiste kopers aantrekken en met heel veel papierwerk omgaan. Zonder de juiste begeleiding of expertise kan dit proces overweldigend en frustrerend zijn. Gelukkig liggen oplossingen binnen handbereik.

Met een goed stappenplan wordt de verkoop van jouw woning in Mierlo een stuk eenvoudiger. Hier vind je een overzicht van alles wat geregeld moet worden, waaronder details over het energielabel, het kiezen van de juiste makelaar en zelfs over het inschakelen van een verhuisbedrijf. Voorbereiding en kennis zijn de sleutel tot een succesvolle verkoop en dit plan zal je daar zeker bij helpen!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt in Mierlo is constant in beweging. Hier vind je daarom reguliere updates van de nieuwste cijfers en statistieken. Dit inzicht in de lokale woningmarkt is niet alleen boeiend maar geeft jou als huiseigenaar of potentiële koper een actueel marktonderzoek. Het geeft je bijvoorbeeld een realistisch idee van de waarde van gelijkaardige woningen in je buurt. Zo kan je betere beslissingen maken over de aanschaf, verkoop of verhuur van een woning.

Alles onder één dak op HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is jouw platform voor alle dingen die te maken hebben met het verkopen van een woning. Van het bepalen van de verkoopprijs tot het aanvragen van vereiste documenten – je krijgt hier advies over elk aspect. Zo kan je met een gerust hart makelaars vergelijken of meer te weten komen over de kosten van het verkopen. Je kan ook een gratis waardebepaling door een lokale makelaar aanvragen. Op die manier weet je precies wat je huis waard is. HuisVerkopen.nl helpt je zelfs bij het controleren en aanvragen van een energielabel voor je woning. Al deze informatie en functies maken HuisVerkopen.nl een nuttige tool in je verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen