Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Mierlo

Het inschakelen van een goede verkoopmakelaar in Mierlo kan je veel opleveren. Het vergelijken van makelaars in Mierlo is waardevol, omdat het je helpt de professional te vinden die bij jouw wensen past. Voorbeelden van criteria zijn: ervaring met soortgelijke woningen, verkoopsnelheid en persoonlijke klik.

Over makelaars in Mierlo

Als je verwikkelt bent in de drukke en veelal complexe wereld van het verkopen van een woning, is het vanzelfsprekend dat je op zoek gaat naar een ervaren, betrouwbare en deskundige makelaar. Je wilt immers dat je huis in Mierlo zo snel mogelijk en tegen de beste prijs verkocht wordt. Een makelaar die zijn vak verstaat, kan op dat gebied een wereld van verschil maken. En dat is niet het enige: je stelt het waarschijnlijk ook op prijs als de makelaar transparant is over zijn tarieven, een goede marktkennis heeft, en werkelijk luistert naar jouw behoeften en wensen.

Begrijpelijk dat je je afvraagt welke makelaar je hier het beste zou kunnen helpen. Dat is waar ons platform om de hoek komt kijken. Wij bieden je de mogelijkheid geknipte makelaars te vinden op basis van strenge criteria en harde feiten. Van de snelheid van verkoop tot aan de gemiddelde verkoopprijs, we hebben het allemaal voor je uitgezocht. Ook kun je de makelaars vergelijken op hun expertise, klantenservice en betrouwbaarheid. Gebruik deze waardevolle informatie om een weloverwogen beslissing te nemen. Alles wat je wilt weten over de tarieven en prestaties van makelaars in Mierlo vind je hier, op deze pagina:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.400
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.600
Besparing (gem.)
€ 1.721

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs in Mierlo ligt rond de € 603.808 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.988. Voor gedetailleerde informatie over de lokale huizenprijzen kun je terecht op onze website.
 • Ook speelt de courtage van een makelaar een rol in de totale kosten bij de verkoop van je huis. De gemiddelde courtage in Mierlo is momenteel 1,06%. Bekijk hier meer informatie over huis verkopen in Mierlo.
 • De tarieven van makelaars in Mierlo kunnen flink uiteenlopen. Het is dus zinvol om deze te vergelijken en zo de beste deal te vinden. Dit kan jou gemiddeld een besparing van € 1.721 opleveren. Meer informatie over makelaarstarieven kun je vinden op onze pagina.

Uitgelichte makelaars in Mierlo

In Mierlo vind je een ruim aanbod aan makelaars die jou graag ondersteunen bij de verkoop van je woning. Het is echter niet aan te raden om zomaar blindelings voor de eerst beschikbare makelaar te gaan. Een verstandige keuze maak je door makelaars in Mierlo objectief te vergelijken op basis van hun diensten, tarieven en ervaringen van eerdere klanten.

Logo Frank Gruintjes Makelaars

Frank Gruintjes Makelaars

Frank Gruintjes Makelaars richt zich op je wensen omtrent de verkoop van je woning, met oog voor zowel de prijs als de termijn van verkoop. Ze bieden deskundige begeleiding in de complexe woningmarkt middels hun diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties. Met hun VastgoedCert en NWWI certificaten, én hun persoonlijke aanpak, vormen ze een betrouwbare partner in je zoektocht naar de beste deal voor je huis. Ze zijn te vinden in de Marktstraat in Mierlo.

Huizenbemiddelaar Makelaardij

Bij Huizenbemiddelaar Makelaardij, gevestigd op de Ambachtweg in Mierlo, staat persoonlijke service centraal. Als je geïnteresseerd bent in kopen, verkopen of huren, nemen zij je taken uit handen of assisteren zij juist naar wens. Met een sterke kennis van de Helmondse woningmarkt en gemiddeld een 9,4 op Funda, biedt deze VBO en SCVM-gecertificeerde makelaar je een betrouwbare en laagdrempelige ervaring.

Wouter Damen Makelaardij

Wouter Damen Makelaardij is een betrouwbaar makelaarskantoor die lid is van branchevereniging Vastgoedpro. Met een focus op dienstverlening en kwaliteit, streven ze ernaar om je bij iedere stap in het koop- of verkoopproces te ondersteunen. Ze zijn de perfecte partner als je van plan bent een nieuwe woning te kopen of jouw huidige huis wilt verkopen.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Mierlo dan je misschien in eerste instantie zou denken. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Daarom nemen we bij Huis verkopen alle makelaars in Mierlo mee in onze vergelijking. Alleen door te vergelijken, vind je de makelaar die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Mierlo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Mierlo?

Een makelaar in Mierlo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 603.808 in Mierlo komt dit neer op € 6.400 aan makelaarskosten (update juli 2024).

In Mierlo hanteren de meeste makelaars de gebruikelijke optie van courtage bij de verkoop van je huis. Dit betekent dat de makelaar een percentage van de verkoopprijs van het onroerend goed als kosten rekent.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Mierlo 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.721 besparen door makelaars te vergelijken. Overeenkomsten hierover verschillen echter per makelaar, waardoor de courtage altijd in beweging blijft.

Kosten van makelaars in Mierlo

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.500
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Mierlo

Als je woont in Mierlo en je overweegt om je huis te verkopen, is het goed om je te realiseren dat makelaars vaak opstartkosten in rekening brengen. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw woning te kunnen adverteren. Denk hierbij aan professionele foto's, een advertentietekst en het plaatsen van jouw huis op online verkoopplatforms. De opstartkosten zijn eenmalige kosten en komen bovenop de courtage, de commissie die de makelaar krijgt na de verkoop van jouw huis.

De opstartkosten kunnen variëren tussen € 400 en € 700. Je doet er verstandig aan om niet alleen naar de courtage van makelaars te kijken, maar ook deze opstartkosten bij je overweging mee te nemen. Een handige pagina om een beeld te krijgen van de tarieven van makelaars in Mierlo, inclusief de gemiddelde opstartkosten, is door de tarieven op te vragen. Dit is gratis, vrijblijvend en wordt zeker aanbevolen.

Intrekkingskosten van makelaars in Mierlo

In de wereld van woningverkoop, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Eén daarvan is dat als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen, je te maken kunt krijgen met intrekkingskosten. Deze kosten worden in rekening gebracht door de meeste makelaars in Mierlo en dienen als compensatie voor de tijd en moeite die in de verkoop van de woning is geïnvesteerd. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin de woning net op de markt stond of wanneer al bezichtigingen waren gepland.

Intrekkingskosten zijn niet iets om nonchalant over te doen, het is een bedrag dat best hoog kan oplopen. De gemiddelde intrekkingskosten voor woningverkopers in Mierlo komen neer op € 500. Let wel, dit is een gemiddeld bedrag en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Houd hier rekening mee wanneer je de verkoop van je woning overweegt te annuleren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Mierlo met een vast tarief

Er zijn makelaars in Mierlo die werken met een vast tarief. Dit brengt een duidelijk voordeel met zich mee: je weet van tevoren precies wat je kwijt bent aan makelaarskosten. Geen onverwachte verrassingen achteraf dus, en dat is prettig budgetteren. Het gemiddelde vaste tarief in Mierlo is € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je verkoopt jouw woning voor 300.000 euro met een vast tarief van 3.000 euro. Dat lijkt gunstig. Maar wat als je jouw woning verkoopt voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld 400.000 euro? Met hetzelfde vaste tarief van 3.000 euro, betaal je relatief gezien minder courtage. Het vaste tarief is in verhouding dus niet altijd even voordelig.

Tip: Het merendeel van de woningverkopers in Mierlo kiest voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit is niet zonder reden: zij vinden een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkst. Als jij hier ook waarde aan hecht, dan kan deze manier van werken zeker aantrekkelijk voor je zijn.

4 feitjes over makelaars in Mierlo

 • In Mierlo is het een bekend feit dat het niet altijd de goedkoopste makelaar is die de voorkeur krijgt. Echter, verkopers selecteren vaak diegene die de beste waarde voor hun geld biedt.
 • Het is interessant te zien dat 91% van de verkopers in Mierlo de persoonlijke aanpak en de volledige dienstverlening van een lokale makelaar verkiest boven de diensten van een online makelaar.
 • Uit onderzoek is gebleken dat eigendommen in Mierlo ongeveer 30% sneller van eigenaar verwisselen wanneer de eigenaar besluit gebruik te maken van de diensten van een gekwalificeerde makelaar.
 • Daarnaast blijkt uit gegevens dat woningen in Mierlo ongeveer 12% meer winst opleveren als ze worden verkocht met behulp van een makelaar, in vergelijking tot wanneer de verkoop door de eigenaar zelf wordt afgehandeld.

Wat levert de beste makelaar in Mierlo op?

In Mierlo zijn er enkele verkoopmakelaars die opmerkelijk beter presteren dan hun collega's in hetzelfde gebied. Wat hen onderscheidt, ligt vooral in de verkoopprijzen die ze behalen en de korte tijd waarin ze deze verkoop realiseren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Mierlo herkent:

 • Onze data toont aan dat de meest efficiënte makelaars in Mierlo woningen verkopen met een gemiddelde snelheid die 13 dagen hoger ligt dan andere makelaars. Dit is het gevolg van een intelligente verkoopstrategie die een snelle verkoop ondersteunt.
 • Interessant is ook dat uit onze statistieken blijkt dat de beste makelaars in Mierlo woningen voor een hoger bedrag weten te verkopen dan hun collega's. Gemiddeld verkopen zij woningen voor een bedrag dat € 16.607 hoger ligt dan andere makelaars in Mierlo. Deze verhoogde verkoopprijs laat zien dat een goede makelaar zijn kosten meer dan waard is.

De beste makelaar in Mierlo vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Het kan variëren per persoon. Sommige mensen hechten waarde aan een makelaar met jarenlange lokale expertise, terwijl anderen eerder kiezen voor een modern bureau dat gebruik maakt van avant-gardistische marketing strategieën.

Het kiezen van de juiste makelaar in Mierlo vormt een sleutelfactor in de aanloop naar de verkoop van je huis. Deze keuze kan immers het verschil maken tussen een voorspoedige verkoop of een langdurig proces. Maak een weloverwogen beslissing door makelaars te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Mierlo?

De verkoop van je huis is een grote stap. Het kiezen van de juiste makelaar in Mierlo kan dit proces soepeler en succesvoller maken. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten:

Reputatie en ervaring

Kies voor een makelaar met een goede reputatie en voldoende ervaring op de lokale woningmarkt van Mierlo. Een ervaren makelaar met lokale kennis kan jouw belangen beter behartigen en heeft vaak een sterker netwerk.

Snelheid van verkopen

Een makelaar die aantoonbaar snel verkoopt kan aantrekkelijk zijn. De snelheid kan echter variëren, bekijk dus altijd de prestaties van de makelaar in het verleden. Meer informatie hierover vind je op onze snel verkoop-pagina.

Communicatie en service

Zorg dat je een makelaar kiest die duidelijk communiceert en tijd voor je neemt. Overleggen over de strategie, updates en nabesprekingen moeten soepel en helder verlopen.

Prijzen en kosten

Kijk goed naar de kostenstructuur van de makelaar. Word niet verleid door lage tarieven als deze ten koste gaan van service en resultaat. Overweeg de totale kosten en het potentiële rendement.

Verkoopplan en strategie

Tot slot, vraag de makelaar om zijn verkoopplan en strategie voor jouw huis. Dit laat zien hoe actief en innovatief de makelaar is en of hij jouw doelstellingen begrijpt en kan uitvoeren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste beroepsvereniging voor makelaars in ons land. Naast de NVM zijn ook de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en VastgoedPRO bekende verenigingen. Ze bewaken de deskundigheid en betrouwbaarheid van hun leden.

Een NVM-makelaar uit Mierlo biedt je diverse voordelen. Deze makelaar kent de woningmarkt in Mierlo als geen ander, kan je helpen bij onderhandelingen en zorgt voor een correcte afhandeling van de koop of verkoop. Hierdoor ervaar je minder stress en bespaar je tijd.

Wat doet een makelaar in Mierlo?

Een makelaar in Mierlo kan je helpen met allerlei zaken rondom de verkoop van je huis. Van strategisch advies en prijsbepaling, tot het verzorgen van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen.

Het grote voordeel van een full-service makelaar is dat je ontzorgt wordt. Je kunt rekenen op de expertise en ervaring van de makelaar om zo de best mogelijke verkoopprijs voor je woning te realiseren.

 • Advies geven bij het bepalen van de vraagprijs
 • Opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Het plannen en begeleiden van huisbezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Regelen van alle juridische en administratieve zaken

Waarom een makelaar in Mierlo inschakelen?

Je huis verkopen in Mierlo is een grote beslissing die je veel voordelen kan opleveren. Maar hoe pak je dat aan? Je kan het zelf proberen, maar er komt heel veel kijken bij zo’n verkoop. Een makelaar inschakelen is in deze situatie vaak een slimme zet. Dit omdat ze over de benodigde ervaring en kwalificaties beschikken om het verkoopproces te begeleiden en ervoor te zorgen dat de verkoop soepel verloopt.

Ervaren en professioneel

Een makelaar in Mierlo is ervaren en professioneel. Hij of zij is op de hoogte van de lokale woningmarkt en de laatste ontwikkelingen. Een lokale makelaar weet wat de woningen in je buurt waard zijn en kan je begeleiden bij het bepalen van de vraagprijs van je huis.

Begeleiding bij het proces

Een makelaar biedt begeleiding bij het proces. Vanaf de start tot aan de daadwerkelijke verkoop. Hij of zij coördineert de bezichtigingen, leidt potentiële kopers rond en beantwoordt vragen van geïnteresseerden. Ook stelt de makelaar het koopcontract op en kan je bijstaan bij eventuele onderhandelingen.

Juridische kennis

Een makelaar heeft juridische kennis. Hij of zij is bekend met de juridische aspecten van de verkoop en kan je helpen om problemen te vermijden. Denk hierbij aan kwesties rondom eigendomsrechten, erfdienstbaarheden en verborgen gebreken. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Tijdsbesparing

De inzet van een makelaar zorgt voor een flinke tijdsbesparing. Het verkoopproces kan behoorlijk tijdrovend zijn. Een makelaar neemt deze taken voor je uit handen, zodat jij je kunt richten op andere zaken. Ook zorgt het inschakelen van een makelaar vaak voor een snellere verkoop van je huis.

Makelaars in Mierlo vergelijken

Vergelijken kan overweldigend zijn, vooral als het gaat om iets zo belangrijk als het kiezen van een makelaar om jouw huis te verkopen. Daarom maakt Huis Verkopen het vergelijken van makelaars in Mierlo gemakkelijk.

 • Onafhankelijke vergelijking van makelaars
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Ontdek de beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Vind de makelaar die bij jouw situatie past

Met behulp van onze nauwkeurige statistieken, onafhankelijke vergelijkingen en gratis service, helpen we je om de best mogelijke keuze te maken. Dankzij Huis Verkopen wordt het maken van een weloverwogen keuze in het selecteren van de juiste makelaar een fluitje van een cent.

Vergelijk makelaars in Mierlo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Mierlo

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Mierlo bedragen € 515. Je kunt bij verschillende makelaars deze kosten opvragen via onze dienst.

Vergelijk makelaars op basis van kosten, ervaringen en succespercentages. Gemiddeld bespaar je € 1.721 door makelaars te vergelijken via onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde courtage in Mierlo is 1,06%. Dat percentage betaal je de makelaar bij een succesvolle verkoop van je huis.

Het duurt gemiddeld 67 dagen om een huis in Mierlo te verkopen. Je vindt hier tips voor een snellere verkoop op onze website.

Om je woning voor de hoogste prijs te verkopen, is essentieel dat je een ervaren makelaar kiest en je woning optimaal presenteert. Bekijk hier meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen